SkyscraperCity banner

81 - 100 of 121 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #81
Lider sindical, despre demisiile șoferilor de la Aeroportul Sibiu: Nivelul de salarizare e scăzut pentru toți. E nevoie de dezvoltarea instituției
De la Aeroportul Internațional Sibiu și-au dat demisia 16 șoferi, nu 11, așa cum a anunțat instituția într-un comunicat de presă – lucru confirmat de viceliderul Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu, Claudiu Solomon, dar și de pagina privind posturile vacante de pe site-ul aeroportului. Deși acțiunea șoferilor a fost independentă de mișcarea sindicală, Solomon spune că aeroportul sibian se confruntă cu o fluctuație mare de personal, pentru că situația salarizării nemulțumește toate categoriile de angajați, nu numai șoferii.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #82
Ofertă concretă de concesionare a întregului aeroport. Consilierii județeni și cei locali se strâng luni pentru o decizie
Aeroportul Sibiu ar putea deveni primul din țară care ar urma să fie concesionat în totalitate. Conducerea Consiliului Județean Sibiu a convocat pentru luni o ședință la care a chemat pe lângă consilierii județeni și pe cei locali, alături de primarul Sibiului.
(...)

Sky Capital vrea să preia Aeroportul Sibiu în totalitate

Reprezentanţii Sky Capital, prin administratorul Dorin Catană (foto), vor preluarea în concesiune a activității întregului aeroport. „Este o propunere care se referă la concesiunea serviciilor aeroportuare în totalitatea lor, compania urmând să administreze aeroportul în calitate de concedent. Vede această dezvoltare cu o infuzie puternică de capital şi de tehnologie nouă. Arată că sunt implicaţi în dezvoltarea unui aeroport nou în Bucureşti (privat) şi doresc acest lucru şi la Sibiu, ei având calitatea de operatori de servicii. Doresc să dezvolte terminalul cargo în Aeroportul Internaţional Sibiu împreună cu Aeroportul Liege, având încheiat un Memorandum cu dânşii în acest sens. Nu au realizat un studiu privind dezvoltarea propusă pentru Aeroportul Sibiu, dar doresc să realizeze în circa trei luni un studiu de fundamentare. Estimarea investiţiei este de 100 de milioane euro. Trebuie implicate companii aeroportuare externe precum cel din Singapore”, se arată în minuta precedentei întâlniri de la Consiliul Județean la care au participat toți investitorii interesați să investească la Aeroportul Sibiu.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #83
Oferta pentru preluarea aeroportului: Investiții de 385 milioane de euro
4.000 de locuri noi de muncă, pasaj subteran care să facă legătura între centrul orașului și aeroport, gară și cale ferată până la aeroport, drumuri noi, lărgirea terminalului și construirea altuia nou, căi de rulare construite de la zero, realizarea de facilități pentru Cargo, centru comercial, hoteluri…

O investiție de 385 milioane de euro în următorii 10 ani, venituri la Consiliul Județean de 70 de milioane de euro în cei 50 de ani de concesiune, 4000 de locuri de muncă, peste 3 milioane de pasageri pe an și peste 1300 de zboruri cargo pe an. Acestea sunt cifrele și cuvintele cu care reprezentanții Sky Capital au încercat să-i convingă ieri pe consilierii locali și pe cei județeni că merită să le cedeze Aeroportul Sibiu pentru o perioadă de 50 de ani.
(...)
Usor SF treaba. Ce da credibilitate oarecum este prezenta NATO pe capul nostru din 2021. Vrem, nu vrem, unele chestii vitale trebuie realizate, aeroport, transport, spitale. Vorba unora, destul de bruta ''nu mai discuti cu politicieni corupti, discuti direct cu teava pistolului''

 

·
hmmmm
Joined
·
1,288 Posts
Oferta pentru preluarea aeroportului: Investiții de 385 milioane de euro

Usor SF treaba. Ce da credibilitate oarecum este prezenta NATO pe capul nostru din 2021. Vrem, nu vrem, unele chestii vitale trebuie realizate, aeroport, transport, spitale. Vorba unora, destul de bruta ''nu mai discuti cu politicieni corupti, discuti direct cu teava pistolului''

