SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 310 Posts

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Вие много хубаво мечтаете за кръговото под моста, но май леко забравяте необходимите отчуждения. Всичките тия автокъщи там да не мислите, че ще се дадат без бой? А парите необходими за отчужденията?

Говорите за приоритизация. Кое по-напред? Копенхаген? Каблешков? Връзките със ССТ? Пробива Дертлиев? Сежалявам, ама нека сме реалисти - имаме крайно ограничен ресурс и масивен инвестиционен натиск от едната страна, но от другата страна е законът и съдебната система...
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
kraxx, много си ми интересен като вземеш да пишеш като адвокат на Общината.
Ще крадат по-малко и ще има за повече строителство.

Разрешителните за строеж струват доста пари и е редно с тях да се оправя инфраструктурата в района. За какво иначе се събират?
Къде видя да адвокатствам? Казах, че няма как да стане всичко на куп. Казах, че има законови процедури. Но никъде не съм казал, че общината е невинна.
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
От Комко (въпросните складове) - покрай парка - ул. Инж. Георги Белов - по оградата на индустриалните сгради до Копенхаген/Ляпчев/Универсиада....
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Доста задълбаваме в офтопик, но ти сам говореше за Сахаров, а сега говориш за Ляпчев :) Трамваят е трябвало да минава през Младост 1 към ГМ Димитров.
Предлагам да ограничим този офтопик, че темата е за Ийст Форт, а не за инфраструктурата в цяла югоизточна София.
Темата е за Скай Форт, а не за Ийст Форт :p
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Емииии, Васко, как да ти кажа - "в днешно време има усъвършенствани математически модели и много мощни компютри, които могат да правят много симулации", в комбинация с новите материали и строителни похвати нещата доста се промениха. Как иначе си представяш да се постри сграда от 1000 метра, която очакваме в Джеда и още доста супернебостъргачи. Затова има развитие на науката. Вероятно наистина е било постолатно правило, когато баща ти е бил ученик, но от тогава доста се промениха строителните порядки в световен мащаб и ретроградното ти мислене по темата показва непознаване на материята + , че тук все пак сме строителен форум за небостъргачи и информация по темата има на доста места....
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
ВОДА;136253804 said:
Това е относно друга сграда и е за друга тема.
Отделно е коментирано вече. ;)
Бързаш да се изкажеш, но пропускаш най-важното:
Специалистите в Столична община обсъдиха бъдещето на "Парадайз тауър" броени дни, след като влезе в сила разрешението за строеж на друг небостъргач. "Скай форт" на бул. "Цариградско шосе" получи зелена светлина от новия главен архитект на София Здравко Здравков и вече текат подготвителните дейности за строителството. Височината на "Скай форт" ще е 202 метра
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Наистина интересно, че толкова скромна първа копка. На Кепитъл Форт присъстваха медии, президента (тогава министър) и кой ли не.
Но важното е, че строежът започна - дано се строи бързо.
Време е да променим заглавието на темата!
(а ти да промениш подписа си от Капитал Форт на Скай Форт :lol:)
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
^^ Аз мисля, че парцелите не са собственост на Metro Cash&Carry и имат дългосрочен договор за наем.
Съвсем техни са си ;)
Всички големи магазини на МЕТРО са изцяло тяхна собственост. Малките са малко по-друга история....
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Няма нужда от топла връзка, защото има вход в подземния паркинг точно на изхода на МЕТРО, което е на 30 метра от сградата. А, за да се направи топла връзка ще изисква много препроектиране, промени в структурата на паркинга, рязане на стени и т.н. А финансиран от ЕС проект надали е допустимо да се изменя по този начин (въпреки примера с Гранд Каньон, за който все още нямаме категорични подробности какво ще представлява топлата връзка, а примера с Витоша не е подходящ, защото се планираше още при изграждането)
 

·
Moderator
Joined
·
43,948 Posts
Трябва една топла връзка с метростанцията да предвидят/изградят под паркинга на Метро. Доста хора ще го оценят.
Какво финансира ЕС във форт-а или общо за комплекса?
Питането беше за топла връзка с метростанцията и/или с паркинга, които са изградени с еврофинансиране...
 
1 - 20 of 310 Posts
Top