SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 211 Posts

·
Registered
Joined
·
628 Posts
Plannen rond nieuw pretpark in België worden concreter.

H&L Invest "in oprichting" legt concrete plannen voor en wil in 2012 het nieuwe Family Entertainment Resort openen.

Het project bestaat uit het realiseren van drie themaparken: een attractiepark, een natuurgericht educatief park en een aquapark. Aansluitend zullen drie themahotels aan de parken gekoppeld worden, een winkel- en uitgaansbuurt, een kantoorzone met expo en hotel, een residentiële futuristische woonbuurt en algemene diensten. Op dit moment wordt er druk onderhandeld met Vlaanderen en met Wallonië. Waar de exacte locatie komt is momenteel nog niet duidelijk. Het belang van Limburg meldt dat het megapark zich in Sint-Truiden zou vestigen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar een plaats in Henegouwen.

Het zou om een zeer belangrijke investeringswaarde gaan en zou -constructieperiode inbegrepen- tussen de 50.000 en 100.000 directe en indirecte jobs creëren. Jaarlijks worden tussen de 5 en de 7.5 miljoen toeristen verwacht. Dit zijn zowel vrijetijdstoeristen als zakentoeristen.

In juni wordt de knoop van de locatie doorgehakt. Het resort is voorzien haar deuren te openen in 2012.

bron: www.tpv.be, belang van limburg

Het wordt dus blijkbaar veel meer dan enkel een pretpark, het wordt in ieder geval gigantisch, te groot zelfs denk ik. Laat ons hopen dat dit project er door komt! maar die kans lijkt mij maar klein. Toerisme Vlaams-Brabant en Limburg lachen in ieder geval het hele project weg en zien het enkel als een onmogelijk geheel van grootheidswaanzin.
 

·
Registered
Joined
·
240 Posts
Eén of andere stunt om naambekendheid te krijgen?

het is onmogelijk te realiseren, pure verspilling van het landschap, verkeerschaos tot gevolg, veel te groot, ...

Het zou erg zijn áls het er zou komen, we leven niet in Amerika he...
 

·
Registered
Joined
·
240 Posts
Moren-o said:
De extra jobs, kantoren en woongelegenheid zouden wel veel betekenen voor de hele regio.

Maar de getallen waarmee de ondernemers jongleren zijn volgens mij ronduit hallucinerend en buiten proportie.
Als men de omvang van het project herziet, kan ik weinig nadelen zien.
Er is gewoon geen markt voor nog extra recreatieparken van die omvang of een kleinere omvang. Plopsa Indoor Hasselt is er pas, Het Land van Ooit in Tongeren is men aan bezig, Bobbejaanland en Walibi liggen ook niet zo ver weg. Je kan moeilijk om de 10 km een recreatie -en attractiepark openen.

Vorig jaar was er een project in Maasmechelen bij Maasmechelen Village voor een 'fiets-pretpark'. Nu is het opeens verdacht stil errond geworden.

België moet niet veranderen in 1 groot pretpark. En laat ook nog wat van de natuur in Haspengouw over. Het is één van de weinige regio's in Vlaanderen waar het nog relatief rustig is en waar de natuur haar kansen krijgt.
 

·
Registered
Joined
·
2,880 Posts
Dat is waar. Recreatie/pretparken zijn leuk voor de werkgelegendheid en economie, maar ten eerste ook desastreus voor een karakter van zo'n streek. 500 hectare is niet niks. Daarbij, wat inderdaad niels52 ook zegt, moet je niet een overaanbod creeren voor zulke parken, want dan kan je wel werkgelegenheid creeren, er moeten ook mensen op af komen.
 

·
Funk me
Joined
·
853 Posts
Ik vind vooral de proffesionele ontwerptekeningen benoemingswaardig
Tja dat ze op wantrouwen stuiten moet niet verbazen.
 

