SkyscraperCity banner

301 - 320 of 334 Posts

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #301 ·
Otvorenje Brodskih bazena

SLAVONSKI BROD - Konačno će se i to dogoditi… U petak, 27. rujna u 11.00 sati, djeca brodskih osnovnih škola, službeno, otvorit će Brodske bazene, a u 12.00, svi ljubitelji vode, po kriterijima objavljenima OVDJE, moći će koristiti ovaj, stručnjaci kažu, lijep i funkcionalan objekt.

Ne zbog toga što se gradonačelnik, Mirko Duspara, i koalicijski mu partner, Roberto Lujić, ne mogu dogovoriti tko će bazene otvoriti, nego zbog toga što već kasne „ne žele praviti karnevalsku predstavu od nečeg što su Brođani davno trebali imati".

Dakle, nema široke crven-bijeli-plavi vrpce; nema velikih škara i malih djevojčica koje drže svečani jastučić; nema važnog uzvanika i političkog mentora lokalnog političkog vođe koji bi bazene proglasio otvorenima; nema ni limene glazbe ni pleh muzike koja bi odsvirala tuš, prije gradonačelnikova skoka u bazene - s kravatom. Iako je Brod Krawatten stadt.

„Svrha izgradnje Brodskih bazena jeste, primarno, omogućavanje brodskoj djeci da nauče plivati i stvaranje uvjeta za bavljenje najzdravijim sportom - plivanjem, a ne njegovo teatralno otvaranje i trajno korištenje u političke svrhe" reče nam izvor blizak Gradskoj upravi, koji je želio ostati neimenovan.

Unatoč velikim naporima, SBplus nije uspio otkriti koji od ovdašnjih svećenika će imati čast svetom vodicom poškropiti onu u bazenu, vrijednom pedeset milijuna kuna.

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod...nje_brodskih_bazena/default.aspx#.UkFRiz_LKZS
 

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #302 ·
Cijene ulaznica na Gradske bazene na VijušuNa temelju članka 20. Statuta Ustanove za gospodarenje športskim objektima I. i II. Kategorije, Upravno vijeće donijelo je odluku o utvrđivanju cijena ulaznica na Gradske bazene na Vijušu kako slijedi;

Opis ulaznice

Dnevna ulaznica

Odrasli 25,00 kn

Grupa* (djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 20,00 kn
Obiteljska 2+1 / 2+2 / 5 i više 50 / 60 kn

1 sat

Odrasli 15,00 kn
Grupa (djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 10,00 kn

2 sata

Odrasli 20,00 kn
Grupa* (djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 15,00 kn

Tjedna

Odrasli 115,00 kn
Grupa* (djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 80,00 kn
Obiteljska 2+1 / 2+2 / 5 i više 250 / 300 kn

Mjesečna

Odrasli 230,00 kn
Grupa*(djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 150,00 kn
Obiteljska 500 /600 kn

Tromjesečna

Odrasli 650,00 kn
Grupa*(djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 400,00 kn

Polugodišnja

Odrasli 1.200,00 kn
Grupa* (djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 700,00 kn

Godišnja


Odrasli 2.000,00 kn
Grupa*(djeca, učenici, studenti, umirovljenici, HVIDRA, osobe s invaliditetom) 1.200,00

http://www.slavonski-brod.hr/4151-cijene-ulaznica-na-gradske-bazene-na-vijusu.html
 

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #303 · (Edited)
Danas su i službeno otvoreni gradski bazeni. Mali podsjetnik na ono najbitnije:

- otvoreni dio:

50x25 m, tribine za 800tinjak mjesta

- zatvoreni dio:

33x25 m (dimenzije za vaterpolo), 25x12 m (dubine 1,20 za neplivače), te najmanji za malu djecu, tribine za 500tinjak mjesta

U sklopu bazena nalazit će se i niz drugih sadržaja: trgovina, dva caffe-bara s velikom terasom, manja sportska dvorana, prostori za fitness, sauna, kupelj, solarij

Cijena: cca 50 000 000,00 kn

Pa krenimo polako sa galerijama lokalnih portala. :)

