Skyscraper City Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Samo kad se setim...rucak u Becu, vecera u Bratislavi, dorucak u Pragu. April je bas bio uzbudljv mesec:D

Eto, stigli smo i do Bratislave. Glavni grad Slovacke sa nekih 450.000 stanovnika (600k u regiji). Cesto mozete cuti/procitati kako Bratislava i Prag su jedine opstine/gradovi u Istocnoj Evropi koje uzivaju ekonomski standard veci od proseka Evropske Unije. Prag sa svim onim turistima jos i mozda ali iskreno govoreci, Bratislava je jos uvek daleko od toga. Mozda sam ja imao neka velika ocekivanja, znajuci koliko je "green-field" investicija Slovacka uspela da privuce zadnjih par godina, posebno u grani auto-industrije (Slovacka je postala Istocno Evropski Detroit) ali standard mi se uopste nije ucinio boljim od recimo onog u Beogradu ili Novom Sadu (Bratislava nije nista veca od NS-a), a o Zagrebu ili tek Ljubljani da ne govorim.

Ali dobro, bice bolje...stvarno se dosta gradi u Bratislavi, ima par dobrih nebodera koji ce se graditi tokom sledecih 5-6 godina, a ono sto me posebno raduje je dugi niz lepih projekata uz samu obalu Dunava...projekata koje bio Beograd trebao da prati i mozda emulira.

Evo i slika....nisu bas najbolje ispale ali sta je tu je:D

Seriju pocinjemo polaskom sa Sud-bahnhof stanice u Becu...hvala Bogu, nju uskoro planiraju da ruse i da grade jednu centralnu stanicu. Projekat je vredan oko milijardu evra.
 

·
קוסובו ה
Joined
·
1,409 Posts
Nikad nisam bio u Bratislavi i poslije ovih slika nemislim da cu je ikad posjetiti. Uopce mi se nesvidja grad.
 

·
Registered
Joined
·
1,536 Posts
svidja mi se, bas mi je drago kad vidim napredak. Nego da li je bilo dobrih riba?
 

·
Registered
Joined
·
3,831 Posts
Da li si baš pokušavao da prikažeš goru stranu grada, ili je ovo realno stanje? Mislim, ovo deluje očajno, ma BG mi deluje sređeniji. Mislim koja razlika između one stanice u Beču (iako je matora i ružna) i ove u Bratislavi (kao da gledam neku našu stanicu). Pa onda oronule fasade, zapušteni trotoari, matori tramvaji... Tu sam na forumu video neke slike našminkanog dela grada, ali ovo je strašno!!!!! To nisam očekivao!!! :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Ne, uopste nisam imao neki motiv da prikazem samo losiju stranu Bratislave. Jedina stvar za koju me mozes okriviti je cinjenica da ponekad volim da slikam neke delove grada koji jos nisu bili predstavljani na forumu, iz kojekakvih razloga;)

Ja sam se vec navikao na to da svaki grad ima svoje lepse i ruznije strane... i mislim da se ne treba preterano uzasavati Bratislavom. Slicna stvar se moze videti u recimo Cikagu, trecem grad Amerike koji sam prvi put posetio prosle godine, koji u centru izgleda cakum-pakum, ali cim se malo zadje u neke okolne delove grada, izgleda gore nego dosta zemalja tkzv. "Treceg Sveta".

Na kraju, mora se reci da se danas stvarno dosta gradi i renovira u Bratislavi , i iskreno mislim da ce za nekih 10-tak godina grad biti lepsi i sredjeniji od Beca.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top