SkyscraperCity Forum banner
4261 - 4280 of 4286 Posts

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Но главния архитект беше определил 3 различни района на които може да се строят високи сгради или небостъргачи в зависимост от опредението. Пред София няма такива перспективи за растеж, че да може да обслужва 3 различни точки на града с такива високи сгради. Според мен, тук трябва да е единственото място в града на което да е позволено да строиш високи сгради с такъв размер. Дори и да не са толкова високи като Скай Форт, ако има още няколко с подобна височина като Капитъл Форт, ще се оформи един доста приятен модерен скайлайн, който ще помогне и за имиджа на София. Тези клъстъри символизират развитие и модерност и до някаква степен отнемат вниманието от цялата соц архитектура.
За нищо ги нямате тия забрани. Не разбрахте че където забраните са най-малко, и предприемчивите хора са най-свободни, там хората са най-богати и най-щастливи.
Какво? Можеш ли да ми покажеш зона, която е разрешена само за офисни сгради? Мисля че нещо се бъркаш.

Накратко, има жилищни зони, има зони за смесено строителство (СМФ), има зони за обществено обслужване, и има зони за производство. И, естествено, зони за озеленяване, за транспорт, и другите подобни специални зони. Но зони само за офиси няма, доколкото знам.


Концентрирането на много трафик на едно място извън центъра винаги е лоша идея.


Сгради с височината на Кепитъл има и ще има из цяла София практически. 100-125 метра е вече доста често срещана височина. 200 метра е по-друга манджа.
Вие ако сте инвеститори, къде ще си построите небостъргачите? Ще поискате ли да се разруши стария соц ЦУМ за да се построи 200-метров небостъргач на негово място в идеален център, където има свързващ транспорт от всички посоки? Ами това че прелитат самолети над центъра на София и че летището е на особена локация, която забранява високите сгради в доста обширни зони на града?

София има проблем с източната локация на летището, както и с археологията.
В центъра има дългосъществуващи проблеми с паркирането, но подземен паркинг под Народното събрание твърдят, че няма да построят, защото имало археология там.
 

·
Registered
Joined
·
15,554 Posts
Вие ако сте инвеститори, къде ще си построите небостъргачите?
Където е разрешено, естествено.

Ще поискате ли да се разруши стария соц ЦУМ за да се построи 200-метров небостъргач на негово място в идеален център, където има свързващ транспорт от всички посоки?
Разрешено ли е да се разруши стария соц ЦУМ?
Гарантирам ти че много инвеститори са искали точно това, което описваш. Ама не е само до искането.

Ами това че прелитат самолети над центъра на София и че летището е на особена локация, която забранява високите сгради в доста обширни зони на града?
Личи си че не си запознат какво биха разрешили РВД. Центърът си е пълен с високи сгради вече. РВД направиха физиономии за зоната зад Централна Гара, а не за центъра. Плановете за много още 100-150 метра високи сгради в центъра са си от край време, и РВД нямат проблеми с тях.
 

·
Registered
Joined
·
15,554 Posts
Панорамният ресторант на Скай Форт ще има прекрасна гледка към Лозен, Витоша, Стара Планина, Рила, а защо не и Средна Гора, но София няма да се вижда. За сметка на това пък аз не виждам нито Витоша, нито Скай Форт. Хотел Москва едвам прозира.
 

·
Registered
Joined
·
18,242 Posts
4261 - 4280 of 4286 Posts
Top