SkyscraperCity banner

2041 - 2060 of 2386 Posts

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,044 ·
O nouă clădire istorică, reabilitată în centrul Sătmarului. Școală pentru copiii cu nevoi specialeClădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, situată pe str. Al. Ioan Cuza nr. 8, a fost reabilitată și modernizată. În data de 1 iulie 2019, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

Începând cu anul școlar 2019-2020, în această clădire vor fi școlarizați 150 de copii preșcolari și din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist și cu sindromul Down.

“Această clădire se afla într-o stare avansată de degradare, iar Consiliul Județean a reușit, din fonduri proprii, să o aducă la un stadiu modern. În urma reabilitării, din toamnă, copiii cu nevoi speciale din județul Satu Mare vor beneficia de condiții de educație și îngrijire dintre cele mai bune”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea fațadelor, înlocuirea învelitoarei din țiglă ceramică clasică cu țiglă ceramică tip solzișori, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor și burlanelor. În curtea clădirii a fost creat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,045 ·
Cum blochează unii bugetari proiectele de 27 milioane euro ale Primăriei Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, susține că birocrația excesivă din România blochează implementarea proiectelor europene, în valoare de 27 de milioane de euro, la nivelul municipiului reședință de județ. Cu toate că proiectele au fost depuse în toamna anului 2017, încă se mai așteaptă avizele de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Edilul șef sătmărean susține că după ce aceste proiecte au stat șase luni pe masa celor de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest pentru verificare, aceleași proiecte sunt analizate din nou de către Ministerul Dezvoltării! Și astfel se pierde timp prețios, doar pentru ca ”anumiți funcționari să-și justifice existența”, este de părere Kereskenyi.

”Este o birocrație ieșită din comun. Nu întâmplător suntem codași, și bulgarii ne-au luat-o înainte. Toate proiectele noastre au fost evaluate din punct de vedere tehnico-financiar la ADR Nord-Vest. Deci, vă dați seama, au trecut printr-un filtru, au stat acolo șase luni de zile. Au verificat tot. Au trimis apoi la București, la Ministerul Dezvoltării. Iar acum, funcționarii care trebuie să-și justifice existența, acuma tot verifică. În fiecare zi ne trimit câte o întrebare tâmpită (…) Jucăm acest ping-pong inutil. Deja de vreo 7-8 luni caz acolo proiectele, în loc să trecem în următoarea fază”, a spus primarul Kereskenyi la Informația TV.

Primarul Kereskenyi mai susține că o altă problemă ar putea fi deciziile ”pripite” ale Guvernului, care bulversează piața construcțiilor. Astfel, există pericolul ca banii alocați prin proiect să nu mai fie de ajuns, dacă se va mai majora salariul minim din acest sector.

”Noi, teoretic, avem banii câștigați. Dar când o să ajungem acolo, să licităm aceste proiecte, dacă mai scoate Guvernul niște ordonanțe pripite, atunci ne vom da seama că nu ne vom putea încadra în buget. Dacă mai cresc salariul minim în construcții, cine va mai veni să facă lucrarea? Din toamnă, din 2017, de când am depus proiectele, tot așteptăm să putem face licitațiile”, a mai spus edilul șef pentru Informația TV.

Vă reamintim că municipiului Satu Mare i s-a alocat în total o finanțare de 26,9 milioane de euro pentru cele 16 proiecte prioritate, dintre care 21,8 milioane de euro sunt alocate pentru cele 9 proiecte prioritate eligibile. Este vorba despre dezvoltarea transportului nemotorizat (pod pietonal peste Someș, alei pietonale și piste de biciclete), achiziționarea de mijloace de transport în comun hibride sau electrice, respectiv creșterea calității și/sau stării tehnice a infrastructurii rutiere. Se mai are în vedere reabilitarea unor unități de învățământ.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,046 ·
SOCAR a deschis prima benzinărie din Satu Mare. Și are cafea la nisipO noua benzinarie SOCAR s-a deschis in Satu Mare. Benzinaria, situata pe strada Aurel Vlaicu 153, este dotata cu tehnologie de ultima generaţie, echipamente moderne, pompe rapide, sistem modern de iluminat care permite un consum redus de energie precum si o staţie de reincarcare maşini electrice.

