SkyscraperCity banner

1 - 20 of 334 Posts

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Dakle, gradilište je ograđeno a gradnja počinje u ponedjeljak, 5.9.2011.

Pa krenimo redom:

Lokacija

Bazeni će se nalaziti u jugoistočnom dijelu grada, na Vijušu, uz rijeku Savu. Točna lokacija je između dvorane Vijuš i biciklističke staze prema Poloju.

Podaci


Površina: 8.831,35 m²
Katnost: Po+P+1

Sami bazeni sastoje se od 2 dijela:

Zatvoreni dio:

- 33 x 25 m (za plivačka i vaterpolo natjecanja)
- 25 x 12 m (bazen za rekreaciju i zabavu)
- dječji bazen

Otvoreni dio:

- 50 x 25 m (olimpijski bazen sa skakaonicom)

Tribine:

- 512 sjedećih mjesta uz zatvoreni bazen (mogućnost postavljanja dodatnih teleskopa)
- 815 sjedećih mjesta uz otvoreni bazen

U kompleksu Bazena Slavonski Brod bit će izgrađeni i brojni prateći poslovni sadržaji: trgovina, dva caffe-bara s velikom terasom, manja sportska dvorana, prostori za fitness, sauna, kupelj, solarij.

Vrijednost ugovorenih radova: 50 506 360,82 Kn

Tlocrt

Ovaj manji zatvoreni bazen nalazi se iznad ovog prostora gdje piše "bazenska tehnika", tamo se vjerojatno nalazi i ovaj manji dječji.RenderiUgovoreni rok izgradnje je ožujak 2013. godine.

Također postoji mogućnost da se u drugoj fazi izgrade 2 bazena nepravilnog oblika s toboganima, južno od olimpijskog bazena.
 

·
M i o Z
Joined
·
117 Posts
Uveliko veseli što je ozbiljna firma kao IGH dobila nadzor na bazenima jer će izvođač biti primoran da odradi posao kvalitetnije. Gotovo sam siguran da će bazeni biti završeni u roku i bez većih problema, a da će radovi biti kvalitetno izvedeni. :cheers:
 

·
Brđanin
Joined
·
2,313 Posts
Napokon je krenulo!:banana:

nadam se da ce nam ova dretva biti produktivna tj, da ce dinamika radova biti takva da ju mozemo kvalitetno pokriti ovdje, za razliku od colloseuma.
 

·
Registered
Joined
·
2,818 Posts
ajd, dobro je da se bar nešta gradi. osobno nisam baš veliki pristaša ovog projekta, u zadnjih 5-6 godina skoro 100 milijuna kn je ulupano u sportsku infrastrukturu. nije teško zamisliti što bi bilo da su te pare uložene u gospodarstvo...

nego, jučer sam prolazio onuda; imam osjećaj kao da je onaj ograđeni prostor nedovoljno velik, da ne kažem mal... al ajd, valjda su sve dobro izmjerili :cheers2:
 

·
Registered
Joined
·
2,818 Posts
polako se ovo ostvaruje, u nešto izmijenjenom obliku doduše...

 

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #14 ·
POČELA IZGRADNJA KOMPLEKSA „BAZENA SLAVONSKI BROD“ NA VIJUŠU

Na prigodnoj svečanosti danas je označen početak radova na izgradnji kompleksa Bazena Slavonski Brod, kapitalne investicije grada Slavonskog Broda. U nazočnosti predstavnika izvođača radova iz tvrtke Strabag d.o.o. iz Zagreba i gradskih vijećnika prvu lopatu betona u temelje bazena na Vijušu položio je gradonačelnik Mirko Duspara. Gradilište je blagoslovio župni vikar župe Gospe od Brze Pomoći Jakob Šunjara.

Gradonačelnik Duspara izrazio je veliko zadovoljstvo spoznajom da su konačno stvoreni svi preduvjeti za početak ostvarenja ove kapialne investicije koju brojni naraštaji Brođana dugo iščekuju. Istaknuo je uvjerenje da će Brođani biti iznimno zadovoljni funkcionalnošću kompleksa bazena i da će izvođači radova iz svjetski priznate ugledne tvrtke Strabag iskazati izgradnjom bazena u ugovorenom roku do kraja ožujka 2013. godine. Ukupna bruto površina cijelog kompleksa koji obuhvaća tri zatvorena bazena i vanjski olimpijski bazen s pratećim poslovnim prostorima iznosi oko 8.800 četvornih metara.

Iza Strabaga brojne su reference u izgradnji ovakvih objekata, među kojima su u Hrvatskoj najpoznatiji riječki bazeni na Kantridi.Predstavnik Strabaga Denis Orbanić potvrdio je da neće biti nikakvih problema s poštivanjem rokova dodajući kako će zemljane radove s betoniranjem izvesti tvrtka Cestar d.o.o. iz Slavonskog Broda koja je u vlasništvu Strabaga. Do kraja godina očekuje se da će biti završen iskop oko 20.000 kubika zemlje uz početak temeljenja cijelog bazenskog kompleksa.

SGV
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
^^ To ti mogu odgovoriti jedino na pm.

Temelji i jesu najvažniji dio projekta jer se bazen nalazi odmah pored Save.
 

·
Registered
Joined
·
2,818 Posts
stvarno misliš da bi si strabag dozvolio neki fušeraj sa ovakvim projektom?
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
^^ Već si ga je dozvolio samim time što je ušao u projekt za kojeg nije zatvorena financijska konstrukcija.

Jel itko od vas vidio plan financiranja izgradnje ovog bazena?
 
1 - 20 of 334 Posts
Top