SkyscraperCity banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #1 ·
gva.be

Vergunning Maenhoevevelden volledig vernietigd

Vandaag om 05:00 door evb

SINT-KATELIJNE-WAVER - Igemo ziet met lede ogen aan hoe de werken voor de bouw van 450 wooneenheden aan Maenhoevevelden vertragen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb) geeft het actiecomité Laat het Groen nu gelijk en vernietigt de vergunning. De Raad oordeelde ook dat de vergunning onwettig is. Terug naar af dus.


“De zwarte lijst wordt stelselmatig omvangrijker. De Raad van State (RvS) vernietigde eerder al het gemeentelijke RUP. Nadien werd door het vredegerecht en later in hoger beroep de onteigeningsvergunning vernietigd."

"Nadat de RvVb de schorsing beval, was Igemo al gestart met de werken. We hebben onmiddellijk een verzoekschrift tot vernietiging ingediend, waar men nu dus op inging”, zegt voorzitter Cyriel Coen van het actiecomité Laat het Groen die intussen al veertien jaar met het dossier bezig is.

“Maar toch is Igemo er van overtuigd dat het binnenkort de werken opnieuw kan aanvatten."​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #2 ·
gva.be

Onzekerheid over plannen met stationsgebouw

Vandaag om 04:13 door ROUY

SINT-KATELIJNE-WAVER - De gemeente Sint-Katelijne-Waver wil de stationsbuurt een opfrisbeurt geven en wenst hiervoor een beroep te doen op de diensten van een studiebureau. De visie van de NMBS op de toekomst van hun oude spoorweggebouw dreigt dit plan echter te doorkruisen. “Er zijn plannen om het stationsgebouw af te breken en er een fietsenstalling in de plaats te zetten”, zegt woordvoerder van de NMBS Bart Crols.


Het verlaten stationsgebouw, gecombineerd met veel leegstand in de buurt, ongelukkig neergepote glascontainers en verwaarloosde infoborden geven de buurt onder de spoorwegbrug van de Stationsstraat een desolate indruk. “Het hoofdgebouw dat beheerd wordt door de NMBS staat al jaren te verkommeren”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Ongena (Samen Anders).

“De potentiële kopers staan blijkbaar dan ook niet in de rij aan te schuiven om het pand over te nemen. Dat is jammer, want het gebouw en de omgeving hebben naar onze mening erg veel potentieel. Daarom duiden we een studiebureau aan om een masterplan voor de heropleving van de stationsomgeving op te stellen”, klinkt het.

Fietsenstalling

Maar volgens Bart Crols, woordvoerder van de NMBS, gaat het stationsgebouw zelf binnen twee jaar waarschijnlijk tegen de vlakte. “Enkele maanden geleden had de NMBS nog contact met de gemeente, maar zij hadden er ook geen invulling voor. Dus werden er plannen opgesteld om het gebouw af te breken en er een overdekte fietsenstalling in de plaats te laten komen, wat natuurlijk naast het treinverkeer ook een belangrijk aspect is voor de mobiliteit." Schepen Ongena was naar eigen zeggen nog niet op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen van de NMBS. “Dit wordt ongetwijfeld opgevolgd en meegenomen in de studieopdracht”, reageert hij.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #3 ·
gva.be

Studiebureau aangewezen voor heropleving stationsbuurt

Vandaag om 05:45 door Robyn Uytterhoeven

SINT-KATELIJNE-WAVER - De toewijzing van een studiebureau om de stationsbuurt in Sint-Katelijne-Waver te doen heropleven en de fietsostrade er veiliger te maken, werd goedgekeurd door de Katelijnse gemeenteraad. Oppositiepartij CD&V verwijst hiervoor naar hun masterplan van enkele jaren geleden.


Omdat er verschillende verkeersconflicten plaatsvonden op de parking van het station en de hele omgeving een mistroostige en verlaten indruk geeft, wil het gemeentebestuur de stationsbuurt aanpakken. Oppositiepartij CD&V lanceerde hiervoor een masterplan in 2012 en hoopt dat het huidige bestuur de plannen nu meeneemt in de uitwerking.

“In ons masterplan willen we de stationsberg veiliger maken voor fietsers en voetgangers, de perrons beter toegankelijk maken voor personen met een fysieke beperking en pleiten we voor de aanleg van een grote parking aan de overkant van de spoorweg”, legde Eric Janssens (CD&V) uit op de gemeenteraad. “Ons doel was toen al om van de stationsomgeving een ontmoetingsruimte te maken waar voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en autoverkeer elkaar vinden.”

Tunnel
Volgens het plan zouden er onder de sporen een brede tunnel kunnen aangelegd worden die toegang verschaft tot de middelste perrons, en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen kan over deze tunnel lopen of er op aansluiten. “We hopen dat de meerderheid ons plan als basis neemt, wat kosten en werk zou sparen. Een veilige oplossing voor zowel de parking als de fietsostrade dringt zich op.”

Studiebureau
“Het opfrissen van de stationsbuurt en het onderzoeken van de veiligheid van de parking staat in het mobiliteitsplan dat we enkele jaren geleden opstelden”, reageert schepen voor Mobiliteit Tom Ongena (Samen Anders). “We kunnen natuurlijk alleen maar aanmoedigen dat andere partijen ideeën aanleveren om onze gemeente te versterken, maar het is nu aan het studiebureau om te zien wat al dan niet mogelijk is. We wachten hun advies af.”

De NMBS, eigenaar van het stationsgebouw, liet al weten plannen te hebben voor de afbraak van het stationsgebouw en er een overdekte fietsenstalling te plaatsen.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #4 ·
gva.be

CD&V WIL SIGNAAL GEVEN AAN GEMEENTEBESTUUR

Oppositie is niet blij met vernieuwde dorpskern

Vandaag om 03:00 door rouy

SINT-KATELIJNE-WAVER - Bert De Keyser van oppositiepartij CD&V in Sint-Katelijne-Waver heeft geen goed oog in de werken rond de dorpskernvernieuwing van de Elzestraat. “De site is herschapen tot een betonnen woestijn”, meent hij.


De dorpskern van de Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver ondergaat momenteel een make-over. De parking aan het nabijliggende Sint-Michielsdomein en het zwembad werden al aangelegd, maar nu is het de beurt aan het dorpsplein zelf. “Voor het nieuwe wegdek werd een enorm grof materiaal gekozen dat anno 2017 eigenlijk alleen nog gebruikt wordt in melkveestallen. Het geeft een mistroostige indruk op een dorpsplein dat bruisend zou moeten zijn. Daarnaast gaat het bestuur er een parkeerverbod invoeren en de terrassen van verschillende horecazaken verkleinen. Hierdoor hebben we al emotionele reacties binnengekregen van inwoners van de woonkern. In de verbinding tussen het zwembad en het dorpsplein blijft het water zelfs op de tegels staan, en we hopen dat het gemeentebestuur hier tijdig iets aan doet. We hebben dit project inderdaad goedgekeurd op de gemeenteraad, maar hebben toen om meer details rond de plannen gevraagd en ze niet gekregen”, zegt De Keyser.

“Er wordt kritiek gegeven op een werf die nog maar half afgewerkt is. Je kunt het vergelijken met een huis in ruwbouw, dit komt ook niet overeen met de uiteindelijke woning. Uiteraard moet alles in orde zijn en gaat er nog overleg gepleegd worden met de aannemer, maar verder zitten we op schema”, zegt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw (N-VA). Op 16 september staat de officiële heropening van de dorpskern op de planning.​
 
1 - 4 of 4 Posts
Top