SkyscraperCity banner

101 - 120 of 121 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #103
Nu dau tot articolul de obicei (nu-i indicat si majoritatea sunt lungi), am mentionat ''scot rute dar angajeaza''...Restul vede omul in articol.

Sarbatori fericite!
 

·
Registered
Joined
·
5,037 Posts
Omiteti un singur amanunt: de cateori s-a taiat vreo destinatie, au crescut frecventele pe alte destinatii existente. Deci practic nici vorba de reducere a capacitatii Wizz la SBZ. Angajarile se fac pentru baza locala.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #106
Sibianul imi pare a fi insider la aeroport, ori pasionat, de asta iau de bun dar....prefer totusi ceva link(uri).
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #108
Si eu tot in general ma refeream, altfel ii ceream link din prima, dar e credibil, ce a scris pana acum asa a fost.

Legat de link-uri, tot in general, e bine sa avem background la ce scriem pe aici.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #110
Câți vom zbura peste 25 de ani? O întrebare de peste 25.000 de euro
125.000 de lei, fără TVA, (echivalentul a mai bine de 26.000 de euro) este valoarea contractului semnat de Aeroportul internațional Sibiu cu o firmă din București, contract al cărui obiect este realizarea unui studiu de trafic. Respectiva documentație ar urma să estimeze numărul de pasageri, de aeronave și de mărfuri care ar urma să tranziteze aeroportul sibian în fiecare din următorii 25 de ani. Un studiu similar a fost realizat și în urmă cu zece ani, datele acestuia dovedindu-se totuși departe de realitate.

Reliance Travel & Consulting SRL este numele societății pe care, în Ajunul Crăciunului care tocmai a trecut, a fost angajată de către Aeroportul internațional Sibiu pentru realizarea unui nou studiu, care urmează a fi folosit mai apoi în elaborarea strategiilor de dezvoltare. ”Studiul de trafic va identifica și estima prognoza, respectiv cererea de trafic aerian pentru o perioadă de 25 de ani, atât pentru numărul de pasageri, cât și pentru numărul de mișcări de aeronave. În elaborarea prognozei de trafic în ceea ce privește numărul de pasageri se va avea în vedere numărul total de pasageri care vor folosi infrastructura aeroportuară”, se arată în documentația pe baza căreia a fost angajată – prin cumpărare directă – firma din București.
(...)
Studiu cu repetiție
Nu este pentru prima dată când Aeroportul internațional Sibiu și potențialele evoluții ale acestuia fac obiectul unui studiu. Era în primăvara lui 2009 când consilierii județeni și cei locali ai Sibiului nu luau în considerare un studiu similar, realizat pentru suma de 110.000 de euro de către firma Symbios AG, din Germania. Atunci, necesitatea unui astfel de studiu era justificată prin faptul că autoritățile locale tocmai finalizaseră modernizarea aeroportului, în urma unor investiții totale de peste 326 de milioane de lei.

Studiul respectiv estima pentru 2009 un număr de 190.000 de pasageri în varianta realistă și, respectiv, 240.000 de pasageri, în varianta optimistă. În realitate, au fost 221.000 de pasageri în trafic pe aeroportul Sibiu.
Aceeași analiză estima că abia în 2025 pe aeroportul din Sibiu se va înregistra – în scenariul de bază – un număr de 750.000 de pasageri (varinta optimistă estima pentru 2025 peste 1,2 milioane de pasageri). În realitate, cei 750.000 de pasageri au fost înregistrați în cursul anului trecut (în 2018, numărul pasagerilor a fost de 700.000, conform datelor publicate de AIS).

Aceeași analiză propunea și concesiunea Aeroportului pentru o perioadă de 35 de ani, variantă care a fost respinsă atunci de autorități.
Mai mult guesswork, totusi...
Suntem undeva la mijloc intre realist si optimist.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #111
Ultimele cifre ale Aeroportului: în 2019 s-a ajuns la numărul de călători estimat pentru 2024
Ușor peste zece procente este creșterea înregistrată de Aeroportul internațional Sibiu, în 2019 față de 2018, în ceea ce privește numărul de călători. Asta în ciuda reducerii numărului de rute regulate operate de la Sibiu, reducere care se anunță deocamdată și pentru anul în curs.
(...)

