SkyscraperCity Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
261 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
La vella aspiració de connectar la Pl. de la Vila amb l'Esglèsia Major, amb l'obertura del Passeig Mn. Jaume Gordi, sembla que a la fi arriba a port:

Comencen els enderrocs al centre de la ciutat per continuar el PERI Santa Coloma Vella II

El tinent d’alcaldessa responsable d’Urbanisme, Jordi Mas, ha informat aquest dilluns sobre l’inici del projecte urbanístic Pla Especial de Reforma Interior (PERI) Santa Coloma Vella II, les obres del qual començaran en breu, amb la primera fase (de tres) d’enderrocs de finques afectades situades a la plaça de la Vila i alguns carrers que hi connecten. L’acte informatiu s’ha realitzat al terrat del propi Ajuntament


Les obres del PERI Santa Coloma Vella II suposaran un canvi important en la fesonomia del centre d’aquesta ciutat, l’ampliació de l’espai públic per a vianants i la creació d’una zona comercial amb habitatges, una part dels quals seran per a lloguer accessible. En conjunt, aquest projecte es realitzarà en una superfície d’intervenció de 6.327 m2 i amb un pressupost global de 799.005,35 euros, procedents de Solvia (Banc Sabadell) i part dels terrenys dels mateixos propietaris i propietàries de les finques. [...]

Una nova plaça i millor connexió de les artèries del centre

Amb aquesta intervenció urbanística, que començarà aviat amb els primers enderrocs, es donarà continuïtat -obertura i connexió- a l’actual passeig de Mossèn Jaume Gordi, fins arribar a la cruïlla de la plaça de la Vila amb la rambla de Sant Sebastià. Amb aquesta unió naixerà una nova plaça pública de 1.280 m2 de superfície al centre més emblemàtic de Santa Coloma.

Un altre dels objectius d’aquest PERI és la millora de l’accessibilitat dels vianants que volen anar de la plaça de la Vila o la rambla al passeig de Mossèn Jaume Gordi, mitjançant la col·locació d’un ascensor, l’entrada del qual es preveu a l’alçada del carrer del Pedró i de la cruïlla de la rambla de Sant Sebastià amb la plaça de la Vila, per salvar el desnivell. El projecte contempla també una rampa i escales paral·leles a l’ascensor.

Cal destacar que també s’urbanitzaran els trams del carrer del Pedró, fins a plaça de la Vila i fins el carrer de la Marina, no inclosos en l’àmbit de la reparcel·lació, i es cobrirà la rotonda situada a l’inici de la rambla de Sant Sebastià i també es cobrirà l’accés a l’aparcament situat a sota de la plaça de la Vila, que passarà a tenir entrada i sortida única pel carrer de Sant Carles.

En conjunt, aquest projecte urbanístic suposarà l’arranjament definitiu de la zona, amb una nova connexió per a vianants i un nou espai públic, nou edifici d’habitatges de qualitat que també tindrà zona comercial.
https://www.gramenet.cat/temes/terr...-per-continuar-el-peri-santa-coloma-vella-ii/
 

·
Registered
Joined
·
261 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Un grup de veïns s'atrinxeren a unes de les finques afectades i aconsegueixen aturar-ne l'enderroc. La majoria d'ells són "nous afectats", no contemplats al pla inicial i llurs habitatges no destorben a l'obertura de l'avinguda. Altres, són contraris a l'edifici de 12 alçades, molt per sobre de la volumetria del casc antic:

Els veïns de Santa Coloma es mobilitzen contra un pla urbanístic que comporta enderrocs de finques

Ocupen un edifici afectat i denuncien que l'Ajuntament vol aixecar un gratacel de 12 plantes


Els veïns de Santa Coloma de Gramenet s’han mobilitzat aquest dimecres al centre històric de la ciutat per intentar aturar un projecte urbanístic promogut per l’Ajuntament que comporta, entre altres aspectes, enderrocar les finques de construcció antiga i edificar, en el seu lloc, un gratacel de 12 pisos i 50 metres d’alçada.

Les mobilitzacions han començat a les 8 del matí, quan una vintena veïns han ocupat i s’han encadenat en un dels edificis afectats, un immoble centenari de la ciutat vella colomenca, conegut perquè va ser la primera escola republicana del barri.

