SkyscraperCity banner

1321 - 1340 of 1361 Posts

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Ето и една архивна снимка от мен когато изровените павета са били в употреба.
идеята за култивиране на пространството между джамията и поликлиниката не е от днес или вчера. Какъв е бил плана за пространството отпреди 30+ години ще видите на изложбата която се открива следващата седмица в Художествената галерия.
 

·
Registered
Joined
·
7,095 Posts
Признавам си, много се изненадах когато видях изровените павета. Имам спомен, че някъде към края на 90-те и началото на новия век асфалтираха и последните такива улици в центъра. Кръстовището пред ДСК го заляха когато бях ученик и знам, че отдолу със сигурност има павета.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Последната основна улица която помня и беше с павета върху които положиха асфалт е от Профсъюзите до светофара на полицията. И там ако тръгне ремонт на по-малко от 10 см дълбочина в асфалта ще излязат павета, които понякога се показват като се запролети.
Май след това този ад за автомобилите и велосипедистите изчезна от Силистра.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Имам един конкретен въпрос знаете ли на отсечката от Албена до Валентина дали това е последния слой асфалт, понеже доста грубоват и нащурбен ми изглежда а като гледам по бордюрите за още един слой място няма?
 

·
Registered
Joined
·
7,095 Posts
Не мога да кажа със сигурност. Не съм се и заглеждал толкова в асфалта, но когато снимах само половината от тази отсечка ми се стори в готов вид. Склонен съм да мисля, че ще има още един слой, поне съдейки от леко стърчащата шахта. А и по проект пишеше за изравнено ниво на платното и паркоместата.

 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Оххх с тез измити ,избеледнли цветове...
да видят как се боядисват блоковете в Бургас, като не им идват наум цветови елементи.

Относно ремонта на Симеон Велики, все пак си мисля че трябва да има още един слой асфалт, не вярвам да оставят стърчащи 3-4 см шахти
 

·
Registered
Joined
·
7,095 Posts
Точно такива цветове харесвам. За предпочитане е да са в топлата гама, а не боядисани в синьо, зелено, лилаво или жълто, които като избледнеят след 10 години няма да приличат на нищо.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
За мен лично тези изглеждат определено много по съвременно и свежо и боята не изглежда като избеляла на втория ден след полагането и.
Дали продукта ще изглежда като от 80-те или съвременен зависи от мирогледа и въображението на проектанта на обекта (обикновенно в такива случй Бай Хасан-баданарката).

Измитите бледи цветове правят настроението и ежедневието още по монотонно и сиво и поддържат 25 годишната депресия и демотивираност за бъдеще на гражданните на малките градове.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Някой няма ли да каже подробности за започналото разрушаване на недостроения закрит плувен басейн до спортната площадка, както и изграждането на затворен жилищен комплекс на негово място?
 

·
Registered
Joined
·
7,095 Posts
Ехе, това да не е свързано с прословутия комплекс Дорос Марина, който беше лансиран през 2006 година? Крайно време беше да се разруши онази съборетина. Аз не откривам нищо за такъв строеж, ако има информационна табела, може и да се намери някаква информация.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Информационна табела нямало според живеещите в съседство, но разрушаването на басейна тече бавно и славно от фирми на собственика на терена.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Единственото, което ще се направи към този момент е разчистване на терена. Няма да започва никакво строителство. Засега...
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Няма дим без огън е казал народа, а се дочува че терена е окрупнен с части от съседни терени...
 
1321 - 1340 of 1361 Posts
Top