Brodportal:

http://www.brodportal.hr/vijesti/gospodarstvo/item/3483-prvi-plivaci-zaplivali-u-gradskim-bazenima
 

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #305 ·
Službene gradske stranice:

Gradski bazeni od danas otvoreni za sve građane

27. rujna 2013. ostat će upamćen kao datum kada je ostvarena želja mnogih generacija Brođanki i Brođana. Naime danas u 11,00 sati otvoreni su Gradski bazeni na Vijušu. Prvi kupači, koji su i službeno otvorili bazene, bili su učenici 2., 4. i 8. razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ te polaznici Dječjih vrtića „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Prema mišljenju mnogih bazenski kompleks u Slavonskom Brodu jedan je od najljepših u Hrvatskoj, a od 12,00 sati otvoren je za sve građane. Ukupna bruto površina cijelog kompleksa, koji obuhvaća tri zatvorena bazena i vanjski olimpijski bazen s pratećim poslovnim prostorima, iznosi oko 8.800 četvornih metara, a ukupna vrijednost investicije iznosi 50,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod poklanja sat vremena besplatnog kupanja svim posjetiteljima koji se ovoga vikenda upute na Gradske bazene.

http://www.slavonski-brod.hr/4153-gradski-bazeni-od-danas-otvoreni-za-sve-gradane.html
 

·
Moderator
Joined
·
17,055 Posts
Maa,, predobro :) Jako lijepo izgleda. Samo napunili ovaj vanjski i za pola sata ga već mogu isprazniti da se ne smrzne :lol: Promašeno vrijeme otvaranja al bolje ikad no nikad.
 

·
L'amour du risque
Airbus A380
Joined
·
10,006 Posts
Jako lijepo izgleda! :cheers:
Može točna lokacija bazena? :)
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Evo da se pohvalim da sam bio među prvima koji su skočili u bazen(preciznije peti) :lol:
Bazeni su odlični,lijepo je uređeno,radnici su ljubazni,svidjelo mi se :)
Hvala Bogu da sad i mi u Brodu konačno imamo bazene.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Otvoren 50,5 milijuna kuna vrijedan kompleks
Slavonski Brod dobio jedne od najljepših bazena u Hrvatskoj

U otvorenom dijelu kompleksa bit će otvoreni bazen olimpijskih dimenzija dubine 4,10 metara, tribine s 800 sjedećih mjesta, caffe bar i prateće prostorije.

Nakon nekoliko odgoda, u Slavonskom je Brodu u petak je napokon svečano otvoren jedan od najljepših i najmodernijih bazenskih kompleksa u Hrvatskoj. Kompleks se prostire na 8.800 četvornih metara, a sastoji se od zatvorenog bazena vaterpolskih dimenzija s tribinama za 500 gledatelja, bazena za rasplivavanje, dječjeg bazena te pratećih prostora (caffe bar, garderobe, fitness, sauna...).

U otvorenom dijelu kompleksa bit će otvoreni bazen olimpijskih dimenzija dubine 4,10 metara, tribine s 800 sjedećih mjesta, caffe bar i prateće prostorije.

- U drugoj fazi, neposredno uz vanjski olimpijski bazen, planiramo kao posebnu investiciju izgraditi akvapark s vodenim toboganima i drugim sadržajima za kupanje i razonodu na otvorenom – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Izgradnja bazena u Sportsko-rekreacijskom centru Vijuš trajala je dvije godine, a vrijednost investicije je 50,5 milijuna kuna. Čast da prvi zaplivaju imali su učenici brodske Osnovne škole Vladimira Nazora.Piše: Vedran Balen/VLM, Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, OBJAVA: 27.09.2013.

http://www.vecernji.hr/regije/slavonski-brod-dobio-jedne-najljepsih-bazena-hrvatskoj-clanak-619857
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Nepunih mjesec dana nakon otvorenja, prvi problemi na bazenima u Slavonskom Brodu

