SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
3221 - 3240 of 3240 Posts

·
HDZ
Joined
·
6,166 Posts
^^
Carev most zaista izgleda jadno i zapušteno. :eek:hno:
Nadam se da su u općini planirali njegovu obnovu.
 
  • Like
Reactions: Glibo71449

·
cr8ed4gr8ness
Joined
·
4,103 Posts
Colors Inn: Novi hotel u Sarajevu otvorio svoja vrata

Smješten u srcu grada, hotel Colors Inn otjelovljuje šarm Sarajeva u doslovnom smislu. Nalazi se u pitoresknom dijelu grada, u ulici Koševo 8, u šarmantnoj zgradi koja datira još iz Austro-Ugarskog perioda.

Arhitekti su, umijećem i kreativnošću, uspjeli zadržati poseban i specifičan arhitektonski duh dijela grada u kojem se hotel nalazi, ujedno ga oplemenjujući urbanim detaljima i bojama, pretvarajući ga tako u autentičnu oazu udobnosti.

Hotel Colors Inn Sarajevo raspolaže sa 37 luksuznih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, vlastitim parkingom – što je, obzirom da se hotel nalazi u epicentru urbanog dijela grada, od posebne važnosti – te udobnim, kreativno osmišljenim restoranom koji će gostu pružiti dojam da, iako se nalazi u gradu, uživa u gastronomskim delicijama u netaknutoj prirodi.

Hotel Colors Inn je od glavne gradske prometnice udaljen svega 200 metara, ali zbog pametno osmišljene arhitekture odiše mirom. U neposrednoj blizini hotela se nalaze i BBI shopping centar, sarajevski sinonim za one-stop-shop, banke, institucije i ambasade. Pješačka gradska zona, koja počinje od spomenika Vječna vatra, je udaljena od hotela tri minute hoda, dok leđa hotela čini Veliki park, legendarna zelena oaza i "pluća" grada Sarajeva, a svega nekoliko metara dalje je i drugi, raskošan Park svjetlosti kod Druge gimnazije.

Dio grada u kojem se hotel nalazi je vrlo bogat i autentičnim restoranima, cafe-barovima, umjetničkim galerijama, kinima. U radijusu od jednog kilometra, gostu hotela je na raspolaganju skoro cijela autohtona ponuda Sarajeva.

Bez obzira na to da li je vaša posjeta Sarajevu poslovne prirode ili ste pak u gradu iz čistog zadovoljstva i na odmoru, Colors Inn je idealan izbor i jedinstven city-break hotel koji neizostavno morate posjetiti ako želite da zaokružite svoj doživljaj Sarajeva.

Recepciju hotela možete dobiti na telefon 033 276 600
, a na ovom linku možete virtuelno proštetati ovim veleljepnim zdanjem.


 

·
Registered
Joined
·
21,894 Posts
U onoj ulici gdje se Cheers nalazi se otvorio neki novi kafić i hostel ne znam je li ovo novo ili ja nisam odavno prolazio ovom ulicom? Skroz su i fasadu renovirali :eek:kay:
Kafic vec nekoliko mjeseci, a fasada vec 10-ak godina :)
 

·
senior member
Joined
·
18,002 Posts
Iz vana kao i interjer - svaka cast :eek:kay:
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
.

ODRŽANA 12. SJEDNICA OV NOVI GRAD SARAJEVO: BUDŽET OPĆINE ZA IDUĆU GODINU 26, 5 MILIONA KM
Datum: 30.12.2013
Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo donijelo je danas, na 12. sjednici budžet Općine Novi Grad Sarajevo za 2014. godinu u iznosu od 26. 594.000 KM i Odluku o njegovom izvršenju.

Kako je istaknuto tokom sjednice, skoro polovina budžeta za 2014. godinu, odnosno 12, 5 miliona KM usmjerena je u kapitalna ulaganja.

"U okviru tih sredstava planirana je izgradnja kružnog toka na spoju VI transferzale i ulice Safeta Zajke u Buča Potoku. Za izgradnju spostskih igrališta na području Novog Grada planirano je 700.000 KM, od čega je 400.000 KM predviđeno za sportska igrališta u Briješću, Boljakovom Potoku i Švrakinom Selu, dok je 300. 000 KM izdvojeno za izgradnju igrališta sa dječijim mobilijarom. Imamo izdvojena finansijska sredstva za početak izgradnje škole na Aneksu, za dogradnju škole u Dobroševićima, te za rekonstrukciju doma zdravlja „Kumrovec“, čija sanacija počinje uskoro. Značajna finansijska sredstva planirana su i za izgradnju saobraćajnica i vodovodne i kanalizacione mreže. U budžetu za iduću godinu povećana su izdvajanja za izgradnju javne rasvjete sa 100. 000 KM na 200. 000 KM. Za narednu godinu planirana je realizacija velikog broja kapitalnih projekata, u većoj mjeri nego što je to bilo ove godine“, najavio je načelnik mr. Semir Efendić.

