SkyscraperCity banner

101 - 105 of 105 Posts

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #101
Încep lucrările de modernizare pe încă cinci străzi de pământ
Primăria Sibiu continuă să deschidă șantiere pentru modernizarea infrastructurii de trafic. Din această săptămână încep lucrările de modernizare pe încă cinci străzi de pământ din cartierele Gușterița, Turnișor și Țiglari: Zăvoi, Neppendorf, Macazului, Viilor și Granitului.

Constructorul contractat de Primăria Sibiu va executa următoarele lucrări: reabilitarea drumului și a trotuarelor, modernizarea rețelelor de apă și canalizare după caz, a iluminatului public și a rețelei de telecomunicații.
Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este august 2020.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #102
Mai sunt articole legat de, pe pag. 2, postarea #31, #32, #33. Teoretic si practic nu mai e asa premiera si nici prima in oras.

Premieră: Primăria Sibiu a lansat licitația pentru execuția primei parcări supraetajate din oraș. În Hipodrom, cu plată
28,7 milioane de lei. Două firme din Sibiu și una din Brașov concurează pentru construirea primei parcări supraetajate din Sibiu
(...)
Reprezentanții Primăriei Sibiu au început evaluarea tehnică a ofertelor depuse în cadrul licitației organizată pentru parcarea din Hipodrom, proiect estimat la 28,7 milioane de lei fără TVA. Pentru proiectarea, obținerea avizelor necesare și execuția acestui proiect au fost depuse trei oferte, ambele din partea unor asocieri de firme. Două dintre acestea sunt din Sibiu. Este vorba de asocierea formată în jurul companiei Con-A și a altor societăți din grupul de firme condus de sibianul Mircea Bulboacă și de asocierea formată în jurul celor de la Geiger Transilvania, în acest din urmă caz liderul fiind societatea Geiger Proiecte Construcții.
Cea de-a treia ofertă aflată acum în analiza administrației locale este cea a unei asocieri formată în jurul Eren Cons, companie de construcții din Brașov.

Diferențierea între cele trei oferte (dacă vor fi considerate conforme din punct de vedere tehnic) va fi făcută pe baza a patru criterii. Cel cu ponderea cea mai mare este prețul ofertei, care contează în proporție de 80%. Zece procente în algoritmul de departajare a ofertelor sunt alocate experienței specifice pentru managerul de proiect, iar câte cinci procente sunt alocate experienței inginerului specialist în rezistență și, respectiv, arhitectului.

Conform estimărilor reprezentanților Primăriei Sibiu, evaluarea tehnică a celor trei oferte ar urma să fie finalizată, cel mai târziu, pe 17 iunie 2020.
(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #103
A fost semnat contractul pentru lărgirea drumului din cartierul Arhitecților: în vară încep lucrările
Strabag este firma căreia Consiliul Județean Sibiu i-a atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de lărgire a DJ 106C, care leagă Sibiul de Cisnădie. Lărgirea ar urma realizată pe o porțiune de puțin peste trei kilometri, între limita cu Sibiu și podul peste Seviș.

Oferta celor de la Strabag a fost mai bună decât a sibienilor de la Total NSA și Terra Building, care au mai depus ofertă pentru lucrarea respectivă, a stabilit comisia de licitație a Consiliului Județean Sibiu. Contractul semnat cu cei de la Strabag are o valoare de 15,21 de milioane de lei, fără TVA, cu 754 de lei mai mică decât valoarea estimată înainte de atribuire.

Contractul implică atât proiectarea, cât și execuția și asistența tehnică necesară pentru modernizarea drumului județean pe o porțiune de aproximativ trei kilometri prin amenajarea a trei benzi (km 1+176 – km 4+350) și pentru reconstruirea podului peste Seviș la patru benzi. ”Valoarea contractului este de 15.211.130, 76 lei fără TVA, din care 219.800 lei fără TVA pentru servicii de proiectare, 29.900 lei fără TVA pentru servicii de asistență tehnică, 14.961.430, 76 lei fără TVA pentru lucrări de execuție. Durata derulării contractului este de nouă luni, Consiliul Județean Sibiu estimând că cel târziu la începutul lunii iunie vor demara lucrările de execuție”(...)
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Discussion Starter #104
In sfarsit!!! Locuiesc in imediata apropiere, gradinile alea aparute in lungul caii ferate in anii '80''90 arata ca naiba, mai ales in zona Strand II, unde sunt spre strada. Toata calea ferata in lungul Str. Maramuresului e plina de astfel de gradini si acareturi, noroc ca restul sunt dupa calea ferata si nu se vad din cauza de diferenta nivel

După 40 de ani: grădinile din Ștrand sunt desființate. Pentru a face loc bicicletelor
Proiectul de amenajare a unei piste de biciclete care să lege cartierul Ștrand de parcul Sub Arini a determinat autoritățile să ceară sibienilor să-și desființeze grădinile de legume pe care le-au amenajat la marginea căii ferate.

”Din `82, de când ne-am mutat aici, la bloc, de atunci ne-am amenajat grădina asta. Pe atunci încă treceau pe aici oile: primăvara mergeau la munte și toamna la șes”, își aduce aminte doamna Elena, cu privirea pierdută printre cele două straturi de ceapă. Strânge verdeața fir cu fir, într-un coș, din care va împărți mai târziu și vecinilor. ”Ce să fac cu atâta”, mai spune doamna Elena ca pentru ea, în timp ce privirea i se mută încet către vecinul care desface cu timp și tact gardul din plasă de sârmă atârnată pe tot felul de stâlpi, legați mai apoi între ei și cu alte întărituri.

”Când am fost să plătim taxele, administratorul ne-a spus să le desființăm, că a venit adresă de la Primărie. Am așteptat să treacă ploile și ne-am apucat”, locuitor al străzii Aurel Popa din cartierul Ștrand
(...)
Terenul pe care locuitorii din zona Ștrandului și-au amenajat și întreținut de zeci de ani grădinile face parte din domeniul public al orașului. Iar peste zona respectivă, din această primăvară ar trebui să înceapă lucrările de amenajare a primei piste dedicată (în cea mai mare parte) exclusiv bicicliștilor.
Contractul pentru execuția acestui ”coridor” de deplasare a fost semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2019, cu asocierea de firme Comtram SA – Phoenix Com SRL, ambele din Sibiu. Contractul (în valoare de 3,3 milioane de lei) prevede realizarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor necesare, după care, în termen de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, acestea să și fie executate.
(...)
Cele in discutie, Strand II (Str. Prof. Aurel Popa, Maramuresului)

Si tot in lungul la Maramuresului, pana la Baza Pompierul, dar nu se vad de terasament cale ferata (astea nu intra in discutie - proiect - desfintare, deocamdata) 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
O noua stradă va lega cartierul Ștrand de Turnișor
Viitoarea nouă stradă ar urma să lege strada Dimitrie Cantemir din cartierul Ștrand de strada Rozmarinului, din Turnișor. Noua stradă ar urma să aibă o lățime a părții carosabile de șapte metri (pentru două benzi de circulație), trotuare de câte 1,25 metri lățime de ambele părți și o pistă de biciclete cu o lățime de 2,5 metri. Investiția presupune și amenajarea unei rețele de canalizare pluvială cu o lungime totală de 980 de metri, dar și a unei rețele de iluminat public (39 de corpuri de iluminat amplasate pe 37 de stâlpi). Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere automate.
363057
 
101 - 105 of 105 Posts
Top