SkyscraperCity banner

81 - 91 of 91 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #81
Fax-uri? 16?!? :lol: Why???

Viitorul stadion municipal, celelalte dotări: de la fântâni artistice, la televizoare și fax-uri
Dincolo de zidării, șape, tencuieli, betoane, armături, curenți, prize și o mulțime de alte elemente specifice oricărei construcții, viitorul stadion pe care Primăria îl promite sibienilor va avea și o listă lungă de dotări. Denumită ”a treia etapă de modernizare” a stadionului municipal, aceasta este și cea mai mare lucrare scoasă la licitație de Primăria Sibiu în istoria sa.
(...)
Destule de mentionat, vad cei interesati in articol...

Nu prea inteleg ce-i cu...cum adica simplitatea si uniunea creeaza...poate reprezinta sau sugereaza. Whatever:nuts:
”Fântânile artistice din inox sunt caracterizate prin simplicitatea și uniunea acestora care creează arta și tehnologia. Este vorba despre fântâni statice cu jocuri de apă prestabilite, înfrumusețate cu jocuri de lumini”, se arată în documentația de atribuire a contractului.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #82
Mai bine doar reparau si atat. Tot felul de tiribombe SF (spatiu joaca exista si acum) parca nu se potrivesc intr-un parculet-piata ca acesta. E printre cele mai retrase, chiar romantice parcuri din oras, intr-un cartier foarte linistit (inca copii se joaca pe strada) care aduce destul de bine cu cartierele Timisoarei din perioada 1900 (urbanism curat, clar, case cu parter in mare parte, unite).

Parcul din Piața Cluj se modernizează – Va avea hotspot și puncte de încărcare a dispozitivelor electronice
Modernizarea Parcului din Piața Cluj este unul dintre proiectele ce vor fi finanțate prin programul de bugetare participativă. Valoarea proiectului se ridică la 1,3 milioane lei.
Consiliul Local a aprobat anul trecut un proiectul de hotărâre referitor la indicatorii tehnico-economici ai investiției ce va transforma parcul din cartierul Piața Cluj într-un spațiu de agrement modern, locuri de joacă, mese de șah, suporturi pentru biciclete, trotinete, iluminat stradal, stâlpi SMART cu prize de încărcare a dispozitivelor electronice și internet WiFi.

Toate aleile parcului vor fi modernizate , iluminatul public se va face prin stâlpi cu leduri și vor fi amenajați opt stâlpi SMART cu priză de încărcare pentru dispozitive mobile și Hotspot pentru internet wireless.
În mijlocul parcului va fi construită și o fântână arteziană și o cișmea.

Locul de joacă va avea echipamente pentru copii între 3 – 5 ani dar și între 5 -12 ani. Va fi amenajată o zonă cu leagăne, o zonă pentru activități sportive și jocuri pe asfalt.
Proiectul mai prevede și montarea unor suporți pentru trotinete, biciclete și skate-uri. Locurile de joacă vor fi împrejmuite, vor fi puse mese de șah cu scaune, bănci și mai multe coșuri de gunoi.

Lucrările vor fi realizate în termen de 75 de zile de la data încheierii contractului, iar termenul de garanție va fi de 5 ani.


poza personala de acum circa 6-7 ani, la fel e si acum
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #83
Unul din proiectele eterne....re-re-re-re-re-re-re-re-rediscutate incepand cu 2008. Nu doar Primaria de vina ci si MAPN, care un deceniu ''nu dam nimic, nici la schimb, nici pt. un spital, nici pt. un aqua park'' dar pac, instant, cedam in incinta a doua unitati (01512, 01557) terenuri pt. biserici :) How sweet!
(Re)nașterea aqua-park-ului în lunca Cibinului: de la 17 la 67 de milioane de lei
Mutat din Pădurea Dumbrava pe Calea Poplăcii și, mai apoi, ”la cascadele” din lunca Cibinului, proiectul unui aqua-park public la Sibiu are, în hârtii, o alocare bugetară mult mai mare decât anul trecut.

