SkyscraperCity banner

101 - 115 of 115 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #101
52 Places to go in 2020
50. Transylvanian Alps, Romania

To experience a piece of real wilderness without having to go to the ends of the earth, look no further than Romania. Of all the old-growth primary forest that remains in Europe, 65 percent of it is there. These forests, home to bears, wolves and an incredible array of flora and fauna besides, are found all around the country, but you could do worse than head to the Southern Carpathian Mountains, also known as the Transylvanian Alps, for the full experience. A visit to the Domogled-Valea Cernei National Park, or the Fagaras mountain ranges farther east, offers thousands of acres of truly untouched nature alongside opportunities for hiking, camping, swimming under waterfalls and more. Romania’s very decent roads (one of which, the Transfagarasan, is a destination in itself for motoring enthusiasts) make it possible to reach all of this, even on shorter trips. There’s never been a more important moment to see and celebrate these forests: Despite the efforts of conservationists including Britain’s Prince Charles, who called them “a priceless natural treasure in a continent that has long since destroyed most of its wildernesses,” logging continues, some of it illegal. Travelers coming in greater numbers could have a real impact, sending the message that these trees are worth more alive than dead.

—Gabriel Leigh
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
În perioada 1 – 29 februarie 2020, se desfășură etapa finală de votare a competiției Arborele European al Anului 2020. Competiția atrage atenția asupra arborilor care reprezintă o bogăție naturală și culturală importantă ce ar trebui să fie prețuită și protejată. "Bradul Ciobanului cu 10 mioare” se află pe locul 4 în topul preliminar. Sibiul încă poate da ”Arborele european al anului":http://www.turnulsfatului.ro/2020/02/10/bradul-ciobanului-cu-10-mioare-se-afla-pe-locul-4-in-topul-preliminar-sibiul-inca-poate-da-arborele-european-al-anului/

Aici puteti vota pentru Bradul Paznicul Cibinului: https://www.treeoftheyear.org/Stromy/Starobyla-jedle-strazce-Cibinu?fbclid=IwAR3V2r1V1lb3dBG0EL_ZnZftnHrkBrY5XqYaisd0hXtfRmlsKsw7x5UukLA
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #104
Nu e singurul si nu e ceva super spectaculos mai ales considerand contextul (padure virgina), sunt chiar mai batrani in mediul urban. De exemplu cel de la intrare la ZOO, circa 6 secole.

In vremea aceea, circa 1400+ se intamplau destule lucruri interesante in oras, de la atacurile otomane la crearea actualului crucifix (7m inaltime) din Capela Crucii de la gara, crearea Universitatii Sasesti (Parlament), era pictata marea fresca din Catedrala Evanghelica (atunci inca catolica), se extindea si modifica masiv catedrala, Orasul de Jos era inclus in centura de fortificatii, rege era Matias I Corvin, se muta Primaria in casa lui Thomas Gulden, se construiau primele case de bresle pe tunelul unde e acum Podul Minciunilor.

 

·
Registered
Joined
·
4,673 Posts
Exista vreo sansa sa se anime Sibiul din nou? Pare ca dupa plecare lui Iohannis la Cotroceni, a cam intrat orasul in hibernare...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #106
Administratie e in hibenare, in rest miscarea si vizitatorii, e haos la evenimente (ultima editie a targului de Craciun a fost nebunie). Nu stiu exact la care parte te referi.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #108
Nici noi nu intelegem exact ce se intampla, e, undeva, un blocaj. De la se fuge de responsabilitate la incompetenta in multe structuri (asta e generala - lipsa oameni). Anul asta ne lamurim, la proiecte hartogaraia cam terminata, ramane de construit si buget record istoric. Daca nu se face inseamna ca nu se vrea plus ca si politica centrala isi baga botul in multe, mai ales marele LOVE - MAPN+BOR. Nu tot ce-i intr-un oras tine de Primarie si nu chiar totul e din pixul primarului. Impresia e ca vor sa faca dar nu prea au cu cine, mai au si rateuri gen nici dracu nu vine la licitatii (prea multe pretentii ori prea putini bani oferiti).
Anul asta chiar si eu nu mai sunt dispus sa iert FDGR-ul daca chiar nu se pun pe treaba. Am tot zis, mai slabi sau ok, mergem cu ei pt ca au legaturi, creeaza investitii, tin coruptia jos, dar deja par atat de plafonati incat dau inapoi. Pot fi si alte jocuri la mijloc: distrugerea increderi si reputatiei FDGR ca sa intre altii in joc si sa palmeze bugetul. Nimic nou...
In rest privatul merge binisor, as per usual, imobiliar la fel. La ultimul update pe G.Earth am avut o surpriza, mici ansambluri in constructie in multe zone, chiar si-n Dealul Daii (unde nu te-ai astepta).