Astia nu sunt aia de faceau prin sudul bucurestiului nu stiu ce mega aeroport privat???:lol::lol::lol::lol: povesti, probabil vor sa puna mana pe ceva teren in zona.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #85
E posibil, la o cautare rapida nu par implicati, in schimb au ceva legaturi cu aeroportul din Cluj.
Ce pare tampenie este amplificarea aeroportului atat de in oras. Daca tot s-ar investi atat de mult, de ce nu mutat? Idea nu e noua. Zona buna, plata este spre Ocna Sibiului, imediat nord de Sibiu. Ar fi si mai direct accesibil pe cale ferata + crearea unui nou bulevard. Acum accesibilul e facut de apropiere (de centru), cu artere aglomerate si un posibil viitor tren urban ce serpuieste prin zona industriala si oras.
Mai sunt in articol si altii mentionati cu investitii mai putin pompoase: Uplift, JBC Eden si Ceetrus
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #89
^^ OK, merci


Zbor nou de pe Aeroportul Sibiu, direct la Marea Mediterană
Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu și Amara Tour anunță deschiderea unei rute noi de vacanță, către Marea Mediterană.
În sezonul de vară 2020 sibienii și turiștii vor putea merge în vacanță de la Sibiu spre Monastir – Tunisia. Lansarea oficială a rutei este programată pentru marți, 26 noiembrie, în cadrul unui eveniment special pregătit ce va avea loc în salonul de business al Aeroportului Internațional Sibiu.
(...)

New flight Sibiu - Monastir

The management of Sibiu International Airport and Amara Tour announces the opening of a new holiday route to the Mediterranean.
In the summer season 2020 locals and tourists will be able to go on vacation from Sibiu to Monastir, Tunisia. The official launch of the route is scheduled for Tuesday, November 26.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #90
Oficial: Compania Abu Dhabi Airports e interesată de concesionarea Aeroportului Sibiu. ”Cred că am început bine”
Compania care operează Aeroportul din Abu Dhabi a semnat în urmă cu două săptămâni un parteneriat cu societatea românească South Development Group SA pentru gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România. South Development Group SA este compania care construiește în sudul Bucureștiului primul aeroport privat din România. Project director în cadrul companiei este Dorin Catană, cel care este și administrator al Sky Capital, societatea care a depus oferta de concesionare a Aeroportului Sibiu.

Catană a vorbit într-un interviu acordat Turnul Sfatului despre ce înseamnă acest parteneriat și despre planurile de preluare în concesiune a Aeroportului Sibiu.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #92
Hiccup in exprimare, nu stiu sa se lucreze deja la vreun aeroport nou in Muntenia.
Oricum ambigua situatia, dai seama doar din fragmentul asta (ca da, ca nu, ca nu e asa, ca stai ca, ca defapt doar discutam)

Am văzut că ați avut mai multe discuții cu Consiliul Județean Cluj. Nu au funcționat lucrurile. De ce?

Nu sunt în măsură să comentez.

Mai sunt și alte negocieri sau intenții de investiții și la alte aeroporturi?

Mai sunt, mai sunt câteva.

Îmi puteți spune și care?

Nu. Oricum, în momentul în care este ceva oficial și semnat cu siguranță vom informa. Deocamdată suntem la nivel de discuție.

Cum i-ați găsit pe sibieni în discuțiile pe care le-ați avut cu ei? Reticenți, dornici de colaborare?

Sincer, sincer, întâlnirile pe care le-am avut au fost foarte profesioniste, întrebările și interesul a fost clar. Sigur, procesul este unul mai lung, dar eu cred că am început bine.

Ce șanse credeți că sunt pentru preluarea aeroportului?

