SkyscraperCity banner

21 - 30 of 30 Posts

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,899 Posts
Discussion Starter #26 (Edited)
Za kraj, poludnevni posjet DMZu (Demilitarized zone). Za one koji ne znaju, između Sjeverne i Južne Koreje postoji "buffer" zona. U ovom trenutnom obliku se nalazi od 1953, i defacto predstavlja granicu "debljine" cca 4-5 km. Unatoč nazivu, itekako je militarizirana s obje strane. Na žalost, vojsku i objekte se nije moglo snimati prilikom izleta i prilično bi bilo neugodno da se prkosi zakonu. Tako da, sve što je poslikano je "light".

Također, žao mi je da se nije mogao snimiti prolazak/posjet kroz 3rd Infiltration Tunnel. Za one koji ne znaju to je jedan od 4 takva tunela koje su bušili komunisti sa sjeverne strane pripremavši novu invaziju na jug. Međutim prilikom bušenja neke stvari su pošle po krivome i dok su već duboko bili "ispod" Južne Koreje dogodila se eksplozija te se urušio se dio tunela. Tada su napustili/pobjegli iz sva 4 tunela i zakopali ih sa sjeverne strane, te nikad nisu priznali da su ih oni bušili u cilju invazije. Treći tunel, koji je najbliže Seoulu je uređen/otvoren za posjete.

 

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,899 Posts
Discussion Starter #30 (Edited)
Za kraj Dorasan Station, posljednja stanica sa južne strane, pruga koja povezuje sa Sjevernom Korejom. Trenutno nema scheduled vlakova za sjever, iz Seoula ima par dnevnih linija. Samo par km na sjeverozapadu nalazi se Panmunjom stanica na sjevernokorejskoj strani. 
21 - 30 of 30 Posts
Top