SkyscraperCity Forum banner

[SKY FORT] Tallest building in Bulgaria | 202m | 49 fl | U/C

1484340 Views 4507 Replies 334 Participants Last post by  velbujd
10
Дойде време да представим най-важния проект в София :) Очаква се строителството да започне до месец, два ако всичко върви добре. Септември ще има голяма пресконференция, на която ще се обявят повече детайли, но тъй като почнаха да излизат снимки и информация за сградата, най-добре да го направим както трябва.

Лично аз пожелавам успех на инвеститора, да реализира целия замислен план, който крие и други много високи и приятни изненади :)

Представям ви, Sky Fort, най-високата сграда в България.

Информация:

РЗП: 82 000 м²
Офиси: 40 000 м²
Търговски площи: 700 м²
Паркоместа: 600
41 надземни и 3 подземни етажа
Планиран срок за завършване: 2019г.

Интересна подробност е, че ще има панорамна площадка на върха на сградата.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
4501 - 4508 of 4508 Posts
Отвън я явно, че няма дейност, поне отвътре работи ли се?
Нали преди две страници съфорумеца написа за някакъв проблем и спиране на строежа за сега….

Не виждам причина да няма дейности
Приятни дрон-кадри на обекта:

• Like

На този ден преди четири години.
Цитирам точно моя телефон.
See less See more
  • Like

На 8:35, знам че няма да стане и че е планиран строеж на нов гъст квартал в района, но щеше да стане супер яко, ако на това цялото зелено място се построят няколко високи офисни небостъргача (примерно 5-6, но равномерно разделени с отстояние между тях), като зеленината около тях се запази и се направи парково пространство. По този начин ще се оформи и приятен скайлайн без да трябва да се блъскат много небостъргачи един до друг.
  • Like
Reactions: 2
имаше ли нещо такова, че като се завърши от последните етажи ще се вижда Рила, и затова положението на SkyFort е срещу най-ниската точка между Витоша и Лозенска планина?

Само при мен ли това видео не върви? 🙄
4501 - 4508 of 4508 Posts