SkyscraperCity banner

41 - 60 of 61 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #41
Investiție de patru milioane de euro: centru de sport și agrement cu teren de baschet pe acoperiș
Aproape 20 de milioane de lei este valoarea unui viitor centru de agrement și sport, care – printre altele – este gândit să aibă o sală multifuncțională, dar și două terenuri de sport, dintre care unul pe acoperiș.

La subsol va fi amenajat un teren de sport mix, de 700 de metri pătrați, alături de care va funcționa și o scenă (de peste 160 de mp) și un perete de cățărat, pe lângă vestiare, grupuri sociale, depozite și așa mai departe. La nivelul parterului vor fi gradenele cu cele aproximativ 200 de locuri, dar și recepția, o zonă de pauză și depozit și grupuri sanitare. La etaj va fi amenajată sala multifuncțională (de aproximativ 200 de mp), precum și alte spații administrative și depozite, iar pe acoperiș aproape 630 de mp vor fi rezervați unui teren de baschet, ce urmează a fi închis într-o ”cutie de sârmă”, pentru ca mingile să nu poată fi pierdute în timpul meciurilor.

Sunt câteva dintre detaliile unui centru comunitar de sport și agrement, aflat în faza de întocmire a documentațiilor la Mediaș. Nu mai puțin de 19,4 milioane de lei (cu tot cu TVA) este valoarea estimată a acestei investiții, pe care Primăria Mediaș intenționează să o ridice pe terenul liber aflat pe str. Sticlei, la nr. 9
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #42
Apă și canal: un proiect de un miliard de lei va răscoli sute de km de străzi din Sibiu și alte 17 localități
În municipiul Sibiu, alte cinci orașe și 12 comune din județ, plus alte șase localități din Brașov (printre care și municipiul Făgăraș) vor fi demarate ample lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare. Peste 1,1 miliarde de lei (aproape 247 de milioane de euro) cu tot cu TVA este valoarea proiectului care va duce la lucrări de înlocuiri de conducte și amplasarea unora noi pe lungimi de sute de km. Printre localitățile care vor căpăta, în sfârșit, acces la apă și canalizare se numără și Cisnădioara și Miercurea Sibiului.

Valoarea totală a proiectului de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și canalizare gestionată de Apă Canal SA este estimată la aproape 208 milioane de euro, fără TVA, și continuă seria investițiilor realizate din fondurile europene alocate în exercițiul financiar 2007 – 2013.

Lucrările programate în perioada următoare vor fi atât de înlocuire a marilor conducte de transport, cât și de extindere a rețelelor existente. Spre exemplu, marile conducte de canalizare care urmează a fi înlocuite sunt cele amplasate în urmă cu aproximativ 70 de ani. ”Prezintă grad de uzură ridicat, asociat cu expirarea duratei normate de viață. Frecvența intervențiilor în rețea este foarte ridicată (minim 50 de intervenții pe an), majoritatea datorită deplasărilor/surpărilor tuburilor din beton. Canalizarea blocurilor nou construite a fost conectată tot la rețeaua veche, ineficientă și care nu asigură capacitate de transport suficientă. La această situație se adaugă faptul că în zonă sunt pierderi și la rețeaua de distribuție apă, iar această apă ajunge în rețeaua de canalizare”, se arată în studiul referitor la impactul asupra mediului pe care îl va avea acest proiect de investiții al Apă Canal SA, studiu întocmit de Romair Consulting.

Apă Canal este operator regional de apă și canalizare, iar lucrările programate vor fi efectuate în localitățile din județele Sibiu și Brașov, unde operează societatea cu sediul în Sibiu.

