SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
793 Posts
Zanimlijvo :)

Bože sačuvaj.

1. Prije mjesec, manje više - natkrivanje Miljacke
2. Jučer - električni čamci (jedni bi natkrili, drugi bi da se plovi)
3. Danas - pokretne trake i svašta još nešto
4. Sutra - ?

Šta li će biti sljedeće, šta li nas čeka? Iako mislim da je dosta najava za ovu godinu, čak i previše. :lol:
 

· Registered
Joined
·
793 Posts
U Novom Sarajevu bi umjesto zgrade MUP-a mogao osvanuti novi stambeno-poslovni objekt

Na atraktivnoj lokaciji u Novom Sarajevu, tačnije u Kolodvorskoj ulici, bi umjesto zgrade MUP-a KS mogao biti izgrađen još jedan stambeno-poslovni objekt.
Vlada KS je na jučerašnjoj, 135. sjednici, trebala da razmatra odluku o prenosu prava korištenja građevinskog zemljišta KJKP Vodovod i kanalizacija u Novom Sarajevu na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali je premijer Adem Zolj povukao tačku s dnevnog reda.

Prvo talovi, onda sigurnost

U MUP-u KS su zbog takve odluke premijera Zolja ogorčeni, naročito zbog činjenice da lokacija za početak izgradnje zgrade MUP-a nije osigurana, iako su sredstva za izgradnju zgrade MUP-a predviđena u ovogodišnjem budžetu Kantona Sarajevo.

Uprava KJKP Vodovod i kanalizacija, kako saznajemo, negoduje da se atraktivno zemljište u Novom Sarajevu, tačnije u Kolodvorskoj ulici, da MUP-u KS, jer se preko Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova na toj lokaciji planira izgraditi stambeno-poslovna zgrada.

Ministru unutrašnjih poslova Vedranu Mulabdiću je na sastanku s predstavnicima Komunalne privrede, prema našim saznanjima, rečeno da je rukovodstvo KJKP Vodovod i kanalizacija dobio dobru ponudu od Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stambeno-poslovne zgrade.

Izvori iz MUP-a KS, koji su izrazili želju da ne otkrivamo njihov identitet, poručili su kako su premijeru Zolju i njegovim stranačkim kolegama iz VIK-a bitniji talovi za stambeno-poslovnu zgradu od sigurnosti i rješenja lokacije i objekta za policiju.

Vrijeme curi, ViK-u se ne žuri


Predsjednik UO Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić kazao je za Klix.ba da KJKP Vodovod i kanalizacija zemljište u Kolodvorskoj ulici dobila 1978. godine kako bi tu bio napravljen dispečerski centar, što nikad nije urađeno.

"S druge strane, zgrada u kojoj je trenutno sjedište MUP-a je pod restitucijom. Zgrade Saobraćajne policije i Treće PU - Novo Sarajevo su na lokacijama koje su već prodate i moraće biti izmještene-uklonjene", rekao je Hadžiabdić.

Napomenuo je da su prvi put u historiji sredstva planirana u budžetu za izgradnju zgrade MUP-a, ali da strahuje da bi ponovo moglo da bude opstruirano.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-n...anuti-novi-stambeno-poslovni-objekt/180720028
 

· Registered
Joined
·
793 Posts
Bruka i sramota šta uradiše u Titovoj sa Srebreničkim cvijetom.

Kao prvo, fulili su lokaciju, ne možeš bilo gdje postavljati cvijet ili nešto drugo što je vezano za rat. Ne ide. Sve što se napravi, izgradi mora imati svoje mjesto, valjda je ovo jasno. Mora biti neki red. Ovo je i nepoštovanje prema žrtvama Srebrenice.

Kao drugo, prvo je bila ko fol "zelena fasada" sa kojom su se obrukali u svakom mogućem pogledu. Kada su primijetili da će je morati skinuti, nisu znali šta drugo da stave, pa hajmo cvijet Srebrenice, sa cvijetom smo "sigurni". Narod nas neće kritikovati, zgrnut ćemo pare preko Srebreničkih žrtava, a niko se neće buniti, narod će zaboraviti sramotu sa "zelenom fasadom", skupit ćemo političke poene. Super, divno.

Kao treće, mogli su makar uraditi fasadu, pa tek onda cvijet.

Kao četvrto, ne vjerujem da će cvijet dugo stajati. Par godina ćemo ga gledati, a onda ide postavljanje nečega drugog ili čak gradnja zgrade, tako da cvijet otpada.
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top