SkyscraperCity Forum banner

SARAJEVO | Сарајево - Development News 2018

192118 Views 985 Replies 70 Participants Last post by  LordMarshall
Sarajevo - Сарајево

Development News

2018

Nastavljam tradiciju koja traje vec cetiri godine i otvaram Development news za 2018. godinu.

Prije nego sto zapocnemo sa novom temom zelim da vama i vasim porodicama pozelim sretnu i uspjesnu 2018. godinu.

Kao i svake godine, uz ove standardne zelje, nama forumasima zelim puno dobrih projekata i lijepih vijesti uz sto manje negativnog razmisljanja (i komentara :D ).​


Siguran sam da svi s nestrpljenjem cekamo novu gradjevinsku sezonu. Prethodne godine se i nismo mnogo usrecili iako je bilo nekoliko lijepih projekata ali nadam se da ce ova godina donijete promjene.

U pozitivnom i optimisticnom duhu, najavljujem gradnju (ili nastavak gradnje) sljedecih projekata:

1. Pocetak gradnje podzemne garaze kod Vijecnice
2. Pocetak gradnje podzemne garaze kod Hitne pomoci (upitno)
3. Nadogradnja i utopljavanje zgrade Doma zdravlja Stari Grad
4. Utopljavanje zgrade Opcine Stari Grad
5. Rekonstrukcija Strosmajerove (obnova fasada i popolocavanje)
6. Izgradnja setnice lijevom obalom Miljacke (Vilsonovo setaliste)
7. Rekonstrukcija tramvajskih stajalista (kontrolirana naplata i uvodjenje ITS-a)
8. Rekonstrukcija tramvajske pruge (upitno)
9. Zavrstak dijela Juzne longitudinale
10. IX transverzala
11. Pocetak radova na I transverzali (nada umire zadnja)
12. Realizacija III faze radova u ulici Safeta bega Basagica
13. Kruzni tok na spoju ulica Nedima Filipovica i Paromlinska, i ulici Hamdije Cemerlica
14. Rekonstrukcija vodovodne mreze
15. Zavrsetak radova na Trebevickoj zicari
16. Zavrsetak radova na SPO Veneto, SPO Dijamant i Otoka Meandar
17. Zavrsetak radova na Bau Herc na M. Dvoru
18. Zavrsetak radova na Akademiji scenskih umjetnosti (vanjskih radova/fasade)
19. Zavrsetak radova na obnovi aerodroma (nisam siguran, ispravite me ako grijesim)
20. Nastavak radova na stadionu Grbavica
21. Nastavak radova na Sportskom centru na Dobrinji (bazena i prateceg sadrzaja)
22. Sportska dvorana uz Osnovnu skolu „Umihana Cuvidina“
23. Nove biciklisticke staze u Opcinama Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo
24. Zavsetak radova na skoli na Aneksu i intenzivniji radovi na skoli u naselju Sip. Moguca i obnova fasada odredjenih skolskih zgrada (Malo je poznato da su 2017. godine obnovili fasadu na Osnovnim skolama „Cengic Vila 1“, „Isak Samokovlija“, „Hamdija Kresevljakovic“ , „Mehmed-beg Kapetanovic Ljubusak“ i „Hrasno“ a treutno traju radovi na Osnovnoj skoli „Musa Cazim Catic“ – moguce da je obnovljena jos neka?)
25. Sunnyland – prosirenje / novi sadrzaji
26. Moguc pocetak radova na novoj zgradi MUP-a u Paromlinskoj
27. Moguc pocetak radova na biblioteci u krugu Kampusa


Siguran sam da ce se obnoviti fasada na odredjenom broju zgrada. Ako se ne varam @Mamkic je spomenuo da bi se njegova zgrada na Alipasinom polju mogla obnavljati (nadam se na isti nacin kao one vec obnovljene).

Iznenadjenje su bile zgrade u Franca Lehara, Bolnickoj, Branilaca Sarajeva, itd. pa sam siguran da ce i 2018. godine da nas usrece slicnim projektima a prije nekih mjesec dana je najavljeno i ciscenje fasada u uzoj gradskoj jezgri. Takodjer sam siguran da ce se rekonstruisati i odredjene saobracajnice i trotoari koji nisu obuhvaceni ovim spiskom.