SOCAR Petroleum comercializează 4 tipuri de carburanti sub brandul “Nano”, noua statie fiind prevazuta cu 3 pompe. In benzinariile SOCAR, clientii pot beneficia de serviciile de achiziţie roviniete si peaj (trecere pod Feteşti), terminal de plăti facturi, utilităţi, reincărcări cartele telefonice, etc.
SOCAR este menit să ofere clientilor nu numai calitatea carburanților ci și a serviciilor gastro. Café Nar este modul SOCAR de a întâmpina clientii cu produse proaspete și preparate tradiționale din Azerbaijan – cafeaua la nisip şi sucul de rodie, cât şi alte produse alimentare, nealimentare sau accesorii pentru maşină.

Rețeaua de stații de alimentare SOCAR din România acoperă deja 20 judeţe: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad, Hunedoara, Sibiu, Argeş, Bucureşti, Braşov şi Satu Mare.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,048 ·
Analiza celor mai căutate locuri de casă din oraș și împrejurimi. Nu îți vine să crezi cu cât s-a vândut un ar de teren

Piața imobiliară este în continuă ascensiune ca număr de tranzacții, la mare căutare fiind în ultima perioadă atât casele nou construite, cu suprafețe de până la 100-120 metri pătrați, cât și locuri de casă pentru a se construi ulterior pe ele.

Pentru a afla care sunt zonele cu cea mai mare căutare din municipiul Satu Mare, dar și din împrejurimi, am luat legătura cu cei de la Imovest Satu Mare, experți în piața imobiliară din Satu Mare.

„ Când vorbim de locuri de casă, prima dată trebuie să împărțim clar totul în două secțiuni, în oraș și în afara orașului. În municipiul Satu Mare cele mai căutate zone sunt Titulescu, zona străzii Petre Ispirescu, a străzii Alecu Russo, zona străzii Dara și zona Cloșca. Dacă ne referim la căutările de terenuri în afara municipiului Satu Mare, la cea mai mare cerere sunt cele din Mărtinești și din Odoreu, urmate de Vetiș, Păulești, Lazuri și mai apoi Botiz. ”, afirmă George Hotca, manager al Imovest Satu Mare.

Prețurile terenurilor sunt influențate în primul rând de localizarea acestora, dar și de utilitățile care există pe teren sau în apropierea acestuia. Conform celor de la Imovest, cel mai scump teren care a fost vândut prin intermediul agenției lor imobiliare a fost unul în zona Titulescu, între care, pentru care cumpărătorul a plătit 15.000 de euro pe ar. Un preț despre care multă lume ar spune că e ireal de mare, dar totuși se pare că în Satu Mare există oameni care sunt dispuși să plătească zeci de mii de euro, sau echivalentul unui apartament, pe o bucată de teren.

