SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
3501 - 3504 of 3504 Posts

·
Banned
Joined
·
850 Posts
Kebo o „ Sarajevskoj obilaznici „
„Krajnje je vrijeme da se taj posao završi, a neće se okončati jer na gradilištu već dugo nema gotovo nikakvih aktivnosti ",... izjavio je Kebo
Lično ću se pozabaviti odgovorima na ta pitanja“, navodi Kebo.
Esss Kebo Kolumbo? Pa gdje on do sad zivio? U Americi? On ce se licno pozabaviti? SDA kupljenje poena. Nista se on pozabaviti nece. Laze kao i sef mu.
 

·
Registered
Joined
·
1,340 Posts


24SI - Elvir Bolić legendarni napadač reprezentacije BiH, sinoć je bio jedan od sudionika humanitarne sportsko-revijalne manifestacije u Gradskoj Areni u Zenici. Cilje ovog okupljanja zvijezda bh. nogometa je prikupljanje novca za teško oboljelog Zeničanina Kenana Kremića.

Bolić je zajedno sa svojim nekadašnjim saigračima Bolićem, Baljićem, Piplicom, Konjićem, Šabićem, te sadašnji zvijezdana Spahićem, Džekom i Ibričićem, oduševio publiku u "zeničkoj ljepotici".

- Kremića poznajem dugo, radio je u jednom zeničkom kafiću kao konobar. Sjećam se okupljanja reprezentacije, svi igrači su dolazili u kafić i svi smo ga gotivili. Žao mi je što je bolestan, ali se nadam da će se brzo skupiti novac za njegovu operaciju - kaže Bolić za San.

Proslavljeni napadač, još uvijek najbolji strijelac bh. reprezentacije svih vremena sa 22 postignuta gola (iako mu Džeko i Misimović opasno prijete), u Sarajevu planira izgradnju sportskog centra.

- Odavno planiram jedan veliki projekat, a to je izgradnja sportskog centra u Sarajevu. Već sam nešto poduzeo po tom pitanju i mislim da bih uskoro trebao početi sa izgradnjom. Želim jedan zaista moderni sportski centar, jedan od najboljih u regionu, sa svim terenima, dvoranom, jednostavno da bude nešto najbolje.

Bolić prati šta se dešava u bh. nogometu. Trenutno je aktuelan transfer Edina Džeke u Manchester City.

- Razgovarao sam sa Džekom prije nekoliko dana. Baš smo pričali o transferu u Englesku. On je kompletan napadač, sa 24 godine potpuno zreo za najjaču ligu na svijetu. Edin je pravi golgeter, njegova klasa je neupitna. U Manchester Cityu samo može napredovati, ako ima uopće još prostora za napredak, jer on je fenomenalan igrač - govori Bolić.

Jedan drugi naš reprezentativac Zvjezdan Misimović u Bolićevom bivšem klubu Galatasarayu ima velikih problema. Ne igra, na meti je javnosti, ali i trenera Gheorga Haggija.

- Teško je igrati u Turskoj, pogotovo u Galati. To je jedan veliki klub gdje se sve prati, gdje su novinari nemilosrdni. Miske se našao na meti javnosti, jer je možda više plaćen, a od njega se očekuju čuda. Bilo bi dobro da počne igrati, jer je on jako kvalitetan igrač, pomogao bi Galatasarayu, a važan je i reprezentaciji. Nadam se da ovo neće dugo trajati.

Na kraju je Bolić govorio o reprezentaciji. Svjestan je da u 2011. godini naš nacionalni tim mora ostvariti još bolje rezultate kako bi se plasirao na Euro 2012. godine.

- Safet Sušić sigurno zna šta radi. Možda smo mogli uzeti koji bod više, ali ni ovako nije loše. Važno je da u naredne dvije utakmice s Rumunima uzmemo najmanje četiri boda, a ako može i svih šest. Tako ćemo zadržati šanse za osvajanje drugog mjesta na tabeli. Vjerujem u ovu reprezentaciju i u selektora Sušića - kazao je na kraju Bolić.
 

·
Registered
Joined
·
11,343 Posts
Od kasarne "Jajce" zeli se napraviti luksuzni hotel

Plan sarajevske općine Stari Grad: Od kasarne "Jajce" želi se napraviti luksuzni hotel

Načelnik Hadžibajrić razgovarao s investitorima

Kasarna "Jajce": Atraktivna lokacija Ako se premoste administrativne barijere, odnosno donese odluka da kasarna "Jajce" u Sarajevu (danas nosi ime Safeta Hadžića) bude data na korištenje Općini Stari Grad, ovaj objekt uskoro bi mogao postati ekskluzivni hotel. To je, kako se navodi u pismu koje je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić prije nekoliko mjeseci uputio Komisiji za državnu imovinu BiH, predviđeno Regulacionim planom Vratnik.

- Na teritoriji općine Stari Grad nalaze se kasarne "Jajce" i "Zmajevac" i neizgrađeno građevinsko zemljište Faletići, za koje smo zainteresirani da nam se da na raspolaganje. Kako je Regulacionim planom predviđeno da kasarna "Jajce" bude pretvorena u luksuzni hotel, Općina ima interes da je zaštiti od daljnjeg propadanja i stavi u funkciju - navodi se u Hadžibajrićevom pismu Komisiji.

Zbog rješavanja statusa ove imovine, Općina Stari Grad ponovo je prije nekoliko dana zatražila od Komisije za državnu imovinu BiH da joj kasarnu da na korištenje. Hadžibajrić u pismu navodi da je "Vlada FBiH izrazila povjerenje da se objekt ustupi Općini".

U pismu se navodi i da se načelnik, nakon razgovora sa stranim interesentima, u vezi sa sudbinom ovog objekta pismeno i usmeno obraćao nadležnim organima za rješavanje njegovog statusa. Odgovora, međutim, nije bilo.

Predsjednik Komisije za državnu imovinu Zvonimir Kutleša potvrdio je za naš list da je primio pismo načelnika Hadžibajrića, ali da ovo tijelo nije nadležno za dodjelu državne imovine, već za njeno izuzimanje od zabrane raspolaganja. Dobra volja postoji.

- Kada nam Općina Stari Grad uputi zahtjev da izuzmemo kasarnu "Jajce" od zabrane, mi ćemo to i učiniti. Za ostalo je nadležna Vlada FBiH. Svima je u interesu da taj objekt što prije postane funkcionalan - zaključio je Kutleša

www.avaz.ba
 
3501 - 3504 of 3504 Posts
Status
Not open for further replies.
Top