SkyscraperCity banner

81 - 100 of 104 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #81
Calea Dumbrăvii, transformată în arteră de circulație smart cu 22 milioane lei. Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană
Primăria Sibiu a obținut finanțare în valoare de aproape 22 de milioane de lei pentru proiectul de remodelare a străzii Calea Dumbrăvii într-o arteră de circulație smart, între bulevardul Mihai Viteazul și strada Ludoș, contractul fiind semnat de primarul Astrid Fodor și directorul ADR Centru, Simion Crețu.
(...)
Studiul de fezabilitate pentru acest proiect este finalizat, în prezent este în lucru proiectul tehnic, pasul următor fiind contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.
(...)
Moblitate crescută prin banda dedicată transportului public

Pe tronsonul dintre Siretului și bulevardul Mihai Viteazu vor fi modernizate cele două benzi de circulație pentru autovehicule, traficul desfășurându-se în sens unic, dinspre strada Siretului spre bulevardul M. Viteazu. În plus se va amenaja o bandă specială, separată, pentru transportul public, cu circulație dinspre bulevardul Mihai Viteazu spre strada Siretului. În sensul dinspre strada Siretului spre bulevardul Mihai Viteazu, autobuzele vor utiliza sensul normal de circulație, alături de autovehicule, pe cele două benzi de trafic.

Piste sigure pentru biciclete

Pe întreaga lungime a străzii care face obiectul proiectului, între bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș, se va amenaja o pistă pentru biciclete în ambele sensuri. Aceasta va avea o lățime de 2,5 metri și va fi separată de calea de rulare a autovehiculelor prin borduri și o zonă verde, iar de trotuar va fi separată prin borduri. Pistele astfel amenajate pe o lungime de 2,4 km, vor fi sigure pentru utilizatori și vor încuraja utilizarea acestui mijloc de transport. Pe stradă vor fi amenajate și rastele pentru parcarea bicicletelor.

Mersul pe jos încurajat prin amenajarea trotuarelor și zonelor verzi

Pe lângă utilizarea transportului public sau a bicicletei ca mijloace de transport, este încurajat și mersul pe jos prin amenajarea trotuarelor cu o lățime între 2 și 2,5 metri pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș. Acestea vor fi mărginite de un spațiu verde cu gazon și arbuști ornamentali. Pentru a completa dotările pentru calea pietonală se vor amplasa bănci și coșuri de gunoi.
(...)
Aproximativ 270 de locuri de parcare vor fi amenajate de-a lungul străzii.

Proiectul include și modernizarea sistemului de iluminat public prin instalarea unor corpuri de iluminat eco-eficient cu LED.


 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #82
Cel mai mare contract de reabilitare de cartier: Ștrandul, scos la licitație pentru 38 de milioane de lei
Administrația locală a scos la licitație cel mai mare contract de reabilitare a unui cartier din municipiul Sibiu, propus pentru modernizare în ultimii 30 de ani. Este vorba de cartierul Ștrand, unde vor fi reabilitate 22 de străzi și unde valoarea estimată a contractului este de peste 38 de milioane de lei, fără TVA.

22 de străzi cu o lungime totală de șase km, parcări cu o suprafață totală de peste 5,4 ha, rețele de apă și canalizare, rețele de curenți, indicatoare și marcaje orizontale, iluminat public și amenajarea unui loc de joacă sunt printre obiectivele contractului de reparații capitale, scos la licitație de Primăria municipiului Sibiu în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni.
(...)
cine a scris articolul cu siguranta era beat, de unde o fi scos astfel de localizari si denumiri de strazi...de parca ar reabilita doar in fata unor blocuri.
Bihorului, Ștrandului, Ștrandului nr. 1, Ștrandului nr. 2, Olteniei, Olteniei nr. 1, Olteniei nr. 2 (...)
Locul de joacă nou creat urmează a fi amplasat în apropierea străzii Ștrand 2
Strazilor din cart. Strand II, cu siguranta.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #83
Mutat aici de pe Proj. & Construction
Începe modernizarea pasajului subteran Bulevard
A mai fost una in toamna sau primavara, aia prevedea altceva, inlocuire placaje, curatare. Asta e alta treeaba...
3,4 milioane de lei, pentru un pasaj cum vor sibienii: cu ecrane pe un perete, jocuri de apă și bănci
Transformarea pasajului pietonal de sub bulevardul Andrei Șaguna într-unul prietenos – după cum au votat sibienii în cadrul bugetării participative din 2018 – va avea nevoie de un buget alocat de 3,4 milioane de lei. Cu acești bani, pasajul subteran ar urma transformat total.
(...)
În cele din urmă, reprezentanții Primăriei i-au angajat pe cei de la Mânadelucru SRL în cursul lunii septembrie 2019, a căror propunere de modernizare a pasajului în discuție este estimată la 3.405.559 de lei, cu tot cu TVA. Bugetul acesta urmează a fi supus votului consilierilor locali ai Sibiului în ședința de joi, când sunt supuși dezbaterii și indicatorii tehnici ai proiectului. ”Serviciile de proiectare au fost contractate, derulându-se prima etapă aferentă elaborării DALI. În cadrul DALI s-a realizat expertiza tehnică și s-au propus variantele de modernizare, fiind agreată soluția privitoare la realizarea unui singur panou video-wall pe partea sudică a pasajului și placarea cu panouri metalice speciale pe partea nordică”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre supus votului aleșilor locali.
(...)
Practic, din cele 3,4 milioane de lei ar urma executate lucrări de placare a tavanului cu elemente și structuri metalice arhitecturale, placarea pardoselilor cu piatră antiderapantă, amplasarea unor bănci din piatră naturală în interior, dar și a unor bănci arhitecturale pe parapetele exterioare.