„Prețul terenurilor e influențat de localizare și utilități. Cel mai scump pe care l-am vândut eu vreodată a fost de 15.000 de euro/ar. Dar în medie, dacă ne raportăm la un teren în oraș, vorbim de prețuri care încep de la 35000 de euro și ele pot merge cine știe până unde, pentru că niciodată nu știm la ce sumă se va încheia tranzacția. În afara orașului prețurile sunt între 2500 și 3000 de euro arul, dar totul se negociază și se raportează la utilități, puz și alte detalii. ”, mai afirmp George Hotca
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,049 ·
Noul sediu, de milioane de euro, al RAR Satu Mare. Imagini în premieră din interiorRegistrul Auto Român (RAR) investește peste 13 milioane de lei în construcția unui nou sediu al agenției din Satu Mare. După mai bine de 10 ani în care a funcționat într-un spațiu închiriat, RAR va avea din acest an un sediu propriu la Satu Mare. Mutarea a fost impusă pentru a îmbunătății condițiile de desfășurare a activității pentru clienții RAR. Noul sediu RAR va avea două linii tehnologicei, ceea ce înseamnă mai multe lucrări efectuate simultan și, implicit, reducerea timpilor de așteptare. De altfel, șefii RAR și-au exprimat dorința ca, în primul rând, așteptarea să fie mai scurtă, întrucât aceasta era cea mai mare nemulțumire a clienților.Centrul judeţean Satu Mare îşi desfăşoară în prezent activitatea într-o hală închiriată, în condiţii total improprii şi pentru angajaţii de la RAR, dar mai ales pentru cei care veneau şi aveau nevoie de serviciile RAR.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,051 ·
Centru de recreere la Hodișa, comuna Socond

Primarul comunei Socond, Ioan Crasnai, a dezvăluit în exclusivitate pentru Gazeta de Nord-Vest, că se are în vedere realizarea unui complex de recreere pe raza comunei. Este vorba despre un lac de acumulare întins pe o suprafață de 17 hectare în apropiere de localitatea Hodișa.
Ținând cont de faptul că acest lac se află și într-o zonă extrem de frumoasă, Primăria Socond analizează posibilitatea creării aici a unui centru de recreere.
”Vrem să facem în jurul acestui lac o investiție, cel mai probabil un centru de recreere. Deocamdată analizăm ce investiție urmăm să facem și din ce fonduri”, a declarat Ioan Crasnai.
De asemenea, primarul comunei Socond are în vedere și construirea unui cămin pentru vârstnici în centrul de comună.
Încercăm să facem documentația pentru un cămin de bătrâni în centrul de comună, deoarece e necesar. Sunt mulți bătrâni, iar după ce vom avea investiția se poate folosi atât ca și cămin pentru bătrâni, cât și pentru copii”, a mai precizat edilul șef.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,052 ·
PREMIZE. Se va SCHIA în iarnă la LUNA Șes. Pârtia, GATA în cinci luni

Zona turistică Luna Șes este în continuă dezvoltare, iar lucrările efectuate sunt atent supravegheate de către conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Sunt premize ca în această iarnă să se schieze la Luna Șes. În cursul zilei de 8 iulie 2019, vicepreședintele Județului Satu Mare, Ioan Rus, însoțit de directorul Direcției Tehnice al instituției, Ioan Șereș au verificat execuția lucrărilor de plombare a drumului, de curățare a acostamentelor și de amenajare a pârtiei.
În lungul drumului județean DJ 109G care asigură legătura rutieră în zona Luna Șes se lucrează la aducerea la profil a acostamentului, astfel încât să fie asigurată scurgerea apelor de pe partea carosabilă spre rigolele betonate, lucrare executată de către Diferit SRL Cluj Napoca.

Pe platforma rutieră se lucrează la realizarea de plombări cu mixtură asfaltică și decapare mecanizată, aceste fiind executate în perioada de garanție a lucrării de modernizare a drumului. Recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a avut loc în iulie 2014, perioada de garanție este de 60 de luni, astfel garanția lucrării este până la finele acestei luni. Lucrarea de modernizare a drumului a fost executată de către Drum Construct SRL Sălaj.

În zona pârtiei, societatea Acomin SA Deva a reluat lucrările de amenajare a pârtiei respectiv de finalizare a instalației de înzăpezire. Durata pentru finalizarea lucrărilor este de 5 luni.

Astfel, dacă pârtia va fi gata la timp peste cinci luni, adică în decembrie, sunt premize serioase ca la iarnă să se poată schia la Luna Șes.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,053 ·
NEPI ridică un cartier de locuințe la Satu MareNEPI investește în construcția unui cartier de locuințe în Satu Mare iar locuințele vor fi ridicate de către Siebenburgen Immobilien SRL, conform PresaSM. Imobilele se vor construi pe malul Someșului, lângă Podul Golescu, între digul Someșului și Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Lucrările efective vor începe anul acesta și se preconizează să se finalizeze în maxim doi ani.

