SkyscraperCity banner

41 - 60 of 89 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #41
pacalicii astia de de la constructzi pun bete in roate si la licitatia autostrazii Sibiu-Pitesti.
Good news
Autostrada Sibiu – Pitești are primul constructor. Sibienii de la Construcții SA au renunțat la contestație
Nu sunt in stare sa faca o demolare cum trebuie (si aia cu intarzieri) dar depun(eau) contestatie la construit autostrazi :lol: :slap:

Acum nu stiu cat poti realiza cu doi muncitori dar...intentia conteaza. Si omul nu-i la prima
Exemplu de implicare: Un sibian își oferă muncitorii cu titlu gratuit, pentru finalizarea Stadionului Municipal
 

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Ne-au aburit cu aquapark ul la fel ca si cu Spitalul de Urgenta, trebuie o schimbare totala de administratie mai implicata mai energica nu letargica precum Astrid Fodor.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #43
Sunt ceva abureli, dar n-as vrea sa fi vazut cum eram daca din 2000 am fi fost doar psd sau pnl sau mai stiu ce alti traseisti. Ca juma' din psd = penelisti, juma' din pnl=comunisti.
Partial de acord cu tine, Fodor trebuie sa-si incheie mandatul si punct! Oricum a fost bagata la inaintare cand mister Johann a plecat.
Chestia cu Constructii SA pare un joc bine facut, probabil oameni din psd in spate. Au jucat cartea bine pe un subiect foarte vizibil: sport-stadion. De unde obtii voturi. Se abia asteapta o detronare a FDGR in zona.
Ce orgasm multiplu ar avea comunistii daca ar face aici cu totul precum cu Tribunalul-Palatul de Justitie (nu il facem si sac! sa stea abandonat-si astea contracte cu Min. Justitiei, oare ce-o fi in/cu restul?!)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #45
A început montarea scaunelor pe stadion
Reprezinta incheierea etapei I - modernizare a ce a mai ramas din vechiul stad.
Etapa II (clar alt constructor!!!) - reconstructie restul stadionului
Angajații societății Construcții SA au început montarea scaunelor pe tribuna modernizată a stadionului municipal din Sibiu.
După cum se poate observa în fotografiile realizate de fotograful Turnul Sfatului, ritmul este unul bun, astfel încât există mari șanse ca de data aceasta ultimatumul acordat de Primăria Sibiu, 15 aprilie, să fie respectat. Primăria a anunțat deja oficial că dacă nici ultimul termen nu va fi respectat, contractul va fi reziliat. Reprezentanții firmei nu au dorit să comenteze situația.
...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #46
Marea Unire, 100 de ani: 12 personalități alese de Muzeul Brukenthal vor fi amplasate în centru

http://www.turnulsfatului.ro/2018/08/23/marea-unire-100-de-ani-12-personalitati-alese-de-muzeul-brukenthal-vor-fi-amplasate-centru/

The Great Union, 100 years: 12 personalities selected by the Brukenthal Museum will be located in the central area

The semi-busts of 12 personalities chosen by the Brukenthal Museum's representatives, 100 years after the Great Union, are to be created and located in the courtyards of the museums in the center of Sibiu. Among the personalities selected by the Museum's representatives are Avram Iancu, but also Cornel Irimie, Michael Csaki, Thomas Nägler or Eduard Albert Bielz.

"100th anniversary of the establishment of the National State of Romania - hundreds of years of cohabitation" is the name that the representatives of the Brukenthal National Museum have chosen for the project of the 12 semi-busts. The project is funded by government funds, following the selection organized by the Inter-ministerial Committee for the Centenary, the contest launched for sculptures worth 268,400 lei, excluding VAT.

The 12 semi-busts will be located in the courtyard of the Brukenthal Palace, in the large courtyard of the Altemberger House and in the visitors' access section of the Museum of Natural History.
Most of the twelve personalities chosen by the Brukenthal historians are related, in particular, to the history of the museum in the center of Sibiu.

Sibiul are 12 busturi noi: personalități importante pentru evoluția istorică a Muzeului Brukenthal, dar și a Transilvaniei

O sa revin zilele viitoare cu poze personale, de ansamblu...
Mai bine mai tarziu decat niciodata... :) Busturile din curtea/gradina Muzeului de Istorie Naturala
The busts from the courtyard/garden of the Natural History Museum____________________________________________________________________

A fost reabilitata si fantana arteziana din Parcul Tineretului. Nu prea inteleg de ce nu au curatat si buruienile. Poate o fac eu intr-o noapte...
The fountain from Tineretului Park was rehabilitated 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #47
http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/5762


Sibiu City Hall has initiated a procurement procedure for the construction of the new skate park in the Obor Market area

After completing the necessary documentation and the technical project, Sibiu City Hall organizes a procurement procedure for the proper construction of the skate park near Obor Market.
The park is to be set up on a 10,000-square-meter plot of land, which is currently unused, located in the immediate vicinity of Obor Market.