”Cifre record”

Reprezentanții AIS spun că anul 2019 a fost unul în care numărul de călători înregistrat la diferite intervale de timp a depășit datele din statisticile tuturor anilor anteriori. ”Creșterea înregistrată în primele șase luni ale anului 2019 fiind de 25,11%, față de aceeași perioadă a anului 2018, respectiv în semestrul I 2019 a fost înregistrat un număr total de 341.941 pasageri în trafic, față de 273.319 pasageri înregistrați în semestrul I 2018.
(...)

Creștere peste Cluj și sub Iași. În procente

Față de alte aeroporturi regionale din țara noastră, precum cel din Cluj-Napoca ori cel din Iași, traficul de călători este mai redus: 2,9 milioane de pasageri au fost contabilizați în 2019 pe aeroportul clujean și, respectiv, 1,4 milioane de pasageri pe cel din Iași.

În procente, însă, evoluția traficului de călători este mai mică la Cluj-Napoca (estimată la 4%), în timp ce la Iași aceasta este mai mare decât la Sibiu (11,1% în capitala istorică a Moldovei, față de cele 10,04% în plus de la Sibiu).
(...)

Mai mult decât se estima ”realist”

”Traficul pe Aeroportul Internațional Sibiu a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani – de la puțin peste 200.000 de pasageri la sfârșitul lui 2013, la peste 700.000 începând cu 2018”, mai arată reprezentanții AIS.
Cei peste 700.000 de pasageri ”la începutul lui 2018” la care fac referire reprezentanții AIS reprezintă numărul total al pasagerilor aflați în trafic, număr diferit față de cel al pasagerilor îmbarcați-debarcați. Acest lucru se datorează faptului că la Sibiu aterizează și aeronave care își continuă drumul spre noi destinații, fără ca aceștia să mai coboare din avioane.(...)
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Surprise...ruta spre Tel Aviv (TLV) a reaparut in sistemul de rezervari al Wizz si va fi operata si in sezonul de vara
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #114
Deloc surpriza, asta e practica principala a companiilor astora detinatoare de ''tren personal CFR'', ca sa nu-i fac marfar.
Nu vezi astfel de ping-pong la companiile serioase, care din fericire avem vreo doua.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #116
O nouă companie aeriană vine la Sibiu
Începând cu primăvara aceasta, o nouă companie aeriană va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu. Compania se numește Anima Wings și este specializată în zboruri charter.
Anima Wings a fost lansată oficial la București luna trecută. În acționariatul companiei se regăsește Memento Group, din care face parte și Christian Tour, cel mai mare turoperator român, precum și operatorul aerian Orange2Fly din Grecia.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #117
Wizz Air suspendă cursa spre Tel Aviv. Zbor care oricum era programat să fie închis luna aceasta
Wizz Air a anunțat astăzi că își suspendă cursele pe toate rutele către Tel Aviv și Eilat începând cu 12 martie ca urmare a deciziei autorităților israeliene de a introduce carantina de 14 zile pentru toți pasagerii care sosesc în țară, în cadrul acțiunilor de limitare a epidemiei de Coronavirus. Așadar, zborul Sibiu – Tel Aviv ar urma să fie suspendat până pe 23 martie, inclusiv, conform unui comunicat remis de Wizz Air. Doar că respectiva cursă urma să fie închisă de tot la sfârșitul acestei luni, oricum.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #118
Aeroportul Sibiu mai poate oferi doar șase destinații. Cinci rute au fost deja închise
(...)
Au rămas operaționale zborurile spre Nurnberg, Memmingen, Karlshruhe , Dortmund, Londra, Frankfurt și București.

Destinațiile Munchen, Viena, Stuttgart, Madrid și Tel Aviv au fost anulate deocamdată. ”În contextul epidemiologic actual în vederea limitării răspândirii pandemiei COVID-19, o parte din operațiunile aeriene efectuate la și de la Aeroportul Internațional Sibiu au fost suspendate de către companiile aeriene. În cazul în care călătoria dumneavoastră a fost afectată, vă adresăm rugămintea să luați legătura cu operatorii aerieni prin intermediul datelor de contact furnizate pe website-urile acestora”, a anunțat aeroportul Sibiu.

Zborul spre Viena a fost anulat pe o perioadă nedeterminată, cursa spre Munchen ar urma să fie reluată în 28 martie, cea spre Madrid în 31 martie, spre Tel Aviv din 4 aprilie, iar cea spre Stuttgart din 22 aprilie. Aceste date însă pot fi modificate în funcție de contextul internațional.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Wizz Air nu va mai opera rutele spre CRL sI TLV de la SBZ. si lasa doar o aeronava bazata.Asa se intampla cand te multumesti cu putin....
 
101 - 120 of 121 Posts
Top