Reprezentanții SC Siebenburgen Immobilien SRL au declarat pentru PresaSM că în zonă se vor construi 152 de apartamente. 25% vor fi garsoniere cu o suprafață de 35 – 42 metri pătrați, jumătate vor fi apartamente cu două camere, de circa 55 – 60 metri pătrați, iar restul vor fi apartamente cu trei și patru camere, cu o suprafață de circa 75 – 90 metri pătrați.

De asemenea, se vor construi circa 200 de locuri de parcare, respectiv 3750 metri pătrați de spațiu verde, din care terase în suprafață de 1.250 metri pătrați. Prețurile vor fi în jur de o mie de euro metru pătrat, în funcție de cererea de pe piață.

”Am observat o creștere anuală de 5% pe care o preconizăm și pentru anul 2019. Ca o justificare pentru prețul propus de noi – peste prețul mediu al pieței pentru acest proiect – este că va fi vedeta ofertelor imobiliare sătmarene, va fi un proiect unic, nemaiîntâlnit în Satu Mare, pe care o vom marketa în piața atât locală cât și internațională. Mai ales europeană, deoarece 20% din localnicii din Satu Mare lucrează în străinătate”, susțin reprezentanții SC Siebenburgen Immobilien SRL pentru PresaSM.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,054 ·
Palatul Administrativ ca și Turnul Eiffel. Restaurant la ultimele etaje și lift panoramicConducerea Consiliului Județean Satu Mare vorbește în ultimul timp despre un proiect pe cât de îndrăzneț pe atât de greu de greu de crezut că se va pune vreodată în practică. Este vorba despre intenția de a construi un lift panoramic în exteriorul clădirii, care să ducă turiștii la ultimele două etaje ale clădirii. Acolo unde se are în vedere amenajarea unui restaurant, de unde potențialii turiști să admire orașul.

După modelul Turnului Eiffel din Paris – Franța. Deocamdată, totul este la nivel de intenție. De altfel, fosta conducerea a Consiliului Județean Satu Mare intenționa să înființeze la ultimele două etaje un muzeu al comunismului. Și acea idee a rămas la stadiu de intenție.
Palatul Administrativ din Satu Mare este una dintre cele mai înalte clădiri din ţară, ocupând locul cinci. A fost construit în perioada 1972-1984, lângă centrul vechi al municipiului Satu Mare, după proiectului arhitectului Nicolae Porumbescu din Iaşi. Are 15 etaje şi o înălţime de 97 de metri.

Din vârful Palatului Administrativ Satu Mare se poate admira aproape tot judetul si se vede, atât de departe, până în Ungaria învecinată. Directivele PCR au fost trasate foarte clar proiectanţilor, în sensul ca Palatul Administrativ trebuia construit pe malul râului Someş si urma să fie sediul politic şi administrativ al judeţului. Clădirea este una din beton masiv, are 12.000 de metri pătraţi, iar deasupra este amenajat un amfiteatru în aer liber de unde se poate admira panorama oraşului.

În anul 1984 s-au încheiat lucrările, iar prima persoana care şi-a ocupat biroul a fost prim-secretarul PCR al judeţului Satu Mare, Maria Bradea. Iniţial în proiect era prevăzut ca în vârful Palatului Administrativ, sprijinit de patru grinzi, să existe un clopot. Dar nici acest lucru nu s-a mai realizat tot din cauza căderii regimului comunist.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,055 ·
Una din cele mai iubite locații de agrement din județ, cu piscină și lac, de vânzare. Cu cât se vindeÎn urma votului realizat pe site-ul www.obiectiv-sm.ro, dar și în urma altor indicatori, cum ar fi numărul de clienți și creșterea numărului acestora de la deschidere și până în prezent, locația Popasul Codrenilor, de la Oțeloaia, este unul din cele mai apreciate locuri de agrement din județ.