"We want to build here a complex recreation area with all the necessary facilities. Therefore, we will not only build ramps, but also the necessary annexes and infrastructure, from locker rooms and green areas to lighting, access roads and parking spaces. "(Astrid Fodor, Mayor of Sibiu)

The works are valued at 5 million lei and the constructor who will award this contract will have 90 days from the date of issuing the order for starting the works to complete the construction works.


Inaugurat astazi / Opened today

Ma indoiesc ca e cel mai mare din tara, cred ca si Buliga-Fetesti are asa ceva.
Bani aruncati pt. pierde-vara!!!
Primăria Sibiu a deschis noul skate park din zona Obor. Cel mai mare din țară

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #49 (Edited)
Considerand ca le avem pe toate si nu are Primaria ce face cu banii, why not!?
Problema cu Primaria ca le amplaseaza ca dracu (stiu, unde au si ei loc).
Baza agrement pe Binder, in cartierul infect Tiglari, parca mai spalat de cand a aparut Tineretului, da' tot cartier infect ramane in memoria colectiva, si ''parcul'' asta, la mama dracu, iesire, si exact unde stau alea cu colantii decupati pe marginea drumului. Acum, au si tinereii nevoie de o initiere :lol: Las' ca ''mere''...
Legat de unde are Primaria loc, bine ca nu a facut New York City Hall podurile Brooklyn, Manhattan, Queensborough, etc pe lacul Erie, ca acolo aveau loc :lol:

LE Drept, Primaria a vrut initial la capatul parcului Sub Arini, banuiesc ca esti din Sb si stii, spre Valea Aurie, dar au venit nu stiu ce organizatii cu nu calcati iarba ca distrug parcul. Acolo sunt doar balarii si un lac abandonat/secat (cel cu ponton)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #51
Finanțatorul FC Hermannstadt a câștigat licitația pentru gazonul Municipalului. “Și dacă ies pe pierdere, termin cât mai repede“
După fix trei luni de la lansarea procedurii publice de atribuire a contractului de modernizare a suprafeței de joc a Stadionului Municipal, reprezentanții Primăriei Sibiu anunță faptul că au semnat contractul de lucrări. Din cele cinci oferte depuse a fost aleasă cea a asocierii formată din Terra Building SRL (Sibiu), Sports Fields SRL (București) și Repcons SRL (Sibiu). Terra Building este lider al asocierii, Sport Fields este terț susținător, iar Repcons a subcontractat 13,32% din lucrare.

Valoarea totală a contractului semnat miercuri, 7 august, cu asocierea mai sus amintită este de 4,75 de milioane de lei, cu tot cu TVA, față de 4,77 de milioane de lei, valoarea estimată înainte de licitație. Criteriile de atribuire ale contractului au fost prețul cel mai scăzut (care a contat în proporție de 80%) și componenta tehnico-calitativă (care a contat în proporție de 20% și a însemnat asigurarea unei perioade de garanție de cinci ani).
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #52
Aleile din parcul Tineretului au fost reparate
Lucrările au constat în înlocuirea a aproximativ 600 de metri pătrați de pavele de pe alei și în jurul fântânii arteziene. De asemenea, au fost create două noi căi de acces spre parc, una dinspre biserica de pe strada Constituției și una dinspre stația de autobuz de pe bulevardul Corneliu Coposu. Și scările de acces dinspre Parcul Tinerului spre strada Pompeiu Onofrei au fost repavate. Valoarea acestora lucrări a fost de 95.000 de lei.


si una cu iluminat fantana, n-am apucat sa o vad pana acum. Looks OK da' parca fostul sistem era mai de doamne ajuta (jet mult mai puternic, mult mai vertical la elementul central)


poza personala 1 mai 2015
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #53
Sistem de turnicheți la Stadionul Municipal. 14 porți de acces pentru public și două pentru VIP
Noul sistem de turnicheți din incinta Stadionului Municipal Sibiu, care asigură accesul publicului în tribuna oficială a Stadionului dinspre parcul Sub Arini, precum și accesul dinspre strada Octavian Goga, este funcțional din această săptămână.

