SkyscraperCity banner

1621 - 1640 of 1669 Posts

·
Registered
Joined
·
14,848 Posts
Sana Tel gradi savremeni poslovni centar vrijedan dva miliona KM
Izvor: Akta.ba, 9.2.2017 10:58:57


Kompanija Sana Tel d.o.o. širi svoje poslovanje kroz novi svremeni poslovni centar. Kompanija na tržištu BiH postoji nešto više od dvije godine i trenutno zapošljava preko 100 radnika.

Zbog potrebe širenja svog poslovanja odlučili su se investirati u izgradnju novog objekta.

Afan Šupuk, direktor kompanija za Akta.ba govorio je o novom poslovnom poduhvatu.

"Naša kompanija aktivna je na području telemarketinga, i kroz protekle godine rada shvatili smo da je vrijeme da širimo svoje poslovanje jer i tržište to zahtjeva. Trenutno smo u projektu proširenja našeg postojećeg objekta od tri sprata koji će uskoro dobiti jedan potpuno novi moderni izgled. Vodeći se savremenim trendovima koji teže da zaposleniku omoguće da više različitih potreba ostvare na jednom mjestu, pokrenuli smo novu investiciju tj. otvorenje Sana Tel Business Centra", kazao je Šupuk.

Izgradnja novog objekta počet će na proljeće ove godine a njen završetak i otvorenje planirano je, kako Šupuk kaže, sredinom 2019. godine.

"Naš novi objekat će se prostirati na 2.500 m2 i zapošljavat će i do 450 ljudi. Vrijednost ove investicije je dva miliona maraka i bit će najljepši objekat koji će Sanski Most dobiti nakon rata", kazao je Šupuk.

Želja im je bila da postojeći ured pretvore u suvremen, funkcionalniji i ugodniji poslovni prostor, koji je u skladu s agencijskom kulturom i potiče kreativnost.

"Sana Tel Business Centar je zasigurno za nas veliki poduhvat, kako sa stanovišta same investicije, tako i sa stanovišta znanja, resursa i ekspertiza koje smo u njega uložili, ali i poduhvat za koji smo zasigurno spremni jer je pokrenut u trenutku kada već imamo lidersku poziciju na tržištu kada je naš posao u pitanju", rekao je Šupuk.
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Vakufska direkcija Islamske zajednice uskoro gradi tržni centar u Sanskom Mostu

Izgradnja tržnog centra na vakufskoj parceli Hamzi-begovog vakufa u Sanskom Mostu mogla bi početi u septembru.

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH je u saradnji s Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske osigurala neophodna sredstva iz vakufskih fondova za finansiranje radova potpune izgradnje tržnog centra.

Protokol o saradnji na realizaciji projekta su u Ankari krajem februara potpisali direktor Vakufske direkcije IZ-a u BiH Senaid Zajimović i direktor Generalne direkcije vakufa Turske Adnan Ertem.

Zajimović je za Fenu kazao da će izgradnjom tržnog centra Vakufska direkcija, Medžlis IZ-a Sanski Most i Općina Sanski Most realizirati jedan od najvažnijih aktuelnih projekata na ovom području.

U narednim mjesecima Medžlis i Općina će obaviti sve neophodne radnje da bi bila riješena urbanistička i građevinska dozvola za nesmetan početak radova.

"Naša je namjera da u svim muftijstvima realiziramo nekoliko projekata koji bi pomogli ukupnom razvoju kako Islamske, tako i lokalne zajednice. Iako djelujemo u vidno otežanim uvjetima, raduje nas svaki uspjeh i napredak na polju oživljavanja vakufa", kazao je Zajimović.

Naime, pojašnjava da je predmetna parcela ovog vakufa bila nacionalizirana u bivšem sistemu, te je bila u državnom vlasništvu s pravom korištenja na ime vakufa, ali nije bila privedena krajnjoj namjeni.

Nakon agresije na BiH općinsko vijeće i općinski načelnik donijeli su odluku o povratu ove nekretnine Islamskoj zajednici u BiH, a MIZ Sanski Most je na parceli izgradio privremene objekte s drvenim štandovima, dok se kompletna parcela koristi kao lokalna pijaca.

U proteklom periodu Medžlis i Vakufska direkcija tražili su bolje rješenje da bi unaprijedili ovaj vakuf. U tom smislu izrađen je i idejni projekt tržnog centra.
Klix
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Sanski Most dobija modernu gradsku tržnicu

Na press konferenciji koja je održana u Sanskom Mostu, najavljena je realizacija projekta izgradnje nove gradske tržnice. Riječ je o projektu koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

O ovoj temi su govorili ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te glavni sanski imam Husein ef. Kovačević i koordinator ovog projekta, Mirsad ef. Spahić.