Cele mai spectaculoase modificări ar fi, însă, amplasarea unor echipamente de tip video-wall (peretele să fie acoperite cu ecrane TV), cu rezoluție full-HD, ale căror margini să fie de cel mult 0,44 mm. Aceste ecrane ar urma să fie amplasate pe un perete al pasajului, pe o lungime totală de 19 metri, după cum se arată în descrierea acestor indicatori. Aceste ecrane vor avea nevoie de un sistem soft și hard aferent, la care să fie adăugat și unul de numărare a persoanelor care tranzitează pasajul de sub bulevardul Andrei Șaguna.
De asemenea, la propunerea celor angajați, Primăria Sibiu are în vedere și realizarea unei instalații de alimentare cu apă care să fie folosită pentru un viitor panou de jocuri cu apă ce urmează a fi amplasat în pasaj. Viitoarea lucrare ar urma supravegheată video și iluminată cu un nou sistem ”perimetral led performant”.
De ce unii au impresia ca A. Saguna e bulevard, idk. E strada intens circulata, atat.ecrane o sa fie doar pe o parte, rendare mai veche
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #84
Mai sunt articole legat de, pe pag. 2, postarea #31, #32, #33. Teoretic si practic nu mai e asa premiera si nici prima in oras.

Premieră: Primăria Sibiu a lansat licitația pentru execuția primei parcări supraetajate din oraș. În Hipodrom, cu plată
Subsol, parter, trei etaje și terasă. Suprafață utilă de 9.341 de mp. 321 de locuri de parcare pentru mașini și 23 pentru motociclete. 28,7 milioane de lei, fără TVA, buget alocat, 18 luni perioadă de proiectare și execuție. Câteva din datele primei parcări supraetajate lansată spre execuție de către Primăria Sibiu.
(...)
Clădirea parcării va fi avea o amprentă la sol de 1.626 de mp și cinci niveluri: subsol, parter, trei etaje și terasă. La fiecare nivel, numărul locurilor de parcare pentru mașini este cuprins între 49 (la parter) și 58 (pe terasă). Alte 23 de locuri de parcare pentru motociclete sunt distribuite la fiecare nivel.
În afară de ridicarea viitoarei clădiri care va deveni parcare supraetajată, contractul scos la licitație are în vedere și re-amenajarea întregii zone. Alte 105 locuri de parcare vor fi desenate, prin urmare, la sol, în jurul viitoarei parcări supraetajate, unde vor mai fi create și spații verzi și un nou loc de joacă. De asemenea, lucrarea are în vedere și crearea unor noi alei și trotuare în zona delimitată de blocuri.
(...)
Pereții vor fi vopsiți în culori diferite la fiecare nivel, accesele în clădire vor fi adaptate persoanelor cu nevoi speciale. ”Acoperișul va fi tip terasă înierbată, astfel încât să poată fi încadrată în zona peisagistică și pentru a mări suprafața spațiilor verzi de care pot beneficia locatarii din zona parcării”, se mai arată în studiul de fezabilitate.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #85
Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian și a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din Municipiul Sibiu
(..._Studiul de fezabilitate este realizat, proiectul tehnic este în lucru și urmează contractarea lucrărilor propriu-zise la începutul anului viitor.
Pentru ca aceste lucrări de modernizare să fie realizate unitar, terenul din zona delimitată de străzile Lungă – Gladiolelor – Râului – Rusciorului trebuie eliberat de cele aproximativ 90 de garaje și copertine inestetice, amenajate fără autorizație și care ocupă domeniul public în mod dezordonat. Aceeași măsură a fost luată și în alte zone din oraș, cu rezultate foarte bune din punctul de vedere al funcționalității și esteticii: Gladiolelor – Târgu Cailor, cartier Turnișor – șoseaua Alba Iulia, cartier Hipodrom – str. Siretului, str. Ștefan cel Mare.