L’actuació ciutadana ha impedit que les excavadores enderroquessin els edificis que el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) Santa Coloma Vella II preveu, a la plaça de la Vila i els carrers adjacents Pedró i Vistalegre. A més a més, també han aconseguit que el regidor d’Urbanisme, Jordi Mas, es reunís amb els afectats directes i es comprometés a no enderrocar els pisos on encara hi hagi gent vivint “legalment”.

El pla urbanístic comportarà canvis molt importants al centre de la ciutat. El projecte preveu alliberar espai per donar continuïtat i amplitud a l’actual passeig de Mossèn Jaume Gordi, fins a arribar a la cruïlla de la plaça de la Vila amb la rambla de Sant Sebastià, on es crearà una nova plaça pública de 1.280 m2 de superfície. Alhora, però, també afecta una desena d’habitatges particulars i permet la construcció del gran edifici.
https://ara.cat/societat/Santa-Coloma-sencadenen-contra-urbanistic_0_2024197710.html
 

·
Registered
Joined
·
261 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Es trunca l'obertura del passeig de l'Esglèsia Major a la Pl. de la Vila (al menys, per ara). Tot per les protestes per no enderrocar l'antiga Escola Manent, un petit edifici molt simbòlic pel que ha estat però sense valor patrimonial.

Edifici que, a més, no impedeix la construcció de la torre que ja està mig feta, principal motiu de les okupacions.

Sempre he estat el primer en defensar protegir patrimoni i nuclis antics, sens dubte, però aquest és un cas molt estrambòtic: només cal enderrocar poques petites finques per aconseguir l'obertura planificada. Urbanística i visualment espectacular, que otorga a l'Esglèsia Major la centralitat i protagonisme visual que es mereix.

Santa Coloma fa marxa enrere i salva la primera escola republicana

Parlon atura les obres al centre històric forçada per l’ocupació veïnal de l’espai
La primera escola republicana de Santa Coloma de Gramenet, l’antiga Manent, no s’enderrocarà. Si més no, per ara. Aquest és el compromís que l’ajuntament de la ciutat ha emparaulat amb els veïns. De moment l’alcaldessa, Núria Parlon, ha aturat l’enderrocament de tres de les finques antigues que el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) havia reparcel·lat per a la construcció d’un gratacel de 13 pisos i 50 metres d’alçària. Un d’aquests espais és l’escola. La decisió arriba dues setmanes després que una vintena de veïns ocupessin l’habitatge -fins ara abandonat- com a protesta per “la pèrdua d’identitat de la ciutat” i en reivindiquessin el valor històric.

Ja no hi ha rastre de les excavadores que el 30 de maig tenien ordres de tirar a terra una desena d’edificis antics del centre històric. Les obres que havien de connectar l’actual passeig de Mossèn Jaume Gordi amb la plaça de la Vila i la rambla de Sant Sebastià, i començar la construcció d’un gratacel de 13 pisos i d’una nova plaça pública, fa quinze dies que estan aturades, des que un grup de veïns del nucli antic de Santa Coloma van ocupar l’Escola Manent amb l’objectiu, precisament, d’evitar-ne l’enderroc. Els activistes han impedit fins ara que els operaris accedissin a la finca. [...]

El Miguel, veí del barri, no està d’acord amb l’ocupació de l’edifici centenari i assegura que molts dels ocupes “ni tan sols són de Santa Coloma”. “La paralització de les obres està impedint que els locals inclosos en la reforma puguin obrir o que es revaloritzi la ciutat”, lamenta. L’ocupació per defensar un element històric i patrimonial de la ciutat, diuen els membres de la plataforma veïnal, s’està “barrejant” amb l’entrada de gent en altres pisos buits de la zona, una qüestió de la qual fa temps que es queixen els colomencs. “La gent que ocupa l’escola no vol quedar-s’hi, només ho estan fent per evitar que s’enderroqui”, explica Montserrat Oller. [...]
www.ara.cat/societat/Santa-Coloma-Salva-primera-republicana_0_2033196736.html
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,561 Posts
^^La Manent es un símbolo, prefiero que se conserve.
:eek:kay:
Yo fui a la Manent Rambla, que al principio eran la misma escuela.
:yes:
Que hagan el paseo pero qu no derriben la antigua Manent, por favor.
;)
 

·
Registered
Joined
·
512 Posts

·
Registered
Joined
·
512 Posts
Surgió una noticia con la altura del nuevo edificio que lo llevará Culmia diciendo que iban a ser 16 plantas, pero el ayuntamiento lo ha desmentido:

Anuncio de Culmia, proximamente:
 
1 - 8 of 8 Posts
Top