Era în vara anului 2017 când, la o conferință organizată la Sibiu, primarul Astrid Fodor anunța că administrația pe care o conduce este în căutarea unui alt loc pentru proiectul ștrandului municipal și a zonei de agrement. ”Acum se face o inventariere și ridicări topo a tuturor terenurilor publice, pentru a fi siguri de situația lor juridică. Prin urmare, proiectul aqua-parcului îl vom putea muta în alt loc, iar execuția lui va fi finanțată din resursele noastre, din excedentul bugetar pe care Sibiul îl are“, anunța Astrid Fodor la începutul lunii iulie 2017.
În martie 2019, la aprobarea bugetului local pentru respectivul an, locul identificat era anunțat public: cel puțin 20 de ha de teren, în capătul străzii Zăvoi, în continuarea unei zone din lunca Cibinului cunoscută sub numele de ”la cascade”.

A mai fost nevoie de un an pentru ca Primăria să anunțe continuarea proiectului, iar acest lucru s-a întâmplat la ședința de vineri a Consiliului local, pentru aprobarea bugetului pe anul acesta. ”Vom lansa, după aprobarea bugetului, procedura pentru contractarea planului urbanistic zonal pentru noul centru de sport și agrement în Lunca Cibinului. Vorbesc de proiectele mari”, a declarat în fața consilierilor locali primarul Astrid Fodor. Viitorul complex ar urma să preia din funcțiunile propuse pentru aqua-park-ul schițat în 2008, cu zone acoperite de înot, cu zone de înot în aer liber, dar și cu alte facilități pentru practicarea mai multor sporturi, precum și pentru divertisment.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #84
Astrid Fodor, primarul Sibiului: „Continuăm investițiile în sport și anul acesta”
Atat trebuia, sa comunice ca nu :D
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a transmis astăzi că investițiile în sport continuă și în anul 2020, menționând și câteva dintre proiecte. Declarația edilului sibian a fost prilejuită de festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai anului 2019, găzduită de Primărie.
(...)
„Cred că e necesar să vă reamintesc cât de multe face administrația locală totuși pentru sport. Noi am investit în ultimii ani sume mari în sport și vorbesc de investiții în infrastructură. Vă aduc aminte de stadioanele secundare din Parcul Sub Arini, de cel mai mare skate park din țară, de zonele de workout, de zona de sport din cartierul Ștrand și cea mai mare investiție în infrastructura sportivă va fi terenul de fotbal municipal, o investiție care se va ridica la o sumă de 180 milioane de lei, din venituri proprii. La aceasta se adaugă agendele sportive, cluburile sportive și asociațiile au posibilitatea să acceseze fonduri publice pe bază de proiecte”, a spus Astrid Fodor.

Primarul a continuat apoi cu lista proiectelor pregătite spre a fi implementate anul acesta. „Vom amenaja cele două terenuri de fotbal din zona Obor, unul cu gazon sintetic și unul cu gazon natural. De asemenea, vom construi două noi săli de sport la două școli. De-altfel, în sălile de sport din școli investim în mod continuu. Ele nu sunt folosite doar de elevi, ci și de cluburile sportive, așa că este necesar să investim în continuare în ele. Am început să lucrăm și la documentația pentru alt mare proiect – zona de agrement și sport a Sibiului, care va fi în lunca Cibinului, un mega proiect pentru care așteptăm propuneri în ce privește ceea ce va fi cuprins în acea zonă, ce construcții și dotări vă doriți”, a mai spus aceasta.
(...)
Sunt realizari dar se putea mai bine.

Prezentare a celor subliniate mai sus:

Stadion secundar Parc Sub Arini + terenuri langa stadionul Municipal (poza sus)Skate park zona Terezian-OborZona workout Sub Arini (nu e cuprins tot in poza), mai sunt cateva mai mici realizate prin alte parcuriTerenuri + zone sport Parc Strand

Stadionul Municipal, realizat cam 1/3

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #85 (Edited)
Traiasca Google street view, avem in oras + imprejurimi din sept. 2019, doar anumite zone, alaturi de restul din 2009, 2012, 2014, 2018
Monumentul (Turnul Falkenheyn) de pe Dealul Gusteritei, reparat parapeti beton, completat zidurile (''roase'' istoric, interbelic cred)Urbana vrea să (re)creeze un nou spațiu public cu vedere la întreg Sibiul. ”E singura belvedere pentru tot orașul”