·
Registered
Joined
·
12,992 Posts
***

Er is inderdaad al een overaanbod aan pretparken in België. Als dit project doorgevoerd word zal dat gelijk het einde van Walibi en vooral Bobbejaanland zijn. Die zullen worden doodgeconcureerd en aangezien beide deel uitmaken van een enkel op winst gerichte concorn zullen deze laatsten de parken snel laten vallen.

Al is dit project natuurlijk beter nieuws dan dat nieuwe plopsaland in Coo. Alsof we er daar nog niet genoeg van hebben.

Bovendien is 7,5 miljoen bezoekers per jaar een wel een heel optimistische schatting. Zeker als je weet dat de Efteling jaarlijks 'maar' 3 miljoen bezoekers trekt.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Sint Truiden: kwadesteenweg, met zéér tof torentje !

Dit project, gelegen in het centrum van St-Truiden, behelst in samenwerking met de CV nieuw St-Truiden de bouw van 50 appartementen waarvan 40 bestemd voor verhuring en 10 voor verkoop. De koopappartementen worden in een aparte woonblok voorzien en hebben allen 2 slaapkamersecht een te gek torengebouwtje aan dit project vastgebouwd, hier !

laatste foto uit vroege fase, om te laten zien hoe enorm dit project eigenlijk wel is !
 

·
D S - 15 05 2009
Joined
·
373 Posts
Dit is een van de laatste projecten van Aldo Rossi, uitgevoerd door uiteraard Degregorio!

Dit is het befaamde project dat de oorzaak is van de schade aan heel wat huizen in de stad. (Het grondwater met 16 meter verlagen doe je niet zomaar hé)
 

·
Registered
Joined
·
19,866 Posts
www.deredactie.be

Sint-Truiden plaatst verzinkbare urinoirs

wo 11/02/09 14:25 - Op de Markt in Sint-Truiden heeft een Nederlandse firma drie verzinkbare urinoirs geplaatst. Zulke urinoirs steken alleen 's avonds uit de grond. Het is de bedoeling om zo het wildplassen tegen te gaan. Sint-Truiden is de eerste stad in ons land die verzinkbare urinoirs heeft.
wat een primeur :)
 

·
Cosa dire cosa fare
Joined
·
3,437 Posts
Belang van Limburg, 9 december 2010

Helikopters dwarsbomen windmolenpark

Luchtvaartautoriteiten geven negatief advies voor Saffraanberg

Sint-Truiden - De kans dat er windmolens komen op de Saffraanberg is klein. De luchtvaartautoriteiten hebben namelijk negatief advies gegeven. De Saffraanberg is anders wel een toplocatie voor windmolens. Zowel de stad Sint-Truiden als Limburg 'Win(d)t hebben voor die plek vergunningen aangevraagd.

Zowel Limburg Win(d)t als de stad Sint-Truiden willen windmolens bouwen op de Saffraanberg. De stad is al een paar jaar met dat project bezig, maar wachtte met een dossier in te dienen tot ze groen licht kreeg van Defensie. De Saffraanberg ligt namelijk in een oefenzone voor helikopters van het leger. Deze zomer bleek plots dat Limburg Win(d)t op net dezelfde plaats als de stad windmolens wilden bouwen. "Zij willen 5 windmolens op de plaats waar wij er 10 willen", legt schepen Roland Duchâtelet (Open Vld) uit. Met de hete adem van Limburg Win(d)t in de nek, heeft de stad dan ook snel haar vergunning aangevraagd. "Ook al wisten we dat het probleem met het leger nog niet was opgelost. Maar wij wilden ons project verdedigen. Want de overheid kan moeilijk 2 windmolens op dezelfde plek vergunnen."

Leger
Maar nu blijkt dat een vergunning niet kan. Het directoraat-generaal Luchtvaart heeft negatief advies gegeven en verwijst hiervoor ook naar Belgocontrol en Defensie. "In een pre-advies van vorig jaar had Belgocontrol nochtans gezegd dat het wel kon", zegt Duchâtelet. Ook met het leger is er onderhandeld. "Eerst hebben we, in 2008, in een pre-advies negatief advies gekregen van het leger. Maar in 2009 is ons gezegd dat ze, in het kader van herstructureringen, de zaken gingen herbekijken. We hadden dus nog hoop." De minister van Defensie reageert verbaasd op het feit dat de Luchtvaart naar hen verwijst. "Wij hebben voorlopig nog geen enkel advies gegeven", zegt de woordvoerder van minister De Crem.