Istaknuto je kako je riječ o višemilionskom projektu kojeg je Medžlis IZ Sanski Most kandidirao preko Vakufske direkcije BiH, a prihvaćen je u prijateljskoj u Turskoj.

Na konferenciji je izraženo zadovoljstvo ovim projektom te rečeno kako je ovo dobar primjer saradnje dvije zemlje na ekonomskom planu.

Nakon toga, ambasador Koč je u pratnji predstavnika lokalne vlasti i Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most obišao prostor gradske pijace gdje će se u skoroj budućnosti graditi moderna gradska tržnica s mnoštvom različitih sadržaja.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.
Akta
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Budući izgled Vakufske pijace u Sanskom MostuIdejno rješenje budućeg izgleda ovog prostora, kojim se predviđa izgradnja gradske pijace sa svim pratećim sadržajima po uzoru na veće gradove u BiH, uradio je sanski arhitekta Denis Cerić, javlja inmedia.ba

Pomenutim rješenjem predviđeno da cjelokupan prostor gdje će se nalaziti štandovi i prodajni prostori bude pokriven, dok bi prodaja bila klasificirana ovisno o tome koja vrsta proizvoda se nudi kupcima.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda koji je najavljen u martu ove godine, a koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

U narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

Pored toga, planirana je izgradnja parking mjesta i zelenih površina tako da bi cijeli prostor dobio lijep estetski ugođaj i bio pravi ukras grada.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

Akta
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Sanska Ilidža će biti moderno banjsko lječilišteNa lokalitetu banje Sanska ilidža, koja je udaljena dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, nakon okončanja ovogodišnje turističke sezone započeće realizacija druge faze izgradnje budućeg modernog banjskog lječilišnog kompleksa.

U sklopu ove faze radova, prema riječima vlasnika ovog kompleksa Aziza Mujdžića, predviđeno je natkrivanje vanjskog bazena, koji će, je istakao, u funkciji biti već iduće zime.

"Sem toga, obavljamo završne radove vezane za izgradnju smještajnih kapaciteta u kojima će se nalaziti 33 sobe i apartmana s ukupno sedamdeset kreveta. U objektu će biti smješteni i sadržaji za fizijatrijsko liječenje i rehabilitaciju. Također, plan je da uredimo okolno područje, izgradimo rekreativne sadržaje i staze za šetanje", istakao je Mujdžić.

Ističe kako će realizacija ovog projekta omogućiti preduzeću "Sanska ilidža" rad tokom cijele godine, s obzirom na to da je u proteklim godinama poslovanje bilo ograničeno samo na ljetnu sezonu.

Mujdžić kaže kako je planirano da budući moderni banjsko-lječilišni kompleks bude završen do 2018. godine, a u njega će biti ukupno uloženo oko pet miliona maraka.

I vlasti su se obavezali da će u saradnji s vlasnikom izvršiti sanaciju puta koji vodi do banje, kao i spajanje cijelog kompleksa na gradski vodovod. Idejnim planom izgleda budućeg banjsko Iječilišnog centra llidža predviđena je izgradnja savremenih smještajnih kapaciteta s potrebnim sportsko rekreacionim sadržajima.

U sklopu kompleksa nalazili bi se banjski zdravstveni i rehabilitacioni objekti, prilazni putevi, šetališne staze i parking mjesta.lzvori termalne vode na lokalitetu sela llidža, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta bogati su sumporom, a stručnjaci su utvrdili kako ova voda ima vrlo ljekovita svojstva u liječenju reumatskih oboljenja.

Pomenuti ljekoviti izvori, prema istorijskim podacima, bili su poznati i starim Rimljanima, a ova banja ima tradiciju staru stotinama godina.
Akta
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Uskoro javni poziv za izvođenje radova u Poslovnoj zoni ŠejkovačaPotpisivanjem Ugovora o finansiranju proširenja komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Šejkovača u Sanskom Mostu, između načelnika općine Sanski Most Farisa Hasanbegovića i Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, odobreno je finansiranje u iznosu od 100.000 KM.

Iz općine Sanski Most kažu da je vrijednost cjelokupne predmetne investicije cca 250.000,00 KM, te da se odnosi na dvije faze radova.

"Prvobitno je planirana izgradnja interne saobraćajnice u zoni sa oznakom S2 u dužini L = 220 metara. Procijenjena vrijednost tog projekta je 231.000,00KM, a strukturu radova čine infrastrukturni radovi i to na primarnoj kanalizacionoj infrastrukturi, putnoj infrastrukturi, te elektro – radovi na uličnoj rasvjeti,“ kazali su iz nadležne općinske službe.