De asemenea, în contextul lucrărilor de lărgire a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din municipiu, este necesară eliberarea celor aproximativ 20 de garaje și copertine din această zonă. Proprietarii acestor construcții provizorii vor fi notificați să le îndepărteze de pe domeniul public până la finalul lunii martie 2020, în caz contrar urmând să fie demolate de Primărie, costurile urmând să fie recuperate de la respectivii proprietari.
Excelent, sa dispara hidoseniile astea pe domeniul public. Sa renovezi o cladire, pt. schela, trebuie n-spe mii de aprobari iar astfel de chestii ocupa domeniul public ilegal, de zeci de ani deja. Si proprietarii de masini cu curte, bagat inauntru, nu pe domeniul public! Trebuie facuta o identificare, nu e foarte greu. Multi au curti de intra 1-3 TIR-uri dar le tin in fata casei.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #86
Primăria propune 30 de km de piste de biciclete, pornind din dealul Gușteriței
O pistă cu o lungime cuprinsă între 25 și 30 de km și o lățime de doi metri este ceea ce administrația Sibiului anunță că intenționează să amenajeze în zona de nord-est a orașului. Mai precis, o pistă de agrement, cu pornire din zona Gușteriței.

O astfel de pistă de biciclete se impune în Sibiu deoarece ”actualmente este sesizată absența unor trasee pentru variante alternative de agrement și sport pentru cetățeni și turiști, ceea ce are ca efect descurajarea acestora în ceea ce privește desfășurarea unor activități sportive și utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport ecologic”, arată reprezentanții administrației, în documentația publicată pentru a contracta o societate care să realizeze studiul de fezabilitate necesar unei astfel de investiții.

”Zona orientativă propusă de studiu este delimitată de str. Bradului – monumentul istoric de pe dealul Gușteriței – adăpostul de câini – dealul Dăii – Șura Mare. Zona se încadrează în UAT Sibiu, urmând a se analiza conectarea infrastructurii existente de piste de biciclete cu traseul de biciclete propus”, se arată în documentația de atribuire a contractului. Administrația locală cere și realizarea unui studiu de trafic, în vederea identificării ”traseului optim”. Totodată, mai sunt cerute un studiu geotehnic, unul topografic și obținerea avizelor și acordurilor necesare solicitate prin certificatul de urbanism.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #87
Parcare gratuită în Sibiu pentru mașinile electrice – proiect
Primăria Sibiu a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre potrivit căruia autovehiculele propulsate 100% electric să fie scutite de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu, transmite Turnul Sfatului.

Proiectul este inițiat de Ioan Stroie, liderul grupului consilierilor locali din partea PSD.

Propunerea consilierului local, Ioan Stroie, a venit în contextul în care, în ședința din luna noiembrie, forul legislativ local a adoptat mai multe hotărâri referitoare la parcările din oraș, inclusiv extinderea celor cu plată din zona centrală. ”Atunci când am mărit taxele de parcare era vorba ca această măsură este una de încurajare a deplasării cu mijloacele alternative, cu biciclete și așa mai departe. Noi ne-am gândit la un proiect de hotărâre prin care pe o perioadă de un an, trei ani sau cinci ani, să eliminăm taxele de parcare”, spune Ioan Stroie.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #88
Primăria Sibiu modernizează strada Podului în acest an
Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru reabilitarea străzii Podului, o arteră cu o lungime de 3,6 km. Această investiție a fost precedată de modernizarea canalizării pluviale pe stradă, lucrare realizată de Primăria Sibiu pe parcursul anului 2019.
(...)
Contractul în valoare de 15,34 milioane de lei, finanțarea provenind din fonduri europene, a fost semnat cu SC Terra Building SRL Sibiu, în urma unei proceduri de achiziție. Acesta cuprinde următoarele lucrări care vor fi executate pe parcursul a 12 luni, ordinul de începere a lucrărilor urmând să fie emis imediat ce condițiile meteo vor permite:

