SkyscraperCity banner

1 - 20 of 1141 Posts

·
Registered
Joined
·
6,256 Posts
Discussion Starter #1


Sibiu

Sibiu, arhaic Sibiiu, popular Sîghii, (în germană Hermannstadt, în maghiară Szeben, Nagyszeben, în latină Cibinium) este reşedinţa şi cel mai mare municipiu al judeţului Sibiu, România. Este un important centru cultural şi economic din sudul Transilvaniei. Are o populaţie de aproximativ 155.000 locuitori.

Municipiul Sibiu a reprezentat unul dintre cele mai importante şi înfloritoare oraşe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniştilor saşi stabiliţi în zonă. A cunoscut în ultimii ani o renaştere economică şi culturală semnificativă, fiind astăzi unul dintre oraşele cu cel mai mare nivel de investiţii străine din România. Alaturi de Luxemburg, Sibiul a fost în anul 2007 Capitala Culturală Europeană.

 

·
Registered
Joined
·
6,256 Posts
Discussion Starter #2
The neighborhood "Oraşul de Jos" will be upgraded with EU funds

Eurourbanism

Some of the old city of Sibiu, known as Lower Town, will be modernized with European funds (14.86 million euros), which Mayor Klaus Iohannis hopes to obtain from the ADR Center.

Oraşul de Jos din Sibiu va fi modernizat cu fonduri europeneO parte din zona veche a municipiului Sibiu, cunoscută sub numele de Oraşul de Jos, va fi modernizată cu fonduri europene (14,86 milioane de euro), pe care primarul Klaus Iohannis speră să le obţină de la ADR Centru, printr-un plan integrat de dezvoltare urbană, se arată într-un comunicat transmis marţi de primărie.

Municipiul Sibiu a reuşit să îşi modernizeze mai ales centrul istoric din Oraşul de Sus, însă vechea zonă a breslelor din Oraşul de Jos nu a beneficiat, în ultimii 20 de ani, de lucrări importante.

"Ideea de bază care se urmăreşte este reducerea discrepanţelor dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus", a precizat, marţi, primarul Klaus Iohannis. El a anunţat că planul integrat de dezvoltare urbană va putea fi consultat începând de miercuri, 3 februarie, pe site-ul primăriei, la adresa www.sibiu.ro, şi la Centrul de Informaţii pentru Turişti din Sibiu. După supunerea spre aprobare a planului în Consiliul Local Sibiu, documentaţia de aplicare va fi înaintată spre ADR Centru.

Prin noul plan integrat de dezvoltare urbană, municipalitatea vrea să asigure continuarea importantelor modernizări în infrastructură din ultimii ani, care au reprezentat un impuls important pentru dezvoltarea oraşului. Proiectele propuse spre implementare vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea economiei, creşterea calităţii vieţii în Oraşul de Jos prin crearea unei infrastructuri urbane moderne şi durabile, precum şi creşterea accesibilităţii zonelor de vest şi nord-vest ale oraşului.
 

·
Romania
Joined
·
8,755 Posts
^^
nice description BMB and a necessary thread!

zf.ro

Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la sfarsitul anului

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la finalul anului 2010, desi termenul de finalizare este 2011, precizand ca exista in totalitate finantarea pentru acest obiectiv, scrie Mediafax.

Emil Boc a spus ca se va ocupa personal ca termenele de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Sibiu sa fie respectate si chiar devansate.

"Am discutat cu conducerea judetului si a orasului si le-am asigurat ca centura ocolitoare a Sibiului va fi gata pana la finalul acestui an. Vorbim de ambele tronsoane ale centurii, dintre care primul va fi gata pana la finalul lunii august, iar cel de-al doilea va fi gata pana la 31 decembrie 2010, desi termenul normal de realizare este 2011", a afirmat Emil Boc.
 