Proiectul cuprinde investiții amplasate în următoarele UAT-uri din județele Sibiu și Brașov:
– județul Sibiu: UAT Sibiu, UAT Poplaca, UAT Avrig, UAT Roșia, UAT Șelimbăr, UAT Șura Mică, UAT Ocna Sibiului, UAT Miercurea Sibiului, UAT Săliște, UAT Rășinari, UAT Vurpăr, UAT Cisnădie, UAT Cristian, UAT Șura Mare, UAT Slimnic, UAT Sadu, UAT Tilișca, UAT Racovița;
– județul Brașov: UAT Făgăraș, UAT Beclean, UAT Voila, UAT Lisa, UAT Recea și UAT Mândra.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #43
Cisnădie: a fost semnat contractul pentru amenajarea ambulatoriului Spitalului orășenesc
Cel târziu în vara lui 2021, Cisnădia ar urma să aibă un nou ambulatoriu al Spitalului orășenesc. Autoritățile locale au semnat un contract în valoare de 4,9 milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea unei clădiri existente și construire a uneia noi, în care să funcționeze ambulatoriul.

Asocierea firmelor sibiene Balor Cons SRL și Allbizz SRL este cea căreia i-a fost încredințat, în urma unei proceduri publice de atribuire, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor necesare pentru noul ambulatoriu. Contractul în valoare de 4,93 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, a fost semnat în ziua de 15 ianuarie 2020 și are o durată de 15 luni: primele trei sunt alocate întocmirii proiectului tehnic, iar în alte 12 luni ar urma finalizate lucrările, anunță reprezentanții Primăriei Cisnădie, potrivit cărora perioada de garanție solicitată pentru lucrări este de patru ani.
(...)
Finanțarea acestui proiect este susținută din fonduri europene nerambursabile, contractate de Primăria Cisnădie prin intermediu Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8.1.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #44
Școală ridicată de la zero în Sura Mică cu o investiție de 8 milioane de lei
(...)
Potrivit primarului din Șura Mică, Valentin Ristea, școala a fost construită de la zero de cu fonduri guvernamentale pe axa PNDL 2 și cu fonduri de la Consiliu Local. El spune că totalul investițiilor a depășit 8 milioane de lei, dintre care 6 milioane au venit de la Guvern, iar restul banilor au fost dați de Primărie. Astfel, în decursul unui an de zile a fost ridicată o școală cu 17 săli de clasă, bibliotecă, laboratoare de științe (fizică, chimie și biologie), laborator de informatică și sală de mese. Școala va deservi unui număr de 250 de elevi și 22 de cadre didactice.
În momentul de față, în școală învață elevii de la clasele pregătitoare și până la clasa a IV-a, urmând ca în anul școlar viitor, până cel târziu în al doilea semestru, să se mute și elevii de gimnaziu (clasele V- VIII). Programul și structura școlii au fost gândite în așa fel, încât elevii vor avea program doar de dimineață. Clasele vor fi dotate cu table inteligente, table cu marker și videoproiectoare.
(...)


_____________________________________

Proiect de 32 milioane de lei, pentru Mediaș. Vor fi construite 88 locuințe pentru tineri

32,5 milioane de lei alocă actualul guvern pentru construirea unui ansamblu de locuințe, pe strada Gheorghe Lazăr, din Mediaș. Locuințele ar trebui date în folosință în maxim 20 de luni și vor cuprinde, conform proiectului, 24 de garsoniere, 40 de apartamente cu două camere și 24 cu trei camere.
(...)
 

·
Registered
Joined
·
193 Posts
O scoala moderna, cu design curat, insa totusi adaptata ca arhitectura specificului zonei. Se poate regasi in orice orasel din Europa Centrala, de la Dresda la Poznan, de la Szeged sau Linz la Brasov.

Bravo!
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #46
Da, e ok, personal nu o vad ca pe ceva WAW dar e ok. O investitie necesara localitatii. Are avantaj sa fie langa noua sala de sport din comuna - se vede putin in stanga pozei - intr-un cart. nou (Sud-Vest). Sura Mica are o pozitie al dracu si extrem de avantajoasa.
Alta e chestia interesanta totusi, pretul destul de mic cu care au realizat...realizarea.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #47 (Edited)
Primăria Cisnădie amenajează două spații de recreere în Cartierul Arhitecților, pe terenuri oferite de un dezvoltator imobiliar
Un dezvoltator imobiliar a oferit Primăriei Cisnădie două terenuri ce însumează aproximativ 450 de metri pătrați, pe care vor fi amenajate spații de joacă pentru copii și spații pentru sport.

