SkyscraperCity banner

1341 - 1360 of 1360 Posts

·
махлене&
Joined
·
4,265 Posts
https://dariknews.bg/regioni/dobrich/otkriha-oficialno-obnovenata-sgrada-na-zemedelskata-gimnaziia-v-silistra-2170070

Откриха официално обновената сграда на земеделската гимназия в СилистраС тържествена церемония бе открита официално ремонтираната и обновена учебна сграда и сградата на общежитието на Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра.

Лентата на общинското учебно заведение бе прерязана от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, председателя на Общинския съвет Мария Димитрова и директора на учебното заведение Пламен Славов.

Ремонтът бе в изпълнение на проект“Предоставяне на качествено образование чрез модернизиране на ПЗГ „Добруджа“, по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.”

Така в навечерието на 110-та годишнина на една от най-старите земеделски гимназии у нас, учениците вече използват много по- качествена и ефективна образователна инфраструктура.

В рамките на проекта учебният корпус на гимназията е приведен в съответствие със съвременните норми в строителството, извършено е енергийно саниране на сградата и подмяна на дограмата.


Ремонтирани и подменени са отводнителната и водопроводната канализация, електрическата и отоплителната инсталация. Доставени са нови учебни маси, столове, интерактивни дъски и други. Изградени са котелни помещения и са монтирани водогрейни котли с горелки за работа на газ и газьол и е изграден вътрешен газопровод до уличната мрежа.

Голяма част от средствата по проекта, на обща стойност 3 милиона лева, са използвани за ремонт и обурудване на над стогодишната сграда на общежитието към гимназията, в което са осигурени места за над 70 души. Сградата е санирана и обновена, преустроени и обурудвани с нови мебели са спалните, залите за хранене и отдих и санитарните помещения.
 
  • Like
Reactions: Bufu9

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Айдеее да почива в мир и тази тема!!!

Народа хептен изпростя с този фейсбук...
 

·
махлене&
Joined
·
4,265 Posts
И защо да почива в мир темата?
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
И защо да почива в мир темата?
Последния пост по същество е от преди 4 месеца, след него започнаха и се приключиха поне 5 проекта в Силистра включително и прословутия голям и одумван проект за ремонта на Симеон Велики. Сега разбираш ли защо казвам, че темата е мъртва на базата на 24 часовия живот на електората във Фейсбук.
 

·
махлене&
Joined
·
4,265 Posts
Това, че за определен период от време не е публикувано нищо, не означава непременно, че темата е мъртва. Пък и много други теми в българската секция са в сходно положение.

Ето една новина от предходната седмица.

Средно училище в Силистра преряза лента след обновлението си

И след като са завършени поне 5 проекта след последната ми публикация, публикувайте снимки от тях. Самоинициативата на потребителите е доста важна, за да съществуват темите. Най-лесното нещо на света е да се вайкаме, че определени теми замират.
 

·
Registered
Joined
·
7,095 Posts
Участъкът от ОМВ до Пътното ще ремонтират през тази годинаТова стана ясно на обсъждането на Бюджета на Община Силистра за 2020-та година, вчера. По думите на д-р Юлиян Найденов, 990 000 лева вече са по сметката на Общината и чакат своето реализиране в пътната инфраструктура на посоченото място. Говори се и за още два милиона предназначени за подобряване на пътната мрежа, но за тях няма конкретна информация.

silistra-news.com
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Случайно попаднах на това: Генерален план на пристанище "Порт Марлин"

Кейова стена 240 метра, 20 броя силози, сериозна работа. :|
Някой да знае нещо повече по въпроса?

Така като се вижда от документа, на адреса на управление на фирмата има къща, която бе изкупена преди години от Явор Георгиев и май се използваше за отглеждане на децата му.
 

·
Registered
Joined
·
35,454 Posts
"Джи пи груп", ГБС и "Райкомерс" се състезават във ВиК търг за 43 млн. лв.

Освен проектът в Силистра през последните два месеца в страната са обявени поръчки за ВиК строителство за общо над 450 млн. лв.

След като в първия месец на извънредното положение ВиК операторите обявиха поръчки за строителство на ВиК инфраструктура за над 400 млн. лв., през май тенденцията продължава с търгове за нови 45 млн. лв.

Всички поръчки се финансират по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), като по някои от тях вече има събрани оферти. Такъв е случаят с процедурата на "ВиК Силистра" за общо 43 млн. лв. без ДДС, в рамките на която ще се извърши реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в областния град, както и селата Айдемир и Калипетрово. За нея оферти са подали някои от големите строителни компании като "Джи пи груп", ГБС и "Райкомерс конструкшън".