E greu de estimat în această fază.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #93
Stenogramă. Și zona de cargo a aeroportului este dorită de arabi. ”Există contracte pentru exportul a peste un milion de oi”
Pentru a arăta o transparență totală, Consiliul Județean Sibiu a postat pe site-ul instituției stenograma discuțiilor pe care consilierii județeni și cei locali le-au avut cu oamenii de afaceri care au anunțat că doresc să participe la concesionarea Aeroportului Sibiu. Întâlnirea s-a desfășurat în 18 noiembrie și a arătat câteva detalii importante care pot indica spre ce se îndreaptă ”afacerea Aeroportul Sibiu”.
La întâlnire au participat, pe lângă aleși, reprezentanții a doar două societăți care și-au manifestat dorința de a participa la concesiunea Aeroportului Sibiu: cei de la Uplift Aerokraft și cei de la Sky Kapital. Pe lângă aceștia, au mai fost invitați Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerți, Industrie și Agricultură Sibiu (CCIA), reprezentanți ai Aeroportului Sibiu și ai Romatsa – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian.(...)
Trecand peste araboi si marea lor iubire, mioarele (LOL) bine ca se realizeaza disconfortul si discuta mutarea culoarului aerian. Personal as merge mai departe: mutarea aeroportului la nord, spre Ocna.
De la prima prezentare, cea a reprezentaților Uplift Aerokraft, primarul Sibiului a întrebat țintit: ”Câte aeronave estimați că vor decola sau ateriza zilnic aici la Sibiu pe aeroportul din Sibiu și care va fi tonajul acestora?”, a întrebat Fodor. Fără a fi mulțumită de datele tehnice, primarul Sibiului a insistat și a explicat motivul pentru care e preocupată de numărul de zboruri. ”Aeroportul Sibiu este lângă Sibiu, nici la 10 nici 15 nici la 20 de km, deci vă întreb ce trafic ar avea sau ar presupune, dimensiunea avionului că e una să vină un avion de 40 sau 80 de tone. Dumneavoastră ne-ați făcut o prezentare foarte drăguță, dar nu ați răspuns concret la întrebare. Am crezut că ați făcut un studiu, ce înseamnă asta pe termen scurt, cât valorează pe termen mediu va crește cifra, deci totuși vă lansați într-o afacere”, a punctat Fodor. Vizați de întrebări, reprezentanții Uplift Aerokraft s-au eschivat cu cifre, fără a-i spune exact primarului câte zboruri ar tranzita în plus Aeroportul Sibiu, spre disconfortul sibienilor. ”Pe termen scurt înseamnă 250 de tone pe lună, pe termen mediu 1000 de tone pe lună, urmând ca pe termen lung să ajungem undeva la 5000 de tone pe lună volum de marfă procesată”, au explicat aceștia.
(...)
Aterizare dinspre Cristian

