SkyscraperCity banner

61 - 80 of 115 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #62
Americanii investesc o jumătate de milion de dolari într-un sat sibian
Proiectul de restaurare a bisericii fortificate din Alma Vii, judeţul Sibiu, a primit o finanţare de 500.000 de dolari din partea SUA, la ceremonia de acordare a donaţiei fiind prezent, joi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

SUA au finanţat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat un proiect de restaurare a complexului bisericii fortificate din Alma Vii, cu 500.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mare finanţare oferită de AFCP anul acesta în categoria Large Grants.

Americans invest half a million dollars in a Sibiu village

The project for the restoration of the fortified church in Alma Vii, Sibiu County, received a $ 500,000 grant from the US, the US Ambassador to Romania, Hans Klemm, was present Thursday at the donation ceremony.

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #63

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #66
Teatro și Atrium au câștigat concursul ”Cea mai frumoasă terasă din Sibiu – 2019”
Terasa restaurantului „Teatro” a primit premiul pentru cea mai frumoasă terasă de pe domeniul privat, iar terasa restaurantului ”Atrium” a primit premiul pentru cea mai frumoasă terasă de pe domeniul public.

Pentru realizarea clasamentului final s-au luat în calcul în proporție de 50% date de comunitatea sibiană în mediul online și 50% votul dat de un juriu format din arhitecți și reprezentanți ai societății civile. Deși inițial s-a dorit ca în selecția câștigătorilor să intre și date obținute prin chestionare tipărite, datele oferite de acestea au fost irelevante, fiind completate într-un număr extrem de mic. Organizatorii au decis că o eventuală pondere de 33,3% din nota finală pentru chestionare este prea mare. În comparație, pe site-ul www.turnulsfatului.ro s-au strâns aproape 5.000 de voturi.
De ce conteaza?
Proiect pentru modificarea Regulamentului de funcționare al teraselor

Scopul proiectului este acela de a încuraja modernizarea și amenajarea teraselor din municipiu în concordanță cu specificul și arhitectura orașului Sibiu. După finalizarea concursului și având o proiecție asupra felului în care ar trebui să arate terasele, specialiști în urbanism vor realiza un concept general în care vor intra exemple din țară și străinătate, integrate cu elemente locale de arhitectură.

Acest document va fi prezentat mass-mediei locale, consilierilor locali și conducerii Primăriei Sibiu ca punct de pornire pentru actualizarea Regulamentului de organizare și funcționare al teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu.
Chiar daca sunt fumator, destul de urate, greoaie, unele mai au putin si ajung cu etaj, ma refer la cele inchise, ditamai corturile...ajuta in perioada rece dar estetic, yuck!
Prefer cat mai simplu, umbrele rotunde, clasice, alb sau crem, reclamele se pot inscriptiona pe mobilier, vesela, meniu, tacamuri.
Dupa imprejmuiri nu ma omor deloc, gardulete, ghivece...Mobilier clar din lemn, poate chiar plastic transparent (polueaza vizual putin fotografiile turistilor)

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #67
O chestie normala...si bine ca prinde. Dar mai sunt multe chestiii de facut, mai ales in Piata Cibin, eliminare micro-mafie tigani ce vand tot felul de chestii la negru si eradicarea tentativelor lor violente. Celalalte piete agro sunt OK.
Surpriză în Piața Cibin, după introducerea plății cu cardul. Unii producători au depășit comercianți de renume din Sibiu
În prima parte a lunii iunie Patria Bank, împreună Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Mastercard, introduceau plata cu cardul în Piața Cibin, eveniment în premieră pentru țara noastră. În prima tranșă au fost instalate 30 de POS-uri, numărul acestora crescând de la o săptămână la alta, astăzi fiind peste 50 de astfel de aparate în dotarea producătorilor agricoli. Reprezentanții băncii au început zilele trecute să scoată primele analize economice referitoare la funcționarea sistemului.
...
Datorită succesului înregistrat, sistemul se află în curs de extindere, atât la nivelul Sibiu cât și la nivelul țării. De câteva zile există plata cu cardul la câțiva producători din Piața Rahova și urmează piața din cartierul Vasile Aaron.
În paralel, prin intermediul asociației administratorilor de piețe din România, au apărut cereri pentru introducerea plății cu cardul în Galați, București și în Iași. Important de menționat că în piețele Sibiului s-au înregistrat de câteva zile și primele plăți cu telefonul mobil, precum și cu ceasul.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #68
Sibiul s-a înfrățit oficial cu orașul Durham din Statele Unite
O delegație din Sibiu, condusă de primarul Astrid Fodor, s-a aflat în perioada 12-17 septembrie în orașul Durham, din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, pentru a semna înțelegerea de cooperare și înfrățire.