Molim sve forumase a posebno @sarmu da dopune gore navedeni spisak.

Uz zelju da svi skupa docekamo mnogo novih projekata, jos jednom vam zelim sretnu Novu godinu!
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
841 - 860 of 986 Posts
Slažem se, ovo uopšte nije loš prijedlog :)

Naravno, u konačnoj izvedbi bi se ukazali poslovni prostori i na strani prema Kranjčevićevoj, ali ni to nije loše, jer sada tamo vlada mrtvilo
Gdje je ovaj park? Jel' to tamo gdje je skejt park i one nadrealne skulpture, konstrukcije?
Slažem se, ovo uopšte nije loš prijedlog :)

Naravno, u konačnoj izvedbi bi se ukazali poslovni prostori i na strani prema Kranjčevićevoj, ali ni to nije loše, jer sada tamo vlada mrtvilo
po meni ovo rješenje ne može dobiti prolaznu ocjenu zbog ulaza u garažu bukvalno ispred džamije Magribija.

ulaz i izlaz trebaju biti iz kranjčevićeve, a ako već mora da postoji drugi, može da se riješi iz ulice Magribija, ali da je paralelan sa njom i nikako da zauzima prostor koji bi trebao spajati ovaj park i budući trg ispred džamije Magribija.

optimalno bi bilo da taj dio ispred džamije i park hastahana rješavaju zajedno, to treba biti jedna cjelina. plus imati u vidu da je blizu i željeznički neboder, koji bi morao postati nacionalni spomenik, ako već i nije.

btw ovaj render je prilično star i ideja je napuštena, to su naši vrli novinari sada iskopali. novo rješenje podrazumijeva izgradnju trospratnice na ćošku Kranjčevićeva-Magribija. evo i slika. sada se oko toga lome koplja. meni je ovo novo još gore, ne zbog zgrade protiv koje nisam protiv, nego jer je ta ista zgrada trebala u ćoško pratiti linije kranjčevićeve i magribije, i promašaj je da na titovoj ne dobijemo poslovne prostore, ali ne neke skromne u kojima će se sutra prodavati hamburgeri i izrađivati kopije ključeva, već odgovarajuće kvadrature i visine, dobrog dnevnog osvijetljenja, velikih portala. ako bude ovo prvo, bolje da ih i nema.

See less See more
  • Like
Reactions: 1
Znači ova video animacija nije aktuelni prijedlog koji se razmatrao na javnoj raspravi?

Što se tiče tvojih komentara, u principu stoje ali mislim da si preoštar. Koliko vidim ulaz u garažu je već izmaknut na novom rješenju, a za razliku od tebe ja ne bih insistirao na izmještanju, jer i pristup garazi preko popločanog ili pokockanog manjeg trga ispred džamije ima svojih čari. Po Italiji imaš stotine upravo takvih rješenja oko manjih crkava.

Što se zgrade u uglu tiče, generalno je potpuno nebitno da li će je biti ili ne, jer ne remeti trg na bilo koji način. Čak mislim da je poželjna, jer je upravo u tom dijelu park trenutno ograničen najmizernijom arhitekturom.

Za poslovne prostore si potpuno u pravu 🙂

Uglavnom, meni je kako rekoh vrlo zanimljivo rješenje, ja sam već pisao kako u principu nemam formiran stav šta bi bilo najbolje ovdje, nije ovo baš lako zamisliti, i na prvu mi se ovo učinilo sasvim prihvatljivo. Ne bi bila nikakva tragedija da se ovo realizuje, naprotiv...
See less See more
Koji je ovo po redu prijedlog za Hastahanu?
  • Like
Reactions: 1
Gdje je ovaj park? Jel' to tamo gdje je skejt park i one nadrealne skulpture, konstrukcije?
Jeste, gdje zimi bude Sarajevo Holiday Market :)
  • Like
Reactions: 1
Slažem se, ovo uopšte nije loš prijedlog :)

Naravno, u konačnoj izvedbi bi se ukazali poslovni prostori i na strani prema Kranjčevićevoj, ali ni to nije loše, jer sada tamo vlada mrtvilo
Mislim da se to ne moze desiti, jer Kranjčevićeva ide ili na niovu parka ili čak iznad jednim dijelom.

