SkyscraperCity banner

1 - 20 of 45 Posts

·
Registered
Joined
·
3,003 Posts
Discussion Starter #1
Sfântu Gheorghe is the capital city of Covasna County, Romania. The city administers two villages, Chilieni and Coşeni.
 

·
Registered
Joined
·
3,003 Posts
Discussion Starter #2
Antal Arpad: "Proiectul de reabilitare a centrului municipiului Sfântu Gheorghe este în trendul european de extindere a spaţiilor pietonale"

Potrivit proiectului, Piaţa Libertăţii va fi transformată în spaţiu pietonal, cu spaţii verzi şi locuri de recreere şi petrecere a timpului liber. Principalul punct de atracţie al pieţei va fi o colină de aproximativ cinci metri înălţime, amplasată în vecinătatea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, ce va evoca, într-o formă stilizată, trupul balaurului răpus de Sfântul Gheorghe, ocrotitorul oraşului.
Antal Arpad a amintit că tot cu bani europeni va fi construit şi un parc fotovoltaic lângă Sfântu Gheorghe, care va produce energie verde şi va compensa 85% din consumul de energie electrică al municipiului, respectiv iluminatul public şi alimentarea instituţiilor publice din subordinea Consiliului local.
 

·
Registered
Joined
·
8,012 Posts
Sala Multifunctionala, cu o suprafata de aprox 18000 mp, prevede suplimentar si o sala mai mica de antrenamente, precum si o parcare exterioara cu câteva sute de locuri şi amenajarea unor terenuri de sport exterioare. Sala multifunctionala va fi construita la standarde olimpice inalte, va fi omologata de Federatia Romana de Sport pentru competitii internationale aferente urmatoarelor sporturi : handbal, baschet, volei si hochei.

Notabil este faptul ca suprafata salii multiufunctionale va putea fi transformata in patinoar omologat pentru campionate europene de hochei, fiind singura sala multifunctionala din Romania care actualmente va oferi aceasta facilitate sportivilor.
http://alexandrastoica.ro
 

·
Registered
Joined
·
124 Posts

·
Registered
Joined
·
2,582 Posts
Arhitecților care au proiectat fabrica Schweighofer de la Reci li s-a retras dreptul de semnătură. Cât de (i)legal e proiectul?

Astfel, completul de judecată al arhitecților a constatat că în cadrul proiectării fabricii de debitare a lemnului a firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER din localitatea RECI, jud. Covasna, pârâții și-au îndeplinit deficitar și cu rea-credință sarcinile profesionale, au elaborat proiectul necorespunzător din punct de vedere tehnic, au eludat responsabilități profesionale, și-au asumat sarcini incompatibile cu calitatea pe care o aveau în proiect (Nemet Judith Julia având doar statut de “conductor arhitect”, nu de arhitect, așa cum prevede legea pentru proiecte de amploarea fabricii de la Reci.

“Prin elaborarea deficitară a proiectului, atât în faza de avizare, autorizare, dar și în ceea ce privește verificarea proiectului, soții Nemeth au încălcat atât interesele investitorului, dar și interesul public, proiectul nefiind verificat corespunzător asupra categoriei de importanță a acestuia la toate cerințele de calitate cerute de Legea nr. 10/1995 a calității în construcții, neavând astfel certificată protejarea comunității, vecinătăților și a mediului înconjurător”.

fragment din hotărârea OAR
 

·
Registered
Joined
·
3,003 Posts
Discussion Starter #14
COVASNA. Într-un continuu şantier

Casa de Cultura din Covasna, începută în urmă cu 25 de ani, nu e finalizată nici acum. În centrul oraşului Covasna, care se umple vara cu turişti, în 1991 a început construcţia unei cladiri cu trei etaje. Municipalitatea a încercat să se asocieze cu firme private pentru a finaliza construcţia, dar nici asa nu a avut succes. Acum situaţia juridică a clădirii s-a mutat în instanţă, iar în tot acest timp construcţia strică aspectul centrului statiunii, proaspăt reabilitat.
 

·
Registered
Joined
·
2,582 Posts
E aproape gata. Si urata tare.

Cel putin asta a fost impresia mea acum vreo 2 saptamani cand am trecut in graba pe acolo. O sa incerc sa trec sa fac cateva poze.
 

·
Registered
Joined
·
3,245 Posts
Municipiul Sfântu Gheorghe participă în premieră la concursul „Ungaria înflorită”

Municipiul Sfântu Gheorghe participă la concursul „Ungaria înflorită”, un concurs de înfrumuseţare a mediului înconjurător, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când municipiul Sfântu Gheorghe ia parte la acest concurs, lansat în anul 1994, întrucât din acest an se pot înscrie şi localităţi din Ardeal.

„Ungaria înflorită este cea mai populară iniţiativă a Ungariei de promovare şi înfrumuseţare a mediului înconjurător. Lansat în 1994, la concurs participă anual peste 300 de localităţi, iar în acest an se pot alătura şi localităţi din Ardeal”, menţionează reprezentaţii Primăriei pe pagina de internat a instituţiei.

Aceştia au anunţat, totodată, că Primăria Sfântu Gheorghe organizează un concurs pentru identificarea celor mai frumoase zone rezidenţiale ale oraşului.

„Marele premiu este un spaţiu de depozitat biciclete cu o capacitate de 18 locuri în valoare de 14.000 de lei, plus o placă oficială care va fi montată în zona respectivă pentru a anunţa că aceea este cea mai frumoasă zonă rezidenţială din oraş”, se arată în postare.

Grădinăria oraşului va oferi câştigătorilor bănci, garduri şi flori în valoare de maximum 1.500 de lei, iar instituţiile de cultură şi agrement din subordinea Primăriei, respectiv Cinematograful Arta, Ştrandul Municipal, Şugaş Spa şi Parcul de Aventură şi Peretele de escaladă din staţiunea Şugaş Băi, le vor oferi intrare gratuită.
Sursa: https://covasnamedia.ro/actualitate/municipiul-sfantu-gheorghe-participa-in-premiera-la-concursul-ungaria-inflorita
 
1 - 20 of 45 Posts
Top