SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
21 - 40 of 56 Posts

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Gdyby ktoś zatęsknił za możliwością łatwego zliczenia lajków pod postem, służę skryptem do GreaseMonkey: https://github.com/skalee/ssc-grease/blob/master/scripts/likes-counter.js.

Działa to tak (na przykładzie jednego z haseł słownika 100LP):



Skrypt ten niemal dubluje funkcjonolność tego autorstwa Bada455. Gdybym zawczasu wiedział o istnieniu tego wątku, to pewnie bym go nie popełnił. Może komuś bardziej spodoba się moja propozycja, więc tu zostawię jako alternatywę. Przypuszczam, że nie można używać obu na raz, ale nie sprawdziłem. Może kiedyś wrzucę na GreasyForka, póki co trzeba ręcznie.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Czerwona łapka (zamiast bladej) pod zalajkowanym postem. Wreszcie widząc starszy post, wie się już na pierwszy rzut oka, czy się go wcześniej zalajkowało, czy też nie. O taka:



Działa pod Firefoksem. Nie testowałem pod Chrome ani Edge – być może zadziała, lecz przypuszczam, że jednak będzie wymagać drobnych zmian.

Jeśli wolicie inny efekt (np. szara łapka albo kciuk w dół), można to zmienić w funkcji "color_post". Zawarłem tam kilka propozycji.

https://github.com/skalee/ssc-grease/blob/master/scripts/like-highlighter.js
 

·
Trybunał Stanu
Joined
·
6,476 Posts
A mógłbyś to zgrać jakoś ze skryptem el_nino z pierwszej strony? Chodzi mi o ten z czerwonym sercem.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Hmm, wygląda na to, że znowu przeoczyłem istnienie jakiegoś trochę podobnego skryptu :) Później pomyślę nad tym, choć na tym etapie nie wykluczam, że łatwiej będzie mi zmodyfikować skrypt El Niño.
 

·
Wanna play?
Joined
·
3,013 Posts
Discussion Starter #26
^^ Twoje lepiej napisane ;) Zaletą jest iż nie ładuje się od nowa cały post po kliknięciu polubienia. Duża część to oryginalny kod obsługujący polubienia.
 

·
Trybunał Stanu
Joined
·
6,476 Posts
Panowie, a co powiecie na skrypt wyświetlający na usercp.php ilość nieprzeczytanych postów w danym wątku? Da się?
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
A masz pomysł skąd wyciągnąć informację na temat liczby nieprzeczytanych postów w danym wątku?
 

·
Trybunał Stanu
Joined
·
6,476 Posts
Hm.. Link do wątku na usercp.php kieruje do pierwszego nieprzeczytanego postu. Każdy z nich ma w nim swój numer, na górnej belce po prawej stronie. Twój ma numer 28. Potem należałoby ustalić numer ostatniego postu z ostatniej strony i odjąć dwie wartości.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Ale sam link na UserCP zawiera jedynie identyfikator wątku, np. "showthread.php?goto=newpost&t=2017475". Jak mi się wydaje, nie można wywieść potrzebnych informacji inaczej, niż otwierając ową stronę. A to nie wchodzi w rachubę, bo po pierwsze oznaczy posty jako przeczytane, a po drugie może zarżnąć SSC, a wiemy, że tym serwerom niewiele potrzeba.
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
hmm niby jest miejsce gdzie to "widać"

img#thread_statusicon_XXXXX[alt]

tyle że xxxxx jest zmienne (bo to id), a alt wymaga parsowania (i pewnie cierpi na LC_LANG, czyli jest zmienny od języka)
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Ale ta podpowiedź „You have N post(s) in this thread” to liczba Twoich własnych wpisów w danym wątku, a nie liczba postów dodanych od ostatniej wizyty.
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
ooo kurcze, faktycznie - jakaś pomroczność mnie dosięgła
sorry
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
El nino jest autorem niezwykle użytecznego skryptu pn. „Duży przycisk do ostatniego pierwszego nieprzeczytanego postu”. Popełniłem parę drobnych modyfikacji, dzięki czemu strona się nie rozjeżdża i wszystko ciut lepiej wygląda, konkretnie tak:



Poza tym działa bez jQuery, ale to raczej techniczna informacja. Z tego względu raczej nie pójdzie na starych przeglądarkach.

Skrypt jest już na GreasyForku (https://greasyfork.org/en/scripts/383658-stubborn) oraz, jeśli ktoś woli, na GitHubie (https://github.com/skalee/ssc-grease/tree/master/stubborn).

Moje pozostałe skrypty: https://greasyfork.org/en/users/212840-skalee.
 

·
Trybunał Stanu
Joined
·
6,476 Posts
A mi rozszerzenie obsługujące skrypty nie chce działać od rana i nie wiem czemu.
 

·
demon Laplace'a
Joined
·
243 Posts
Pamiętam kiedyś była kapitalna możliwość na forum by wyświetlić posty z największą liczbą like'ów. Czy są jakieś skrypty które by takie coś ponownie umożliwiały?
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
^^ #niedasie
realnie tylko po stronie serwera takie staty są możliwe
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
malutki skrypcik do przyklejenia nicka dla danego postu, przydatne przy dłuższych postach.
Jak dany username się doskroluje do samej góry przeglądarki to tam zostaje, aż do następnego posta

https://greasyfork.org/en/scripts/386620-skyscrapercity-stiky-user-name



trochę się gryzie wizualnie ze skryptem wb2010 (tło nicka jest wypełnione jednym kolorem), wiec nie jest to dla ludzi z jakąś formą OCD.

Prawdopodobnie nie działa w oryginalnym gracemonkey, za to violent i tamper powinno, acz przyznaje że testowałem tylko pod [email protected]

dopisek: (v1.11) dla grace-ja dodałem co nieco kodu, wiec i tam powinno już działać.


No i przyznam że chciałem całą treść z tego pola przyklejać, ale przekracza to moje umiejętności/chęci ;D, prawdopodobnie trzeba by przepisać zawartość do osobnego diva, albo wstrzyknąć mnóstwo css.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
@ArtiiP — starczy dodać element <style> gdziekolwiek do dokumentu. Przypuszczam, że to całe GM_addStyle, którego użyłeś, właśnie tak działa:

Code:
// ==UserScript==
// @name         skyscrapercity stiky user name
// @namespace    stiky_user_name
// @version      1.01
// @description  stiky post user name
// @author       Arti
// @match        https://www.skyscrapercity.com/showthread.php*
// @grant GM_addStyle
// @run-at   document-end
// ==/UserScript==

var css = `
  td.alt2 > div[id^=postmenu_]  { /* :nth-child(1) */
    position: -webkit-sticky;
    position: sticky;
    top: 0;
    right:0;
    background-color: #E1E4F2;
    }
`;

var styleElement = document.createElement('style');
styleElement.innerHTML = css;
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(styleElement);
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
@skejl: :hmm: polazłem na gihtuba graceja i znajduje mi tam polyfille na GM_addStyle, wiec teoretycznie powinno to to działać, z drugiej wisi jakiś issue, że nie :WAT:.

Patrząc na całokształt projektu gracemonkey (po wymuszonej przesiadce na webextensions) to trudno powiedzieć co tam działa, a co nie.
 
21 - 40 of 56 Posts
Status
Not open for further replies.
Top