Za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže planirano je 707. 000 KM. Od tih sredstava finansirat će se izgradnja sistema vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu RP „Bojnik-Dobroševići“ u zoni rezervoara „Donji Mihaljevići“, kao i izrada projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu u ulici Hameda Hodovića u Buča Potoku i sufinansiranje izrade projektne dokumentacije za pumpnu stanicu za rezervoar Sokolje, dovodni potisni cjevovod i distributivnu mrežu. Planirana su budžetska sredstva za izradu projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu u ulicama Safeta Ahmetspahića i Brezanska u naselju Briješće i u Jajačkoj ulici u Švrakinom Selu. U narednoj godini planirana je izgradnja kanalizacione mreže u ulicama Vrbovska i Prnjavorska u naselju Aneks.

Općina će sufinansirati i izgradnju kanalizacione mreže u ulici Numan paše Ćuprilića u naselju heroja Sokolje, a planirana su sredstva i za nastavak izgradnje ambulante porodične medicine u Bojniku. Za rekonstrukciju devastiranog objekta vrtića „Vjeverica“ na Alipašinom Polju predviđeno je 450. 000 KM, a za kotlovnicu, vanjsko uređenje i nabavku opreme za dvoranu „Srce“ u Buča Potoku 350. 000 KM.

Dan Općine Novi Grad Sarajevo 16. decembar

Vijeće je donijelo Odluku o utvrđivanju Dana Općine Novi Grad Sarajevo i dana odbrane Općine, kojom će se 8. juni, kao i ranije obilježavati kao Dan bitke za brdo Žuč, a 16. decembar kao Dan Općine Novi Grad Sarajevo.

„Ranije se Dan Općine Novi Grad Sarajevo obilježavao 8. juna, koji je istovremeno i Dan bitke za brdo Žuč. Opredijelili smo se da se ta dva dana razdvoje, tako da će 8. juni ostati Dan odbrane općine Novi Grad, a 16. decembar, kada je Predsjedništvo SRBiH 1977. godine ukazom proglasilo osnivanje Općine Sarajevsko Polje, odnosno Općine Novi Grad Sarajevo, obilježavat će se kao Dan Općine Novi Grad Sarajevo“, objasnio je načelnik Efendić.

Vijeće je prihvatilo izvještaj Općinske izborne komisije za izbor organa mjesnih zajednica o provedenim izborima za savjete mjesnih zajednica na području Novog Grada. Time su potvrđeni rezultati izbora provedenih 7. decembra ove godine u svih 27 novogradskih mjesnih zajednica.

Vijeće je usvojilo i Program rada Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo za 2014. godinu, a usvojen je i izvještaj o realizaciji planiranih projekata podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području novogradske općine. Donesena je odluka o izmjenama i dopunama Odluke o visini komunalnih taksi.

Također, prihvaćen je prijedlog odluke o finansiranju i sufinansiranju nevladinih neprofitnih organizacije, koje djeluju na području općine Novi Grad i prijedlog odluke o finansiranju nevladinih i neprofitnih udruženja koja okupljaju boračku populaciju. Vijeće je donijelo Odluku o dodjeli i prodaji stanova na kojima Općina Novi Grad Sarajevo ima pravo raspolaganja, a kojom se utvrđuju uslovi, kriteriji i postupak dodjele i prodaje stanova na kojima Općina ima pravo raspolaganja.PRES SLUŽBA OPĆINE
NovigradSarajevo.ba

meni najinteresantniji ovaj kružni tok
 

·
Registered
Joined
·
10,630 Posts
Jel to ona transverzala sto pocinje kod crkve na Alipasinu ide kod Binga i Forda i sada se planira nastavak preko pruge do zgrada u Buljakovom?
 

·
Registered
Joined
·
21,894 Posts
Nope, vec Otoka - Buca potok
 

·
Registered
Joined
·
10,630 Posts
ondje kruzni tok kad se prodje podvoznjak kod Tibre i Hifa pumpe?
A zna li ko hoce li ikada napraviti i drugi podvoznjak da komplet dionica bude 2+2 do Otoke
 

·
Registered
Joined
·
21,894 Posts
I po meni je vaznije da bude drugi podvoznjak, nego ovaj rondo
 
3221 - 3240 of 3240 Posts
Status
Not open for further replies.
Top