S druge strane u Titovoj ima dovoljno visine. Poslovni prostori duz Titove sa velikim portalima bi bili pun pogodak. :cheers: I ako to ne urade, onda su totalno blesavi, jer bi na tome mogli uzeti hrpicu love, sto kroz kirije sto prodajom. Da ne govorim da bi ostanak one zidine bio totalni promasaj i poligon za rulofa i ekipu.
Građani protiv gradnje visokih objekata u parku HastahanaIdeja Općine Centar o mogućoj gradnji zgrade u parku Hastahana nije oduševila kako građane tako ni vijećnike Općinskog vijeća. Većinom su na strani mještana. Kažu da je na području ove općine najmanje zelenih površina te da je bitno sačuvati ovo malo što je ostalo.

Bez podrške

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac kazao nam je da je potrebno uređenje Hastahane, ali ne uništenjem zelenih površina.

"Mi smo se tu borili da bude park i da se nazove park prof. dr. Nijaza Durakovića samo da ne bude gradnje velikih zgrada. Na strani smo građana i želimo da tu ostane zelena površina, jer ih ima malo na području ove općine. Ovo, svakako, ide na Vijeće i mislim da neće naići na podršku. Ne damo zelenilo, dosta je zgrada" - kazao je Haljevac.

Amela Kuskunović, vijećnica Naše stranke, kazala je da im je dolazio guverner Centralne banke te prezentirao projekt izgradnje u Hastahani.

"Govorio nam je o važnosti gradnje zgrade centralnog trezora i banke, koji bi bio ispod nivoa zemlje, a iznad bi išao do visine okolnih zgrada. Građani se bune zbog stalnih izmjena regulacionih planova i neće tolerirati ništa što je iznad zemlje" - kazala je Kuskunović.

Vijećnik Igor Stojanović kaže da nema potrebe za izgradnjom još jedne zgrade.

"Bitan je stav Savjeta udruženja arhitekata i građana koji tu žive. Ne treba da se gradi objekt, nego isključivo podzemna garaža, a park i sportski i dječiji inventar trebali bi ostati" - kazao je Stojanović.

Savjet za urbanizam

S druge strane, Velija Katica kaže kako vijećnici, ali i načelnik općine Nedžad Ajnadžić, rade u interesu građana.

"Svakako sam za očuvanje zelenih površina, to je najbitnije. Međutim, smatram da je potrebno da savjet za urbanizam donese na Vijeće svoj prijedlog kako bismo mi dalje mogli odlučivati" - kazao je Katica.

Općina: Park i trg zauzimat će najveću površinu

Iz Općine Centar jučer su kazali da se odustalo od ideje da na ovom području bude izgrađen muzej grada, jer su građani kazali kako imaju potrebu za uređenom parkovskom površinom.

"Budući da je ranijim planskim rješenjima na ovoj lokacija bila predviđena gradnja muzeja grada koji je podrazumijevao veliki procent izgrađenosti i poziciju objekta u centralnom dijelu Hastahane, odlučeno je da organizacija sadržaja mora biti u korist parka i trga, a ne objekata" - kazali su iz Općine.

Istakli su da konačna namjena objekta nije precizirana, ali je utvrđeno da će biti smješten na postojećem parkingu uz ulicu Kranjčevićeva te da će biti upola manje površine od predviđene planom. Također su dodali da će Park i trg zauzimati najveću površinu Hastahane, a trg će biti smješten uz ulicu Maršala Tita.
SAC
See less See more
Djelomična zamjena kamenih ploha na Trgu BiH košta gotovo 150.000 KMU toku je djelomična sanacija Trga Bosne i Hercegovine u sarajevskom naselju Marijin Dvor, a pokraj kojeg se nalaze neke od najvažnijih državnih institucija, uključujući i Parlamentarnu skupštinu. Cijeli zahvat košta gotovo 150.000 KM.

"U sklopu održavanja pomenutog kompleksa služba je, provodeći svoje redovne aktivnosti, organizovala postupak sanacije Trga BiH tako što je sprovela postupak javnih nabavki u okviru kojeg je raspisala javni poziv za izvođenje radova, odabrala najpovoljnijeg ponuđača s kojim je potpisala ugovor o izvođenju radova u vrijednosti od 147.874,37 KM i istog uvela u poslove na sanaciji Trga BiH", rečeno je iz Službe za zajedničke poslove BiH.

