SkyscraperCity banner

1121 - 1135 of 1135 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Gasit la Autorizatii constructie ceva relativ interesant, nu stiu daca are legatura cu stirea de mai demult (vezi mai jos), sa fie ceva separat in vreun corp al fabricii? Oricum render-ul acela e ceva gasit pe net, ca sa arate asa ar trebui demolata in intregime fosta fabrica de bere Trei Stejari, ceea ce nu se intampla, inca. Si se mentioneazla doar modificare.

MODIFICARE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE NR. 66 DIN 01.02.2019 PE PARCURSUL EXECUTIEI PRIN RECOMPARTIMENTARE, RENOVARE FATADA SI REFUNCTIONALIZARE IN CLADIRE DE BIROURI, CATEGORIA ”C” DE IMPORTANTA

Intre timp, legat de stirea de mai jos, LIDL-ul nu se mai face acolo, ci pe Rusciorului, iar prima parcare privata supraetajata e la Promenada Mall.
Schimbarea la față a Sibiului. Hotelul neterminat al Bere Trei Stejari, transformat în clădire de birouri. Plus un parking supraetajat

''Scheletul abandonat al unui hotel proiectat să aibă 96 de camere va fi transformat într-o clădire verde de birouri, în care își va deschide punct de lucru “cea mai tare firmă de IT din lume“. Noua clădire, prevăzută pe platforma fostei fabrici Bere Trei Stejari, va avea alături și prima parcare supraetajată construită în regim privat la Sibiu.''

Legat de locatie, gasit recent ceva, pare mai vechi (lipseste LIDL ce ar trebui construit la stanga de cladiri). Da o idee despre cum va evolua. Cladirea in discutie este prim plan, forma de U
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Happy hour :D :lol: Clownul CFR anunta noi investitii...cum naiba o sa faca accesul din subteran la peroanele minuscule liniile 5-8 (sau doar la 8), nu stiu :lol: Pozele din articol nu sunt de actualitate, din perioada santierului cu trepte ciobite ca au cazut bucati din fostele peroane direct pe ele.

CFR anunță investiții noi, de peste 2,3 milioane de euro, în gara Sibiu

Călătorii care folosesc trenul pentru a ajunge la Sibiu vor sosi mai lin și vor traversa liniile de cale ferată printr-un tunel extins.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat în sistemul național de achiziții publice o licitații privind modernizarea și extinderea tunelului pietonal din stația CFR Sibiu, precum și schimbarea complată a macazurilor. Proiectul complet se numește ”Reabilitare platformă cu înlocuirea aparatelor de cale Stația Sibiu, Cap Y (actualizare documentație și execuție)” și potrivit documentației tehnice se va reabilita platforma cu înlocuirea aparatelor de cale în staţia Sibiu și se va face prelungirea tunelului pietonal până la linia 8.Durata contractului este de un an și două luni, iar valoarea totală estimată de 11.039.602 lei, adică echivalentul a aproximativ 2,3 milioane de euro.
(...)
Sau modifica si structura liniilor? Ma indoiesc.

 

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Saptamana trecuta am circulat cu trenul pe ruta Cluj Napoca- Sibiu timp: 5h:40min, mult domle, referitor la investitia mai sus mentionata ce sa zic sa fie intr un ceas bun orice imbunatatire e binevenita.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Mult. Dar practic nu e cale ferata directa. Tot cu schimbari si tot in zig zag. Cel mai incet presupun, dupa ce ai schimbat la Vintul de Jos, a fost pe Sebes-Sibiu (mai exact segmentul Miercurea-Cristian), zona colinara al naibii cu calea ferata toata o curba. Pe acolo cred ca nu se poate depasi 50km/h.
Cat despre investitii si imbunatatiri, de ce nu au facut un plan cap-coada, nu tot asa cu picatura. Tare interesant cum o sa rezolve accesul la pasajul subteran cu asa peroane inguste, practic dale din acelea de beton, peroane de halta de sat. Logic vad ca pe locul liniei 7 sa fie facut un peron normal iar linia 8 sa devina 7. Atunci da.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Primăria semnează contractele de finanțare pentru al doilea mare parc al orașului și pentru prima linie electrică de transport
Administrația locală a Sibiului anunță faptul că în a doua parte a acestei săptămâni vor fi semnate contractele de finanțare nerambursabilă pentru două proiecte majore în oraș.