Orașul Durham are o istorie de 150 de ani, fiind întemeiat inițial pe industria tabacului. După prăbușirea acesteia, orașul a făcut eforturi uriașe pentru a-și regăsi calea spre dezvoltare. Astăzi, Durham este un centru de cercetare și inovare datorită numeroaselor firme importante prezente în Research Triangle Park, un oraș universitar prin prisma prestigioasei Universități Duke și a Universității North Carolina și un centru de excelență în medicină prin spitalele universitare Duke.

Sursa poza
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #69
Premiul Micheletti acordat Muzeului ASTRA
Muzeul ASTRA a venit acasă cu premiul Micheletti, cea mai prestigioasă recunoaștere la nivel European pentru un muzeu de profil. Proiectul „Patrimoniul Deschis” a definitivat locul muzeului sibian printre cele mai inovative muzee din Europa.

Premiul Micheletti a fost acordat Complexului Național Muzeal ASTRA din Sibiu, sâmbătă, 21 septembrie 2019. Ceea ce a diferențiat Muzeul ASTRA de celelalte 18 țării care au participat, a fost proiectul „Patrimoniu Deschis”. Proiectul s-a desfășurat în perioada 2014 – 2018, iar pentru prima dată într-un muzeu în aer liber s-a oferit posibilitatea prezentării tuturor tradițiilor rurale din România, indiferent de etnie. De asemenea, prin acest proiect s-a militat pentru includerea tinerilor în tainele meșteșugărești care au realizat valoarea exploatării resurselor moștenite, dar uitate.
Planuri de viitor
Următoarele investiții se vor concentra în zona centrală a Muzeului ASTRA, adică Casa Artelor, Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” și casa de la numărul 12. Astfel, Muzeul „Franz Binder” va deveni sediul ASTRA Film, dezvoltând o sală de cinema cu o capacitate mai mare.

În Muzeul în aer liber ASTRA s-au construit noi aleii senzoriale, acolo oamenii pot merge desculți pentru a simții texturile din jurul lor. „Ne dorim ca oamenii să cunoască natura, să cunoască lemnul, să cunoască construcția caselor tradiționale și să înțeleagă substanțele care au condus la descoperirea vopselei”, spune Ovidiu Baron, directorul adjunct al Muzeul ASTRA.
Aceste aleii senzoriale vor fi inaugurate în aproximativ o lună.

Micheletti Prize awarded to the ASTRA Museum

The ASTRA Museum came home with the Micheletti prize, the most prestigious European recognition for a museum of profile. The "Open Heritage" project has made Sibiu the place of one of the most innovative museums in Europe.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #71
Muzeul de Istorie Casa Altemberger, din cadrul Muzeului Național Brukenthal, vă invită să aflați câteva dintre premierele românești în arheologie!
Panourile foto-documentare prezintă primul oraș preistoric de la Turdaș-Luncă, descoperirile din 1874 ale Zsófiei von Torma – prima femeie arheolog din România, istoricul cercetărilor până în prezent, prin care s-a demonstrat că, lângă satul Turdaș, în punctul Luncă, se află cea mai veche așezare urbană din țară (fortificații cu diametrul de 1 km și 3-4 orizonturi de locuire).
http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/ro/detail/700 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #72
Regionalizarea SRI. Sibiul are centrul, peste Alba și Hunedoara
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunțat oficial că a renunțat la organizarea județeană a unităților teritoriale, înființând 11 direcții regionale de informații (DRI). În cazul Sibiului, județul va face parte, alături de Alba și Hunedoara din DRI Transilvania Sud. Sediul central al unității va fi în Sibiu, la sediul de pe str. Revoluţiei nr. 8.
...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #74
Thank you for the appreciation. Though we were part of it, rather the Habsburg sphere of influence, we still got a long way to go to reach the level of Österreich. But as you wrote, a small one ;)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #76
Bistrita-Nasaud in Maramures si jumatate din Arad numa' in Banat nu este...

Este doar o institutie cu reorganizarea ei...nu vreo regionalizare pe bune care cuprinde mult mai multe. E argumentat in articol de ce au facut miscarea asta.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #78
Da, asa pare. N-am muscat din el sa fiu 100% sigur. Acum ani buni era la fel zidul dar tencuit, alb. Banuiesc ca l-au refacut
PS acum nu mai sunt umbrelele acelea gothic-arcade wannabe.

Aici cred ca se vede mai bine
 
61 - 80 of 115 Posts
Top