Kako nam je objašnjeno, predmetni radovi spadaju u poslove redovnog održavanja Kompleksa institucija Bosne i Hercegovine na Marijin-Dvoru, a oni u sklopu sanacionih radova podrazumijevaju zamjenu oštećenih kamenih ploha u okviru pomenutog kompleksa.

"Ne radi se o rekonstrukciji pomenutog trga, već se samo izvode radovi na sanaciji određenog broja kamenih ploha koje su vremenom oštećene i potrebno ih je zamijeniti", potvrđeno je za Klix.ba iz Službe za zajedničke poslove BiH.

Potpuna rekonstrukcija Trga BiH izvršena je 2010. godine, a tada su urađene i manje izmjene u odnosu na originalni izgled trga čiji je autor hrvatski arhitekta Dušan Džamonja.
KLix
See less See more
9
^^
Vracanje u funkciju i odrzavanje (projektovane i izgradjene) vodene povrsine ... je vec Mission: Impossible ... treba dovesti Bandica iz Zagreba (kad ga uskoro tamo nogiraju) u Sarajevo ... covjek je opsjednut (za razliku od nasih) fontanama i vodenim povrsinama :D
  • Like
Reactions: 1
U BL ove godine pustena 4 KT, nijedan nema fontanu! Sta bi na to rekao Bandic :D
Zastave u sredini su bolje rješenje :) Naložiš raju, šatro patrioti, država, republika, tamo-vamo, a lovu u džep. :)
Planirana realizacija velikog broja projekata u KS naredne godineVlada Kantona Sarajevo utvrdila je Nacrt budžeta KS-a za 2019. godinu od 928.370.000 KM kao i Nacrt zakona o izvršavanju budžeta te ih je uputila u skupštinsku proceduru zastupnicima na razmatranje i izjašnjavanje.

Na današnjoj konferenciji za medije ministar finansija KS Jasmin Halebić rekao je da je ovo najveći do sada planirani iznos Budžeta KS.

“Mi smo svaki put uspjeli donijeti budžet na vrijeme, to znači krajem tekuće godine za narednu. Namjera nam je da stvorimo pretpostavke da se to desi i u ovoj godini bez obzira što je izborna”, istakao je ministar Halebić.

Što se tiče prihodovne strane Nacrta budžeta, najveći dio, tj. oko 77 posto, po riječima ministra Halebića, odnosi se na prihode od poreza.

“U ovom dijelu imamo prihode od indirektnih poreza koji iznose oko 430 miliona KM, prihode od poreza na dohodak u iznosu od 144 miliona KM te prihode od poreza na dobit u iznosu od 128 miliona KM. Ove tri pozicije nose glavninu iznosa budžeta i one su u posljednje četiri godine značajno uvećane”, naveo je ministar Halebić i dodao da su to pokazatelji rasta privrede u KS i FBiH.

Što se tiče neporeznih prihoda, njihov udio u budžetu je 15 posto ili 140 miliona KM, po riječima ministra Halebića, dok prihodi od tekućih transfera i donacija te primici od zaduženja iznose oko tri posto.

“Smatramo da je ovaj budžet realno planiran, te da nije ‘napuhan’. U posljednje četiri godine vodili smo takvu politiku u okviru koje su planirani isključivo budžeti koji su realni”, naglasio je ministar.

Kada je riječ o rashodovnoj strani, kapitalni budžet će iznositi 150 miliona KM, zaduženja emisijom obveznica od 33 miliona, dok su oko 140 miliona planirana zaduženja na inostranom tržištu koja će biti utrošena najvećim dijelom u projekte saobraćajne infrastrukture.

Planirana su sredstva i za plaće 11.086 uposlenika na Budžetu KS, čiji broj je smanjen za oko 368 osoba. U Nacrt budžeta ugrađena je osnovica za obračun plaća uposlenika u iznosu od 315 KM. Što se tiče deficita Budžeta, očekivanja su da će on u ovoj godini iznositi 70 miliona KM, odnosno da će biti smanjen za oko 38 posto.