- lucrări de modernizare a iluminatului public, a canalizației metropolitane, precum și a canalizării pluviale (tronsonul dintre fabrica de cărămidă și strada Ștefan cel Mare)
- modernizarea carosabilului și a podețelor,
- amenajarea de parcări,
- amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi,
- amenajarea de piste mai sigure pentru biciclete, în dublu sens, separate de carosabil fie prin borduri, fie prin delimitatoare, în funcție de tronson și lățimea disponibilă.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #89
Modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian intră în linie dreaptă
Primăria Sibiu a realizat proiectarea pentru reparațiile capitale în două zone din cartierul Terezian:
-zona cuprinsă între strada Gladiolelor, strada Râului, strada Lungă și calea ferată
-zona cuprinsă între strada Lungă, strada Târgu Cailor și strada Popa Șapcă
Indicatorii tehnico-economici rezultați din întocmirea studiului DALI vor fi supuși aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

“Acesta este următorul cartier vechi de blocuri pe care îl vom moderniza în întregime. Sunt prevăzute lucrări ample de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, parcărilor și iluminatului public, revigorarea zonelor verzi, diverse lucrări necesare la rețelele de apă și canalizare și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan.” (Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Valoarea investiției a fost estimată prin studiul DALI la 38,73 milioane lei și presupune următoarele lucrări:

Modernizarea a 20.000 de m2 de carosabil cu lățime între 3,5 și 7 metri, în funcție de spațiul existent
Modernizarea a 19.000 de m2 de trotuare cu lățime de cel puțin 1,5 m
Modernizarea aleilor în suprafață de 3.100 m2
Revigorarea prin reamenajare a spațiilor verzi în suprafață de aproximativ 42.000 m2
Reamenajarea spațiilor pentru parcare, urmând să se creeze aproximativ 1000 de locuri
Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare
Modernizarea iluminatului public prin instalarea a aproximativ 220 de stâlpi cu corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED, fiind prevăzută și înlocuirea rețelei care le alimentează
Amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan aerian
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #90
Două firme au depus oferte pentru lărgirea drumului în cartierul Arhitecților. ”Ne vom asigura ca investiția să fie realizată în cel mai scurt termen”
Strabag și asocierea de firme Total NSA Construct – DP Cons – Terra Building au depus oferte pentru proiectarea și execuția lucrării de lărgire a drumului județean 106C, pe porțiunea de la ieșirea din Sibiu și până la podul peste Seviș

15,2 milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor pentru modernizare a aproximativ trei km din DJ 106C, Sibiu – Cisnădie. Pe această porțiune, drumul județean ar urma să aibă trei benzi de circulație, mai multe intersecții reglementate prin girații, dar și stații de autobuz. Și asta deoarece reprezentanții Primăriei Sibiu au promis că, după modernizarea acestui drum, vor prelungi liniile de transport public ale Tursib.

(...)

Transport public extins
Odată cu amenajarea unor sensuri unice, Tursib-ul își va extinde o parte din linii, astfel încât să întoarcă la cel mai îndepărtat de Sibiu sens giratoriu, care urmează a fi amenajat. ”Până când va fi gata drumul lărgit, până atunci noi ne vom reglementa problemele juridice între administrații, astfel încât Tursib-ul – sau vedem ce soluții găsim – să deservească acest traseu”, declara primarul Sibiului, Astrid Fodor, în toamna anului trecut.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #91

Încă un pas pentru crearea drumului de legătură între cartierele Ștrand și Turnișor: Expropierea unor suprafețe de teren pentru lărgirea drumului

30.08.2019
Consiliului Local Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 29 august un proiect de hotărâre prin care s-a stabilit coridorul de expropieri necesare pentru lărgirea drumului care urmează să fie realizat pentru a face legătura între cartierele Valea Aurie, Ștrand și Turnișor, peste zona numită Câmpșor, între străzile Dimitrie Cantemir și Rozmarinului. Acesta este următorul pas în realizarea proiectului, obținându-se astfel o suprafață de teren suficient de lată pentru amenajarea drumului, fiind prima etapă în procedura de expropiere pentru o cauză de utilitate publică prevăzută de legislația specifică.
...
Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, drumul va avea o lățime de 7 metri, vor fi amenajate trotuare de 1,5 metri lățime pe fiecare parte și piste pentru biciclete cu o lățime de 2,5 metri, spații verzi și va fi amenajată și rețeaua de iluminat public cu LED. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere.
...

Daca tot se misca in ritmul melcului beat si fac exproprieri, puteau face drumul drept, prin Str. Ghiocelului, pana in Piata Iancu de Hunedoara, nu pe acelasi traseu vechi prin Str. Rozmarinului. Drept, ar fi fost mai complicat, demolat pe latura vestica a str. Ghiocelului vreo 5-6 case, si mutat o statie de pompare a apelor uzate.