Piscina cu apă încălzită, flancată pe de o parte de pădure și de alta de lacul Oțeloaia, dar și caracterul rustic al clădirii restaurantului și hotelului, precum și terasa de pe malul lacului, atrag clienții și îi impresionează cu fiecare vizită.

Locația a fost scoasă la vânzare de către proprietari, aceasta fiind listată pe site-urile de vânzări imobiliare, cu prețul de 420.000 de euro. În prezent locația este deschisă și funcționează, viitorul proprietar urmând să preia o afacere activă și cu public format.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,056 ·
Cadou de 25.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fiecare casă neelectrificată și izolată din județul Satu Mare

Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, are ca scop finanțarea achiziționării și instalării sistemelor de panouri fotovoltaice care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante, pentru gospodăriile situate la cel puțin 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei, cu destinația de locuință a unei persoane fizice.

De curând, AFM a prelungit cu trei luni sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestui program, ea fiind acum extinsă până la data de 11 octombrie 2019.

Cuantumul finanțării nerambursabile acordat de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie. Finanțarea se acordă eșalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanțare și pe măsura implementării proiectului.

Beneficiarii programului sunt localitățile care se regăsesc în Lista gospodăriilor izolate la nivel de județ, listă publicată pe site-ul propriu al AFM.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanțare pentru o parte, sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potențialilor beneficiari publicată pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodărie, se poate obține finanțare o singură dată.

Consiliul Județean Satu Mare, a centralizat documentațiile depuse până la data de 10 iulie 2019 și le-a transmis la AFM. Acestea vizează următoarele localități:

Negrești Oaș, pentru un număr de 44 gospodării, în sumă totală de 1.100.000 lei
Turulung, pentru un număr de 52 gospodării, în sumă totală de 1.300.000 lei
Bixad, pentru un număr de 8 gospodării, în sumă totală de 200.000 lei
Orașu Nou, pentru un număr de 130 gospodării, în sumă totală de 3.250.000 lei
În momentul de față, sunt în curs de finalizare documentațiile pentru încă două UAT-uri: Ciumești (8 gospodării, în sumă totală de 200.000 lei) și Căuaș (2 gospodării, în suma totală de 50.000 lei). Consiliul Județean Satu Mare, va centraliza și va transmite în cursul săptămânii viitoare și aceste documentații la Administrația Fondului pentru Mediu.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,057 ·
Primarul Kereskenyi acuză speculanții imobiliari din Satu Mare: ”Este un lobby foarte mare”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, acuză presiuni din partea unor dezvoltatorilor imobiliari din municipiul Satu Mare – pe care nu ezită să îi eticheteze drept ”speculanți imobiliari”. Edilul șef sătmărean susține că pe acești dezvoltatori nu îi interesează decât să facă profit maxim, fără să se gândească la ce lasă în urmă.

Mai exact, dezvoltatorii construiesc imobile de locuit, cu mai multe etaje, fără locuri de parcare, spații verzi sau alte facilități, aglomerând zonele centrale, dar și cele de case.

”Pe acești speculanți imobiliari nu îi interesează unde acești oameni vor parca mașinile. Nu îi interesează dacă vor avea sau nu un petec de zonă verde sau un teren de joacă pentru copiii lor. Ceva normal. Nu îi interesează. Pe ei îi interesează să facă un profit maxim, să vândă acele unități locative. Au terminat, au plecat”, a spus Kereskenyi pentru Informatia TV.

Edilul șef sătmărean a dat și un exemplu în acest sens.

”Într-o zonă de case, unde nu există unități colective, dacă cineva face un bloc cu patru nivele, asta înseamnă că vor fi pe palier patru apartamente, deci 16 apartamente, pe puțin. Asta înseamnă cel puțin 25 de mașini, nu zic 32 de mașini. Unde să parcheze acele mașini, când tot terenul are în jur de 800 de metri pătrați?! Este exclus din punct de vedere tehnic să facă loc de parcare pe acea parcelă, iar pe stradă nu mai este loc de parcare”, a precizat primarul municipiului Satu Mare la Informația TV.

