SkyscraperCity Forum banner

Sibiu Corso

24322 Views 125 Replies 16 Participants Last post by  cmishinger
Sibiu Café, free discussions about Sibiu Municipality, it's problems, qualities, history, future projects, ideas.
1 - 20 of 126 Posts
Ministrul Sănătății nu-și asumă nicio responsabilitate legată de noul spital clinic de urgență

Normal:lol: nu inteleg ce dracu mai contribuim cu ceva la bucale, si nu cu putin !

http://www.turnulsfatului.ro/2017/1...tate-legata-de-noul-spital-clinic-de-urgenta/
See less See more
La Sibiu s-au facut multe reabilitari in centrul istoric in ultimul timp, dar acestea nu prea apar pe forum. Alte orase sunt foarte active, cum ar fi Oradea unde vezi ce se intampla aproape in timp real. Cred ca daca cineva ar pune mai des poze cu ce se reabiliteaza in centrul istoric ar merita sa aveti un thread pentru centrul istoric. As faceo eu, insa nu locuiesc in Sibiu, dar de fiecare data cand trec vad ca au mai fost proiecte incepute.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Sunt de aceiasi parere Sibiul este un oras activ economic se construieste destul de mult pe toate sectoarele rezidential, retail , industrial si office dar din nefericire nu prea vezi mai nimic postat pe SSC.

Acelasi lucru este valabil si pentru renovarile de cladiri din centrul istoric mai nimic nu se posteaza pe forum ... deci datii bataie postati poze si informatii ca sa fim cat mai bine informati in legatura cu orasul de pe Cibin.

ps.
pana mai apar alti membri mai activi pe zona Sibiului @OurWorld cred ca iti revine tie aceasta sarcina frumoasa de a aduce ceva imagini legate de acest frumos oras. Succes.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Multumesc pt. apreciere:cheers:

Strict legat de Sibiu Economy & Investments :lol: pur si simplu nu am vazut ca exista un topic/thread deja, e destul de ''ascuns'' la Cafe, m-am uitat doar la regiuni, si uite asa am facut o nefacuta. Foarte bine ca s-a lamurit treaba si s-a inchis, din pacate prea repede si n-am apucat sa dau un reply. M-a avertizat cricric, am crezut ca se refera la Projects & Construction. Ii multumesc inca o data user-ului vinterriket pt. ajutor, lamurire, raspuns prompt (in caz ca nu a primit msj privat).

Cu cea mai mare placere o sa postez, problema ca in ultima saptamana jumatate m-a cam vizitat doamna gripa, asta a cam incurcat planurile pt. SSC. De asta am si creat acel thread deja inchis, am zis sa fac ceva ce se poate si fara umblat in teren:lol: And i made a boo-boo :nuts: Am zis sa separ putin proiectele, sa nu fie toate pe aceeasi pagina 'bloc-parc-retail-bloc-iluminat-parc-reabilitare-economie-bloc-etc'

Tocmai ca se intampla lucruri, si postari cam zero, de asta am decis sa devin membru, inclusiv sa incerc sa fac putina ordine in postari. Nu e nici vreo metropola, nici vreun sat, ci un oras mediu in crestere in care mai ales privatul misca, si misca destul de bine, legat de Primarie, chiar si cei mai aprigi dusmani ai FDGR nu-i mai suspecteaza de coruptie (chiar n-au nici-o treaba), ci de 'calcat pe oua', cat timp multe tin de pixul de la Bucuresti si unele proiecte mari de infrastructura trec (fizic) prin administratia Selimbar sau Cisnadie (ultima e aproape dusman cu Sibiu - dar au trantit un ditamai cartierul in 'buza' Sibiului).
De maine seara, cel tarziu poimaine, incep cu postari, inclusiv crearea SIBIU | Historic center rehabilitation, posibil si SIBIU | Parks & Sport venues (ma mai gandesc la denumire), parcuri, spatii verzi, zone de sport, ar fi ok sa fie impreuna.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Record de invidiat - Șelimbăr, comuna cu cei puțini asistați sociali

În comuna Șelimbăr doar trei persoane beneficiază de ajutorul minim garantat pentru persoanele care nu au un mijloc de subzistență. În total, aceste trei persoane primesc 856 de lei.
...
În afara comunei Șelimbăr, doar comuna Cristian are un număr mai mic de cetățeni încadrați în Legea 416, aici fiind înregistrată, conform datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu o singură persoană.

https://www.oradesibiu.ro/2017/10/2...limbar-comuna-cu-cei-putini-asistati-sociali/

Nu ma mira, considerand ca sunt suburbii si 2/3 sau mai mult lucreaza in municipiu, dar fie vorba intre noi, sunt mai mult de 3 in Selimbar si 1 in Cristian, hai 5 si 3 :lol:
See less See more
USR a lansat o aplicație prin care se monitorizează șantierele finanțate din bani publici