Oricum, asa din culise, despre madame primar: un om destul de ok, destul de exact, pe alocuri prea dur cu angajatii (asta e bine). Si din ce am auzit, cunoscand cat de cat persoanele de la care am auzit, e sabotata din interior primaria.

Sunt probleme, greu de multumit toti.
VIDEO Protest inedit al sibienilor din Cireșica: au blocat circulația pe Calea Cisnădiei
Aici conflict intre generatii, cei tineri (din Arhitectilor-Cisnadie, cartier de circa 10-15000, trantit in buza orasului si genereaza probleme trafic) care vor acces mai rapid si largit vs cei in varsta, din Hipodrom IV (nu Ciresica - porecla imbecila venita de la o cofetarie comunista) care se opun largirii Caii Cisnadiei pe motiv ca eliminat spatiu verde. Acum nu stiu cat de multe o sa rezolve o largire, la ore de varf acolo si 3 benzi pe sens si e plin.

Centura de Sud a Sibiului, plimbată de la Primărie la Consiliul Județean. Urmează o nouă dezbatere publică
Partea buna ca se mai gandesc si consulta, sa nu faca vreo prostie pe termen lung (tranzitarea cartierelor), partea proasta ca posibil peste 4 ani tot consultari ale consultarilor o sa...consultam
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #110
Din partea mea welcome oricand, ma indoiesc ca cei din Medias vor primi, pe la ei e cu ''nu se trece''. Problema ca si aici e santier dar terenul e functional, si printre cele mai bune, din ce am auzit la pasionati de sport.

UT Arad vrea să joace la Sibiu, în Liga 1
(...)
Lucrările la stadionul din Arad vor dura aproximativ șase luni și pentru lucrare au fost alocați peste 15 milioane de lei. ”Dacă UTA va promova, noul sezon al Ligii 1 începe undeva la mijlocul lunii iulie, astfel că „roș-albii” își vor căuta o casă provizorie, cel mai probabil Sibiu sau Mediaș”, anunță Glasul Aradului. Ținând cont de faptul că medieșenii au refuzat accesul sibienilor pe terenul lor, este greu de crezut că vor avea mai multă îngăduință față de arădeni. Oficialii sibieni spun că nu au fost contactați de arădeni și nu cunosc situația prezentată în media din Arad.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #111
Acum 203 ani (25 feb 1817) se deschidea pentru public muzeul Baronului Samuel von Brukenthal. Inca din 1790 era deschis pentru vizite anuntate.

203 years ago (25 February 1817) the museum of Baron Samuel von Brukenthal is being opened for public. As early as 1790 it was open for announced visits.

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #112

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #113
Muzeul Astra devine primul muzeu în aer liber din România care va folosi ochelari de realitate virtuală
Un nou proiect al Muzeului Astra va aduce ochelari de realitate virtuală (VR) în trei dintre gospodăriile aflate în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Reprezentanții muzeului spun că își doresc ca prin implementarea unei tehnologii de ultimă generație să accesibilizeze patrimoniul etnografic, să întărească relația cu publicul și să crească interesul pentru vizitele în muzeu, în rândul tinerilor între 15 și 30 de ani. Investiția în cadrul proiectului va fi de aproximativ 127.000 de euro, iar accesul la noile tehnologii va fi posibil de la începutul anului 2021. Odată cu implementarea acestui proiect, Muzeul în Aer Liber din Sibiu devine primul de acest fel din țară, care va folosi tehnologia VR în expoziții.

Proiectul se numește „Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generație în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA” și este cel mai nou proiect anunțat de reprezentanții muzeului. Este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APELUL Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate, program gestionat de Ministerul Culturii.
(...)
Un alt proiect discutat recent, tot de ASTRA:
O nouă atracție turistică în Muzeul din Dumbrava Sibiului
”Dacă mergeți acum în muzeul în aer liber o să vedeți că în zona sectorului de olărit, până spre scena de pe lac, am făcut o alee tematică nouă prin pădure. O alee tematică gândită cu mai multe componente, nu doar plimbare pur și simplu, ci experiențe. Se practică în Germania, atât în muzeele în aer liber cât și în parcuri și păduri, o poveste senzorială. Te duci, te descalți la piciorul gol, și mergi pe o alee senzorială unde tu poți să simți textura lemnului, a cărămizii, nisip, conuri de brad și așa mai departe. Deci se practică tipul acesta de experiență și noi am făcut-o deja. Pe lângă asta, anul acesta sperăm să finalizăm toată zona Etno Tehno Park, unde vor fi mult mai multe experiențe pentru familiile cu copii mici. Și în paralel ne dorim să avem mult mai multe gospodării funcționale”, a declarat Ciprian Ștefan Anghel, directorul Muzeului Astra.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #114
Welcome 2100! Let's talk about hanky panky

