SkyscraperCity Forum banner

Sant Joan Despí | Estadi Johan Cruyff | Finalitzat

35807 Views 94 Replies 26 Participants Last post by  ByJisus11
Es construirà un nou camp de futbol als terrenys adquirits a Sant Joan Despí

Jordi Moix explica que l’actual activitat a la Ciutat Esportiva obligava a créixer per evitar una possible saturació

L’adquisició permetrà alliberar els terrenys actuals del Miniestadi a la zona de Les Corts i poder construir un nou camp per al Barça B a Sant Joan Despí

[...]

Les raons de la inversió

Moix ha detallat les raons per les quals s’ha dut a terme aquesta inversió estratègica. Són tres. D’una banda, evitarà la saturació que s’estava produint a la Ciutat Esportiva a causa de l’activitat que s’hi duu a terme. D’altra, permetrà alliberar els terrenys actuals del Miniestadi a la zona de Les Corts, cosa que farà possible poder dissenyar el futur Campus Barça amb la màxima flexibilitat i eficàcia possible. Finalment, es podrà dur a terme la construcció un camp de futbol per al Barça B.

En aquest sentit, seria un estadi que compliria amb la normativa de Segona Divisió A, que exigeix un mínim de 6.000 localitats i un camp amb unes dimensions de 100x63 metres.

[...]

El futur del Camp Nou

Preguntat pel futur del Camp Nou, Moix ha indicat: “Estem acabant de rebre els darrers informes. En les properes setmanes tindrem les conclusions i estudiarem amb cura els aspectes tècnics, urbanístics i econòmics. Porta un cert temps”.

http://www.fcbarcelona.cat/club/det...tbol-als-terrenys-adquirits-a-sant-joan-despi
See less See more
1 - 20 of 95 Posts
M'agrada la idea d'ampliar la ciutat esportiva i fer l'estadi del Barça B allà mateix.

El mini es queda massa gran i son uns terrenys on es pot ubicar el futur Nou Palau per exemple.
Així serà el Nou Miniestadi

La futura construcció ja té projecte arquitectònic aprovat i nou emplaçament, a la Ciutat Esportiva

En l'acte de presentació de l'Espai Barça que s'ha fet aquest dimarts a l'Auditori 1899, s'ha pogut veure per primera vegada el projecte guanyador del Nou Miniestadi. El president Josep Maria Bartomeu i el directiu responsable de Patrimoni, Jordi Moix, han estat els responsables de mostrar la maqueta del nou projecte.

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes ha estat el guanyador del concurs per al Nou Miniestadi, que es construirà a la Ciutat Esportiva, amb un pressupost de 12 milions (9 milions el Mini, 2 milions l’aparcament i un, la urbanització).

L’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que ja va participar en la definició arquitectònica de la Ciutat Esportiva, ha projectat un Miniestadi adaptat als requeriments del concurs. Tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. Està previst que les obres comencin al gener del 2016 i que la seva inauguració sigui al mes de juny del 2017.

http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/noticia/la-primera-fase-del-nou-miniestadi-ja-pren-forma

See less See more
13
  • Like
Reactions: 1
El Nou Miniestadi me recuerda a la Nueva Balastera de Palencia, último estadio de la edición de los "Estadios Castellanos" (Pajaritos, Toralín, Ruta de la Plata).
Me gusta el nuevo Miniestadi. :yes:
  • Like
Reactions: 1
Se sap si les obres del mini estadi han començat ja? Tenien que començar al gener i crec que fins que no s'inauguri no podran començar les obres del nou palau blaugrana.

Vox
Se sap si les obres del mini estadi han començat ja? Tenien que començar al gener i crec que fins que no s'inauguri no podran començar les obres del nou palau blaugrana.