Turnul lui Falkenhayn, construcția din Dealul Gușteriței alături de care cu mai bine de un deceniu a fost ridicată și o cruce luminoasă, urmează a fi introdus în circuitul spațiilor de desfășurare a evenimentelor publice. Laolaltă cu terenul care înconjoară clădirea ridicată acum aproape 140 de ani de către Asociația Carpatină Ardeleană a Turiştilor (Siebenburgischer Karpatenverein).

http://www.turnulsfatului.ro/2018/09/29/urbana-vrea-sa-recreeze-un-nou-spatiu-public-cu-vedere-la-intreg-sibiul-e-singura-belvedere-pentru-tot-orasul/


Urbana wants to (re)create a new public space overlooking the whole of Sibiu. "It's the only one for the whole city"

The tower of Falkenhayn, the construction on the Gusteriţa Hill, is to be introduced into the circuit of public events. Along with the land surrounding the 140-year-old building built by the Transylvanian Carpathian Association of Tourists (Siebenburgischer Karpatenverein). 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #86 (Edited)
Nu-i idee rea dar tot improvizatie. Recent am vazut in presa intentia de a face o noua sala de antrenamente langa Polivalenta (unde e parcarea) + parcare subterana

Video. 157 de locuri noi, la Sala Transilvania
Începând cu luna februarie, numărul locurilor Sălii Transilvania din Sibiu a crescut cu 157 de locuri. Sala Transilvania a reușit suplimentarea locurilor pentru suporteri, montând o tribună telescopică acționată manual, cu o capacitate de 157 de scaune. Noua tribună are structură metalică, este realizată în formă de U întors și are culoare de acces pentru spectatori, transmit reprezentanții sălii de sport. De asemenea, tribuna este integrată cu echipamentul de baschet existent, fiind dotată cu roți cauciucate împotriva distrugerii suprafeței de joc.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #87
Două asocieri de firme ”se bat” pentru construirea noului stadion
(...)
Asocierea de firme sibiene Con-A, Con-A Operations și Con-A Productions este cea care ”se bate” cu asocierea formată din firmele ACI Cluj și Paconstruct Sibiu pentru modernizarea stadionului municipal al Sibiu, lucrare estimată la 134 de milioane de lei, fără TVA.
Diferența între cele două oferte va fi făcută de către reprezentanții Primăriei Sibiu pe baza a trei criterii. Cel mai relevant este prețul ofertei, care va conta în proporție de 70%. Al doilea criteriu ca relevanță este cel al graficului de execuție (cât de realist este, concordanța cu metodologia de execuție și nivelul de detaliere), care va conta în proporție de 25%. Restul de cinci procente sunt lăsate pe seama garanției acordate lucrărilor, minimul fiind de trei ani, iar maximul – de cinci ani.
(...)
Potrivit informațiilor publicate de Primăria Sibiu prin intermediul Sistemului electronic al achizițiilor publice, cele două oferte depuse pentru lucrările de execuție ale stadionului sibian sunt în curs de evaluare din punct de vedere tehnic. Această etapă este preconizată să se încheie la jumătatea lunii iunie 2020, după care comisia de licitație va trece la evaluarea financiară a ofertelor. În urma acestei etape, administrația locală va stabili oferta câștigătoare și – în cazul în care nu vor fi depuse contestații – va semna contractul de execuție.

Termenul de execuție a lucrărilor de modernizare este de doi ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #88
:eek:hno:

Al doilea studiu pentru un aqua-park, în al treilea loc propus. Acum e mai mult sport și mai puțină ”bălăceală”
Până la finele acestei luni, administrația locală a Sibiului așteaptă ofertele din partea urbaniștilor interesați să realizeze primul plan urbanistic zonal pentru Câmpșor. Zonă introdusă în intravilanul orașului în urmă cu nouă ani și unde, mai nou, conducerea Primăriei spune că vrea să amenajeze o zonă de agrement și de sport. Adică o continuare a ideii acelui aqua-park pentru care, în 2008, a mai fost realizat un studiu de fezabilitate.

