SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
41 - 56 of 56 Posts

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
@skejl: :hmm: polazłem na gihtuba graceja i znajduje mi tam polyfille na GM_addStyle, wiec teoretycznie powinno to to działać, z drugiej wisi jakiś issue, że nie :WAT:.
U mnie (Firefox+Greasemonkey) działa jedynie wersja z moimi zmianami, ta z postu #39.

No i przyznam że chciałem całą treść z tego pola przyklejać, ale przekracza to moje umiejętności/chęci ;D, prawdopodobnie trzeba by przepisać zawartość do osobnego diva, albo wstrzyknąć mnóstwo css.
Jako bardzo zadowolony użytkownik tego skryptu stwierdzam, że tak jak jest teraz, jest bardzo dobrze. Dzięki temu widać nazwę użytkownika nawet wtedy, gdy tylko samiuśka końcówka posta mieści się na ekranie. A w tej wersji niby-lepszej widziałbym zamiast tego ile ma postów, lajków, a w najlepszym razie kawałek awatara.
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
^^ no dobra przekonałeś mnie w obu sprawach (acz oczywiście po swojemu musiałem)

proszę daj znać czy działa
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts

·
Trybunał Stanu
Joined
·
6,476 Posts
Ja mam prośbę do piszących skrypty.
Mógłby ktoś z Was napisać skrypt, który zamraża stronę inforpasażera gdy po automatycznym odświeżeniu strony nie ma dostępu do internetu? Teraz cała zawartość znika, informując o braku połączenia, a jak mam IP otwartego w czasie podróży to często nie ma zasięgu i nie można sprawdzić czy jadę w planie czy nie. W miarę możliwości prosiłbym też o jakiś licznik informujący od jakiego czasu strona jest offline.
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
słabo to widzę
tam jest pełen reload, wiec wszelkie dane na poziomie js są killowane.

podejście na ubicie tego reload też jakoś nie funguje.
prostackie for (var i=0; i<1000000;i++){clearTimeout(i)} z konsoli nie daje rady, i w sumie nie wiem czemu, może odnawiają na jakimś evencie, ale to już przekracza moje zdolności.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Może trzeba podejść inaczej do tematu — postawić lokalnie jakieś proxy z cachem i łączyć się przez to proxy. Taki luźny pomysł, jeszcze do końca nieprzemyślany.
 

·
Trybuna&#322; Stanu
Joined
·
6,476 Posts
słabo to widzę
tam jest pełen reload, wiec wszelkie dane na poziomie js są killowane.

podejście na ubicie tego reload też jakoś nie funguje.
prostackie for (var i=0; i<1000000;i++){clearTimeout(i)} z konsoli nie daje rady, i w sumie nie wiem czemu, może odnawiają na jakimś evencie, ale to już przekracza moje zdolności.
Szkoda.
Kiedyś, kiedyś, jak jeszcze Opera była samodzielną przeglądarką można było w niej zablokować automatyczne odświeżanie strony albo ustawić własną częstotliwość. Nie wiem, może to Ci jakoś naświetli kierunek.
 

·
Registered
Joined
·
7,687 Posts
Linki do tweetów

Jeśli ktoś blokuje zawartość stron trzecich, to nie widzi tweetów. Nawet więcej: w ogóle nie wie, że coś powinno się wyświetlić. No to napisałem skrypcik, który dodaje link do takiego niewidzialnego tweeta, żeby sobie można było kliknąć. Efekt wygląda jak poniżej:

– GreasyFork: https://greasyfork.org/en/scripts/390648-links-to-tweets-for-skyscrapercity
– GitHub: https://github.com/skalee/ssc-grease/tree/master/links-to-tweets
– Moje pozostałe skrypty: https://greasyfork.org/en/users/212840-skalee
 

·
Ar't
keep calm & ***** ***
Joined
·
865 Posts
w jakims hydeparkowym wońtku wynikła potrzeba powiększenia youtubowego okienka

oto kot, każdy widzi co to za kot
podaje w tej mniej wygodnej formie, gdyż prawdopodobnie moje ustawienia rozmiarów są dla wielu nie ciekawe

te 800 i 480 pod koniec trzeba sobie samemu do swoich potrzeb zmienić, warto jednak zachować proporcje.

Code:
// ==UserScript==
// @name          skyscrapercity youtube resizer
// @namespace     skyscrapercity_youtube_resizer
// @description   Resizes youtube on  VBulletin forums.
// @include       https://www.skyscrapercity.com/*
// @include       https://www.skyscrapercity.com/*
// ==/UserScript==
//

var vB = false;
var dtag = document.getElementsByTagName('div');
for (i=0; i<dtag.length; i++) {
	if (dtag[i].className.indexOf('smallfont') > -1) {
		if (dtag[i].innerHTML.indexOf('Powered by vBulletin') > -1) {
			vB = true;
		}
	}
}
if (vB) {
	var aSpan = document.getElementsByTagName('td');
	for (i=0; i<aSpan.length; i++) {
		if (aSpan[i].className == 'alt1') {
			var aYT = aSpan[i].getElementsByTagName('iframe');
			for (j=0; j<aYT.length; j++) {
				if (aYT[j].src.indexOf("https://www.youtube.com/") == 0) {
				  aYT[j].width=800;
				  aYT[j].height=480;
				}
			}
		}
	}
}
tak wiem, można by to i ładniej, i czytelniej, i w ogóle, ale mi się nie chce ;D
 

·
Registered
͏══════════
Joined
·
1,392 Posts
słabo to widzę
tam jest pełen reload, wiec wszelkie dane na poziomie js są killowane.

podejście na ubicie tego reload też jakoś nie funguje.
prostackie for (var i=0; i<1000000;i++){clearTimeout(i)} z konsoli nie daje rady, i w sumie nie wiem czemu, może odnawiają na jakimś evencie, ale to już przekracza moje zdolności.
Nie wiem, czy sprawa jest jeszcze aktualna, ale z tego co widzę window.stop(); z konsoli to ubija.
Można napisać skrypt, który domyślnie wykonuje to polecenie, a jeśli jest net, to odświeża przez JS po czasie x sekund.

Edit: a właściwie ubija, po minucie sprawdza, czy jest net, jeśli tak, to dokonuje odświeżenia, a jeśli nie, to wystawia gdzieś inkrementalny licznik minut.
 

·
Wanna play?
Joined
·
3,013 Posts
Discussion Starter #54
skejl, ArtiiP
Dajcie opis i linki do waszych skryptów, to podmienię zawartość pierwszego posta dodając je tam.
 
41 - 56 of 56 Posts
Status
Not open for further replies.
Top