Primele exproprieri făcute la Sibiu, pentru un drum nou, costă aproape 600.000 de lei
(...)
39 de loturi de teren cu suprafețe cuprinse între 8 și 879 de mp urmează să fie trecute din proprietate privată în proprietatea publică a municipiului Sibiu, prevede un proiect de hotărâre care urmează a fi supus votului consilierilor locali în ședința programată vineri. 107,83 de lei pe metru pătrat este suma cu care va fi despăgubit fiecare proprietar (aproximativ 30 la număr): valoarea a fost stabilită ca urmare a unui raport de evaluare întocmit de Eugenia Proiect SRL, contractată de Primăria Sibiu în acest scop anul trecut.
Aceeași sumă de 107,83 de lei/mp va fi plătită drept despăgubire indiferent dacă terenul este încadrat în categoria de folosință teren arabil sau ”curți-construcții”. Sunt primele exproprieri pe care administrația Sibiului le face pentru construirea unui drum nou în oraș.
(...)
E mentionat in articol Strada Zamfirului...nu exista strada. Cu siguranta Rozmarinului!

_______________________________________

8,8 mil. lei, anual: Primăria nu mai lasă bani încasați din parcări serviciului care le administrează
Sumele încasate din tarifele de parcare încasate în Sibiu vor fi virate în ”bugetul mare” al orașului și nu vor mai rămâne în bugetul Serviciului de resort. Motivul invocat: o mai bună gestionare.

Conducerea Primăriei Sibiu intenționează ca, de la 1 februarie 2020, să vireze sumele rezultate din încasarea tuturor tarifelor de parcare în bugetul local și să nu mai rămână la dispoziția Serviciului de administrare a domeniului public și privat al orașului, serviciu care administrează parcările din Sibiu. În continuare, Serviciul se va ocupa doar de încasarea acestor tarife și, mai departe, de virarea lor în bugetul orașului, după cum se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința de vineri.
”Având în vedere necesitatea finanțării tuturor activităților și proiectelor municipiului Sibiu, inclusiv necesitatea dezvoltării continue a rețelei de parcări publice, precum și gestionarea eficientă a veniturilor bugetului local, se impune cunoașterea directă și la timp a tuturor veniturilor bugetului local”, se arată în raportul de specialitate care însoțește respectivul proiect.
Executivul local mai arată că, oricum, Serviciul de resort funcționează și cu subvenții de la bugetul local, la fel ca și celelalte servicii din subordinea Consiliului local Sibiu.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #92
^^
Strada nouă din Câmpșor, scoasă la licitație: 1.065 de m, piste de biciclete pe trotuar, barieră automată la calea ferată
În aceeași zi în care consilierii au aprobat sumele pentru exproprierile necesare, Primăria Sibiu a lansat procedura de execuție a viitoarei străzi care va uni cartierele Ștrand și Turnișor peste zona denumită Câmpșor. Este prima nouă stradă construită în Sibiu în ultimii cel puțin zece ani și prima pentru care au fost realizate exproprieri. Proiectul a fost anunțat public încă din 2015.
(...)
In ultimul deceniu au aparut multe strazi, nu e un caz asa singular. Drept, asta ar fi una principala, nu straduta.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #93
Se redeschid șantierele de modernizare a mai multor străzi din Sibiu
Încep lucrările de modernizare a străzii A. Papiu Ilarian. Din 24 februarie strada Al. Papiu Ilarian se va închide pentru execuția lucrărilor de modernizare. Acestea includ refacerea canalizării pluviale (inclusiv conectarea burlanelor imobilelor la această rețea), precum și rețeaua de alimentare cu apă. De asemenea, structura rutieră și pietonală vor fi reabilitate, urmând să se realizeze același model de pavare prezent pe strada Nicolae Bălcescu, în ton cu caracterul istoric al zonei: suprafețele dintre imobile și carosabil se vor placa cu andezit, iar carosabilul va amenajat cu piatră cubică.
Preluat cu greselile din articol. De la sfarsit de 2017 se discuta de straduta asta, programata pt. 2018, nu e o urgenta dar...

