Skyscraper City Forum banner
Status
Not open for further replies.
661 - 666 of 666 Posts

·
Registered
Joined
·
20,523 Posts
LOVAS: IZGRAĐENO PRISTANIŠTE ZA ČAMCE

Na zahtjev lovaske udruge ribiča Hrvatske vode na opatovačkom Dunavcu, izgradile su pristanište za čamce. Radove su izvele Hrvatske vode, koje su i financirale ovaj projekt. Ovime je omogućeno lakše pristajanje ribičkih čamaca i izlazak na Veliki Dunav. Nažalost uređenjem ovog objekta odsječen je prilaz sprudu na Dunavcu.

http://www.lovas.hr/
 

·
Registered
Joined
·
212 Posts
Osigurano 3,3 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju

Općina Velika, Grad Kutjevo te Tekija d.o.o. ugovorili su izradu projektne dokumentacije za svoje aglomeracije. Vrijednost je 3,3 milijuna kuna, a dokumentacija se odnosi na naselja zaključno sa Stražemanom gdje bi odvodnja otpadnih voda bila spojena na sustav u Velikoj.

- U poodmakloj fazi realizacije su naselja Trenkovo i Trnovac koji se spajaju na pročistač u Požegi. Ostala će naselja, odnosno oko pet tisuća objekata, imati mogućnost spojiti se na aglomeraciju Velika - rekao nam je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Ugovorena dokumentacija obuhvaća studiju izvodljivosti, procjenu utjecaja na okoliš, idejni projekt, istražne radove, geodetske i glavne projekte i dokumentaciju za nadmetanje.

2,8 milijuna kuna bit će osigurano iz kohezijskog fonda EU, a oko 500 tisuća kuna će osigurati partneri u projektu.


http://www.opcina-velika.hr/vijest/...alnu-infrastrukturu-na-podrucju-opcine-velika

http://www.034portal.hr/clanak.php?...3-3-milijuna-kuna-za-projektnu-dokumentaciju-
 

·
Moderator
Joined
·
29,791 Posts
Discussion Starter · #663 ·
MINISTARSTVO NAPOKON RASPISALO NATJEČAJ
Traži se izvođač za dvoranu u Babinoj Gredi
BABINA GREDA – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je javni poziv za izbor izvođača radova na dovršetku građevine sportske dvorane OŠ Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi. Vrijednost radova je 14 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 30. prosinca. Gradnja dvorane počela je u travnju prošle godine, a posao je dodijeljen tvrtki Građevinarstvo Stipić iz Sv. Ivana Zeline koja ga je trebala završiti do travnja 2016. godine. Problemi u izvođenja radova pojavili su se već u samom početku i kako je vrijeme odmicalo, postajalo je jasno da s tim izvođačem radova od dvorane neće biti ništa. Dalje od iskopa temelja nije se otišlo. Dvorana je već trebala biti pod krovom, a završni radovi u tijeku, no na gradilištu zjapi duboka jama koja prijeti urušavanjem školske i općinske zgrade. Ministarstvo je raskinulo ugovor s Građevinarstvom Stipić i početkom iduće godine u posao će uvesti novog izvođača. S raspisivanjem novog natječaja općinski načelnik Josip Krnić, koji je mjesecima upozoravao na velike probleme u dinamici izvođenja radova, napokon je odahnuo. Vjeruje da će izgradnja dvorane, koju generacije učenika nestrpljivo očekuju i raduju se da će i oni konačno dobiti primjerene uvjete za održavanje sata tjelesnog i bavljenje sportom, ovaj put doista krenuti u dobrom smjeru. Izrazio je žaljenje što je, unatoč osiguranim sredstvima u državnom proračunu, zbog neodgovornosti bivšeg izvođača radova cijeli projekt zaustavljen, a završetak gradnje dvorane prolongiran za proljeće 2017. godine. Apelira na odgovorne da dobro razmotre i detaljno analiziraju pristigle ponude i donesu ispravnu odluku o odabiru izvođača da se ne bi ponovio isti scenarij i da posao ponovno dobije najjeftiniji ponuđač koji je s ponudom išao ispod tržišne cijene. Takav se postupak javne nabave, ustvrdio je, na prošlom natječaju pokazalo vrlo lošim, zbog čega sada najviše ispaštaju učenici. Napominje da je bivši izvođač s kojim je raskinut ugovor prouzročio i probleme lokalnim tvrtkama koje je angažirao kao podizvođače, nije im platio račune i doveo ih je u tešku situaciju.

