SkyscraperCity banner

181 - 200 of 224 Posts

·
Registered
Joined
·
977 Posts
Discussion Starter #181
:lol::lol::lol:
Севлиево е един от градовете с най-големи температурни амплитуди - през последните 10 години два пъти измерваха около -35 градуса през зимата, както и редовно 42 градуса през лятото.
А доколкото знам - такива са минималните съвременни изисквания за топлинна изолация. В северните държави за прекалено дебела изолация се говори при над 20см :)
 

·
Registered
Joined
·
977 Posts
Discussion Starter #185
Започна обновяването и на втория висок блок в центъра (от друга фирма).на първия хич не им се получиха цветовете, да видим тук как ще е.

Санирват се още 3 големи панелни блока (2 има готови)

Ето някой от тях:

 

·
Registered
Joined
·
977 Posts
Discussion Starter #187

·
Registered
Joined
·
34,907 Posts
Ремонтират сградата и двора на бившето Начално училище в Севлиево

С решение на Общинския съвет те бяха предоставени за начална степен на ОУ „Стефан Пешев“.

Дейностите, който ще се изпълнят по проекта, са: ремонт на покрив; частична подмяна на стара дървена дограма с нова РVС; топлоизолиране на външни фасади; ремонт на учебни помещения, физкултурен салон и столова; реконструкция на училищната площадка и ограда.Средствата в размер на 224 997 лева за оптимизация на мрежата от общински училища в град Севлиево са осигурени от Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ на Министерството на образованието и науката. Реализирането на дейностите по проекта ще доведат до подобряване и осъвременяване на материално-техническата база и осигуряване на оптимална среда за обучение, възпитание, спорт и отдих на 286 ученици от начална степен на Основно училище „Стефан Пешев“.
http://www.citybuild.bg/news/remontirat-sgradata-dvora/33233
 

·
Registered
Joined
·
977 Posts
Discussion Starter #190
Здравейте,
Да обобщим 6-те санирани до момента големи жилищни сгради в Севлиево.

Ще редувам снимки преди (от гугъл земя) и след :)

Първият от двата 13 етажни блока в центъра:

Вторият висок блок (остава малко до завършването му)
цвета - :eek:hno: 

·
Registered
Joined
·
34,907 Posts
"Хамбергер България" пуска новоизградения си логистичен център в СевлиевоАмбициозна инвестиционна програма изпълнява позиционираната в Севлиево компания "Хамбергер България", част немската група Hamberger, позната у нас с основното си производство на седалки за тоалетни чинии. До началото на март се очаква да бъд пуснат в експлоатация новоизграденият логистичен център. С последните вложенията на площадката направените инвестиции достигат около 80 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Петров. Той уточни, че в рамките на петнайсет години от старта на инвестициите на компанията в България това е осемнайсетата поред новоизградена сграда върху терен с обща площ 140 дка.
Центърът се изгражда по проект на "Архитектурно бюро Вълеви" ООД с ръководител на колектива арх. Васил Вълев, проектант по част "Архитектурна" заедно с арх. Светлана Вълева. Изпълнител на нулевия цикъл е "Монолит 3", а на грубия строеж - "Лъки строй 2011" ЕООД - Габрово.
С построяването на логистичния център общо 66 дка от целия терен вече са застроени. В процес на пуск в експлоатация е най-новият цех за производство на паркет. Компанията има и предстоящ проект за изграждане на нов цех за компоненти за седалкиЛогистичната сграда – част от производствения комплекс
Складовата и логистична сграда за експедиция на продукцията е с размери 140.10 м на 66,90 м, височина 9.20 м и застроена площ от 9296 кв. м Тя е част от комплекса за производство на седалки за тоалетни чинии. Конструкцията й е от сглобяем стоманобетон - колони, греди, столици, фундаменти и цокълни панели, някои от елементите са от предварително напрегнат стоманобетон. Външните ограждащи стени са от сандвич-панели с пълнеж. Покривът се изпълнява по метода "послоен монтаж" с топлоизолация от твърда минерална вата и покритие от FPO-мембрана. На покрива са разположени осветителни ленти и димни люкове, по фасадата - прозорци, евакуационни и секционни врати, в съответствие с изискванията за функциониране на склада. Спринклерната инсталация е разработена от немски проектант в съответствие с изискванията на БДС EN 12845 и със специфичните изисквания на застрахователя за съответствие с CEA 4001 VdS.