Organizația locală a USR a lansat o aplicație disponibilă on-line și pe telefoanele mobile care își propune să monitorizeze șantierele din Sibiu, finanțate din bani publici, pentru ca sibienii să știe în ce stadiu se află lucrările demarate de autorități. Atât pe site-ul USR Sibiu, cât și prin intermediul unei aplicații de mobil se va putea accesa o harta pe care sunt marcate santierele în lucru, unde oricine poate adăuga comentarii sau poze referitoare la acestea, astfel se poate ține „sub lupă” situația lucrărilor.
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...izeaza-santierele-finantate-din-bani-publici/

Interesanta (si normala !) treaba.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Altă firmă, aceiași clienți

Incet, incet, ne comasam:lol: Din doua, ramane unul. Aici e vorba de vechiul sediu (sau sediul 2).

Sediul PSD Sibiu de pe strada Tribunei va deveni farmacie.
Surse politice au declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, că social-democrații au ajuns la o înțelegere cu lanțul de farmacii Catena pentru închirierea spațiului de pe strada Tribunei nr. 1.
În aceste zile, sediul organizației municipale PSD Sibiu este în plin șantier. După o renovare generală la interior, muncitorii au început astăzi înlocuirea tâmplăriei exterioare. Potrivit datelor publice de pe site-ul Primăriei Sibiu, organizația municipală PSD Sibiu a obținut o autorizație de construire pe 19 decembrie, anul trecut, prin Pavel Bichicean, secretarul executiv al partidului. Documentul, valabil timp de 12 luni, autorizează executarea de lucrări de înlocuire a vitrinelor (ferestrelor), a ușilor la exterior cu tâmplărie din lemn, încastrare ușă pe interior, zugrăveli interioare și schimbarea destinației pentru activități comerciale (farmacie), cu respectarea avizului Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Sibiu. Valoarea inițial declarată a lucrărilor este de 5.000 de lei.
Vechiul sediu al organizaţiei municipale va fi dat spre închiriere, fondurile astfel strânse fiind folosite pentru finanţarea activităţilor noastre, iar o parte semnificativă, pe care o vom stabili de comun acord, va fi donată pentru diferite cauze sociale”, spunea Horațiu Marin, președintele interimar al organizației municipale PSD Sibiu la acel moment.
http://www.mesageruldesibiu.ro/alta-firma-aceiasi-clienti/

''diferite cauze sociale'' : Liviu, Olguta, Viorica ...:nuts:

See less See more
  • Like
Reactions: 1
Zborul în spaţiu povestit de un ardelean în 1529! Şeful arsenalului din Sibiu descria acum 500 de ani racheta în trepte şi modul de funcţionare. "Manuscrisul de la Sibiu"

http://www.tribuna.ro/stiri/evenime...nctionare-manuscrisul-de-la-sibiu-132740.html

Tipic presa, greseli inca din titlu ''un ardelean'', pardon...un austriac. Mereu ma seaca maxim orgoliile locale sau greselile comunistilor (confundau tramvai cu omnibus) :lol: Let's have the historical facts right !
Ce-i drept, la sfarsit se mentioneaza
Conrad Rudolf Haas s-a născut în 1509 în Dornach lângă Viena şi a murit la Sibiu în 1576. La vârsta de 42 de ani, în 1551, a fost trimis la Sibiu unde a condus arsenalul oraşului. A rămas aici până la sfârşitul vieţii. Localizat și astăzi în Cazarma Kempel din Piața Armelor, arsenalul este construit după indicațiile lui Haas.
Doua pasaje surprind, nu stiam nici eu ...

Istoria consemnează că în 1542 rachetele lui Haas au salvat Viena de asediul turcilor care reuşiseră să transforme Buda în paşalâc. Infanteria otomană a fost "întâmpinată" de rachetele lui Haas care, la impactul cu solul, au explodat împroşcând şrapnel pe suprafeţe mari. Teribila armă i-a îngrozit pe otomani.
Reţete de la Ioan Valahul


Armele inventate de Haas au beneficiat şi de sprijinul unui personaj misterios, numit Ioan Valahul. Era un român din Alba Iulia despre care Haas a scris în tratatele sale că este un maestru în prelucrarea pulberii pe care o folosesc rachetele. Sibianul recunoaşte că de la acesta a preluat reţetele de pulbere pentru rachete. "O parte pulbere, trei părţi sulf, o parte salpetru, o parte cărbune şi 3/32 antimoniu", scria Haas despre o reţetă învăţată de la Ioan Valahul.

[/url]jpg images[/IMG]
See less See more
3
  • Like
Reactions: 1
Funny as sh*t:lol: :lol: :lol:

PSD Sibiu: PNL vrea spital lângă groapa de gunoi și Zona Industrială Vest!