Kereskenyi Gabor acuză ”un lobby” foarte puternic din partea unor investitori, fenomen care ar fi început în urmă cu 10 sau 12 ani. Cu toate acestea, administrația locală este decisă să facă ordine în acest domeniu.

”Noi încercăm să impunem reguli. Bineînțeles, este un lobby foarte puternic făcut de oameni care de-a lungul anilor au trăit prin aceste specule imobiliare. Dar noi vrem să impunem o măsură prin care să se asigure două locuri de parcare pentru fiecare apartament pe parcela proprie. Să realizeze spațiu verde corespunzător. Pentru că de asta vrea cineva să se mute într-un bloc nou, pentru că ar dori teren de joacă pentru copii, un loc de un grătar, zonă verde, locuri de parcare interioară. Și nu doar beton. Proiectanții ar trebui să le spună dezvoltatorilor că nu e bine. Să nu facă un profit de 300%, ci doar de 220%. Atât ar trebui să facă. Este un fenomen care a început acum 10 sau 12 ani”, a conchis Kereskenyi pentru sursa citată.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,058 ·
”Ochiul” atotvăzător al Poliției Satu Mare. Centru operațional ultramodern

Începând cu luna iulie al acestui an, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare a fost dat în folosință un nou și modern Centru Operațional.

Centrul Operaţional asigură fluxul informaţional intra şi interinstituţional, monitorizarea misiunilor şi evenimentelor din competenţa Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, coordonarea la nivel județean a acţiunii efectivelor de poliţie în situaţii de urgenţă şi în situaţii complexe ce implică participarea în M.A.I. a mai multor structuri ale Poliţiei Române sau în cooperare cu alte instituţii abilitate. Sistemul este folosit și în cazuri speciale când sunt necesare demararea unor misiuni pentru gestionarea unor situaţii speciale, sub directa coordonare a conducerii inspectoratului de poliție.

Centrul Operaţional are capacitatea de a gestiona, 24/24 de ore orice situaţie de urgenţă la nivel județean, din competenţa Poliţiei Române:

– crize în domeniul ordinii şi siguranţei publice;

– situaţii speciale impuse de evoluţia unor fenomene infracţionale din sfera de competenţă a Poliţiei Române;

– situaţii de alertă teroristă;

– asigurarea fluxului informatic între I.P.J. /unităţile de poliţie teritoriale şi celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice;

– interconectivitatea în vederea schimbului de date şi informaţii cu centrele operaţionale aparţinând altor structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.
 

·
Registered
Joined
·
9,926 Posts
Bine ar fi sa faca ordine cu dezvoltările imobiliare, dar în acest moment nu stiu nici un șantier imobiliar important sa fi demarat... totusi chiar nimic, nici un bloc, asa slabă sa fie cererea? Pana si la Zalău mai vad cate un bloculet cu 4 etaje, cate o macara, mai fac 2 ANL parca, dar aici nimic... nici macar alea.
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,560 Posts
Discussion Starter · #2,060 ·
Bine ar fi sa faca ordine cu dezvoltările imobiliare, dar în acest moment nu stiu nici un șantier imobiliar important sa fi demarat... totusi chiar nimic, nici un bloc, asa slabă sa fie cererea? Pana si la Zalău mai vad cate un bloculet cu 4 etaje, cate o macara, mai fac 2 ANL parca, dar aici nimic... nici macar alea.
sa sti ca poti sa intrebi pe oricine din oras nu o sa ai parte de un raspuns concret! nici noi nu intelegem cum poate sa fie atat de neatragator orasu asta incat sa nu vina nici un dezvoltator imobiliar oricat de mic/mare ar fi!
 
2041 - 2060 of 2386 Posts
Top