Primăria Cisnădie a anunțat vineri că va amenaja în luna martie două spații de recreere în Cartierul Arhitecților.
Unul va fi destinat doar copiilor, și anume un loc de joacă pentru aceștia, iar al doilea se va adresa celor care doresc să practice sport în aer liber.
(...)
Extrem de putin pt. un cartier destul de mare, dar e ceva (macar in anumite situatii dezvoltatorii ar trebui sa fie obligati prin lege sa ofere spatii vezi).
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #49
Primăria Șelimbăr anunță că 20% din bugetul pe 2020 merg către educație

General articolul, prezint doar legat de educatie si sumele pe categorii
Două grădinițe, o zonă de promenadă, construcția Punctului de lucru ISU din Șelimbăr, reabilitarea podului din Bungard sunt doar câteva dintre investițiile menționate de primarul Marius Grecu pentru anul 2020, în comuna Șelimbăr. Toate sunt incluse în bugetul de 31,69 milioane de lei alocat de administrația locală pentru acest an și anunțat pe site-ul primăriei.

Bugetul alocat de administrația locală comunei Șelimbăr pe anul 2020 este de 31,69 milioane de lei, se arată pe site-ul instituției. Din totalul sumei, 6,43 milioane de lei sunt alocați pentru educație. La această sumă se mai adaugă un excedent de 28,3 milioane lei, bani alocați deja pentru diverse investiții aflate în desfășurare.
„Pe lângă banii alocați în mod curent pentru educație, în acest an avem demarate proiecte importante în acest domeniu. Este vorba în primul rând de construcția unei grădinițe pe strada Doamna Stanca, pentru care s-au alocat 5,19 milioane de lei”, scrie primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.
Pe lângă construcția acestei grădinițe, s-au mai alocat în proiectul de buget pe 2020 încă 151 mii lei pentru proiectarea unei a doua grădinițe, ce urmează să fie construită în cartierul Tineretului.
(...)

Cheltuielile preconizate, pe capitole bugetare
Autorități publice și acțiuni externe – 8,35 milioane lei, din care ordine publică și siguranță națională – 3,25 milioane lei
Învățământ – 6,43 milioane lei
Sănătate – 71.000 lei
Cultură, recreere, religie – 3,65 milioane lei
Asigurări și asistență socială – 2,02 milioane lei
Locuințe, servicii și dezvoltare publică – 4,51 milioane lei
Protecția mediului – 4,44 milioane lei
Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă – 1,27 milioane lei
Transporturi – 25,47 milioane lei
Proiectul/intentia cu gradinita pe Str. Doamna Stanca a mai fost prezentat
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #50
Bazin de înot la Mediaș. Construcția va începe în 2021
Municipiul Mediaș va avea un bazin de înot. Acesta va fi amenajat de către Compania Națională de Investiții pe strada Blajului numărul 4A, din cartierul Vitrometan.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Mediaș din această lună se află un proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții: „Proiect tip – Construire bazin de înot didactic, Cartier Vitrometan, strada Blajului numărul 4A, municipiul Mediaș”.
(...)
____________________________________

Apa Tarnavei Mari va semna un proiect de 120 de milioane de euro
Unul dintre marile proiecte ale anului 2020 în ceea ce privește operatorul Apa Târnavei Mari Mediaș este cel care privește lucrări la sistemele de apă și canalizare în Mediaș și zona de nord-est a județului Sibiu, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 120 de milioane de euro. Proiectul este în fază avansată, urmând ca semnarea acestuia să aibă loc în prima jumătate a acestui an. De asemenea, continuarea și finalizarea unor lucrări demarate pe parcursul anului trecut reprezintă o altă prioritate a societății Apa Târnavei Mari. Este vorba despre lucrările la sistemele de apă și canalizare demarate pe străzile Sticlei și Școlii, dar și lucrări similare la străzile recent reabilitate din cartierul Moșnei. De asemenea, investiții la sistemele de apă și canalizare vor avea loc și în zona Gloria, pe străzile Geologiei și Metanului.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #51
E vorba de un pod secundar, drumul principal este 105D

Autoritățile județene au recepționat un pod nou la Săsăuș
Consiliul județean Sibiu anunță recepția lucrărilor la podul nou construit în Săsăuș, peste pârâul din localitate, investiție de 2,3 milioane de lei.