E40
Het oefenterrein voor helikopters loopt net van aan de N3, de weg waarlangs de windmolens zouden komen, tot in de Ardennen. Enige uitzondering is de E40. Daar kunnen aan weerskanten wel windmolens komen. De stad had nu gehoopt om ook zo'n uitzondering te bekomen voor de N3. Ze hadden ook vernomen dat er in de praktijk nauwelijks helikopters landen op de Saffraanberg. En dat die nog altijd kunnen uitwijken naar Brustem.


Wallonië zegt nee tegen windmolens langs de E40

Sint-Truiden participeert ook nog, samen met onder meer Landen, Electrabel en Infrabel, in het grote Greensky-windmolenpark langs de E40. Voor de inplanting van de 16 windmolens aan de Vlaamse kant, loopt de aanvraag nog. Voor de 13 turbines aan de Waalse kant hebben ze intussen bot gevangen. Al is er nog een beroepsprocedure mogelijk. "Wij hebben opmerkingen gekregen van de RTVF en van de ULM-vliegclub", zegt Duchâtelet. "De RTBF zegt dat die windmolens hun zendmast in Borgworm storen. Een absurd argument, want uitzendingen worden tegenwoordig toch digitaal doorgestuurd. We gaan binnenkort met deze mensen praten."
 

·
Premium Member
Joined
·
12,815 Posts

·
Premium Member
Joined
·
12,815 Posts
^^

Nieuwbouw 49 sociale huurwoongelegenheden (39 huur en 10 koop)
met ondergrondse parking, fietsbergingen en aanleg privé en
openbaar binnengebied
Kwadensteenweg 61-69 te 3800 Sint-Truiden
datum : 2002 - 2008
bouwheer : cv Nieuw Sint-Truiden en cv Kleine Landeigendom Tongeren
Laureaat wedstrijdhet bouwblok - volume
een eenheid van volume wordt bekomen door de keuze van materialen, een paarsrode tot zwarte baksteenwand voor de wanden, en een liftkoker in ruw gehouwen betonnen parement.

de plek wordt gekenmerkt door enerzijds de aanwezigheid van het naastliggende woonblok, de 'Amelinckx' genoemd, en anderzijds de kleinschalige woonhuizen, het gegeven van de 'Amelinckx' wordt aangegrepen om ernaast een minstens even hoog woonblok in te planten, naast de bestaande woonhuizen wordt in het project de kleinschaligere koopwoningen ingeplant, alzo ontstaat een randstedelijk karakter dat enerzijds aansluit op het omliggende, maar anderzijds zijn eigen karakter behoudt

de woningen
Eer is gekozen voor doorzonwoningen voor de voornaamste types, wegens zowel contactmogelijkheid met de tuin als de straat of het binnenplein

de gelijkvloerse woningen zijn voorzien van een eigen tuin, waarbij de meeste gelijkvloerse woningen een directe toegang hebben van hun tuin tot de ondergrondse kelder via een buitentrap, de bovenliggende appartementen bezitten ofwel ruime dakterrassen of zijn voorzien van een aan de gevel gehangen betonnen terras'doos'

het openbare gebied
herkennen wij als een 'omwald' plein, met diverse doorzichten, doorgangen en rustpunten, het openbare gebied functioneert tevens als fiets- en wandelpassage, en moet het achterliggende terrein en straat ontsluiten dat in de toekomst nog verder ontwikkeld en uitgebouwd zal worden tot woongebied

ingenieur stabiliteit : Paridaens ingenieurs bvba
ingenieur speciale technieken : Studiebureel SB Heedfeld nv
ingenieur speciale technieken elektriciteit/ventilatie/sanitair : WAW architecten
 
1 - 20 of 211 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top