Witam!
Mam nadzieję, ze już wkrótce koparki wjadą na budowę S8, ale zanim to się stanie postanowiłem zrobić wizję lokalną w terenie, gdzie powstanie węzeł A2-S8-S2...
Poniżej krótka fotorelacja...
P.S. Podczas budowy obiecuję również w miarę regularne update'y. Będzie można wtedy porównać zdjęcia z budowy z tymi sprzed...
Po pierwsze mini mapka węzła wraz z naniesionymi punktami, gdzie były robione zdjęcia:
Pierwsze 4 zdjęcia zrobione w pobliżu przejazdu kolejowego przy ulicy Przejazdowej na północnym skraju Ursusa.
W tym mniej/więcej miejscu S8 będzie przecinać tą dróżkę prowadzącą do cmentarza:
Dwa poniższe zdjęcia to widok w kierunku zach-płd na miesce gdzie S8 będzie przecinać linie kolejową.
A tu widok pn-wsch w kierunku Połczyńskiej. Prawdopodobnie S8 poleci gdzieś obok tych zabudowań
A tu widok od linii kolejowej w kierunku południowym na miejsce gdzie będzie węzeł A2-S8
Na GPSku widać gdzie były zrobione następne zdjęcia
Kilka fotek z budynkami do wyburzenia:
A to już południowe okolice przyszłego węzła...
W tym kierunku poleci S2
Zbliżenie na bloki w Ursusie. Prawdopodobnie gdzieś tutaj S2 przetnie się z linią kolejową.
A to widok w kierunku północnych krańców Piastowa. Gdzieś z prawej "przyleci" do nas A2
Kolejny budynek do wyburzenia
A to całkiem miły zajazd w Konotopie. Będzie kilkaset metrów od A2
Na koniec fotka z miejsca w którym A2 przetnie drogę Bronisze-Piastów. Nie wiem czy te słupki mają coś wspólnego z przebiegiem autostrady, ale mniej więcej tutaj będzie biegła...
Mam nadzieję, że kogoś zainteresowały powyższe zdjęcia?
A teraz będę z niecierpliwością czekać, aż staną sie one nieaktualne... :nuts:
P.S. Sorki za troszkę chaotyczne podpisy pod zdjęciami