Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 41 Posts

·
Registered
бүртгэгдсэн
Joined
·
7,637 Posts
Hala 1 Beogradskog sajma je najveća kupola od prednapregnutog betona na svetu, ujedno i najveća kupola u Evropi po prečniku.

:cheers: :cheers:

Lista najvećih kupola

Hale BG sajma kupolnog tipa su genijalne (što kaže Ranko zakon) ali je sam kompleks u smislu celine nikakav. Ima super poziciju i potencijal...

Ima neko slike starog sajmišta? Tamo je bilo lepih objekata.
 

·
SkyTeam member
Oranje Noord
Joined
·
10,728 Posts
Beogradski ipak nema potrebe komentarisati. Za mene jedne od vrhunskih dela arhitekture svoga vremena koje i dan danas izgleda monumentalno. :cheers:

Novosadski sajam je dobar,odlican. Uglavnom kao mali sam sa dedom dolazio na sajam poljoprivrede i secam se da smo se sa jednog vratili sa velikim Belarus traktorom. (srecna vremena) :cheers: I ovaj novi deo taj Master mu odlicno lezi. Bio sam na jednom sajmu prosle godine i moram reci da se ulice taj stari deo sajma ili kako god,one hale izgledaju malo oljusteno,samo malo farbe preko toga i sve bi bilo za 10. :cheers:

Evo koja slika kragujevackog gradskog sajmista Sumadija Sajam,nadam se da ne smeta.

Neke osnovne informacije i plan razvoja:Posle završene prve faze izgradnje, "Šumadija sajam" danas raspolaže savremenom sajamskom Halom kapaciteta 1.600 metara kvadratnih uz 1.000 metara kvadratnih aneksnog dela u kome su smešteni "Medija centar", administracija i direktorijum, štamparija, restoran, poslovni prostor sa lokalima. Kada izgradnja Sajmišta u Kragujevcu bude okončana, "Šumadija sajam" raspolagaće jos jednom halom-bliznakinjom sadašnjoj hali i objektom od 5.000 metara kvadratnih, za najveće sajamske priredbe.
U toku 2007. godine, kada je u martu puštena u rad prva Hala budućeg regionalnog Sajmišta, na ovom mestu organizovano je 12 sajamskih manifestacija.

Već u 2008.godini "Šumadija sajam" organizuje 13 sajmova i izložbi ovog tipa , od čega većina već ima epitet tradicionalnih, jer potiču iz perioda kada se na drugim gradskim lokacijama organizovalo sajamsko okupljanje.

U toku naredne, 2009.godine u kalendaru je 18 sajmova, dok u 2010. godinu “Šumadija sajam” ulazi projektujući 20 sajamskih događaja.
Inace,kao organizatora moram da pohvalim Sumadija Sajam jer organizuje odlicne manifestacije , ispunjeno je cele godine, i iako imaju limitirane mogucnosti stvarno su se postavili na mapu gradskih i regionalnih desavanja ozbiljno.

Malo slika:Inace,Sumadija Sajam se koristi kao multifunkcionalni Expo Centar u kome se odrzavaju kongresi,zurke,prijemi,a 2008. je ugovor izmedju Fijata i Srbije u njemu potpisan.


Sto se tice gore pomenutih planova za prosirenje,Sumadija Sajam je mozda i vama poznat po tome sto je 2009. Kineska korporacija CBRC (ona koja gradi u Beogradu) bila zainteresovana da uzme sajam pod svoje , izgradi dve nove hale i neboder pored koji bi bio njihovo predstavnistvo za Evropu:

Ono sto je doduse sada sigurno jeste da ce Kragujevac zajedno sa EU finansirati pocetkom 2011. izgradnju Hale II (bliznakinje):I za kraj sajt naravno:

www.sumadijasajam.rs

Pozdrav. :cheers:
 

·
Montenegrin
Joined
·
5,516 Posts
Kao što rekoste, BG sajam je ekstra. Jedina zamjerka je na ventilaciju/klimatizaciju, koja je jako loše riješena. Zna biti jako zagušljivo i toplo u halama...

NS sajam je takođe veoma dobar. Nikad nisam bio tamo, ali mi je baš skoro rođak pričao da je Master centar pun pogodak za kongresni turizam. Tipa, objedinjene ozbiljne kongresne mogućnosti, hotel, restoran - sve na jednom mjestu za skupove, kongrese i seminare svih vrsta, a sve po normalnim cijenama. Pun pogodak, jedva čekam sličan koncept u Podgorici...
 

·
Banned
Joined
·
3,283 Posts
Discussion Starter · #17 ·
evo kao poručeno izveštaj o radu NS sajma. Juče im direktor imao konf za štampu. Ima i video ali je dosadan

www.24sata.rs
NS sajam posetilo 410.000 ljudi
|||| - 10.12.2010. - 23:55
Tokom 2010. godine na Novosadskom sajmu organizovane su 23 priredbe u 12 termina, na kojima je učestvovalo 2.300 izlagača...
To je bilans ovogodišnjeg poslovanja te firme koji je juče saopštio generalni direktor Goran Vasić, uz napomenu da je sajmove videlo 410.000 posetilaca, a da je u Kongresnom centru organizovano još 220 događaja sa 18.000 učesnika.
PLANOVI - „Za sledeću godinu Novosadski sajam pripremio je 25 sajmova u 14 termina, a devet sajmova u četiri termina organizovaće strateški partner „ICM Internacional” iz Slovenije. Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor kaže da Novosadski sajam višestruko može da utiče na privredne tokove.
 

·
Moderator
Joined
·
4,833 Posts
Ja sam godinama bio redovan na NS poljoprivrednom sajmu.....razlog.....pivarski standovi :).Jbt kako sam se znao ''oduzeti'' :nuts::D....zadnjih par godini pivare utanjile sa besplatnom promocijom.
 
1 - 20 of 41 Posts
Top