Se reiau lucrările de modernizare pe străzile Mozaicului, Bradului și Varului, începute în 2019. Constructorul SC Geiger Transilvania SRL a anunțat municipalitatea că va relua din această săptămână lucrările pe aceste trei șantiere demarate în luna august a anului trecut. Până în prezent s-au finalizat lucrările la rețelele de apă și canalizare, pe carosabil s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt betonate. Se va continua cu amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate și cu modernizarea sistemului de iluminat public. Ulterior, se va așterne asfaltul pe carosabil și trotuare.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #95
Pare o suma maricica dar considerand amploarea proiectului, nu este. Dar nu am o lista clara cu cat va costa fiecare punct.
Proiectul are o lungime de circa 4km (intre pod Peco/Turnisor si pod Gusterita/pod A1), si e pe ambele maluri ale raului, deci insumeaza cam 8km (+ un segment de cateva sute metri intre pod Peco si zona Parc Strand, unde fac jonctiunea cu alt proiect - pista Strand-Sub Arini-Centru ) . Aici intra subtraversarile la poduri, reabilitarea/consolidarea ambelor maluri (+ parapeti), toate materialele folosite + probabil mobilierul urban. E destul...

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #96
Primăria Sibiu a contractat modernizarea a încă șapte străzi de pământ
Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a încă șapte străzi de pământ, valoarea investiției finanțate din bugetul local al Sibiului ridicându-se la 4,88 milioane lei.

Astfel, constructorul SC Geiger Transilvania SA are la dispoziție 8 luni de la emiterea ordinului de începere pentru a moderniza străzile Rovine, Anul 1848, Stejarului, Flacăra și Tineretului din cartierul Gușterița, strada Cisnădioara din cartierul Tilișca și strada 16 februarie din zona Cibinului.

Contractul prevede lucrări ample pe toate aceste străzi. Se vor moderniza rețelele de apă și canalizare, carosabilul și trotuarele vor fi amenajate cu asfalt, vor fi instalate corpuri de iluminat cu LED și se va instala tubulatura subterană pentru coborârea de pe stâlpi a cablurilor suspendate.

Precizăm că în prezent sunt contractate lucrările de modernizare pe alte 23 de străzi de pământ din cartierele Turnișor, Gușterița, Terezian, Lazaret, Țiglari, acestea urmând să fie finalizate anul acesta.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #97
Intentiile au mai fost prezentate anul trecut ( 1 , 2 ) . Acum se apuca de treaba

Lucrări în cartierele Hipodrom și Valea Aurie – vor avea loc modernizări și amenajarea unei parcări

Primăria Sibiu continuă să deschidă șantiere pentru modernizarea infrastructurii orașului, dat fiind faptul că vremea permite realizarea de astfel de lucrări.

De luni, 24 februarie, încep lucrările de amenajare a parcării zonale din cartierul Valea Aurie, de pe strada Sibiel, vis-a-vis de școala generală nr. 25. În termen de două luni constructorul va amenaja cele aproximativ 70 de locuri de parcare, căile de acces și trotuarele. De asemenea, va amenaja zonele verzi și va planta arbori, va realiza canalizarea pluvială și iluminatul public și va construi zidul de sprijin. Valoarea acestei investiții este de 615.000 lei.
Pacat ca nu se gandesc sa instaleze o statie incarcare automobile electrice. Sunt tot mai multe (automobile, la statii stam prost). Aici mergea parcare sub si supraterana, etajata chiar. Locurile au scazut de la circa 100 anuntat initial,la circa 70 acum.

În 9 martie, Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a cartierului Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu. Întregul proiect are ca termen de execuție 24 de luni pentru că presupune lucrări ample:

*reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare
*instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat
*modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare
*modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie
*amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali
*amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

Pentru a nu bloca întreaga zonă, lucrările vor fi efectuate etapizat, pe zone mai restrânse. Prima arie care va intra în lucru este cea situată între bulevardul Vasile Milea – str. Luptei – Aleea Călărașilor – str. Rahovei.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #98 (Edited)
Varianta 1, 2 acceptabile (1 deserveste comunele Rasinari, Poplaca; 2 lungimea), varianta 3 e ridicola, nu e centura ci traseu pitoresc. Mai multe detalii in articol, editat pozele pt a fi mai clare.

