SkyscraperCity Forum banner
901 - 920 of 1150 Posts

·
Registered
Joined
·
9,906 Posts
Am trecut recent prin Sibiu. Doua santiere aparent abandonate m-au surprins: cladirea de birouri de langa Centrul de Afaceri si hotelul de vis-a-vis de gara. Car e istoria si ce s-a intamplat cu aceste doua proiecte? Impresia mea e ca nu s-au abandonat lucrarile de ieri de azi...
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Sunt 4 hoteluri abandonate, de prin 2010, nu mai tin minte exact.

1. Cel din fata garii mari, apartinea de cei de la Polisano, trebuie sa fie de 5*

2. Cel de langa Centrul de Afaceri, parca de cei de la Euroil a apartinut, trebuia sa fie, din ce se zvonea atunci, centru de afaceri & hotel (la exterior e gata din 2007, ante Centrul de Afaceri). Euroil e treaba suspecta, acuzati de destule, coruptie, evaziune, tot felul de chestii-trestii.
3. Din incinta fostei fabrici de bere Trei Stejari, realizat doar scheletul.
4. Pe Str. Somesului, Hotel Center, abandonat din 2008, terminat la exterior acum vreo 2 ani, inauntru nu stiu daca au facut ceva. Acolo clar au renuntat la o aripa joasa.
Cazurile par tepe ale smecherasilor de anii '90-2000, poate exceptie cei de la Trei Stejari, cu management prost. Ce am postat mai sus, ansamblul Cibinium si cladirea Hattrick/VISMA, sunt alta treaba. Clar le vor termina.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Au început să se miște lucrurile la CSM Sibiu. Reparații importante la Bazinul Olimpia

Starea în care se află Bazinul Olimpia a fost mult discutată și dezbătută. Mulți ani aici nu s-a investit un leu, condițiile ajungând să nu mai fie în concordanță cu necesitățile sportului de performanță. Acum însă, lucrurile încep să se ”miște”. CSM Sibiu are un nou director care a pus reabilitarea bazinului pe lista de priorități.
https://www.oradesibiu.ro/2017/10/1...ibiu-reparatii-importante-la-bazinul-olimpia/

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Primăria actualizează PUG-ul Sibiului după șase ani de la ultima acțiune similară

Dezvoltarea în ritm alert a Sibiului cere un nou Plan Urbanistic General. Cel care este acum în vigoare a fost proiectat pentru o perioadă de 10 ani și este valabil până în 2021. Chiar și așa, Primăria Sibiu a început acțiunile pentru întocmirea unui nou PUG.

https://www.oradesibiu.ro/2017/10/2...-dupa-sase-ani-de-la-ultima-actiune-similara/
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Trei zone din apropierea centrului vor intra în reparații capitale

13.10.2017
Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție pentru modernizarea a trei zone din apropierea centrului orașului:

- în spatele blocurilor 3, 4 și 5 de pe str. Școala de Înot
- zona de blocuri dintre b-dul Vasile Milea și gardul Inspectoratului Județean de Poliție
- str. Simion Mehedinți (în spatele blocurilor 4 și 5)

http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/5070
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Primăria Sibiu pregătește extinderea școlii gimnaziale Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport

Investiția estimată la 7,4 milioane de lei prevede construcția a două corpuri noi:

- Un corp cu parter și două etaje care va oferi încă 22 de săli de clasă pe lângă cele 31 existente, eliminându-se astfel desfășurarea orelor de curs în două schimburi. De asemenea, în acest corp se va amenaja un laborator, grupuri sanitare și o sală profesorală. Noul spațiu are o suprafață totală de peste 2000 de metri pătrați și va putea primi aproximativ 660 de elevi.
- Un corp în care va fi creată sala de sport, împreună cu anexele necesare: vestiare, cabinetele profesorilor de sport, magazia pentru materialele sportive și o cameră pentru centrala termică proprie. Clădirea va fi alcătuită doar din parter care are o suprafață de aproximativ 770 de metri pătrați.

Clădirea actuală a școlii gimnaziale Nicolae Iorga, fosta Școală Nr. 6, a fost construită în 1976.

http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/5101
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Ministerul Justiției nu mai are bani pentru Tribunalul din Sibiu. Și ascunde adevărul

La zece luni de la semnarea noului contract de finalizare a reabilitării și extinderii Palatului Justiției din Sibiu, avansul lucrărilor este de doar zece la sută. Explicația pentru ritmul extrem de încet al lucrărilor stă în celălalt indicator, avansul financiar al contractului, care este de doar cinci la sută. Pentru a nu-și asuma nicio responsabilitate, ministerul dă vina pe constructori.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/1...tru-tribunalul-din-sibiu-si-ascunde-adevarul/

 

·
Registered
Joined
·
330 Posts
O absoluta mizerie si bataie de joc, logic - tine de ministere & ''de la centru'', nici nu mai tin minte cand a intrat in reabilitari, acum vreo 6-7 ani...[/IMG]
Si totusi in Oradea, tot Ministerul Justitiei a reabilitat Tribunalul (o cladire uriasa), si a fost o reabilitare in mare parte de calitate. De ce acolo au reusit si la Sibiu, nu?
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
^^
Well i don't know, let's blame it on sun spots :nuts: Sau Buc ❤ Oradea :lol:
Totul tine de Min. Justitiei, localul n-are vreo competenta, ca si in cazul garilor.

Articol ce prezinta istoricul situatiei in mare parte, un pasaj de la sfarsit sumarizeaza perfect:
''Procesul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu este imaginea fidelă a unui crunt amatorism din partea autorităților centrale: pe baza unei expertize tehnice realizată în 2002 și a unui studiu de fezabilitate din 2007, lucrarea a fost licitată în 2011.
La aproximativ un an de la demararea lucrărilor, acestea au fost oprite fiind descoperite o serie de vicii: clădirea avea nevoie de consolidări mai ample, lucrări care nu au fost evidențiate în expertiza realizată cu zece ani în urmă. Iar cum – între timp – clădirea a fost clasată drept monument istoric, a mai trecut alți doi ani pentru a fi efectuat un nou studiu asupra clădirii Palatului Justiției, iar Guvernul să aprobe noii indicatori tehnico-economici ai investiției de la Sibiu. După toate aceste proceduri, contractul inițial a fost modificat: s-a ajuns la suma totală de 23 de milioane de lei, iar obiectul contractului s-a limitat la lucrările de consolidare.''
http://www.turnulsfatului.ro/2017/0...iu-reintrat-lucrari-pe-modul-silentios-video/
 
901 - 920 of 1150 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top