SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 110 Posts

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Леле, дано общината се вземе в ръце, и забърза с булеварда и трамвая.

Иначе, не знам колко ми харесва дизайна, но определено от по-тесните си страни ще изглежда по-добре, отколкото от по-широките. Е, тесните страни са точно ориентирани към влизащите в София и към по-голямата част от града, така че хич няма да ни разваля гледката.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Проектът със сигурност допълнително ще облагороди района. Освен това, освен Скай Форт, Капитал Форт и Ийст Форт има още няколко височки изненади :)
А като се построи продължението на Копенхаген към Младост това допълнително ще буустне района и ще стане предпочитано място за инвестиции.
Просто не виждам и Скай Форт да е използваем без този булевард и трамвай. Сигурен съм че инвеститорите натискат общината, дано се получи.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Каблешков уж са казали че ще го правят едното платно догодина. Редно е следващото след Каблешков да е този пробив. Ефективно, отчитайки как главния архитект каза че няма да дава разрешения без транспортна обезпеченост на сградите, Скай Форт не трябва да получи разрешение въобще ако пробивът не бъде договорен.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Със сигурност действат укрепващо, даже да го разгледаш просто като чиста статика на обекта. Не че имам представа от строително инжинерство, но от физика всеки би трябвало да разбира поне малко. При това, със сигурност широки подземни етажи е по-добре от дълбоки подземни етажи. Не знам как всичко това се връзва със сеизмична и ветрова устойчивост, но строителните инжинери 100% са си направили сметките конструкцията да е достатъчно гъвкава.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
И Букурещ ;)
Имаш предвид там има повече на брой високи сгради? Ако броим Милениъма като три отделни сгради, мисля че е що-годе равна бройката на 100+ кулите, в зависимост дали броим хотел Родина или не. А тук току-виж и Гаранти Коза успели да вдигнат една сграда в следващите пет години.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Да бе да. Метрото, магистралата, и относително близките околовръстно и летище. Транспортна обезпеченост е 99% от привлекателността. Магазини даже да нямаше, щеше да се появят по естествен начин следвайки човекопотока.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Ако говорим за сгради, а не за инфраструктура, sure, най-важният е? Даже оставяйки размерите настрана, този проект ще е голям фактор в бъдещото урбанистично развитие на целия град.

Докато, разбира се, не обявят 300-метрова сграда до Люлин и kraxx не се окаже прав.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
^^ Това бе чисто хипотетично. Имах предвид, че Скай Форт ще предопределя развитието на областта около себе си като бизнес сити. И че този тренд в урбанистичното развитие би бил прекъснат примерно ако евентуално започне да се строи някаква още по-огромна сграда до Люлин, така че инвеститорите да се насочат да развиват бизнес сити там, вместо до Цариградско Шосе.

За сравнение, например Парадайс Тауър, даже да бъде построен, няма да повлияе особено на урбанистичното развитие. Няма как там да се нароят още дузина подобни сгради.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Тук важни са понятия като същност,идеи,усещане,авангардност,преосмисляне.
Също така са важни въпроси като "дали това изкуство ще разтапя колите, паркирали пред него?" или "дали няма пък това изкуство да стане твърде скъпо и трудоемко, че да можем да го финансираме?"

Колкото и да ти се иска да е обратното, инжинерните и финансовите аспекти са по-важни от каквито и да е творчески аспекти. Изкуството има пространство да се проявява само в строгите инжинерни и финансови граници, съответно е подчинено на онея изрази като "строителство, инвестиция, решения, процес, технологии.."
Но, разбира се, тук се намесва следния ефект:
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
Едва ли. Пазарът не се е променил към по-лошо (за тях), така че даже и да са очаквали да имат договори за наеми, а всъщност да нямат, те нямат основания да смятат че няма да е на поне 50% заето от ден 1. Но все ми се струва че е малко рано да се говори за наеми.
 

·
Registered
Joined
·
13,939 Posts
^^ Ужас, ще ти се наложи да си взимаш телескопичен обектив ако тогава тепърва започват да строят Ийст Форт. Твърде високо ще си.
 
1 - 20 of 110 Posts
Top