Po riječima premijera Adema Zolja, ovaj budžet je ujedno i razvojni i stabilizirajući i socijalni. Predviđeni su brojni kapitalni projekti, ali i povećanje standarda socijalnim kategorijama.

“Uvest ćemo red i sva sredstva namijenjena za ugrožene kategorije stanovništva bit će od sada namjenski usmjerena, npr.ukoliko je novac namijenjen za grijanje uplaćivat će se komunalnom preduzeću, te ćemo na taj način onemogućiti bilo kakve zloupotrebe”, poručio je premijer Zolj.

Najavio je da će se nastaviti s izgradnjom Univerzitetske biblioteke, kao i sa utopljavanjem i sanacijom školskih i svih drugih kantonalnih objekata, s ciljem osiguranja boljih uvjeta za uposlenike.

“Realizacija projekta EBRD-a za rekonstrukciju vodovodne mreže planirana je za narednu godinu. Vrlo je važno da redukcija vode više nema, a radovi koji se trenutno izvode na otklanjanju kvarova su neophodni”, potcrtao je premijer.

Budžetom su predviđena i sredstva za otvaranje pedijatriskog odjeljenja u Hitnoj pomoći, kao i još jednog modernijeg u prostoru Opšte bolnice.

Planirana je rekonstrukcija tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, nabavka novih tramvaja, trolejbusa, autobusa što će se finansirati iz kredita EBRD-a, a osigurana su i sredstva za Prvu transferzalu od Vogošćanske petlje do Grbavice.

Zajedno s Općinom Centar Ministarstvo pravde i uprave KS učestvovat će u izgradnji Austrijske kuće koja je namijenjena za nacionalne manjine.

Ministarstvo za boračka pitanja uspjelo je osigurati stanove za porodice šehida, kao i za porodice poginulih boraca.

“Za ovo resorno ministarstvo kandidovao sam dva projekta, ‘Sarajevsku panoramu’ po uzoru na Istanbulsku, što podrazumijeva muzej u kojem će u Tri D/dimenziji biti prikazano šta se dešavalo tokom agresije na BiH, te projekt ‘BH ratnik od Kulina bana do današnjeg dana’”, naglasio je premijer Zolj.

Najavio je izgradnju pješačke staze od Trebevića do Kazana, kao i gradnju gasovoda od Igmana do Hadžića.

Učinit će se mnogo na poboljšanju i zaštiti okoliša, nabavkom vozila na gas, kao i otvaranjem stanice na Butilama, te pronalaženju konačnog i dugoročnog rješenja za deponiju Smiljevići.

Ministarstvo kulture i sporta nastavlja s aktivnostima iz prethodnog perioda, te je u interesu da se konačno krene s izgradnjom koncertne dvorane na Marijin Dvoru, za što je potrebna projektna dokumentacija.

Kako je najavio premijer Zolj uskoro će se objediniti komunalni centri, kako bi građani na jednom mjestu mogli izvršiti uplatu komunalnih naknada ali će tu i investitori dobiti sve potrebne saglasnosti za izdavanje građevinske dozvole.

Nastavit će se i sa projektima Smart city-a, e-vlada, e-protokola što će doprinijeti efikasnijoj administraciji, rečeno je tokom današnje konferencije za medije.

Premijer Zolj smatra kako se iznos Nacrta budžeta može udvostručiti,uzme li se u obzir činjenica da imamo vrlo vrijednu imovinu Kantona Sarajevo u drugim državama, tačnije na dalmatinskom i crnogorskom primorju, te u Beogradu.

“Budžet Ministarstva privrede je prije četiri godine iznosio devet miliona, a sad 30 miliona. Krenut ćemo s projektom Crna rijeka - vještačka akumulacija za vodosnabdijevanje Sarajeva, a za čiji smo završetak izdvojili milion KM. Krenuli smo i s pripremom turističke sezone na Bjelašnici, vertikalni transport, kao i vještačko osnježavanje je kompletirano i spremni dočekujemo zimsku sezonu”, poručio je ministar privrede Muharem Šabić, ovom prilkom, saopšteno je iz press službe Vlade KS.
SAC
See less See more


Ovo je bas bezze, nikakvih sadrzaja, ne moze se nazvati ni park kad nema ni 25% zelene povrsine. Centralna atrakcija je lift za parking.