Vox
Avui he passat per l'autopista i m'ha semblat que ja ha començat l'enderroc del petit club on s'hi ha de construir l'estadi. He vist que estaven desmontant les pistes de futbol que tenien. Una llàstima, durant 2 anys vaig fer classes de tennis allà :(
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Empiezan las obras para construir el nuevo Miniestadi

El nuevo Miniestadi del FC Barcelona empezará a tomar forma esta semana. Según informaba este domingo Catalunya Ràdio, las obras para derrumbar las instalaciones del Tenis El Forn, donde se levantará el nuevo estadio azulgrana, empezarán de manera inminente.

La radio pública catalana informaba que el Barça ya tiene el permiso de obras del Ajuntament de Sant Joan Despí y que, este fin de semana, las máquinas excavadoras y los camiones ya estaban preparados para empezar a derrumbar las actuales instalaciones, que ocupan unos 129.308 metros cuadrados contiguos a los terrenos de la actual Ciutat Esportiva y que el club adquirió con el objetivo de levantar el nuevo Mini.

[...]

http://www.sport.es/es/noticias/barca/empiezan-las-obras-para-construir-nuevo-miniestadi-4955065

Por fin parece que empieza a haber algo real. Lo que abrirá las puertas además a la demolición del Mini Estadi actual y posterior construcción del Palau Blaugrana.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
SANT JOAN DESPÍ | Estadi Johan Cruyff | En construcció

Les obres prèvies a la construcció del Nou Miniestadi tindran una durada de vuit setmanes

Els treballs previs a la construcció del Nou Miniestadi s’han engegat aquesta setmana amb l’inici d’obres de desconstrucció de les instal·lacions del Club de Tennis El Forn

http://www.fcbarcelona.cat/club/det...iniestadi-tindran-una-durada-de-vuit-setmanesSee less See more
2
  • Like
Reactions: 3
Bartomeu i Rull avaluen l'ordenació urbanística que permetrà construir el Nou Miniestadi

Josep Maria Bartomeu i Josep Rull han encapçalat la visita a la Ciutat Esportiva per avaluar l'ordenació urbanística que permetrà construir el Nou Miniestadi. L'acte arriba pocs dies després que es modifiqués el Pla General Metropolità (MPGM) i, per tant, es donés llum verda a l'ampliació de la zona on hi haurà el futur estadi del filial. A banda del president del Barça i del conseller de Territori i Sostenibilitat, també eren a l'acte l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix.

Amb la modificació del MPGM es permet el desenvolupament urbanístic de la zona on se situa la Ciutat Esportiva, edificada en un espai total de 294.131 metres quadrats. D'aquesta manera, es podrà construir el Nou Miniestadi a l'espai que ocupava el Tenis El Forn -i que ja està enderrocat.

[...]

http://www.ara.cat/esports/barca/Bartomeu-Rull-urbanistica-Nou-Miniestadi_0_1567643358.html

See less See more
  • Like
Reactions: 2
Rull: "La modificació del PGM permetrà desenvolupar un projecte que és bo per al Barça i per al país"

· El conseller de Territori i Sostenibilitat va aprovar dilluns els canvis al planejament que permetran construir el nou Miniestadi del Barça als terrenys de la Ciutat Esportiva Joan Gamper

· L’equipament ocuparà 13,3 hectàrees a Sant Joan Despí i es preveu la possibilitat d’implantar-hi usos terciaris

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de l’alcalde de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), Antoni Poveda; del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i del director general d’Urbanisme i Ordenació del Territori, Agustí Serra, ha visitat aquest divendres els terrenys de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on es construirà el nou Miniestadi.
La visita s’ha fet després que dilluns es va aprovar la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) que permetrà ubicar-lo en aquesta zona de Sant Joan Despí (Baix Llobregat). Prèviament, tant la Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona com la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya havien donat els seus vistiplaus.