Incredibil! Mâinile sunt impermeabile, poţi chiar să le speli!
Ceea ce n-am reuşit să deprindem în secole, am putea învăţa acum, când teama de coronavirus ne face să privim mai atent la recomandări, pe care altădată le tratam cu flit. Din oră în oră suntem sfătuiţi pe mai toate canalele de comunicare să ne spălăm pe mâini, să punem mâna la gură când tuşim şi să ne acoperim nasul când strănutăm. Tonul imperativ şi ciclicitatea crescută a recomandărilor ne conduc spre ideea că aceste măsuri fac parte dintr-un comportament cu care mulţi dintre noi nu erau în relaţii strânse. A te spăla pe mâini e un gest firesc, cum şi a-ţi acoperi gura şi nasul când tuşeşti sau strănuţi ar trebui să fie reflexe naturale. Să existe între tenta de noutate a acestor practici şi consumul scăzut de săpun şi pastă de dinţi din ţara noastră o legătură indestructibilă? Dacă mai adăugăm un amănunt, acela că în zilele noastre se face reclamă furibund la o soluţie care omoară păduchii, putem creiona tabloul unor carenţe la capitolul igienă. Pare că spălatul pe mâini e o descoperire făcută de coronavirusul neastâmpărat, ce a băgat cazmaua în ţărâna proastelor noastre obiceiuri şi a deranjat viaţa dulce a delăsării. Că ni se recomandă să ne spălăm pe mâini e una, dar sfatul vine la pachet şi cu adevărate lecţii despre modul în care trebuie făcut acest lucru. Da, da, trebuie să foloseşti apă, să dai cu săpun peste tot, printre degete, iar toată „corvoada” asta trebuie să dureze minim 20 de secunde. Fascinant, nu? În anul de graţie 2020, când în băile japoneze senzorii declanşează jeturi de apă ce te spală în zone ferite, situate în vârful unor unghiuri ascuţite, când aplicaţiile de pe telefonul mobil pornesc duşul şi reglează temperatura apei, noi mestecăm entuziasmul învăţării spălatului corect pe mâini. Uite că pe lângă upercuturile date de coronavirus în plexul economiilor puternice ale lumii, sperietoarea asta are şi un rol educativ, cel puţin pentru noi. S-ar putea ca după acest episod să intre în obişnuinţa multora spălatul pe mâini, o chestiune ignorată până mai ieri. Accentul care se pune pe cele trei recomandări enumerate mai devreme vorbeşte despre o realitate tristă, dintr-o ţară în care contradicţiile trăiesc într-o vecinătate paradoxală: avem limuzine de lux, Internet mult, ieftin şi de mare viteză, vile cu piscină şi roboţi ce tund gazonul, dar n-avem relaţii prea bune cu apa şi săpunul. Uite că se verifică, încă o dată, vorba aceea care spune că în orice rău există şi un dram de bine. Şi unul de săpun, de data asta. E clar: intrăm în era spălatului pe mâini. Te salut 2020, în orice secol te-ai afla!
In 2100, poate, putem incepe sa discutam de educatie sexuala.

Trecand peste, interesant experimentul social legat de virusi cu coroane (drag queen virus?)....exact ca in perioada ciumei bubonice, o dai si pe maica-ta afara din casa!
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #115
I hate to say i told you so (^^) ...uitam ca suntem cu totii urmasii parintilor nostri, Traian si Debebal. Acum, care purta pantalonii, inca de dezbatut :lol:

Whatta hoot, cat articolul pt. ceva...banal! De comentarii nu mai zic (multi fake, dublu, triplu cont)

Un festival care promovează toleranța învrăjbește sibienii. ”De ce trebuie scoși mereu în față cei care oricum reprezintă o minoritate?

Minoritati sunt multe, saormisti, manelisti, balerini, columbofili, filatelisti, ceferisti, soferi autobuz, tiristi, blonzi, roscati, bruneti, etc, etc, etc. Zic sa-i interzicem pe toti :nuts::lol: Si sa avem doar arieni...all men!

 
101 - 115 of 115 Posts
Top