Samo jos fali da se pri izvedbi ova ploha asfaltira i ugodjaj bi bio potpun.
See less See more
Prema ovom starom prijedlogu, park je izdignut u odnosu na sve ulice koje ga okruzuju, sto je vrlo ruzan koncept iz perspektive pjesaka.

Trebalo bi da je pristupacan direktno sa svih strana i bez stepenica, a ovaj prijedlog ima pristup samo iz Titove i to sa velikim stepenistem. Sto bi rekao 549, kako ce majka da djetetom u kolicima doci da se dijete igra u ovom parku?Pogotovo su zanimljive ove tacke sa kojih bi djeca mogla da uce da lete. ;)See less See more
3
  • Like
Reactions: 2
Ulazni atrij BKC-a u Sarajevu dobio novi izgledOkončani su radovi kompletne sanacije ulaznog atrija JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je dobio novi izgled.

Na središnji dio krova postavljeno je kaljeno staklo cijelom dužinom, tako da se pored vizuelno-estetskih prednosti ovakvog eksterijera dobila i veća osvijetljenost ulaza. Uporedo sa ovim radovima rekonstruisana je i galerija BKC-a, te su zamijenjene sve podne kamene ploče na ulazu u atrij uz sanaciju podzemnih instalacija.

Adaptacija krova i poda atrija je izvršena uz finansijsku podršku: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Općine Centar Sarajevo. Ukupni troškovi rekonstrukcije iznosili su cirka 120.000 KM.

Adaptacijom ovih, vremenom dotrajalih dijelova zgrade JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, galerija i unutrašnje dvorište na ulazu u zgradu dobili su novi, obnovljen izgled. Na ovaj način posjetioci će dobiti kvalitetniju uslugu, te će imati još ljepši ugođaj dok budu pratili programe koji se održavaju u vizuelno osvježenom BKC-u.
Klix
See less See more
7
Radovi druge faze izgradnje vodovoda Nahorevo odvijaju se planiranom dinamikomZahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi druge faze izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja se odvijaju planiranom dinamikom.

Prema ugovoru o izvođenju radova kojeg su krajem oktobra ove godine potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u ime finansijera, i direktorica građevinske firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith, u ime izvođača radova, rok za završetak druge faze projekta je 45 dana, što naravno najviše zavisi od vremenskih prilika.

Vrijednost ove faze projekta je 418.000 KM i prema glavnom projektu, kojeg je uradio Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, dužina trase novog distributivnog cjevovoda će iznositi 4.528 metara. Radovi su krenuli od postojećeg rezervoara na Nahorevskim brdima prema naselju Muharemovići. Nakon postavljanja distributivnog cjevovoda slijedi priključenje oko 100 stambenih objekata na novu vodovodnu mrežu. Obaveza izvođača radova je da deset metara od distributivnog cjevovoda iskopa trasu i položi cijevi za priključak domaćinstava, dok će obaveza vlasnika objekta biti izgradnja šahta odgovarajućih dimenzija i postavljanje novog vodomjera u okviru vlasničke parcele, te sprovođenje vodovodnih cijevi do svog stambenog objekta.

Općina Centar je također finansirala i prvu fazu izgradnje vodovoda za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice. Riječ je o najvećem projektu komunalne infrastrukture realiziranom na području općine Centar u posljednjih 20 godina, a vrijednost je više od dva miliona maraka. Dužina transportnog i distributivnih vodova iznosi preko 16 kilometara, a kapacitet izgrađenog rezervoara je 250 hiljada litara.
SAC
See less See more
Prema ovom starom prijedlogu, park je izdignut u odnosu na sve ulice koje ga okruzuju, sto je vrlo ruzan koncept iz perspektive pjesaka.

Trebalo bi da je pristupacan direktno sa svih strana i bez stepenica, a ovaj prijedlog ima pristup samo iz Titove i to sa velikim stepenistem. Sto bi rekao 549, kako ce majka da djetetom u kolicima doci da se dijete igra u ovom parku?Pogotovo su zanimljive ove tacke sa kojih bi djeca mogla da uce da lete. ;)pa nece sigurno tako ostati, bice ograda...
841 - 860 of 986 Posts
Status
Not open for further replies.
Top