Prodial SRL este firma care, în 23 iulie 2018, a primit ordinul de începere a lucrărilor la noul pod amplasat în Săsăuș, pe DJ 105A. Podul a fost finalizat pe la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, iar zilele acestea a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.
”Investiția a fost necesară pentru ca trecerea peste drumul județean 105 A să se realizeze în condiții de siguranță, vechiul pod fiind într-o stare avansată de degradare din cauza inundațiilor. Pentru construirea acestui pod a fost nevoie de relocarea rețelelor electrice, de gaze naturale și apă existente în zona vechiului pod și eliberarea amplasamentului pentru execuția podului nou
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #52
Lucrări de 27 milioane de lei care vizează canalizarea din Șelimbăr
Pe ședința de consiliu local din această lună din comuna Șelimbăr sunt cinci proiecte de investiții care se referă la rețeaua de canalizare a localității. În patru proiecte se propune montarea de stații de pompare, iar cel mai însemnat din punct de vedere valoric se referă la preluarea apelor pluviale din zona Brana – Seviș. Investițiile totale se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei.

La Bungard se preconizează o investiție de 629 mii de lei pentru o stație de pompare SP 2, cu conductă de refulare canalizare. ”În prezent, pe zona respectivă există rețele apă-canal, dar aceasta nu se deversează nicăieri, fiind vidanjate periodic din căminul de capăt. În urma analizei de nevoi, rezultă necesitatea unei stații de pompare SP2 Bungard cu conducta de refulare canalizare”, se arată în raportul de aprobare.

O stație de pompare SP 2 va fi montată și la Veștem, costurile fiind de 559 mii lei, iar explicația este aceeași. În satul aparținător Mohu se intenționează să se construiască două stații de pompare, una de tip SP1, iar alta de tip SP 2. Pentru stația SP 1 de la Mohu, lucrarea ce apare pe lista de investiții din această lună se preconizează a se cheltui 1,084 milioane lei. Stația de pompare SP 2, care va prelua atât satul Mohu, cât și satul Veștem, va costa 535 mii lei, conform datelor prezentate pe site-ul primăriei.

În plus față de aceste investiții, în aceeași ședință de consiliu local este propusă o investiție de peste 24 milioane de lei, care prevede amenajarea unui canal pluvial colector între strada Pictor Nicolae Brana și Seviș. ”În prezent, zona din comuna Șelimbăr prevăzută între Valea Săpunului, strada Mihai Viteazu și râul Seviș este inundabilă (...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #53
Grădiniță de 2,2 milioane lei ridicată la Turnu Roșu
(...)
O grădiniță nouă și modernă a fost ridicată în Turnu Roșu și inaugurată duminică, 9 februarie, în prezența mai multor oficialități, printre care și prof. Alexandru Dumbravă, inspectorul general școlar și prof. Gheorghe Bîrză, inspector general adjunct. Potrivit reprezentanților Primăriei Turnu Roșu, grădinița a fost ridicată în mai puțin de un de zile de la semnarea contractului de lucrări. Are patru săli de clasă, toate dotate cu mobilier nou și aparatură necesară desfășurării unui act educațional de calitate. Totodată, fiecare sală de clasă are propria toaletă, iar încălzirea în grădiniță este prin pardoseală.
(...)

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #55
Delgaz Grid investește 3,2 milioane lei în județul Sibiu pentru modernizarea rețelei de gaz
Delgaz Grid a pregătit pentru anul acesta investiții în valoare totală de 3,2 milioane de lei pentru înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaz din județul Sibiu. Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție gaze naturale pe o lungime de 4,5 kilometri.

„Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții.
(...)

Lucrări importante în municipiul Sibiu și în Bîrghiș

Unul dintre cele mai importante proiecte de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz, pe o lungime de aproape 2,5 kilometri, se va derula la Bîrghiș, iar în municipiul Sibiu vor fi înlocuiți 1,7 kilometri de conducte și branșamente pe strada Dorobanților.

Anul trecut, Delgaz Grid a investit în județul Sibiu circa 1,3 milioane de lei pentru înlocuirea a 4,2 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, cele mai importante investiții fiind la Copșa Mică, unde au fost modernizați 3,3 kilometri de conducte și branșamente. Totodată rețeaua a fost extinsă cu peste 3 kilometri pentru conectarea unor noi consumatori.

Delgaz Grid a investit în anul 2019 în total peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #56
Materii predate cu ajutorul roboțeilor în școlile din trei sate sibiene
Copiii din trei sate ale județului Sibiu beneficiază, din vara anului trecut, de cursuri de robotică gratuite în cadrul a trei cluburi organizate de Fundația Comunitară Sibiu, prin programul „Științescu”. Aproximativ 60 de copii merg la cursuri de programare și li se predau la clasă diverse lecții cum ar fi la biologie, geografie și informatică, cu ajutorul roboțeilor, ca material didactic auxiliar. Școlile implicate în program sunt din Roșia, Nocrich și Alțîna. Proiectul celor de la fundație va continua și în acest an cu implementarea conceptului Coder Dojo în școlile din cartierele mărginașe ale Sibiului. Prin acest concept copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #57
CNAIR modernizează trei treceri de nivel cu calea ferată în județul Sibiu
CNAIR anunță joi lansarea proiectului de amenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată, un proiect pe fonduri europene nerambursabile, prin POIM 2014 – 2020.

”Anul acesta vom reuși să reamenajăm 11 astfel de intersecții, iar în decurs de doi ani vom reamenaja în total 34 de treceri la nivel cu calea ferată în cele 5 județe de care răspunde DRDP Brașov”, arată reprezentanții companiei.

În județul Sibiu, cele trei treceri modernizate se află pe raza localităților: Copșa Mică, Agârbiciu și Ruși-Șeica Mare.

”Proiectul constă în montarea de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, montarea de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație, semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier), marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator). Sperăm că prin acest proiect o să reușim să îmbunătățim siguranța circulației pe drumurile naționale pentru că aceasta este unul dintre obiectivele noastre principale”, mai transmit reprezentanții CNAIR.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #58 (Edited)
Mutat, pe atunci nu era acest thread

Au început lucrările la Biserica Evanghelică Fortificată din Cisnădie! Investiția, de peste 7 milioane lei!


Work began at the Fortified Evangelical Church in Cisnadie! The investment, over 7 million lei!

The fortified church in Cisnadie, which owns one of the first clock towers in present day Romania, will be rehabilitated with European funds through a project with a total value of over 7 million lei. This will be the most extensive work in the church after more than 200 years since the previous enlargements and fortifications.
Important de mentionat:
-Constructia bazilicii romanice, sec. 13, s-a facut pe locul unui cimitir
-Posibil Turnul Slaninii sa fi fost initial (ridicat peste) o fosta capela rotonda (pe langa care functiona cimitirul)
-La interior descoperite fresce de secol 13, printre cele mai vechi din Transilvania si tara
-Pe latura de sud au aparut fundatiile baptisteriului gotic, demolat 1886
FB DFDR / FDGR Neues von den Ausgrabungen unter der Heltauer Kirche 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #59
Patru milioane de euro: în locul fostelor sere din Dumbrăveni va fi construită o stație de biogaz
O companie românească specializată în reciclare va construi la Dumbrăveni, pe locul vechilor sere, o stație de biogaz care va transforma în energie electrică aproximativ 21.000 de tone de siloz vegetal și 3.250 de tone de dejecții de la păsări, în fiecare an.

