SkyscraperCity Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,939 Posts
Discussion Starter · #1 ·
L’Ajuntament de Sitges presenta un projecte únic per convertir la ciutat en referent internacional de l’Economia de la Creativitat

El projecte, anomenat 'Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani', contempla la creació d’un nou campus de 100.000 m² per a centres formatius, empreses i organitzacions dedicades a l’art i la creativitat.

Convertir Sitges en un referent internacional de l'Economia de la Creativitat, dinamitzar, diversificar i desestacionalitzar l'economia del municipi, crear nous llocs de treball i esdevenir un pol d'atracció d'artistes i talent són els principals objectius del projecte Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani.

L'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha presentat avui aquest projecte de ciutat, econòmic, social, formatiu i territorial que integra art, tecnologia, economia i territori en un concepte únic i innovador, que convertirà Sitges en centre de referència internacional de les arts i la creativitat.

Baijet ha explicat que “Qualia Sitges és el fruit d'un treball que va començar el 2003, orientat a establir una visió estratègica que, reafirmant els valors del passat, aconsegueixi la prosperitat econòmica i social de Sitges i marqui el camí a seguir fins el 2030”.

El projecte Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani es vertebra sobre quatre plans estratègics: Espai de la Mediterrània; Sitges, Vila de festivals; Liceu de Sitges i Campus Qualia Sitges. El primer, l'Espai de la Mediterrània, és un espai de convivència entre tradició i actualitat que neix amb l'objectiu de preservar el patrimoni arquitectònic i cultural del nucli històric de Sitges i dinamitzar-lo cultural i artísticament.

Sitges, Vila de festivals és una marca que posiciona Sitges com a referent cultural i que garanteix una oferta artística de qualitat al llarg de l'any. El Liceu de Sitges contempla dotar a Sitges d'una Escola municipal de música, dansa i teatre, així com d'una Escola municipal d'Arts plàstiques i audiovisuals. Per últim, el Campus Qualia Sitges és l'eix més important del projecte i avui s'ha donat el tret de sortida a la seva posada en marxa.

Campus Qualia Sitges, un espai únic a Europa

El Campus Qualia Sitges és un espai pensat per a la innovació i la formació que reunirà centres formatius, empreses i organitzacions vinculades als sectors emergents amb més projecció de futur a nivell local i internacional.

El Campus Qualia Sitges ocuparà un espai de 100.000 metres quadrats, situat entre el Sitges Centre de Disseny i el Parc de Can Robert. Es tracta d'un espai que acull diversos parcs, equipaments públics, centres educatius i edificis dedicats a la innovació, incubació i acceleració de projectes artístics, culturals i empresarials; un espai per a la formació, retenció i atracció de talent. Les edificacions integrants del Campus Qualia Sitges seran ecosostenibles i pensades per a la preservació del medi ambient.

Impulsat per l'Ajuntament de Sitges, el Campus Qualia Sitges compta amb el suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya a través del programa Talent Emprenedor.

El Barcelona Institute of Performing Arts aposta per Qualia Sitges

Sitges aposta per tenir centres universitaris reconeguts internacionalment. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sitges ha adjudicat l'assentament al municipi del Barcelona Institute of Performing Arts, una universitat dedicada a la formació en arts escèniques.

La futura universitat s'ubicarà en un espai de 20.000 metres quadrats, on preveu comptar amb 1.500 alumnes d'arreu del món que es formaran en interpretació, dansa, música, disseny d'escenografia i teatre, entre d'altres; a través de graus, postgraus i màsters.

El Màster Pla del projecte

El Màster Pla del projecte ha estat elaborat per Fundación Metrópoli, una institució de projecció internacional que té com a missió contribuir a la innovació i al desenvolupament sostenible de les ciutats i territoris. El projecte estableix les directrius per al desenvolupament del Campus Qualia Sitges i està recollit en un llibre ja editat i presentat avui.

El pla preveu tres tipologies d'edificis singulars i ecosostenibles. La primera, els Cubs d'Innovació – Caus Ferrats del segle XXI, edificis destinats a la incubació d'idees i a la innovació. La segona tipologia, els Edificis Zero, dissenyats per a l'atracció d'empreses creatives i de talent, amb una arquitectura de caràcter experimental amb l'objectiu de zero consum d'energia, zero consum d'aigua i zero generació de residus.

Per últim, els Mat Buildings són construccions horitzontals integrades dins les denominades topografies intel·ligents i estan pensats per acollir diverses activitats relacionades amb el món del disseny d'avantguarda; així com empreses de serveis com bars i restaurants.