Social-democrații sibieni îi suspectează pe liberali că urmăresc o afacere imobiliară, atunci când insistă ca noul spital clinic județean să se construiască pe Calea Șurii Mici. ”Nu știm ce interes ascuns au președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și consilierii locali și județeni ai PNL Sibiu atunci când susțin cu atâta înverșunare amplasarea noului spital într-o zonă industrială, lângă groapa de gunoi, lângă două stații de betoane, în vecinătatea autostrăzii și a aeroportului, toate generatoare de poluare fonică dar mai ales a aerului. Sperăm totuși ca în spatele acestei încăpățânării a PNL-ului să nu se afle o mafie imobiliară prin care se urmărește obținerea unor beneficii pentru anumite grupuri de interese, ci doar pura incompetență a aleșilor PNL. Și ne exprimăm convingerea că această decizie nefericită va fi corectată, chiar și în ultimul moment”, susțin social-democrații într-un comunicat de presă.
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...nga-groapa-de-gunoi-si-zona-industriala-vest/

Pardon domnii & doamnele din PSD, daca tot acuzam, indirect ati ajutat pe unii cu afaceri imobiliare ignorand timp de peste 10 ani fosta locatie, excelenta zona de dezvoltare imobiliara, langa padure, in continuarea unor cartiere OK, de vile, in dezvoltare.
Cat despre alte acuzatii, sunt kilometri intregi intre zona ind. - groapa gunoi -locatie propusa actuala
Si da, exista interese: a localiza un viitor spital de importanta judeteana, langa acces rapid (autostrada)


Mai simplu si clar ...
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Descoperire în Pădurea Dumbrava: Muniție de Război lângă intrarea în Zoo

Doi sibieni pasionați de istorie au descoperit sâmbătă seara, în Pădurea Dumbrava, o cantitate însemnată de muniție ce ar proveni din al Doilea Război Mondial.
Evenimentul a avut loc în jurul orei 19:00, vizavi de intrarea în Grădina Zoologică.

”Doi sibieni, autorizați pentru deținerea și utilizarea detectoarelor de metale, au gasit aproximativ 500 de cartușe, calibrul 7,65, posibil provenind din al Doilea Război Mondial, îngropate la o adâncime de 30 centimetri”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu, care au fost alertați imediat după descoperire.
Întreaga muniție se află într-o stare avansata de deteriorare. Muniția a fost predată reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu în vederea distrugerii.
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...umbrava-munitie-de-razboi-la-intrarea-in-zoo/

Degraba WW1, nu stiu de batalii in zona Padurii Dumbrava spre oras in WW2 (dar nu e un subiect care ma pasioneaza)See less See more
4
Cum e să fii vecin cu Mitropolia. ”Ne-au amenințat că ne pun morții în curte”

O frumusete de informatie ... dar nu ma mira ! E vorba de 2 imobile, stanga & dreapta curtii Mitropoliei (spate).

Zilele liniștite ale unei familii de sibieni s-au încheiat la câteva zile după ce Mitropolia Ardealului a cumpărat cele trei apartamente cu care împărțeau curtea comună dintr-o casă din centrul istoric.

Imobilul de pe strada Alexandru Xenopol nr. 28 se învecinează cu Catedrala Mitropolitană, iar până anul trecut era locul perfect pentru o familie tânără. Locuiau la casă la două minute de Piața Mare, într-o zonă bună, aproape de școală, cu vecini cumsecade. Chiar au strâns bani pentru renovarea exteriorului imobilului, au făcut act notarial cu vecinii pentru a scoate autorizație de construcție, ca totul să se facă în perfectă legalitate. ”Vecinul ne-a spus că nu are acum bani, dar că e de acord cu lucrarea. Era necesară pentru că trebuia schimbat acoperișul, iar în exterior imobilul nu mai fusese renovat de mai mulți ani”, spune proprietarul.

Doar că în scurt timp de la eliberarea actului notarial vecinul și-a vândut apartamentul. A fost urmat de alți doi vecini, iar cumpărător a fost Mitropolia Ardealului. ”Și la noi au venit să ne propună să vindem, dar nu aveam niciun motiv. Ne era bine aici, în plus, nici prețul nu era echitabil”. Așa că au cerut acordul noului proprietar să înceapă lucrările. Doar că Mitropolia a refuzat. ”A spus că nu sunt de acord cu lucrările și că vor face ei când vor avea timp. Doar că la noi exista pericolul să ne plouă în casă, iar în exterior începea să cadă tencuiala. Așa că i-am dat în judecată”. S-a format Dosarul 1822/306/2017 din 21.02.2017, iar la Judecătoria Sibiu Mitropolia a pierdut. Procesul a durat aproape un an, timp în care Mitropolia a încercat prin toate tertipurile avocățești să amâne cât mai mult finalizarea lui. ”Nu am înțeles în primul rând de ce s-au opus reabilitărilor, pentru că le era și lor bine. Nu le-am cerut să contribuie cu niciun ban, nu le-am cerut să ne ajute. Doar să nu ne pună bețe în roate.(...)
Între timp, Mitropolia a început ea să-și transforme spațiul. ”Au început cu o echipă mică, iar acum dărâmă pereți de rezistență. Am reclamat la Poliția Locală, la Primărie, la Inspectoratul de Stat în Construcții. Toată lumea spune că e ilegal, însă ei continuă să spargă”, spune sibianul.