Lucrarea a costat 844.000 lei și a presupus montarea a șase turnicheți dubli, rezultând astfel 12 căi de acces pentru public prin două puncte situate pe latura dinspre parcul Sub Arini, înlocuirea celor două zone de porți duble pietonale prin care publicul va ieși de pe Stadion, înlocuirea porților auto utilizate de carele de transmisie TV și autocarele echipelor.
...
Turnicheții proaspăt dați în folosință sunt protejați de un acoperiș, fiind prevăzuți cu sistem de iluminare și camere video de supraveghere la intrare și ieșire. Imaginile sunt centralizate într-un punct de comandă amenajat în incinta Stadionului pentru ca forțele de ordine să poată supraveghea întreaga zonă pentru siguranța participanților la evenimente.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #54
Muzeul Astra va avea o nouă scenă pe lac. Cu un nivel subacvatic și 2.000 de locuri în față
Reprezentanții Muzeului Astra au demarat procedurile de reconfigurare a scenei de pe lacul din Dumbravă. La peste 35 de ani de la construirea actualei scene, muzeografii plănuiesc una capabilă să găzduiască evenimente majore, la care să poată fi primiți 2.000 de spectatori.

De la 145 de mp, la 230 de mp și de la un singur nivel, la două niveluri, dintre care unul sub apă. Acestea sunt câteva din obiectivele proiectului de reconfigurare a scenei de pe lacul din cadrul Muzeului Astra, proiect care include și amenajarea actualelor gradene din față sub forma unui amfiteatru.
...

Astra Museum will have a new stage on the lake. With an underwater level and 2,000 seats in front

The representatives of the Astra Museum have started the procedures for reconfiguring the stage on the lake in Dumbrava Forest. One capable of hosting major events, which can be attended by 2,000 spectators.

From 145 sqm, to 230 sqm and from one level, to two levels, one of which is under water (warehouse). These are some of the objectives of the project to reconfigure the stage on the lake within the Astra Museum, a project that includes an amphitheater shape arrangement.

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #56
Parcul Cetății devine ”art parc”: jumătate de milion de lei pentru 25 de insule
Parcul Cetății din Sibiu ar urma să devină un loc de socializare, odihnă și relaxare, cu dotări și facilități moderne, într-un cadru natural și istoric deosebit, anunță Primăria Sibiu la inițiativa cetățenilor. Prin urmare, în parcul din centrul istoric vor fi amenajate 25 de ”insulițe” cu mobilier modern și acces gratuit la internet și energie electrică.

”Art Parc” este numele dat unui proiect depus anul trecut în atenția administrației prin intermediul bugetării participative, proiectul fiind votat de sibienii interesați de acest instrument. În cursul acestei săptămâni, administrația locală a lansat procedura de achiziție a proiectării tehnice a viitoarelor dotări.
...
Lucrările ce trebuie proiectate sunt de amenajare a unei noi alei prin parc, pe malul de pământ dinspre bulevardul Corneliu Coposu. Viitoarea alee va trebui amenajată cu minime intervenții (având în vedere zidul care este monument istoric) pe o lungime de aproximativ 300 de metri și cu o lățime de cel mult doi metri. În același timp, aleea dinspre strada Cetății va trebui reabilitată. Totodată, potrivit caietul de sarcini viitorul ”art parc” va trebui să includă ”25 de insulițe pavate, de-a lungul acestor două alei, unde se vor amplasa și regăsi bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat și alte obiecte de mobilier urban”. Fiecare din această ”insuliță” va fi dotată cu prize de încărcat pentru echipamentele mobile ale sibienilor și turiștilor. Totodată, urmează a fi amplasate cinci sau șase camere de supraveghere.
...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #57
Cadou pentru Sibiu: fântâni vieneze de băut apă și răcorit
Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de când în Sibiu există un serviciu de distribuție a apei potabile, reprezentanții SC Apă Canal SA vor amplasa două fântâni de mari dimensiuni, inspirate după model vienez.

Prima astfel de fântână a fost deja montată în fața parcului Astra și este funcțională, până săptămâna viitoare urmând a fi finalizate și restul detaliilor (amplasarea pietrei cubice în preajma fântânii, amplasarea de gard viu, imprimarea instrucțiunilor etc). Cea de-a doua fântână de acest fel urmează a fi amplasată în zona intersecției dintre Calea Dumbrăvii și aleea înspre Grădina Zoologică. Fântânile-cișmea pot fi utilizate simultan de către două persoane, având, totodată, și o funcție de pulverizare a apei, pentru zilele caniculare.
Nu ma omor dupa design, preferam ceva mai clasic. Si metalul ala cu efect de oglinda in zilele caniculare. OK...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #60
Primăria Sibiu a amenajat un nou loc de joacă pe Aleea Șelimbăr
La sfârșitul lunii mai a acestui an, unul dintre cele două locuri de joacă de pe Aleea Șelimbăr a fost dezafectat pentru a elibera terenul respectiv, retrocedat de către Instanță unei persoane fizice.

Așa cum a anunțat public în acel moment, Primăria Sibiu a identificat un alt teren pe Aleea Șelimbăr, având o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați, și a finalizat în această săptămână reamenajarea locului de joacă.
(...)


 
41 - 60 of 89 Posts
Top