Aquests edificis estaran distribuïts en el Saló Mediterrani, l'eix verd que vertebra tot el Campus Qualia Sitges. El projecte també inclou l'Espai Escènic i Audiovisual, amb capacitat per a 800 persones i que disposarà d'una de les sales d'assaig més grans i amb més prestacions d'Espanya; i la Plaça de l'Esport.

Sitges Centre de Disseny

El Sitges Centre de Disseny és una peça clau de dinamització del teixit empresarial i de Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani, ja que en aquest centre hi haurà el Centre d'empreses creatives, on podran instal·lar-s'hi 10 empreses de nova creació amb activitats vinculades a la innovació i a les noves tecnologies. En aquest mateix emplaçament també hi haurà l'Oficina de l'Economia de la Creativitat.

http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=20595396

 

·
Moderator
Joined
·
28,939 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Sitges une formación y empresa para crear un 'mega' centro de excelencia mundial

• El Ayuntamiento de la ciudad aprueba el proyecto de construcción del campus de 100.000 metros cuadrados acogerá centros formativos, empresas y organizaciones dedicadas al arte y la creatividad

Sitges se abre al mundo. ¿Cómo? Apostando por la excelencia y uniendo la formación universitaria de calidad, la creatividad y el mundo empresarial para que las ideas no caigan en saco roto. El Ayuntamiento de Sitges ha presentado hoy el proyecto para construir un macrocomplejo creativo en el que se invertirán más de 80 millones de euros y que forma parte de un plan de inversiones que pretende "diversificar y desestacionalizar" la economía del municipio. El proyecto de construcción del campus de 100.000 metros cuadrados acogerá centros formativos, empresas y organizaciones dedicadas al arte y la creatividad.

El conjunto del plan supondrá una inversión global superior a los 150 millones de euros, de los cuales ya se han invertido 40 millones, y prevé la creación de 2.200 puestos de trabajo directos de alta calificación en diez años, según ha explicado en rueda de prensa el alcalde de la población, Jordi Baijet. Baijet ha señalado que la idea del complejo nació de la necesidad de buscar vías complementarias al turismo, que representa el 80% del PIB de Sitges, aprovechando la situación geoestratégica del municipio y su "alta conectividad" con el resto del mundo.

"La identidad de Sitges está basada en unos valores como la creatividad o la diversidad que están plasmados en este proyecto", ha apostillado Baijet, que ha insistido en que la economía de la creatividad es un sector que "comienza a dar unos frutos muy importantes".

El macrocomplejo creativo supondrá la edificación de tres tipos de edificios: los llamados 'Cubos de innovación' que funcionarán como centros de experimentación y transferencias de conocimiento para empresas, los 'Edificios Cero' que serán incubadoras de proyectos empresariales y que deben su nombre a su autosuficiencia energética, y los 'Mat Buildings', unas construcciones horizontales e integradas en el paisaje.

El campus también acogerá centros docentes de "proyección internacional", como el Barcelona Institute of Performing Arts (BIPA), donde se impartirá formación universitaria de interpretación, música, diseño de escenografía teatro o diseño audiovisual, a imagen y semejanza de la escuela del mismo nombre fundada por el cantante Paul McCartney en Liverpool (Reino Unido).

El futuro director del BIPA, Giles Auckland-Lewis, ha recalcado que la oferta formativa del centro, que contará con 1.500 alumnos de todo el mundo, se completará con cursos de acceso de un año, cursos extraescolares y de verano, además de estudios para no universitarios.

Por su parte, la presidenta del Área de promoción económica del Ayuntamiento, Carme Prat, ha recalcado que la gestión del complejo creativo se llevará a cabo a través de una sociedad mixta público-privada, con la concesión administrativa de suelo público a 50 años para las empresas que quieran instalarse en el centro.

El campus, que "aunará creatividad, tecnología y negocio", se engloba dentro del proyecto 'Qualia Sitges. Espacio creativo del Mediterráneo', que establece además la creación de espacios para la celebración de festivales, la recuperación del patrimonio histórico y arquitectónico del centro histórico de la población y la construcción del Liceo de Sitges, que será una escuela municipal de teatro, música y danza para niños y adultos.

http://www.lavanguardia.es/ciudadan...ear-un-mega-centro-de-excelencia-mundial.html
 

·
Recondita armonia
Joined
·
5,979 Posts
Interessant,

Ja hi ha spai x fer-ho?
Sí, estarà a l'única zona que queda sense urbanitzar per sobre de les vies del tren (a la dreta anant cap a Vilanova), a una franja d'uns 700 metres de llarg en paral·lel a la línia de ferrocarril (més o menys a 1km al sud de l'estació).
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top