Właśnie mój kumpel, który mieszka w szanghaju się śmiał, że się mówi o skróceniu łańcucha dostaw, że trzeba się uniezależnić od Chin a Tesla postawiła właśnie wielką fabrykę samochodów właśnie w ChinachMiesięczne wyniki sprzedaży Tesli w Europie są mocno uzależnione od terminów dostaw statkami i już nie będzie Tesli 3 ze Stanów, bo najbliższe dostawa jest planowana pod koniec tego miesiąca z Szanghaju.
China-made Tesla cars head to Europe
Co do Id3, to wiadomo, że się świetnie sprzedaje i będzie w najbliższym czasie największą konkurencją Tesli w Europie.
No tak bo ona produkuje na rynek Chiński i azjatycki.Właśnie mój kumpel, który mieszka w szanghaju się śmiał, że się mówi o skróceniu łańcucha dostaw, że trzeba się uniezależnić od Chin a Tesla postawiła właśnie wielką fabrykę samochodów właśnie w Chinach![]()
Przez kolejną dekadę raczej nie będzie się nic zmieniać (...)A prąd do fabryki weźmiemy z jaworzniańskiej elektrowni węglowej!
Do Europy też będą.No tak bo ona produkuje na rynek Chiński i azjatycki.
Do Europy już wysyłają. Z tego co się orientuję to w tej chwili są "w drodze" 2 statki z Teslami z Chin płynące do Europy. Tak pewnie będzie dopóki GigaBerlin nie ruszy z pełną mocą.Do Europy też będą.
Roczna produkcja samochodów osobowych na świecie to prawie 100 mln sztuk. Tesla Berlin będzie mogła wyprodukować 500 tyś rocznie. Po wszystkich odbiorach za jakieś dwa lata. Pozostałem dwie mają łącznie drugie 500tys sztuk rocznie, Jak oceniasz, na ile to realne, ze w 8 kolejnych lat uruchomią jeszcze 38 takich zakładów?* najśmielsze prognozy mówią o wartości 1,5 bln w 2030 roku i ogarnięciu 20% światowego rynku samochodów (dzisiaj Toyota ma ok. 10%).
Edit: minęły ledwie dwa dni i już wartość koncernu wynosi grubo ponad 500 mld dolarów...
Giga Berlin już za ok pół roku zacznie produkcję, nie za 2 lata. Należy również pamiętać, że Tesla zarabia nie tylko na sprzedaży samochodów, ale też na fotowoltaice, sprzedaży energii, a także na sprzedaży emisji CO2, zatem wzrost jej wartości niekoniecznie musi się wiązać z tak dynamicznym rozwojem fabryk produkujących samochody.Roczna produkcja samochodów osobowych na świecie to prawie 100 mln sztuk. Tesla Berlin będzie mogła wyprodukować 500 tyś rocznie. Po wszystkich odbiorach za jakieś dwa lata. Pozostałem dwie mają łącznie drugie 500tys sztuk rocznie, Jak oceniasz, na ile to realne, ze w 8 kolejnych lat uruchomią jeszcze 38 takich zakładów?
Tesla korzysata z tych samych technologii produkcji co wszyscy inni. Tego nie przeskoczysz.^^
A tego to nie wiadomo, ale wszystkie Gigafactory mają budowę "modułową" i raczej metodą rozbudowy zakładów będzie robione skalowanie.
Ja w takie bajki nie wierzę. Postawienie hal to jakieś 25, może 30% kompletności fabryki. Jest to tak na prawdę najszybszy i najprostszy technologicznie element. Zwróć uwagę jak szybko powstają supermarkety.Giga Berlin już za ok pół roku zacznie produkcję, nie za 2 lata. Należy również pamiętać, że Tesla zarabia nie tylko na sprzedaży samochodów, ale też na fotowoltaice, sprzedaży energii, a także na sprzedaży emisji CO2, zatem wzrost jej wartości niekoniecznie musi się wiązać z tak dynamicznym rozwojem fabryk produkujących samochody.
W takim razie Gigafactory w Shanghaju to taka bajka w realu. Zaczęli budowę w grudniu 2018 roku, produkcję uruchomili w październiku 2019 roku (po dziesięciu miesiącach), w grudniu dostarczyli pierwsze samochody na rynek Chiński. W listopadzie bieżącego roku rozkręcili produkcję sedana do 5,7 tys tygodniowo (300 tys rocznie), trwają odbiory drugiej części fabryki, która od stycznia zaczyna model Y.Tesla korzysata z tych samych technologii produkcji co wszyscy inni. Tego nie przeskoczysz.
Ja w takie bajki nie wierzę. Postawienie hal to jakieś 25, może 30% kompletności fabryki. Jest to tak na prawdę najszybszy i najprostszy technologicznie element. Zwróć uwagę jak szybko powstają supermarkety.
W Szanghaju jest final assembly modelu 3 z tłocznią , spawalnią i lakiernią.Zgadza sie, bajka 😉 terminy w Szanghaju dotycza tylko hali montazu koncowego, a w Berlinie ma byc z tego co wiem cala fabryka - tlocznia, spawalnia, lakiernia oraz montaz koncowy.
Chyba, ze to błedna informacje, ale wątpię.Giga Shanghai currently does final assembly of Model 3 vehicles which began in December 2019, with expectation to begin Model Y final assembly later in 2020. While initially, assembly is accomplished with parts and subassemblies that are shipped into the factory from the US, a major push during 2020 will be to gradually increase the "Made in China" (MIC) content in the car as Tesla China manufacturing matures.