Este vorba de amenajarea unui nou parc în capătul străzii Islazului, în cartierul Tilișca, și de amenajarea unei noi linii de transport în jurul centrului istoric al Sibiului, deservit exclusiv de microbuze electrice. Împreună, cele două proiecte au o valoare estimată, în acest moment, la 5,5 milioane de euro. Această sumă (mai puțin o contribuție proprie de două procente) ar urma să fie alocată Sibiului din fondurile europene nerambursabile alocate orașului în mod neconcurențial, în actualul exercițiu financiar european (în care sumele alocate Sibiului prin Programul Operațional Regional sunt în sumă totală de 33,5 milioane de euro).
Contractele pentru alocarea acestor fonduri urmează să fie semnate de către reprezentanții Primăriei Sibiu și cei ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru în cursul zilei de joi, anunță reprezentanții administrației sibiene.
Daca treaba cu parcul e relativ OK (a mai fost prezentat pe SIBIU Parks, Green areas etc), treaba cu linia de transport electrica care se plimba inutil prin centrul istoric e o risipa de bani, asta trebuia implementat la un traseu lung, exemplu linia 1, 13, etc
Prima linie electrică
Cel de-al doilea proiect pentru care Primăria Sibiu va semna contractul de finanțare în cursul zilei de joi este cel referitor la achiziția a cinci microbuze electrice (aproximativ 30 de locuri fiecare, patru microbuze active și unul de rezervă), precum și a restului infrastructurii necesare (stații de încărcare lentă, stație de încărcare rapidă la Gară). Aceste microbuze electrice ar urma să circule pe nouă din jurul centrului istoric al orașului, linie care va uni gara CFR de bulevardul Corneliu Coposu, urmând traseul străzilor Tribunei, Mitropoliei, zona Pieței Cibin, Turnului, Faurului, Ocnei, Nicolae Teclu.La 2,5 milioane de euro, cu tot cu TVA, sunt aproximate costurile de realizare a acestui proiect, potrivit studiului de fezabilitate elaborat în 2018 de societatea Certrans Level, angajată în acest scop de administrația locală.
Traseul ''electric'' (sa bifeze ceva electric in lipsa de troleibuze & tramvaie) :nuts: Total inutil, se suprapune mult peste alte linii si nici dracu nu merge cu el de la gara la Piata Unirii sau Piata Cibin

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Update ansambluri pe Calea Surii Mici in zona de dezvoltare nord-vest (poze de duminica)

West Side Park se pare ca se extinde, sau e alt ansamblu(?). In ultimul timp am tot vazut reclama la extindere (dumb ca n-am pozat placa)_________

In cartier Magnolia e ceva avans la ultimele doua blocuri; ultima faza: 3 cladiri mixte la strada principala, una ridicata - se lucreaza la exterior


__________

Exact peste drum de Magnolia, se pare ca s-au apucat de lucru


 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
^^
^^
Vin banii pentru prima linie de transport electric în Sibiu. Fodor: ”în august sper să avem minibus-urile electrice”
10,04 de milioane de lei este suma cu care Uniunea Europeană va contribui la crearea primei linii de transport electric din Sibiu, proiect cu o valoare totală estimată la 11,45 milioane de lei. Frecvența circulației viitoarelor microbuze electrice este estimată la șapte minute.

”Această necesitate a fost identificată în Strategia de dezvoltare a Sibiului și în Planul de mobilitate urbană durabilă. Este un proiect de peste 11 milioane de lei și, în afară de minibus-uri cu 24 de locuri, sunt prevăzute și o serie de alte dotări, de la stații la puncte de încărcare. Acest proiect are indicatorii tehnico-economici aprobați de Consiliul local, deci putem porni la procedura de achiziție atât a minibus-urilor, cât și a dotărilor”(...)
Contractul a fost semnat în cursul zilei de miercuri, la sediul Primăriei Sibiu, cu directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu.