Обект: Сграда за логистика и експедиция
Възложител: "Хамбергер България" ЕООД, Севлиево
Проектант: "Архитектурно бюро Вълеви" ООД с ръководител арх. Васил Вълев
Изпълнител: "Монолит 3" ; "Лъки строй 2011" ЕООД, Габрово
ЗП: 9296 кв. м
РЗП: 9429 кв. м
Озеленена площ: 38,80 %
http://gradat.bg/news/2017/03/16/2936269_hamberger_bulgariia_puska_novoizgradeniia_si/
 

·
Registered
Joined
·
977 Posts
Discussion Starter #195
Здравейте,
Една разходка в долния град на Хоталич (поздрав за Терзиев :)).
През последната година са консервирали южната стена на външния град и основите на две къщи.
Направили са и доста скромни експозиции в изградените къщи. Има монтирано прилично лед осветление и нелепи бетонови подове.

 

·
Registered
Joined
·
34,907 Posts
Нов завод за паркет вдигна "Хамбергер България" в Севлиево

Инвестициите на компанията достигнаха 80 млн. лева


Новите сгради са построени по проект на "Архитектурно бюро Вълеви", изпълнител на нулевия цикъл е "Монолит 3", а на грубия строеж - "Лъки строй 2011", Габрово
["Хамбергер България"]


Нов завод за паркет, разположен на площ от почти 10 дка, построи в Севлиево "Хамбергер България". Производството ще стартира официално след средата на тази година, съобщиха за "Капитал" от компанията и уточниха, че в момента все още вървят пробни серии преди започване на същинското производство. 150 души са ангажирани в производството на паркет, а общият брой на заетите в дружеството е 1000 работници.

Инвестиции за 80 млн. лв.

Амбициозна инвестиционна програма изпълнява позиционираната в Севлиево компания "Хамбергер България", част немската група Hamberger, позната у нас до момента с основното си производство на седалки за тоалетни чинии. С последните вложенията на площадката направените инвестиции достигат около 80 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Петров. В края на миналата година "Хамбергер България" получи сертификат за инвеститор клас А. Изградена е и нова сграда за логистика и експедиция. В рамките на петнайсет години от старта на инвестиционната програма в България това е осемнайсетата новоизградена сграда върху терен, собственост на компанията, с обща площ 140 дка, 66 дка от които са застроени.

По проекта за първото производство компанията започва да работи през 2002 г. и през 2003 стартира изграждането на първото хале. "Хамбергер България" започва с 32 души през септември същата година. Най-новият проект, който е в ход в момента, е свързан с изграждането на нов цех за компоненти за седалки с площ 10 хил. кв.м.

От компанията са начертали инвестиционни планове за следващите пет години.

Нов логистичен център

Новоизграденият логистичен център за нуждите на "Хамбергер България" ще бъде пуснат в експлоатация тази седмица, обявиха още от компанията. Логистичното хале е с площ 10 хил. кв.м. То е изградено по най-модерните изисквания за подобен тип съоръжения, с пет рампи е.

"С пуска на новия логистичен център целим да обезпечим логистиката предимно на санитарното производство, тъй като то е голямото производство в България, докато в холдинга като цяло е обратно", споделя още Николай Петров.

В Германия холдингът работи в пет направления и най-голямото е свързано с производство на подови настилки. У нас по-голямото направление е санитарията и затова първоначалният план е логистичният център да обслужва именно него. Впоследствие е взето решение, че ще обслужва и двете производства. Целият износ ще минава оттам. Първоначално около 30 души ще работят в логистичната база, за която се очаква да има развитие.

Кои са "Хамбергер България"

"Хамбергер България"е най-големият производител на седалки за тоалетни чинии в Европа за последните две-три години. Компанията е лидер на това производство в световен мащаб, работи във високия и средния клас на тези изделия предимно от материал орея.

"Нашата цел е да достигнем 10 млн. изделия годишно, като към момента сме на около 7 млн. броя", споделя изпълнителният директор на дружеството и уточнява, че при производството на паркет досега компанията е работила основно за Германия.

Плановете на "Хамбергер България" в дългосрочно са свързани с утвърждаване като основен лидер в производството на седалки за тоалетни чинии не само в Европа, но и в световен мащаб. Компанията изнася за цял свят. Тя е с амбициите да разшири значително производството на паркет, като първите стъпки са направени.

Германската група Hamberger

Hamberger Industriewerke e създадена от фамилия Хамбергер в 1866 г. и вече пето поколение фамилията е собственик на заводите за паркет, тоалетни седалки и търговия. Компанията се развива в направленията: интериор и декорация, санитарни продукти, спортни подови настилки, фермерство и лесовъдство. Тя се управлява от двамата изпълнителни директори Петер Хамбергер - инженер и икономист по професия, и д-р Петер М. Хамбергер. Застроената площ на заводите в Германия е над 250 дка.
http://www.capital.bg/specialni_izdaniia/regionalen_biznes/2017/05/18/2973054_nov_zavod_za_parket_vdigna_hamberger_bulgariia_v/?ref=cheteno24
 
181 - 200 of 224 Posts
Top