Primăria Sibiu l-a informat de cetățean că în baza Legii 50/1991, aceste lucrări trebuiau făcute doar cu acordul vecinilor și cu autorizație de construcție. Nu doar că nu au cerut nicio procură în acest sens, dar fac toate aceste lucrări fără autorizație de construcție. Pe site-ul Primăriei Sibiu nu apare nicio autorizație de construcție pe adresa Xenopol 28 (...)

Turnul Sfatului a transmis o adresă Mitropoliei Ardealului prin care solicita informații cu privire la această situație, însă nu am primit niciun răspuns. Între timp, în urma plângerilor depuse la mai multe instituții, reacția noilor vecini a devenit tot mai presantă. ”Au spus clar să le vindem lor, pentru că altfel ne va fi greu aici. Ne-au spus că vor să facă o capelă la parter, să vedem dacă ne convină să ne stea morții în curte. A absolut revoltător ce ni se întâmplă”, se plâng sibienii.
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...ia-ne-au-amenintat-ca-ne-pun-mortii-in-curte/
See less See more
”Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani… așa-i la Sibiu”. Fanii sibieni au sesizat FRB, după meciurile de la Oradea
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...i-au-sesizat-frb-dupa-meciurile-de-la-oradea/

Serios bihoreni, oradeni ?!

Cam ultimul oras important din tara asta de @*%& care il credeam elegant si educat si cu care nu avem ceva de impartit, si-a dat cu reclama-n cap !

In calitate de cioban, proprietar a 4000 de oi, pot afirma clar ca altii au fost ciobanii in ecuatia asta.

Cam eleganti totusi ciobanii de 'sighiu'', sa vad daca au tupeu cei din oradea sa faca asta cu ciobanii de peste granita. Aia clar nu o sa mai fie la fel de ... ciobani

Si tocmai de la oradea, care se vrea atat de ciobani wannabe. I mean really ?!?
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Am fost prezent la meciul despre care se face referire in articol nu pot sa spun decat rusine organizatorilor pentru felul cum s-au purtat cu noi.
  • Like
Reactions: 1
Am fost prezent la meciul despre care se face referire in articol nu pot sa spun decat rusine organizatorilor pentru felul cum s-au purtat cu noi.
Da, am aflat putin mai mult decat apare in presa, direct de la cei care au fost acolo. Absolut ordinara situatie ! Pe langa ca echipa oradeana a gresit initial in Sb, mai ales directorul cu comportamentul de primata, tot ei sunt apoi cu nasu-n cur !

Klausenburg este OK si aici, la ciobani :)
Dragutii de ei de azi inainte sa faca bine sa se asocieze cu Crisana, unde le este locul, nu cu Transilvania....unde sunt ciobani :lol:
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Sa ne fie rusine, imi pare rau pentru aceasta întâmplare nefericită si care nu ne face deloc cinste, noua oradenilor. Mai sunt si uscaturi si pe la noi din pacate. Pentru mine orasul si judetul Sibiu sunt printre zonele mele preferate, si vizitez cu drag aceste meleaguri, unde pana si oricare sat are un farmec, acele case săsești, bisericile fortificate, pana si acele mici monumente creștine, nu stiu daca au vreo denumire specifică, zidite. Imi cer scuze in numele oradenilor, si o sa reiau eu postarea pe Oradea Caffe. Sper ca pe viitor sa existe mai multa înțelegere între cele 2 galerii.
See less See more
Chiriac: Am avut 127.000 de spectatori într-un oraş care are 170.000 de locuitori
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...r-un-oras-care-are-170-000-de-locuitori-foto/
De unde scoate cifrele astea naucitoare...numa' dansul stie :lol::weird:
Posibil caz patologic...grandomania, gesturile.
See less See more
ANAT cere stimulente pentru construcția de hoteluri. ”În Sibiu, faci rezervare cu un an înainte”
http://www.turnulsfatului.ro/2018/0...uri-in-sibiu-faci-rezervare-cu-un-an-inainte/

Well, well...well. Intre timp stam cu 3 hoteluri medii/mari abandonate din 2008, toate in zona centrala.


See less See more
3
1 - 20 of 126 Posts
Top