Primarul Astrid Fodor a mai anunțat că implementarea proiectului va presupune două contracte: unul pentru amenajarea stațiilor și unul pentru achiziționarea microbuzelor electrice. Referitor la termenul de finalizare acestui proiect, primarul Sibiului s-a arătat rezervat. ”E greu de răspuns, nu pot să fac nicio estimare. Și dau doar un exemplu: procedura de achiziție a celor nouă autobuze electrice pentru Sibiu, derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale, a început în august. Acum sunt încă în evaluarea ofertei tehnice, care are termen de finalizare sfârșitul anului 2020. Nu cred că vor sta până atunci, dar acesta este termenul. În ceea ce privește linia verde de la Sibiu, eu sper că până în august anul acesta să avem aceste minibuze. Este un termen optimist”, a declarat Astrid Fodor.
(...)
În afara celor cinci noi microbuze electrice, Sibiul urmează a beneficia și de nouă noi autobuze electrice achiziționate în cadrul unui proiect guvernamental și care vor circula pe liniile Gară – Valea Aurie și, respectiv, Gară – Grădina Zoologică. În plus, tot din fonduri europene, Primăria are în pregătire un proiect de achiziție a altor aproape 50 de autobuze cu gaz comprimat natural.
(...)
Frecventa de 7 min. e buna pt un traseu care are exact 4,9km

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Mai apare un ansamblu, mic (3 unitati a cate 4 niveluri), cu usor trend eco-green (tin minte aprobarile anul trecut pe site Primarie), de data asta traiasca spamm-ul pe Fb :D Este pe str. Bratislava, cart. Tineretului. Inca n-au inceput constructia.

Au inceput...poza de pe pag. lor de Fb.

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Primăria Sibiu continuă modernizarea transportului public cu fonduri europene
Primăria Sibiu continuă modernizarea transportului public cu fonduri europene nerambursabile, reușind să obțină finanțare pentru o investiție în valoare de 98,09 milioane lei, din care 93,68 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Joi, 5 martie primarul Astrid Fodor și directorul general ADR Centru Simion Crețu au semnat contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile pe Axa 4 a Programului Operațional Regional – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

“Prin acest proiect vom reuși să modernizăm întreaga flotă de autobuze a Tursib-ului. După achiziția prin prezentul proiect a celor 40 de autobuze alimentate cu gaz, după intrarea în uz a celor 9 autobuze electrice pentru traseele 5 și 13 și a celor 5 microbuze electrice care vor asigura transportul în centrul istoric, vom avea suficiente autobuze pentru a începe implementarea traseelor speciale pentru transportul elevilor către școală. În primă fază, pentru a testa utilitatea unei astfel de măsuri, vom crea trasee către zona centrală, unde se concentrează mai multe unități de învățământ”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

(...)

Proiectul are următoarele componente:

1. Achiziționarea a 40 de autobuze alimentate cu gaz natural comprimat de capacitate mare, de 12 și 18 metri lungime, cu podea coborâtă, sisteme de climatizare, supraveghere video și WI FI și un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public
2. Achiziția unui sistem de e-ticketing care presupune un sistem integrat pentru achiziția tichetelor și abonamente, plata fiind posibilă direct la bord prin intermediul cardurilor, prin sms sau prin intermediul a 30 de automate care vor fi amplasate în stațiile de autobuz.
3. Implementarea unui sistem de informare a călătorilor, atât în autobuze, cât și în stații. Prin intermediul unor ecrane, călătorii vor primi informații în timp real despre programul de circulație, legături cu alte trasee și cu alte moduri de transport, dar și despre incidente, devieri ale rutelor și întârzieri față de programul de circulație
4. Realizarea unei aplicații mobile, un adevărat “asistent” de călătorie, care să ofere călătorilor direct pe telefonul mobil informații despre timpul de sosire în stație a autobuzului, va permite configurarea rutelor și posibilitatea de a achiziționa electronic bilete și abonamente
5. Implementarea unui sistem de management a flotei Tursib care va permite monitorizarea autobuzelor pe trasee, permițând astfel societății de transport public să urmărească respectarea orarelor de circulație, să ajusteze frecvența sosirii în stație și să cunoască starea tehnică a autobuzelor în timp real, ceea ce va face ca mentenanța acestora să fie mai eficientă
6. Realizarea unei stații de încărcare cu gaz natural comprimat pentru noile autobuze, care va fi amplasată în curtea Tursib.