Més enllà de l’esport

El conseller Rull ha destacat que la modificació puntual del PGM permetrà “desenvolupar un gran projecte que és bo per al Barça i per al conjunt del país però també endreçarà Sant Joan Despí i Barcelona”. En aquest sentit, ha subratllat que aquesta modificació comportarà la construcció d’habitatges, una part important dels quals seran protegits, la creació de noves zones verdes i la millora de la mobilitat. Rull ha destacat que el nou planejament és un instrument que permetrà el FC Barcelona projectar-se encara més. “Els projectes d’èxit, els que creen activitat, fomenten valors, generen autoestima i cohesió, han de ser potenciats. No només estem parlant d’esport d’elit sinó també d’esport de base que mou molta gent. Per això és important poder-hi donar recorregut i més en una institució de la projecció interna i internacional com és el Barça”.

El comissionat de l’Espai Barça i membre de la junta directiva, Jordi Moix, ha assenyalat la feina social i esportiva que fa aquest equipament i ha remarcat que la construcció del nou Miniestadi també impulsarà una nova zona residencial.

En aquesta línia, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat la importància que les diferents parts implicades s’hagin posat d’acord perquè sigui una realitat el projecte del Barça però també l’ordenació urbanística de la zona. “Aquest és un projecte segurament dels més importants que en aquests moment estan en marxa al país”, ha afirmat.

Nova peça al complex esportiu

La Ciutat Esportiva Joan Gamper és un àmbit d’equipament de 13,3 hectàrees situat al nord de la B-23 i al nord-est de la línia de ferrocarril Barcelona-Tarragona. Es va inaugurar l’any 2006 i és on es duen a terme els entrenaments i les competicions dels equips de futbol base i d’altres seccions del club, com les de hoquei, atletisme o ciclisme. Té nou camps, un pavelló esportiu i un edifici amb sales de reunions, sala de premsa, vestuaris i despatxos, entre d’altres. A més, ofereix un equipament de formació integral d’esportistes que va substituir l’antiga Masia.

En aquest complex es construirà el nou Miniestadi, amb 6.000 places, en substitució de l’actual, situat a la zona de l’avinguda Diagonal de Barcelona. En els terrenys de l’actual Miniestadi s’alçarà, segons el projecte impulsat pel FC Barcelona, un nou Palau Blaugrana.

Segons la modificació del PGM aprovada, la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí podrà acollir usos terciaris, sempre que es redacti un Pla de millora urbana que els concreti. La modificació inclou, així mateix, la masia de Can Felip, inclosa al Pla Especial de Protecció Arquitectònica de Sant Joan Despí, que es rehabilitarà amb usos residencials i de restauració complementaris a l’ús esportiu principal.

Tot l’àmbit de la Ciutat Esportiva forma part d’un sector de planejament de majors dimensions, amb usos sobretot residencials, que es troba en procés de desenvolupament.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/...-permetra-desenvolupar-projecte-barca-pais.do

See less See more
  • Like
Reactions: 2
sabeu res de la construcció del nou mini estadi? ja es veu moviment?
^^I no van fer allò de la primera pedra i tal? :sly:
El nou mini estadi ja té nom:D'altra banda, es col·locarà una estàtua de Johan Cruyff al nou Espai Barça, i el club ha proposat a l'Ajuntament canviar el nom del Carrer Arístedes Maillol pel nom de Cruyff.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
^^ I què deixaran per batejar com a "Pep Guardiola" o "Lionel Messi"?
^^ I què deixaran per batejar com a "Pep Guardiola" o "Lionel Messi"?


Primer s'han de morir
^^ Potser sí, no fos cas que acabessin com les rambles dels Ducs de Palma, o els hospitals Infanta Cristina :D però la meva pregunta no ha perdut el sentit :| : què faran quan hagin mort en Pep i en Messi, i tot estigui batejat amb el nom de Johan Cruyff?
^^ Home, el mini estadi i un carrer no és pas "tot"...
En Pep Guardiola i en Leo Messi no serien pas el que han estat i són sense Johan Cruyff.

Com va dir en Piqué, 'Johan, contigo empezo todo!'.

Gaudim d'aquest homenatge a la persona que va començar a canviar la història d'aquest gran club, més que un club.

#GràciesJohan
See less See more
1 - 20 of 95 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top