Meni bi bilo najdraže da konačno počnu radovi na autobuskoj štanici. Ali od tog izgleda ništa.
Sruse će je Memic🤣a šta će biti sa lidžanskom?
Mogu i u vazdušnu banju zvana Jablanica 🤣 tu imaju jezera, rijeke, planine, blizina Mostara i mora. Ma super za starce.Ja razumijem penzionere, hoće da budu u stanu gdje su im djeca rasla. Gdje su bajrame dočekivali, gdje vole i znaju. Ali nemogu tu bit da ih mi izdržavamo.
Opštinski službenici moraju imat autoritet za nasilno iseljenje onih koji neplaćaju održavanje stambenih jedinica. Nasinla aukcija stanova onih koji nemaju da plate.
Kad se naplati dug, od tih 500 KM, nek penzioner uzme svojih 200,000 KM i nek ide gdje hoće. Stolac i Hercegovina je svakako Dobra opcija. Svjež zrak, čisto, blizu EU.
Možda arapi skontaju pa izgrade masovne farme penzionera, gdje će svi živjeti fino i luksuzno do preseljenja na onaj drugi svijet.
SPO na Marin Dvoru?:bash:ArminKazić;151653116 said:Jel to zaista počela gradnja gore navedenog SPO na lokaciji Humanus?
Meni ovo solidno izgleda!
Na Ilidži je toku u nastavak uređenja Male aleje odnosno postavljanja nosača tendi, a budžetom općine za 2018. planirana su ukupna sredstva u iznosu od 350.000,00 KM.
Nakon izrade projektno tehničke dokumentacije i provedene procedure javne nabavke, odabran je izvođač - firma "Braća Mujić" sa kojim je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na nabavci i postavljanju tendi – nadstrešnica u ulici Mala aleja.
Prema projektovanom rješenju, radi se sedam slobodnostojećih tendi (četiri veće i tri manje) postavljenih nizu sa pasažima širine 2,10 metara između svake tende pojedinačno.
Tende se postavljaju u središnjem dijelu šetnice između drvoreda, čineći sa njim jednu cjelinu. U toku ljetnih mjeseci ti natkriveni dijelovi šetnice koristit će se kao bašte.
Radovi su otpočeli 16.10.2018. godine a rok za izvođenje je 40 dana.