Viitoarea instalație de biogaz de la Dumbrăveni este proiectată să aibă o capacitate de producție de 0,95 MW și să ocupe o suprafață de 14.100 de mp, parte a vechilor sere.

Instalațiile de producere a biogazului vor avea drept materie primă silozul compus din culturi energetice vegetale (porumb sau sorg), precum și deșeurile provenite de la fermenele de creștere la sol a păsărilor. Silozul și deșeurile animale vor fi transformate în biogaz prin fermentare în spații închise. Biogazul rezultat în urma fermentării va fi utilizat pentru producerea de energie electrică. Nămolul și resturile lichide rezultate în urma producției de biogaz vor fi utilizate în agricultură.
(...)


Exceptie o bucata ajunsa ocupata cu panouri solare, debandada totala, ruine si buruieni. Exact soarta celor de la Codlea 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #60 (Edited)
1.750 de noi locuințe în cartierul de după Arhitecților. Prima dezbatere publică: ”noi vom rezolva probleme”
Pe o suprafață de aproximativ 19 ha situate între actualul cartier al Arhitecților și valea Sevișului a fost realizat planul urbanistic al unui nou cartier. Unul proiectat să aibă aproximativ 1.750 de locuințe și să fie populat, în cele din urmă, de aproximativ 4.000 de suflete. Vineri după-amiaza a avut loc prima dezbatere publică pe subiectul acestui nou cartier.

Rubin este denumirea aleasă pentru cartierul pe care vor să îl ridice în continuarea cartierului Arhitecților dezvoltatorii imobiliari care, printre altele, au inițiat pe teritoriul municipiului Sibiu și ansamblul rezidențial Magnolia.
(...)
Locuințe care – potrivit PUZ-ului realizat la finele anului trecut – vor fi grupate în blocuri cu parter, două etaje și mansardă sau etaj retras ori clădiri colective cu parter, etaj și mansardă sau etaj retras. În respectivul cartier sunt prevăzute și două clădiri pentru comerț sau servicii, clădiri cu destinație mixtă (locuințe și servicii), dar și o clădire administrativă, o școală și o grădiniță, în partea dinspre drumul județean al terenurilor. Clădirea administrativă, școala și grădinița urmează a fi ridicate, însă, de administrația din Cisnădie, căreia dezvoltatorii imobiliari s-au angajat să îi cedeze pentru aceste obiective – înainte de obținerea autorizației de construire – aproximativ 10.000 de mp. Pe respectivele suprafețe ar urma să fie amenajat și un parc de peste 2.800 de mp.
(...)
Suprafețele verzi vor fi mult mai multe, mai promit dezvoltatorii imobiliari. ”Vor fi peste 14.000 de mp de spații verzi – 7,4% din suprafața totală. Aceste spații verzi vor fi publice, cu acces neîngrădit. În total, se ajunge la peste 5 ha de spații verzi, căci pe fiecare parcelă va fi minim 30% spațiu verde.
(...)
Potrivit proiecțiilor firmei de urbanism, trotuarele din cartier vor avea lățimi cuprinse între 1,5 și 2 m. Între viitorul cartier ar urma să fie brăzdat de piste de biciclete cu o lățime de doi metri și o lungime cumulată de 2,5 km. Viitorul cartier ar urma să fie astfel ridicat astfel încât să permită și accesul mijloacelor de transport public în comun. ”S-au prevăzut în interiorul cartierului două sensuri giratorii, precum și racordurile gândite pentru a facilita prezența transportului public. Există și spații pentru amplasarea de stații pentru transportul în comun”, a mai spus Alina Mureșan-Iuga.

Cartierul va fi traversat dinspre Șelimbăr către drumul județean de o stradă principală cu o lățime de 17 metri, restul circulațiilor din cartier urmând a fi făcute pe străzi cu o lățime de nouă metri.
(...)


 
41 - 60 of 61 Posts
Top