SkyscraperCity Forum banner
1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
То не само това, ами има нужда и от преосмисляне на връзките с Цариградско шосе, които и в момента изнемогват.
Едно тунелно преминаване за изход посока център би облекчило много нещата, защото и в момента локалното с едноленотовото си спускане и светофара на Горубляне долу не могат да поемат трафика, дори извън час пик.
Kaто направят този нов участък от Ляпчев, спускането от Цариградско би трябвало да стане еднопосочно с 2-те ленти надолу.
Който идва от другата посока, ще влиза към магазините и офис сградите от Ляпчев.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
^^
^^
И аз мисля, че са достатъчно. Няма нужда да има паркомясто за всеки служител.
То там и без това инфраструктурата е недостатъчна, дори и с новия булевард. Особено ако се построят онези кооперации на рендера, плюс евентуалния Каньон на турците, и този район ще стане кошмар.
Трябва да си малоумен да си купиш жилище в Младост и да разчиташ на предвижване с кола.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Аз се надявам тази поляна да не я застроят толкова гъсто, като на рендера. Ще е като Манастирски ливади, тип арабско гето. Особено първите 10-на години докато не пораснат дръвчета ще е много грозно.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Нямаме нищо общо с Хонгконг, поне да се сравняваме с европейски градове.
То тук само продължение на Ляпчев няма да свърши работа. Даже ще влоши още повече положението в Младост, защото ще вкара транзитен трафик и от фортовете в квартала.
Един нов булевард до околовръстното би свършил по-добра работа, и ще изкара част от трафика от Младост. Незнам дали е предвиждано нещо такова.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Откъм Горубляне са паркинги, офиси и индустриани зони. А за Младост 1А булеварда е чудесен пробив и начин да се избегне Малинов. Т.е. "натоварването" ще намалее.
От къде ги тез "местни" дето били против. И от кога това е причина собствениците да не могат да си ползват земята? Освен, че общината не искат да си свършат работата друг проблем тук не виждам.
Едва ли ще се намали натоварването като се удвои Младост 1А. А този пробив още повече ще задръсти квартала като вкара транзитен трафик от фортовете и другите офис сгради, след като вече Цариградско издиша.
Нормално е да са против хората.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
На тази снимка, частта от квартала със старите панелки изглежда по-добре от новата... повече зеленина, повече отстояния м-у блоковете, предвидено отстояние от булеварда и улиците.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Отдавна не е коментирано, затова и аз ще го кажа. УЖАС са тия балончета. Грешката с дизайна е очевидна за всеки, царят е гол, няма смисъл да се хвърлят безброй много пари, за да се види, че крайния вариант е смешен. Разбира се, това е инвеститорско решение, но е факт, че после всички жители и гости на града ще гледаме сградата, не само инвеститорът. Всеки строител изгражда архитектурния облик на града и малко или много е длъжен пред обществото.
Това ако беше от значение в София, значи сега 90% от новото строителство трябва да се събори. Точно фортовете са от малкото, които залагат на архитектурния облик, иначе спокойно можеха да си застроят терена на 99% с един голям грозен правоъгълник подобно на Мегапарк, и да им излезе много по-евтино за същата застроена площ.
На мен тези балончета не ми изглеждат ужасни, пък и си личат само отблизо. Трябва да се види как ще изглежда и като се остъкли цялата сграда.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Няма да се случи, цял свят минава към жилищни/смесени кули.
Чак пък по цял свят... такива жилищни/смесени кули има само по централните части на най-големите градове. По крайните квартали ги има само в гетата на Азия и Южна Америка. Тук още малко ще изкарат, че да живееш в 20-30 етажна жилищна кула в Младост или Дружба е много елитно :LOL:
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Тези жилищни кули няма да ги бъде, това място не е подходящо за жилищно строителство, още повече луксозно. Накрая на града, до шумен булевард и в нищото. Там няма детски градини, училища, заведения, магазини. Луксозно високо жилищно строителство се прави само по централните части, на това място за да се продава, цените трябва да са най-много на нивото на Авигея.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top