Офертите в Силистра

Според документа, който "Капитал" получи, общо седем обединения са участвали за трите обособени позиции на обявената в началото на март поръчка. "Райкомерс Конструкшън", тяхното проектантско студио "Ар Си Дизайн" и "Биад С" са подали оферта за всички позиции. "Райкомерс" е позната във ВиК строителството, наскоро спечели търг на ВиК-Смолян за 31 млн. лв. без ДДС. "Биад С" пък е фирмата на бившия шеф на пътната агенция Светослав Глосов, която сега официално е собственост на сина и дъщеря му.

Обединение на фирми от групата на ГБС също са подали в търга за всички позиции. В тази сфера ГБС спечели търг в Тутракан за 25 млн. лв., както и за пречиствателна станция в Пловдив за 70 млн. лв., като декларираният подизпълнител е фирма, свързана с Румен Гайтански - Вълка. В поръчката на "ВиК Силистра" въпросната фирма - "Кристална вода" е конкуренция на ГБС в състезанието за втората и третата позиция заедно с "Инженерик" и "Аквапартньор".


С пълен паке оферти са и обединения между "Интерпром" и "Аква Екопроект Системс", и между "Актуал Груп" и "Растер Юг".

"Джи пи груп" пък участва само за третата позиция за 17.2 млн. лв. заедно с "ВиК Инфраструктурно проектиране".
"Елит Строителна компания", "УСМ Промстрой", "Гео-Кри", "Уотър Дизайн", "Стройинвестконсулт София" участват заедно само в първата позиция, която е и на най-ниска стойност - 7.28 млн. лв. без ДДС.

Новите ВиК проекти

В началото на май "ВиК Бургас" е обявило втората си поръчка по ОПОС. Дружеството е обявило поръчка за почти 15 млн. лв. без ДДС за реконструкцията на ВиК мрежата на централна градска части, кварталите "Акациите", "Победа", "Изгрев" и "Зорница". От сумата са предвидени 12.4 млн. лв. за водопроводна мрежа, а останалите - за канализация. Срокът за подаване на оферти е 30 юни.

"ВиК Пловдив" е обявило поръчка за изграждане и ремонт на канализационна мрежа в Хисаря за 4.4 млн. лв.
Освен това има търгове съответно за 3.35 млн. лв. за реконструкция на довеждащи водопроводи от помпена станция "Север" до бул. "България" и за 3.33 млн. лв. за реконструкция на довеждащ водопровод от помпена станция "Юг" до ул. "Царевец".

"ВиК Стара Загора" пък е обявило търг за 6 млн. лв. за реконструкция на ВиК мрежата в Чирпан, като срокът за оферти е 17 юни. Дружеството също има поръчка и за град Казанлък. Прогнозната стойност на поръчката е 8 млн. лв., а срокът за оферти е 30 юни.

Tърг е обявило и "ВиК Видин" за 5.78 млн. лв., като срокът за подаване на оферти е 16 юни.

 

·
Registered
Joined
·
35,454 Posts
Приключи обновяването на ул. "Симеон Велики" в Силистра

Проектантският екип е с ръководител арх. Олег Николов. Официалното откриване се проведе вчера.

Дейностите обхващат ул. "Симеон Велики" от кръстовището на бул. "Македония" (ОМВ) на запад до кръстовището с ул. "София" на изток, паркинга на ул. "Шар планина" до входа на Общинския пазар на север и ул. "Христо Ботев" в частта зад сградата на Общински съвет Силистра на юг. Положена е нова асфалтова настилка и са обособени зони за паркиране, рехабилитирани са тротоарни настилки от двете страни на ул. „Симеон Велики“, изградени са нова тръбна канална мрежа, „Т“–образно кръстовище между ул. „Симеон Велики“ и ул. „София“ и велоалея. Изградени са кътове за обществен отдих и са подменени елементи от градския дизайн. Въведено е енергоспестяващо осветление и е създадена достъпна архитектурна среда.Запазена е дървесната растителност на улицата и са обособени нови зелени площи. Припомняме, че работният проект беше преработен с цел запазване на дърветата. Споровете около това започнаха още през 2016г., но след това беше постигнат консенсус по въпроса.

Ремонтът стартира на 15 август 2018г. Изпълнител е ДЗЗД "Евростил". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Общата стойност на договора възлиза на 2 976 539 лв. с ДДС., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е 2 697 470 лв. с ДДС и собствен принос на община Силистра 49 783 лв. с ДДС.
 
1341 - 1360 of 1360 Posts
Top