Trei variante pentru Ocolitoarea Sibiu Sud. Detalii, avantaje și dezavantaje
Consiliul Județean Sibiu a prezentat cele trei variante de traseu pentru ”Varianta Ocolitoare Sibiu Sud” în cadrul unui studiu de prefezabilitate, pentru această investiție. Scopul studiului este de a evalua din punct de vedere tehnic și economico–financiar, continuarea proiectării pentru relizarea ei. ”Studiul nu se încheie aici. Am dorit să prezentăm aceste trei variante și să chemăm la o discuție ONG-uri, responsabili din Ministerul Transporturilor, primarii localităților pe unde ar urma să treacă acest drum, arhitecți, orice persoană interesată de subiect, pentru a vedea care sunt opiniile, sugestiile, astfel încât să completăm acest proiect. Vrem să pornim cu acest studiu direct pe calea care trebuie, urmând ca la întocmirea Studiului de Prefezabilitate să avem deja aceste analize gata făcute”, a declarat președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, pentru Turnul Sfatului.
(...)
Fiecare variantă ar urma să aibă două benzi pe sens, cu parapete între sensurile de mers și pe marginile șoselei, iar intersecțiile ar urma să fie iluminate. Cel mai lung traseu propus depășește 24 de kilometri, iar cel mai scurt are 12,9. Al treilea are o lungime de 18,3 kilometri. Două dintre variante ar trebui să treacă prin Rezervația Naturală Dumbrava și în toate cele trei situații ar trebui să se facă defrișări. În plus, ar fi nevoie de mai multe exproprieri în toate cele trei situații.
Varianta / Traseu #1 - lungime cca 18,300 kmVarianta / Traseu #2 - lungime cca 12,920 kmVarianta / Traseu #3 - lungime cca 24,600 km

 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #99
Primăria Sibiu a contractat modernizarea a încă 7 străzi de pământ din cartierele Tilișca, Lazaret, Țiglari și zona Obor
Primarul Astrid Fodor a semnat miercuri, 26 februarie două contracte pentru modernizarea a șapte străzi de pământ. În urma unor proceduri de achiziție contractele pentru ambele loturi au fost adjudecate de firma SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu.

“Anul trecut am contractat lucrările de modernizare a 23 de străzi de pâmânt, iar săptămâna trecută am semnat contractul pentru încă șapte străzi. La acestea se va adăuga modernizarea altor șapte străzi pentru care procedura de contractare a lucrărilor este în curs în prezent. Prin urmare, în total, anul acesta vom începe lucrări pe 44 de străzi din Sibiu, etapizat, pentru a gestiona eficient șantierele și pentru a nu cauza disconfort în traficul din zonele respective.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Pachetul Tilișca – Obor – Lazaret include străzile Poiana Sibiului, Macului, Lăcătușilor și crearea unui racord rutier între străzile Tălmăcel și Litovoi, inclusiv consolidarea zidului de sprijin. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni, valoarea investiției fiind de 1,51 de milioane de lei.

Pachetul zona Țiglari III include străzile Dulgherilor, Mesteacănului și Maierilor. Termenul de finalizare a acestor lucrări este de 6 luni, iar valoarea investiției se ridică la 3,55 milioane lei.

Pe toate aceste străzi vor fi realizate lucrări de modernizare ample: amenajarea carosabilului și a trotuarelor, reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, instalarea unui sistem de iluminat public modern, cu corpuri eco-eficiente cu LED și amenajarea canalizației metropolitane pentru coborârea cablurilor suspendate.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #100
^^
^^
Dezbaterea pentru Varianta Ocolitoare Sud – A apărut propunerea ONG-urilor. Primar: Ce dacă trece prin pădure? Pădurea crește, autostrada rămâne”
Mult bla bla, e normal, mai mult sau mai putin util, selectat ce pare a conta, cel putin din punctul meu de vedere. Articolul e lung.
Peste o sută de sibieni, cetățeni, politicieni și reprezentanți ai diferitelor organizații au participat miercuri la dezbaterea organizată de Consiliul Județean Sibiu privind viitorul traseu al Variantei Ocolitoare Sud a Sibiului.

La eveniment, pe lângă președinta CJ, Daniela Cîmpean, și primarul Sibiului, Astrid Fodor, au fost prezenți primarii localităților învecinate: Șelimbăr, Cristian, Rășinari, dar și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ingineri, arhitecți, lideri politici, specialiști în transport și ONG-iști.

Pentru a nu exista dubii, președinta Consiliului Județean a explicat de bun început că scopul discuțiilor este de a găsit de comun acord cele mai bune soluții și că nimic nu este stabilit cert până acum.
(...)
Prezent în sală, Felix Ardelean – director în cadrul Ministerului Transporturilor, a declarat că toate cele trei propuneri corespund necesităților, de principiu, dar și că ar facilita dezvoltarea proiectului existența unei asociații a localităților prin care trece noul drum, sau a unei zone metropolitane. În rest, ministerul susține proiectul.
(...)
Ing. Radu Judele, care a lucrat la realizarea propunerilor pentru varianta de ocolire sud a ținut să explice că s-a avut în vedere posibilitatea realizării unui tunel, însă studiile geologice au arătat existența unui teren slab, nisipos, iar soluțiile tehnice sunt foarte dificile și costisitoare, însă nu imposibile.