O altă discuție extrem de importantă pentru sibieni s-a referit la posibilitatea ca aterizarea pe Aeroportul Sibiu să nu se mai facă venind peste oraș, ci dinspre comuna Cristian. Radu Tudor, reprezentantul Romatsa, prezent la întâlnire, a spus că este posibilă această modificare, doar că este nevoie de alte investiții. ”Este necesară o investiție din partea Romtsa, investiție destul de importantă, este posibilă, acum să vedem și din punctul nostru de vedere dacă într-adevăr este benefică pentru activitatea noastră o investiție. (…) La ora actuală, ce avem pe pista 27 ce avem peste oraș, avem toată tehnologia necesară pentru un avion la 10 minute sau chiar mai puțin, un avion la 5 minute Acum trebuie să luăm în considerare dorința dumneavoastră, dar ar trebui o solicitare din partea organelor competente sibiene către Romatsa, astfel încât și noi să putem să analizăm aceste aspecte și să facem un calcul”, a explicat oficialul. Termenul în care s-ar putea realiza investiția: ”În maxim 2 ani de zile putem să realizăm într-adevăr dacă se dorește efectiv acest lucru”. Președinta Consiliului Județean a promis că va face solicitarea către Romatsa, pentru a afla costurile și durata execuției, astfel încât deasupra Sibiului să nu mai fie zboruri.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #94
110.050 de euro pe an, lângă Aeroport: CJ concesionează terenul cerut de Camera de comerț, care nu-l mai vrea
110.050 de euro pe an este prețul de pornire al licitației pentru concesiunea a 2,7 ha de teren și a unor clădiri neîngrijite, amplasate pe șoseaua Alba Iulia din Sibiu, în zona Aeroportului. Consiliul Județean Sibiu a demarat procedura de concesiune a acestor terenuri la cererea Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, al cărei director a anunțat că, între timp, membrii Camerei s-au răzgândit.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, propune consilierilor județeni aprobarea concesionării, pe o perioadă de 40 de ani, a unui teren de 27.267 de mp, pe care se află vechile hangare pentru elicoptere cu o suprafață de 2.975 de mp, clădiri neîntreținute. Terenul și clădirile se află în zona Aeroportului internațional Sibiu și au fost dezmembrate dintr-un teren mai mare ca urmare a unei cereri depusă de Camera de comerț, industrie și agricultură (CCIA) Sibiu. Prin respectiva cerere, formulată în vara anului trecut, CCIA își manifesta intenția de a concesiona acel teren pentru a ridica un centru de afaceri, în cadrul căruia să fie creat și un incubator pentru inițiativele din domeniul IT.
(...)
E nevoie și nu încurcă
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, speră ca la procedura de concesiune a terenului să se prezinte ofertanți, după ce reprezentanții CCIA au anunțat că se retrag. Daniela Câmpean subliniază faptului că un astfel de centru expozițional face parte din strategia de dezvoltare a județului și că locul decis pentru amplasarea acestuia – terenul scos acum la concesiune – nu afectează planurile de dezvoltare ale Aeroportului internațional Sibiu
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #95
Au ”rezolvat” Aeroportul: nu se mai concesionează nimic. ”Unii spun că în spate sunt arabii, alții că sunt rușii”
După un an în care Aeroportul Internațional Sibiu a trecut de la statutul de instituție cu teren bun de concesionat pentru un centru de conferințe și afaceri al Camerei de comerț, la una cu un teren propice dezvoltării zonei de cargo sau chiar la un obiectiv care poate fi concesionat cu totul, discuțiile au revenit la un nou ”punct zero”. Din două voturi, consilierii județeni au respins în cursul zilei de joi orice nouă propunere de concesiune sau orice altă discuție mai veche în acest sens.
(...)
Porr: ”Cine controlează aeroportul controlează accesul în oraș”
Cea mai tranșantă poziție exprimată a fost cea a lui Paul Porr. El a luat cuvântul după Daniela Cîmpean, remarcând faptul că interesul asupra Aeroportului sibian a crescut brusc și în contextul înființării la Sibiu a unui comandament internațional al NATO. ”Aeroportul internațional Sibiu este un obiectiv strategic, pentru orice oraș și regiune. Mai ales la Sibiu, în contextul viitorului comandament NATO. Cine controlează aeroportul controlează accesul în oraș. Căci comandații NATO nu vin cu Dacos-ul sau cu trenul. Iar de la un centru de conferințe, brusc a crescut interesul pentru Aeroport. Cel mai cras exemplu este al Sky Capital, o companie cu cu 200 de lei capital social, care s-a angajat la investiții de 360 de milioane de euro, pentru un aeroport SF, cu metrou până în centrul orașului. În schimbul concesiunii aeroportului pe 50 de ani. Cine e în spatele lor, a apărut întrebarea? Unii spun că niște arabi, alții că cei din Abu Dhabi, alții că sunt niște ruși”, a rostit Paul Porr în plenul Consiliului Județean Sibiu.

”Noi am fost aleși pentru a apăra interesul sibienilor și nu al unor grupuri de interese, care pot fi chiar antagonice cu interesele sibienilor”, Paul Porr

În acest context, poziția reprezentanților FDGR este de a păstra sub controlul autorităților publice locale atât administrarea patrimoniului aeroportului, cât și cea a activității regiei autonome. ”Prima concluzie: Aeroportul nu trebuie concesionat nici total, nici parțial. Și nici puterea de decizie nu trebuie dată altcuiva”, a spus Porr.(...)
 

·
Registered
Joined
·
9,009 Posts
Stiam de ceva timp ca va cădea oficial, oricum era o petarda, de la început, cand am văzut cifrele bombastice, numai avantaje, fără legătură cu realitatea, deja mi-am dat seama. Astea erau tepe de anii 2000, sau chiar '90, cand un investitor arab, chinez (sau rus era atunci la moda), concesioneaza sau cumpara diferite obiective, promițând mega investiții, doar puscand din degete, bine, majoritatea au ajuns fier vechi sau moloz, în special uzine... au devenit parcuri de ambrozie...
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Dupa Tel Aviv (TLV) Wizz mai renunta la o ruta operata la SBZ,ruta sezoniera spre Basel(BSL).Viitorl pare sumbru ...
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Oare Wizz air isi pregateste iesirea de pe SBZ? Inca trei rute sunt out din vara CRL,FKB si HHN..straniu
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #100
Retoric banuiesc, tu pari a fi expertul pe segmentul asta. Putin ciudat considerand ca au aici baza. Sa intre un nou jucator si sa se retraga?
Vom trai si vom vedea ce urmeaza.
 
81 - 100 of 121 Posts
Top