”Urbanizare zonă UVa (zonă verde cu funcțiuni de agrement – n.r.), completare cu funcțiuni specifice UVs (zonă verde cu rol de complex sportiv – n.r.), accesibilizare și viabilizare edilitară zonă – zona cartier Turnișor – Câmpșor” este numele contractului scos la licitație zilele trecute de către Primăria Sibiu, pentru suma de 290.000 de lei, fără TVA.
(...)
Question: pentru fostul si actualul studiu, in caz ca nu e cu...finalizare, cine raspunde? E vreo lege care permite unei administratii sa cheltuie la nesfarsit pt. tot felul de studii care se termina in nimic?!
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #89
În sfârșit, ULBS își poate construi propria sală de sport
După mulți ani de discuții și planuri, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit de la Ministerul Apărării Naționale un teren pe care să poată construi o sală de sport pentru studenți. După aproape un deceniu de discuții și tratative birocratice, se văd primii pași concreți în acest sens.
(...)
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Au inceput lucrări de reamenajare a parcului din Piața Cluj în valoare de 1,3 milioane de lei. Proiectul a fost propus în cadrul programului de bugetare participativă
Lucrarile presupun reabilitarea aleilor existente împreună cu rețelele de apă și canalizare din zonă, iar iluminatul public va fi modernizat prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED, o parte din aceștia urmând să fie dotați cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile. In plus:
  • În centrul parcului va fi amplasată o fântână arteziană;
  • Locul de joacă va fi complet modernizat și împrejmuit pentru siguranța copiilor;
  • Se va crea o zonă de workout
  • Parcul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, mese, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi;
  • Va fi instalat un hotspot care va asigura internet wireless gratuit.
Termenul de amenajare a acestei zone este de 75 de zile
amenajare-parc-Piața-Cluj.jpg
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Noul parc din cartierul Tilișca in valoare de 11 milioane de lei, fără TVA va fi construit de asocierea creata in jurul Total NSA AG Construct si ar trebui finalizat pe parcursul a cel mult 18 luni

In primele trei luni de la semnarea contractului ar trebui finalizate procedurile de proiectare și obținere a avizelor și acordurilor necesare, dar și realizarea unui studiu geotehnic de detaliu (având în vedere semnele de întrebare legate de stabilitatea dealului pe care se dorește amenajarea parcului).

Execuția lucrărilor ar trebui să se încheie în cel mult 15 luni de la emiterea ordinului de începere, perioadă care nu va include, însă, și lunile de sezon rece.

Zona identificată de reprezentanții Primăriei Sibiu drept potrivită pentru amenajarea unui parc care să contribuie la creșterea suprafețelor verzi din oraș este în capătul orașului, în cartierul Tilișca, în zona străzilor Preot Bacca şi Săcel. Din fonduri europene, aici ar urma amenajat un parc cu o suprafață estimată la 6,2 ha .

Cei 62.000 de mp pe care ar urma amenajate spațiile verzi au fost folosiți până acum șase ani drept spațiu de depozitare a deșeurilor de construcții. De altfel, acest fapt este și unul din motivele pentru care Primăria a ales locul pentru o astfel de investiție: pentru că în actualul exercițiu financiar european sunt alocate sume importante pentru reconversia și refuncționalizarea terenurilor degradate.

Terenul va fi astfel modelat încât să fie amenajat un loc de joacă, pentru grupa de vârstă 8 – 15 ani. “Mobilierul dedicat nu se limitează la obișnuitele leagăne și balansoare tipice, ci vor fi reprezentate de ansambluri complexe de joacă de tipul labirinturilor, ansambluri de cățărare, echipamente multifuncționale, cu rol important în dezvoltarea abilităților copiilor“, se arată într-un raport întocmit de Direcția Strategie, programe și prognoze din cadrul Primăriei Sibiu, pe tema viitorului parc.

Parcul va mai beneficia și de o zonă de fitness, destinate gimnasticii în aer liber, dar și diferitelor exerciții specifice celor care își “cultivă trupul“. În zona centrală a parcului este prevăzut un teren de minigolf, iar la bază (înspre Câmpșor), un teren de sport, de 694 de mp, pentru fotbal, baschet și volei. Studiul de fezabilitate elaborat pentru viitorul parc Tilișca prevede și o fântână arteziană.
Printre dotările prevăzute pentru parc sunt și bănci, coșuri de gunoi, cișmele, rastel pentru biciclete, cișmele și un sistem de iluminat “inteligent“. Parcul ar urma să beneficieze de supraveghere video, dar și de pază.
Parc zona tilisca.jpg
Planse parc zona tilisca.jpghttps://www.turnulsfatului.ro/uploads/images/2020/5/29/amplasament-viitor-parc-odrt.jpg
 
81 - 91 of 91 Posts
Top