SkyscraperCity Forum banner

Skyline on fire! (letterlijk en figuurlijk)

3854 Views 38 Replies 28 Participants Last post by  Apollyon
21
Foto's genomen op 5 april 2006. Het was een hele mooie zonsondergang, de kleuren wisselden voortdurend en op sommige momenten leek het net in vuur en vlam te staan.

Op het zelfde moment ontstond er achter mij (aan de overkant op de Feyenoordkade) een echte brand. Bleek achteraf een caravan en aanhanger te zijn, aangestoken door buurtjongentjes.

Hoe vinden jullie de naam onderop...mooi of irritant?

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21. Foto genomen op 8 april 2006.
See less See more
1 - 20 of 39 Posts
2
Mooie serie hoor. Alleen dat Apollyon zou mooier staan als het helemaal in die zwarte rand stond, dus geen overlap. Het lettertype is ook niet zo mooi verder. Je foto's zijn juist wel mooi.

Mooi.
See less See more
Mooie en interessante foto's...
Mooie foto's!

De naam onderop vind ik eigenlijk niet irritant, van mij mag ie blijven.
Ik vind het supermooie foto's. Het is duidelijk dat je het steeds professioneler aanpakt, de foto's zijn haarscherp dit keer (op een enkeling zoals 9 na). De naam vind ik juist mooi, je eigen kenmerk:)

18 is mijn grote favoriet, stad met wereldskyline!
Bedankt voor de complimenten en ook bedankt dat jullie je mening geven over de naam onderop.
mooie foto's!, maar waarom zo'n kitscherige BZN-albumvoorkantachtige omlijsting?
Favo's: #1, 3, 12 14.
Altijd mooi als je op zo'n moment met prachtig licht, op de juiste locatie bent. Naam en kader zijn niet irri.

Het is wel te zien dat je ruis hebt verwijderd (klopt dat?). Daardoor worden ook details uit de foto's verwijderd en da's jammer. Wellicht kan je de setting op minder zetten, of 'ns bijvoorbeeld foto 1 zonder ruisonderdrukking posten. Wellicht valt het allemaal wel mee.
Wow, wat een foto's zeg, echt klasse :applause:
Ik ga vanaf volgend jaar in rotterdam studeren, Ik kan niet wachten!
Na Breda staat rotterdam zeker op de nummer 1 voor mij!
Mooie foto's zeker zo tegen het licht in. Ik hou daar zelf ook erg van. Foto nummer 4 vind ik de mooiste van het stel. Een foto rijp voor verdichte bespiegelingen.

De omlijsting en de naam aan de onderkant mag je wat mij betreft weglaten. De foto's zijn al krachtig genoeg van zichzelf. Maar ja ik ben ook geen kaderfan. En vind het inderdaad een beetje categorie Frans Bauer of zogezegd BZN. Heb jij toch helemaal niet nodig?

Oh ja en in het kader van de SkylineFire doe ik deze nog maar ff in de herhaling.

See less See more
Heel mooi! Op foto 18 lijkt het net alsof de Botlek in vlammen op gaat (al klopt dat geografisch niet, maargoed :)), die wolk 'achter' de Willemsbrug lijkt net een enorme brandende gaswolk, mooi hoor.

Je naam mag je er zeker in verwerken, maar dat zou ik dan klein in een hoekje doen of als watermerk (half-doorzichtig, zeg maar), staat wat netter dan zo'n lomp ding waar de aandacht meteen naar toe gaat.
Ja, ik vind ze ook echt schitterend. Die dikke omlijning en je naam mag je wat mij betreft behouden. Is een mooi handelsmerk.
Pfff even bijkomen hoor, wat een verbluffend mooie foto's, ben er stil van.
6
@ Tim B... ik ben niet zo'n BZN-fan, dus heb geen idee hoe die albums eruit zien ;).. nee hoor geintje... Ik heb dat kader hier op het forum gezien en vond dat juist wel mooi. Wat voor soort kader zou jij erom heen doen? zou je een voorbeeldje kunnen laten zien?

@ Hoogbouw010....ja dat klopt. Ik zal hieronder alle handelingen even nalopen:

a. Onbewerkt (alleen verkleind met PSP)b. éénstaps fotocorrectiec. Aanpassing kleurtoon (klein beetje)d. Verscherpene. Grofkorreligheid verwijderen. Ik vind dat de wolken hierdoor zo mooi worden, maar met gras of bomen erbij, vervaagt het teveel.f. Dus daarom doe ik hem daarna nog 1maal verscherpen.


En dan doe ik er ten slotte een kader omheen. Ik heb het programma nog maar kort, dus er zullen ongetwijfeld betere manieren zijn, maar die weet ik nog niet. Dat zal er spelenderwijs moeten komen. Voor tips sta ik uiteraard altijd open. :)
See less See more
De meningen zijn wel heel erg verschillend wat betreft het kader en de naam, ik zal dan maar naar de meeste stemmen kijken en me daaraan aanpassen, ik wil tenslotte dat anderen mn foto's ook mooi vinden. Hopen dat nog meer hun mening erover willen geven.

Bedankt allemaal.
Schitterende foto's Apollyon! Mooie luchten vervelen nooit.

Ik vind die laatste stap verscherpen juist te net te ver gaan. Ronde figuren met scherp contrast (een zwarte boogbrug voor een lichte lucht) worden er te blokkerig van.

Zo'n naam zou bij matige foto's irritant zijn maar dit zijn pix om trots op te zijn. Dergelijke luchten vind je vooral in de winter en voorjaar.. in de zomer zijn er wel mooie kleuren maar te weinig wolken en in het najaar juist weinig kleur en teveel wolken (erg generaliserend hoor).

Omdat ik vuur zocht dacht ik bij foto 9 aangekomen, echte vlammen te zien *hehe*

Ik trek mijn camera ook maar weer eens uit de kast.
foto 8 in mijn favo.
De naam eronder zou ik een stuk onopvallender maken, hij haalt de aandacht van de foto weg en dat ik gewoon zonde van de fotos'.

Voor de rest,goeie serie.!
Wow!!! Prachtige foto's van een geweldige stad... Die luchten maken het helemaal af: ik weet nu wat Johannus Vermeer anno nu zou doen: Rotterdam fotograferen!
1 - 20 of 39 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top