”Am pornit de la început cu soluția unui tunel, dar nu putem realiza accesul prin cele două capete ale tunelului, intrările și ieșirile sunt foarte greu de realizat tehnic”, a completat și ing. Monica Rabei, proiectant al drumului.

De aici înainte au luat cuvântul primarii, începând cu Astrid Fodor, care a sugerat că varianta tunelului are avantaje, precum evitarea defrișărilor în Pădurea Dumbrava. ”Într-adevăr, ar fi costuri mai mari, dar gândiți-vă că ar reduce traseul cu aproape 12 kilometri, ceea ce ar aduce o economie proiectului. Oricum trebuie făcute foarte multe studii, inclusiv unul de suprafață, de sol, dar ar fi o variantă mai scurtă și care ar rezolva o serie întreagă de probleme, mai ales ar conecta și zona Turnișorului, unde noi vorbim despre un centru foarte mare de sport și agrement pe care urmează să-l construim și de care Sibiul duce lipsă. Este un mega-proiect de care nu trebuie să ne batem joc, nu trebuie să ne grăbim acum să facem ceva”, a declarat primarul Astrid Fodor.
(...)
Primarul din Șelimbăr, Marius Grecu, a ținut să atragă atenția că toate variantele propuse vin cu legarea în DN 7 prin zona Lacurilor de la Șopa, o zonă foarte dificilă, care ar intra în conflict cu planurile de dezvoltare ale primăriei Șelimbăr.

”Noi acolo avem în derulare un proiect de zonă de agrement, sunt undeva la zece kilometri de pistă de biciclete și sunt într-o fază avansată cu acest proiect. Va fi o zonă de picnic care nu va deservi doar comuna Șelimbăr, ci și municipiul Sibiu sau locuitorii din Cisnădie. Eu nu văd cum am putea trece lacurile de la Șopa. Eu cred că tronsonul de drum DN 1, care este deja la două benzi și cu separatoare de sens ar putea să preia foarte bine traficul și nu văd care ar fi impedimentul să ne legăm de el prin nodul de autostradă”, a spus Marius Grecu.
(...)

”Când ajungem la pădure, părerea mea este că 1,5 km nu este așa de mult. Tunelul de la Cristian de pe autostradă are cam 700 de metri și a străbătut un deal, a distrus zece hectare de pădure. O fi ea pădure, dar ce să discutăm? Ce are prin pădure? Pădurea crește, autostrada rămâne. Dacă găsim tot felul de scuze nu mai facem nimic, rămânem doar cu poveștile”, a spus Ioan Seuchea. Ideea a fost întărită și de primarul din Miercurea Sibiului, care a ținut să sublinieze că ”de 30 de ani mai mult vorbim și nu facem nimic”.

Unul dintre cele mai aplicate puncte de vedere l-a avut Adrian Arcaș, reprezentant al Asociației Pro Infrastructura. Acesta a cerut în primul rând ca noua centură ocolitoare să nu fie presărată de sensuri giratorii care să sugrume traficul și ca după ce se contabilizează toate părerile să se realizeze un studiu de fezabilitate foarte aprofundat, chiar dacă este mai scump, întrucât majoritatea proiectelor de infrastructură din România au probleme în implementare tocmai din cauza studiilor făcute din birou, pe principiul ”prețul cel mai mic”.
(...)

Mai departe, un locuitor al Sibiului a ținut să atragă atenția că varianta în care centura ocolitoare trece prin cartierele Sibiului ar trebui exclusă complet. ”Nu ne putem imagina ca acest proiect să dea peste cap viețile a zeci de mii de oameni. Nicăieri în Europa nu se mai construiește pe sub geamurile oamenilor.
(...)

În urma dezbaterii s-au cristalizat câteva idei. În primul rând, nimeni nu vrea defrișare, tăiere de copaci sau traseu prin Pădurea Dumbrava: ori tunel, ori ocolire. În al doilea rând, centura ocolitoare sud este absolut necesară atât pentru Sibiu cât și pentru localitățile învecinate, de aceea realizarea unei zone metropolitane ar trebuie reluată în discuție. Apoi, sunt absolut necesare discuțiile vii, în care sunt implicați cetățenii, însă autoritățile trebuie să vină cu noi pași și etapele trebuie să aibă o direcție, un sens, astfel încât proiectul să progreseze.


 
81 - 100 of 104 Posts
Top