SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 49 Posts

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
То не само това, ами има нужда и от преосмисляне на връзките с Цариградско шосе, които и в момента изнемогват.
Едно тунелно преминаване за изход посока център би облекчило много нещата, защото и в момента локалното с едноленотовото си спускане и светофара на Горубляне долу не могат да поемат трафика, дори извън час пик.
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Техномаркета има паркинг от Север и от Изток.
При фаза 1 на проекта Техномаркет остава, но се отнема северния му паркинг и остава този от изток. Напълно достатъчен му е, защото и към момента средния брой автомобили на посетители рядко надхвърля 10-15. В момента северният паркинг му се използва на абонаментен принцип от работещи в Кепитъл.

Локуме, транспортната достъпност я обсъждаме откъм призмата на тези сгради и тяхната функционалност, така че мисля, че това с какви паркинги ще е Скай Форт и как ще е вързан с околната инфраструктура си е дискусия за тази тема. Иначе другите отклонения вече са в повече...
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Заравняват терена, премахнаха огромна част от треволяците и храсталаците и подготвят за първа копка... Всъщност бялото хале отдавна не е на Метро, а около него са палетата с камъните, от които е направена цялата тротоарна и пътна настилка около Кепитъл Форт.

Сутринта багера започна от триъгълното парче по-близо до Аутлета:

Следобед триъгълното беше изринато, а горния слой събран на купчина за извозване, багера започна по-голямата част откъм Кепитъл, но до вечерта не приключи и се паркира до бялото хале. За съжаление слънцето днес беше толкова силно, че почти нищо не се вижда от отраженията:

Наблюдаваше се и някакво оживление около складчето с празните палета в горния десен ъгъл на снимките, като че ли се готвят да ги разкарат оттам :)

Предполагам, че в следващите дни улицата която пресича парцела ще бъде затворена, работниците днес оглеждаха трите паркирани коли.
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Е, няма да са съвсем ежедневни от мене, но пък от друга страна има поне няколко други участници във форума, които работят по различни етажи на сградата, така че и от тях очакваме включвания :)
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Малко по-на изток, пътният възел със СОП е там, където в момента е отбивката за някакви складове и съществуващото мостово съоръжение над "плавателния канал".
Но мисля, че не прави връзка с булевард Ляпчев-Копенхаген, ами се забива в Горубляне, някъде по синята линия:
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Не знам да има мост над Въртопо освен ако не говориш за моста над рекичката но пък там няма метро
Доста задълбаваме в офтопик, но ти сам говореше за Сахаров, а сега говориш за Ляпчев :) Трамваят е трябвало да минава през Младост 1 към ГМ Димитров.
Предлагам да ограничим този офтопик, че темата е за Ийст Форт, а не за инфраструктурата в цяла югоизточна София.
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Малкият парцел отвъд задния път за излизане от Метро го заравниха и насипаха с червеникава инертна маса, може би ще преместят сините фургони дето са близо до Кепитъла там... Последните дни вдигат едно след друго палетата с каменната настилка и ги откарват на някъде с камион... няма кой знае какво развитие:

 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Лек ъпдейт за подготовката на парцела... Днес въпреки почти постоянния дъжд започнаха да свалят винилите на халето, а от страната на паркинга за посетители зад Кепитъл Форт се появява някаква полу-ограда върху подпорната стеничка: 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Днес до края на деня халето беше почти изцяло разкостено - което ще рече беше свален на 100% винила, а над 2/3 от металната конструкция също беше разглобена и натоварена и откарана с камион...
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Те си седят от строителството на Кепитъла, но вероятно ще ги ползват и при строителството на Скай Форта... Само дето подозирам, че ще ги преместят да триъгълното парцелче, дето го заравниха и насипаха с инертни маси.
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Тези освен това са теснорелсови, а трасето беше нормално релсово. А по въпроса за поставянето - беше на баластрова призма с бетонни траверси, а не на панели, също както е и в момента надолу по Копенхаген.
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Малко развитие около разчистването и подготовката на парцела от вчера и днес...

Другото хале на Метро е напълно изчезнало. Един от сините фургони се премести на насипания парцел. Днес към края на деня други фургони бяха вдигнати и откарани с камиони от края на парцела, който е най-близо до Кепитъл форт.

Вчера в изрязания асфалт вградиха канални тръби, които да отвеждат към уличната канализация, а на две места сложиха рамки за решетки и днес заливаха с бетон. Явно оттам ще е изхода за камионите и това ще е каналът, на който ще им мият гумите преди да поемат по уличната мрежа.

В средата на парцела струпват строителните отпадъци, които ще трябва да се извозват с камиони, които "добиват" при разчистването около бившите халета.


Белите контейнери-бараки до белия камион в долния край на снимката след малко ще се натоварят на него и ще изчезнат...


През това време вече положените канални тръби се заливат с бетон...


Опа... няма ги вече:


толкоз засега...
 

·
Registered
Joined
·
13,838 Posts
Днес продължи трескавото местене на контейнери и моето предположение, че насипаното с инертни маси тръгълно крайче от парцела е точно за тази цел. Междувременно бяха демонтирани и двата билборда покрай улицата към Аутлета, покрай метро се появи зелена плътна мрежа по оградата, а откъм Кепитъл форт беше продължена тенекиената ограда.

 
1 - 20 of 49 Posts
Top