http://www.glas-slavonije.hr/288027/4/Trazi-se-izvodjac-za-dvoranu-u-Babinoj-Gredi
 

·
Moderator
Joined
·
29,791 Posts
Discussion Starter · #665 ·
PRODULJEN ROK ZAVRŠETKA STAMBENO-POSLOVNOG CENTRA
Zgradu u Županji Esseker grupa završit će do ljeta?
ŽUPANJA – Iako je najavljivano kako će gradnja stambeno-poslovnog centra u Ulici dr. Franje Račkog Županji, u neposrednoj blizini Šumarije, čiji je investitor Esseker grupa iz Osijeka, biti završena u rujnu prošle godine, objekt je i dalje nedovršen i sudeći prema izgledu gradilišta, ima još dosta posla i mjeseci ga dijele do useljivosti. Splet okolnosti i prolongiranje određenih aktivnosti, kako doznajemo od voditelja gradilišta Zvonimira Novaka, odrazili su se na plan gradnje, no ustvrdio je da radovi moraju biti okončani do ljeta.
- Neke su se stvari jednostavno odužile, no čim se vremenske prilike stabiliziraju, gradilište će oživjeti i punom parom nastavljamo s radovima - kaže Novak. Investitor je, podsjećamo, krajem 2013. godine u Županji kupio nedovršenu građevinu na javnoj dražbi i odlučio je zadržati stambeno-poslovnu namjenu objekta, ali je odlučeno da će imati jednu etažu manje.
U sklopu stambeno-poslovnog centra, čija je gradnja u tijeku, nalazi se 36 stanova i 1350 četvornih metara neto poslovnog prostora za koje su s najmoprimcima već sklopljeni predugovori. A to je, pojašnjavaju u Esseker grupi, i bio osnovni razlog zbog kojeg su ušli u tu investiciju, da zatvore svoju konstrukciju s poslovnim prostorima i najmoprimstvom. Na upit postoji li interes građana za kupnju stanova i je li određen broj već prodan, Novak je odgovorio:
- Nismo još išli u neku ozbiljniju kampanju prodaje stanova jer smo prvo htjeli posložiti i definirati stvari oko poslovnih prostora i riješiti prometnu funkcionalnost oko Centra. Stanovi su nam, da ga tako nazovem, sekundarni prihod, a primarni je trgovački dio Centra i da se objekt stavi u funkciju. Poslovne prostore korisnici će imati u najmu, to je već sve definirano, samo se čeka dovršetak i useljenje - pojašnjava Novak. Dodaje da najmoprimcima u principu nije odgovarao kraj godine za ulazak u nove poslovne prostore, nego su inzistirali na tome da se najprije uvjere da će u cijelosti biti riješena prometna funckionalnost oko Stambeno-poslovnog centra, tako da je u tom dijelu došlo do raskoraka, no uvjeren je da će se i to uskoro riješiti. U ponudi su jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi. Za početak je utvrđena inicijalna cijena od 925 eura za četvorni metar u izvedbi ključ u ruke. Stanovi će biti sagrađeni i luksuzno opremljeni prema vrlo visokim standardima, i što se tiče kvalitete ugrađenog materijala, izolacije i energetske učinkovitosti daleko iznad standarda koji se danas nude na tržištu. Postoji i mogućnost kupnje stana u visokoj roh-bau izvedbi po još povoljnijim cijenama.
I vlasnik i direktor Esseker grupe Alexander Hrkač jučer nam je rekao da očekuje da će za mjesec dana radovi biti nastavljeni u punom intenzitetu.
- Čekamo pristupnu cestu da bismo mogli nastaviti dalje, jer pristup Centru nam je vrlo važan, o njemu ovisi i popunjenost poslovnih prostora i ne znam zašto Gradu Županji toliko dugo treba da je završi. Nadam se da će to u što skorijem roku biti riješeno kako bismo mogli nastaviti naš dio posla - kaže Hrkač, ponovivši da je plan Stambeno-poslovni centar do ljeta završiti i staviti u funkciju. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Županje Damir Parmać pojašnjava da će se pristupna cesta raditi čim investitor krene sa završnim radovima i da tu baš ništa nije sporno.
- Na sastanku predstavnice investitora s gradonačelnikom je rečeno da će se cesta raditi kada završi vanjski dio radova i krenu unutrašnji radovi, kako ju ne bi uništili kamioni s teškim teretom. Proveden je postupak javne nabave, izabran je i izvođač radova. Zgrada je cijelu jesen stajala, ondje se ništa nije radilo, no čim se nastave radovi i majstori počnu raditi iznutra, krećemo s izgradnjom ceste - kaže Parmać.