Druga dionica na kojoj će biti izvođeni radovi je interna saobraćajnica u zoni sa oznakom S4 -dužine L= 65 metara. Procjenjena vrijednost tog projeka je 19.000,00 KM, a strukturu poslova čine infrastrukturni radovi i to na sekundarnoj kanalizaciji -odvodnji oborinskih voda L= 65 metara, te na putnoj infrastrukturu (polaganje asvalta na pripremljenu podlogu) dužine L=65 metara (širina B= 7,50m)."Prošle sedmice smo usvojili plan nabavki Općine, gdje je omogućeno da se krene u postupak objave javni poziva za izbor najpovoljnijih ponuđača - izvođača radova. Shodno obavezi i trajanju postuka izbora, realno je očekivati da za 60 dana budemo u situaciji da najpovoljinjeg izvođača uvedemo u posao, što bi ujedno značilo i sam početak implementacije - izvođenja radova," kazali su iz Općine te dodali da su realni rokovi za realizaciju predmetnih radova od 45 do 60 kalendarskih dana.

"Implementacijom ove faze povećali bismo postojeći stepen izgrađenosti infrastrukture u zoni. Sadašnji stepen izgrađenosti procentualno iznosi cca 55 posto od planirane investicije koja finansijski iznosi 4.100.000,00 KM . U postojećoj zoni ima izgrađenih 17 poslovnih objekata i težnja je za izgradnju i novih," zaključili su iz Općine.
Akta
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Postavljen temelj za gradnju vakufskog tržnog centra u Sanskom MostuNa Hamzi-begovom vakufu u Sanskom Mostu postavljen je kamen temeljac za gradnju vakufskog tržnog centra, a vrijednost projekta je oko 3.500.000 KM.
Današnju svečanost organizirala je Vakufska direkcija IZ u BiH u saradnji sa Muftijstvom bihaćkim, Medžlisom IZ Sanski Most u okviru manifestacije "Dani vakufa".

Intencija Vakufske direkcije IZ u BiH je osnažiti ekonomiju Bosne i Hercegovine, a otvaranje i izgradnja infrastrukturnih privrednih objekata doprinijet će ekonomskom razvoju lokalnih zajednica u BiH.

Direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović je kazao da će upravo izgradnja savremenog megaprojekta tržnog centra omogućiti otvaranje novih radnih mjesta za mlade.

Vakufski tržni centar će sadržavati oko 9.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, na površini od 6.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim objektima, restoranima, dućanima...

Projekt se radi u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske.

"Namjera je da građanima općine Sanski Most i Medžlisu ponudimo alternativu kojom će se smanjiti odliv mladog stanovništva sa ovih prostora", kazao je Zajimović za Fenu.

Očekuje se da će izgradnja tržnog centra biti završena naredne godine, a s obzirom na veliki kapacitet prostora bit će uposleno više od 200 radnika, mladih ljudi.

"To nije mali broj uposlenih i mislimo da će time građani općine Sanski Most ali i Medžlis dobiti sigurna radna mjesta", naglasio je Zajimović.

Direktor Generalne direkcije vakufa Republike Turske Rifet Turker je uz iskrene čestitke na izgradnji Vakufskog tržnog centra ukazao na misiju vakufa, te podsjetio da islamska civilizacija vjekovima oživljava osjećaje dobra i dobrote.

"Trenutna infrastruktura tržnog centra će se poboljšati, te će se pretvoriti u novi tržni centar koji zadovoljava sve standarde. Za širenje društvenog zajedništva, nalazit će se restorani te čajdžinice", kazao je Turker.

Inače, u okviru manifestacije "Dani vakufa 2018" bit će otvoreno još novih infrastrukturnih projekata - vakufskih objekata, upriličene promocije knjiga, regionalna konferencija, izložba vakufnama, okrugli stolovi i tribine, te drugi sadržaji u Sarajevu, Sanskom Mostu, Fojnici, Trebinju, Vitezu i Visokom, a svi ti sadržaji bi trebali doprinijeti podizanju svijesti kod ljudi o važnosti institucije vakufa i trajnog dobra.
Klix
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Evo mali update Sanskog Mosta,biće još slika,ove godine se baš zahuktala gradnja
(Prve dvije slike) Projekat u Staničnoj ulici.
3 slika- Tempic kod dzamije gradske.
4 slika- Kod benzinske Cat na ulazu u SM.
5 slika- Novogradnja Centar pored centra Rufko(dosta posla urađeno već)
6 slika- obnavlja se splav na Sani.
7 slika- 3 godine stara zgradica,dobro poznata
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Ma mora neko biti i iz Sane

Ovo pored Dm je na mjestu rudarske direkcije gradi Seed,sto ima i u Sarajevu Hotel Sana,u prizmelju se govori da ce biti mozda Tropic a na ostalim spratovima stanovi.
A sto se tice splata obnavlja Kukavica sto ima mehanicarsku radnju pored Motela Oaza.
 
1621 - 1640 of 1669 Posts
Top