Următorul pas în acest proiect este inițierii procedurii de achiziție pentru toate aceste elemente.
(...)
Interesanta treaba cu traseele speciale pt. transport elevi.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Primăria Sibiu a obținut finanțare nerambursabilă pentru construcția centrului multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă -Oțelarilor
Primarul Astrid Fodor și directorul general al ADR Centru au semnat la finalul săptămânii trecute contractul de finanțare din fonduri europene pentru construcția centrului multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă – Oțelarilor. Valoarea proiectului se ridică la 5,45 milioane de lei, din care 5,34 de milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene acordate pe Axa 4 a Programului Operațional Regional, prioritatea 4.3. „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România“.(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
^^
Partea pozitiva la aparitia noului mall (pe langa faptul ca nu mai e teren demolat cu balarii si acum produce bani), restructurarea urbana nu intarzie sa apara. Cladire mixta la intersectia Lector (nr. 8) cu Simion Mehedinti (fosta Turnatoriei). Toata zona adiacenta e prevazuta pt. realiniere (mai ales Bd. Coposu nr. 12-22/Lector 2).

PUD - “CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE ȘI SPAȚIU COMERCIAL”, ÎN MUN. SIBIU, STR. LECTOR, NR. 8, JUD. SIBIU, INVESTITOR: UWE HARALD DEUTSCHLANDER
Si inca unul :) Foarte, foarte bine, in cazul de fata, ca se incepe restructurarea zonei, in ceva ce incepe a arata a ceva central (ceea ce si este). Pana de curand, un fel de zona-fundatura partial asfaltata, in mijlocul orasului

Efectul noului mall: vechile case din vecini, demolate pentru a face loc blocurilor
Casele aflate în preajma centrului Promenada Mall, deschis la finele anului trecut, încep a fi demolate, pentru a face loc blocurilor cu cinci niveluri supraterane. Deocamdată, în consultare publică sunt două astfel de inițiative urbanistice.
In articol e mentionat si quote-ul, dau doar ce e nou
(...)
Tot subsol, parter, trei etaje și etaj retras este și regimul de înălțime propus pentru blocul care ar urma să fie ridicat în locul actualei case aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la numărul 14 (aflată vizavi de sediul Transelectrica, lângă stația Tursib). Terenul acestei case are o suprafață de 1.065 de mp și, la fel, indicatorii urbanistic propuși prin PUD-ul elaborat sunt tot la valoarea maximă din Planul urbanistic general: 35% în cazul POT-ului și, respectiv, 1,7 în cazul CUT.
Blocul propus a fi construit ar avea o amprentă la sol de 372 de mp și o suprafață desfășurată de 1.810 mp. Nicolae Scutea, prin Nicu Imob SRL, este inițiatorul acestei investiții, blocul propus urmând a avea spații comerciale la parter și spații pentru birouri sau servicii. În etajul retras ar urma amenajate două locuințe.
Viitorul bloc ar urma să aibă 13 locuri de parcare amenajate la nivelul terenului și alte 22 de locuri la subsol, după cum se arată în memoriul justificativ care însoțește PUD-ul.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Scandia anunță o investiție de 30 mil. de euro într-un ansamblu rezidențial cu 600 de apartamente

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, are intenția de a investi în Sibiu peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial de amploare, desfășurat pe o suprafață de aproximativ 70.000 de metri pătrați.

Amplasat pe platforma logistică a vechii fabrici Scandia, la mai puțin de trei kilometri de Piața Mare din Sibiu, proiectul rezidențial va include 7 clădiri cu regim de înălțime redus cu un total de 600 de apartamente de 2, 3, 4 camere și studio-uri, numeroase spații de servicii, peste 800 de locuri de parcare pentru zona rezidențială și pentru cea comercială, parcuri și spații verzi, zone de joacă și de relaxare pentru copii, precum și o pistă pentru biciclete.Bun, apucat de lucru deja, demolat fostul Frigorifer Sibiu 
1121 - 1135 of 1135 Posts
Top