·
Registered
Joined
·
1,532 Posts
hotel ramada (4 stele)

- inaugurat in 12 iunie 2007
- a costat intre 23 si 25 de milioane de euro
- are 127 de camere si este structurat pe 15 nivele
- dispune de 5 sali de conferinta, cea mai mica dintre acestea avand o capacitate de 70 de persoane, iar cea mai mare, care este in acelasi timp Ball Room, are o capacitate totala de pana la 500 de persoane si o suprafata de 540 de metri patrati.

 

·
Registered
Joined
·
1,532 Posts
sala polivalenta transilvania (construita intre 1998-1999)

Capacitatea salii (pe scaune) : 1812 locuri Sala dispune de centrala termica proprie, statie de ventilatie care asigura o permanenta improspatare a aerului, respectiv o incalzire rapida in sezonul rece.

sala este dotata cu stand pentru prezentare materiale sportive si sustinatoare pentru efort sportivi, dar si cu parcare proprie, luminata, de 1000 locuri, cu posibilitate de inchiriere pentru diverse manifestatii precum concerte, expozitii cu vanzare.

dotari

* aparatura profesionala sport: baschet, handbal, volei, tenis de camp, fotbal sala, tenis de masa
* tabela electronica de marcaj
* instalatie de sonorizare
* cabine presa
* pachet lamelar pentru suprafata de joc
* plase protectie in spatele portilor
* covor de protectie pentru suprafata de joc

- sala a fost renovata in anul 2008 marindu-se suprafata de joc dar pierzand si primele 2 randuri de tribuna de pe fiecare parte (300 de locuri)parcarea salii

 

·
Registered
Joined
·
1,532 Posts
hotel roberts (2008 ) - 4 stele (6 etaje, 29 de camere de trei si patru stele, un restaurant de 50 locuri, un bar, si o sala de conferinta si evenimente organizate, de 50 locuri.)hotel parc - construit in perioada comunista, renovat in anul 2006

Clasificat la categoria de 3 stele, hotelul dispune de 74 camere - single, duble, garsoniere, apartamente - precum si de un restaurant clasic de 90 locuri.ING pe strada scoala de inot (2005)

 

·
Registered
Joined
·
1,532 Posts
hotel ibis (fost hotel continental) - construit in perioada comunista, renovat si modernizat intre 2008-2009, inaugurat in iulie 2009

Hotelul, o investitie de 9 milioane de euro, este al patrulea din Romania, dupa cel din Bucuresti si alte doua in Constanta.

Ibis Sibiu are 195 de camere, un restaurant cu specific international cu o capacitate de 110 locuri, terasa de vara, dar si un centru de conferinte cu o capacitate maxima de 600 de locuri.

inainte de renovaredupa renovare

banca comerciala carpatica

 

·
Moderator
Joined
·
3,594 Posts
multumim frumos pentru poze adrian! sper sa mentii threadul cu update-uri si stiri din Sibiu.

Imi place mult orasul , l-am vizitat pe fuga ( o plimbare pe ploaie in Piata Mare si cam atat) dar si din pozele astea pare curat , civilizat , constructiile sunt de bun gust , blocurile comuniste sunt decente (daca le-ati reabilita termic si le-ati inlocui si geamurile ar arata super decent)
 

·
Registered
Joined
·
1,532 Posts
sa continuam de unde am ramas

complex financiar pe calea dumbravii (conform unei surse, a 2-a cladire ca marime din tara dupa palatul parlamentului din bucuresti, nu stiu cat de reala e informatia...). aici sunt sediile banc post, CEC si facultatea de stiinte economice din cadrul universitatii "lucian blaga". nu stiu exact cand a fost inceputa constructia, oricum inainte de anul 2000 poate chiar 1995... era finalizata in proportie de aproximativ 80% pana nu demult cand a fost complet terminata, o sa vedeti in poze.^ se observa aici cum arata cladirea pana anul trecut, corpul din stanga nefiind finalizat

mai jos, cum arata astazi:poza "din spate"

 
1 - 20 of 1141 Posts
Top