Oznacza to, że w połowie 2024 roku dokumenty powinny być gotowe, a decyzja środowiskowa ostateczna.
Ha, a właśnie że jest
Sygnatura sprawy: KIO 1504/22
Data wpływu odwołania: 2022-06-06
Zamawiający: Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Łodzi
Przedmiot zamówienia: aktualizację Studium Techniczno-Ekonomiczno-Środowiskowego wraz z uzyskaniem ostatecznej decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla zadania „Budowa drogi ekspresowej S12 na odcinku Piotrków Trybunalski (A1) – Opoczno (gr. woj. mazowieckiego) oraz drogi ekspresowej S74 na odcinku: Sulejów (S12) – gr. woj. świętokrzyskiego)”. Numer referencyjny: O.Ł.D3.2413.17.2021.ig,
Braki formalne: Nie
Termin posiedzenia z udziałem stron: 2022-06-20 10:00:00 sala 405
Ogłoszenie orzeczenia KIO: 2022-06-23 12:45:00 sala 405
Nie, od decyzji jest odwołanie, od którego to odwołania przysługuje stronom sprzeciw. Odwołujący to Multiconsult.Mosty Katowice wniosły odwołanie same przeciw sobie i wygrały? Chyba budżet się nie spiął.
To nie jest postępowanie administracyjne, w PZP nie ma czegoś takiego jak sprzeciw.Nie, od decyzji jest odwołanie, od którego to odwołania przysługuje stronom sprzeciw. Odwołujący to Multiconsult.![]()
Który to już raz poprawiają ten STEŚ? Już kiedyś poprawiali na jednym krótkim odcinku.
"zmiana przebiegu dotyczyła wyłącznie Sulejowa na odcinku ok. 4 km. Na mapie zaznaczona jest kolorem amarantowym."
![]()
To dotyczyło tego zawiadomienia:
"Zawiadomienie Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Łodzi z dnia 23 stycznia 2018 r., znak WOOŚ.4200.1.2017.MGr.7,
w sprawie podania do publicznej wiadomości informacji o przystąpieniu do przeprowadzenia oceny oddziaływania na środowisko przedsięwzięcia polegającego na budowie drogi ekspresowej S12 na odcinku Piotrków Trybunalski (A1) - Opoczno (gr. woj. łódzkiego i mazowieckiego) oraz drogi ekspresowej S74 na odcinku Sulejów (S12) - gr. woj. łódzkiego i świętokrzyskiego"
To byłoby zbyt logiczne i niezgodne z tradycją planowania odcinkowego zamiast sieciowego. Proszę bez takich herezji tutaj, proszę pana, to jest GDDKiA i MI, tu liczy się konsekwencja.Szok i niedowierzanie.
Szkoda tylko, źe ten STEŚ nie obejmuje wykonania SK z uwzględnieniem odcinka Łódź - Kozenin i całego systemu komunikacyjnego w środkowej Polsce...
Amarantowym?Napisałem w S12, to i tu wrzucę