http://www.glas-slavonije.hr/291601/4/Zgradu-u-Zupanji-Esseker-grupa-zavrsit-ce-do-ljeta
 

·
Moderator
Joined
·
29,791 Posts
Discussion Starter · #666 ·
PREDSTAVILI IDEJNO RJEŠENJE NOVOG TRGA
Babina Greda: Zelenilom i ugođajem trg poziva na odmor i druženje


BABINA GREDA – Općina Babina Greda predstavila je idejno rješenje za gradnju trga koje je, kao i za novu zgradu općinske uprave, izradila arhitektica Dea Dragojević iz Osijeka. Mještani su pozvani da se u što većem broju svojim primjedbama i prijedlozima uključe u javnu raspravu. Lokacija trga predviđena je na križanju glavnih ulica, u neposrednoj blizini crkve sv. Lovre, osnovne škole, sadašnje i buduće zgrade Općine, uz Beravu. Trg će, pojašnjava načelnik Josip Krnić, biti u funkciji svih mještana i imati višestruku ulogu u svakodnevnom životu Babine Grede, a svojim izgledom i sadržajima središtu sela dati poseban štih. Njegova popločena površina meandrom naizmjeničnih svijetlih i tamnih ploha usporava užurbano kretanje i poziva na odmor i ugodno druženje. Trg je decentan, oplemenjen integriranim zelenilom, stablima koja pružaju hlad i segmentima cvijetnjaka koji “prodiru” u opločenje.
Idejno rješenje predviđa i gradnju valovite staze (kao tok Save), opločene tradicionalnom starom opekom koja vodi do fontane, oko koje će se okupljajti mladi poslije škole, i dječjeg igrališta s pješčanicima, penjalicama, vrtuljcima... Drvena kontinuirana podest-klupa djelomice ograđuje taj prostor kako bi se djeca osjećala sigurno i zaštićeno. Staza vodi sve do parka, visokog zelenila, grmlja i stabala, od Ulice braće Radić sve do Berave. A potom i do amfiteatra – stepenastog i kružnog, drvetom obloženog prostora namijenjenog za koncerte, predstave i književne večeri. Uz opekom opločenu stazu uz Beravu postavljene su klupe, koševi, rasvjeta. Pješačka staza nastavlja se i na drugoj strani Berave preko mosta namijenijenog isključivo pješacima.
Načelnik Krnić ističe da su sve hodne plohe predviđene u nehabajućem i protukliznom materijalu, a sve površine pristupačne osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Postavom drvoreda uz Ulicu braće Radić stvorena je “zelena barijera”, zona koja odvaja prometnu od mirne pješačke površine trga.
Nakon javne rasprave i dodatne razrade projekta ići će se u ishođenje građevinske dozvole, koja je, pojasnio je Krnić, preduvjet za apliciranje na EU fondove i povlačenja potrebnih sredstava.

http://www.glas-slavonije.hr/295198...om-i-ugodjajem-trg-poziva-na-odmor-i-druzenje
 
661 - 666 of 666 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Status
Not open for further replies.
Top