Danas pođoh na bazene malo se opustiti od radnog tjedna, i prvo što mi je zapalo za oko da su dvije staze zabranjene za kupanje/plivanje. Trake sa zabranom te natpisi STROGO ZABRANJENO KORIŠTENJE PRUGE nalaze se na stazama broj 10 i 11. Lijepo kulturno zamolih tzv. spasiteljicu, poslije sam saznao od drugih djelatnika bazena da se gospodična zove Monika, da mi objasni zašto se ne mogu koristiti te dvije staze za plivanje, no sve što sam dobio je bio neljubazan i nekulturan odgovor pun prijezira koji je doslovce glasio ovako: “Imate druge dijelove bazena, koji su dostupni za građanstvo, u ove ne smijete.” Kad sam gospodičnoj rekao da to nije odgovor na moje pitanje zašto se ne smije, odnosno razlog zbog koje se ne smije, gospodična Monika mi je odgovorila: “Pitajte Dusparu zašto se ne smije!”, nakon čega se okrenula i otišla. Ne znam kako je gospodična dobila posao spasiteljice na bazenima, ali definitivno bi morala biti malo kulturnija i ljubaznija prema ljudima. Kasnije u pauzama između plivanja, jedan od plivača koji je vidio da me zanima zašto su zatvorene staze, prišao mi je i pokazao na plafon koji je na jednom mjestu iznad tih traka bio napučen, a jedna lajsna se odvojila od drugih, te objansio da sa plafona otpadaju te lajsne, te da je zbog sigurnosti tu stavljena zabrana plivanja. Ne znam što je gospodičnoj Moniki bio problem objasniti ovo na kulturan način na koji je i pitana. Dakle, što će biti kasnije s našim bazenima koje smo toliko čekali, ako se nedostatci pojavljuju već u prvom mjesecu korištenja.
A, sad da se osvrnem i na tzv. spasiteljicu. Slučajno u istom tom terminu, jedan gospodin je pokušavao zadržati dah pod vodom i to je trajalo poprilično dugo, no položaj njegovog tijela izgledao je kao da se utopio. Bio je potpuno nepomičan i plutao. Tzv. spasiteljica ga je u jednom trenutku ugledala te je uspaničeno počela zviždati na svoju zviždaljku, što očito jedino zna, te rukama mahati prema ljudima koji su sjedili na drugoj strani da kao pomognu čovjeku, umjesto da je tzv. spasiteljica skočila u vodu da pokuša spasiti gospodina. Tek kad su joj ljudi rekli da im je to kolega i da pokušava držati dah, prestala je zviždati. Pošto je slučajno tzv. spasiteljica u tom trenutku bila pored mene, ja u vodi, a ona vani, pitao sam je da li ovdje ima spasitelja, na što mi je ona odgovorila da je ona spasilac. U čudu sam ju upitao zašto onda nije skočila pomoći čovjeku, a ona je rekla da su joj s druge strane upravo rekli da im je to kolega. Da, draga spasiteljice, ali vi ste do tada već trebali biti do njega, a ne zviždati ko bolesna kuja. Od zviždanja se čovjek neće prestati utapati.
Osvrnuo bih se i na činjenicu da na ulazu sjede po dvije osobe (djevojke) koje naplaćuju ulaz, a koliko ljudi/kupača ima na bazenima, sasvim je dovoljna jedna osoba na naplati ulaza, a to je vidljivo i po tome što samo jedna uvijek i radi. No, naš grad je očito dovoljno bogat da plaća više radnika nego što je potrebno, a kao što znamo da bi se omogućilo nekakvo takvo radno mjesto potrebno je da se otme nameta od ostalih građana.

Objavio : Igor Ilić http://grad-brod.info/nepunih-mjese...prvi-problemi-na-bazenima-u-slavonskom-brodu/

Reagiranje gradske uprave:

Gradski bazeni rade bez ikakvih problema

Na pojedinim lokalnim web portalima 20. listopada 2013. pojavile su se dezinformacije vezane uz zatvaranje pruga za plivanje na Gradskim bazenima. Tako se moglo čitati o prokišnjavanju gradskih bazena i otpadanju dijelova s krovišta. Grad Slavonski Brod ovim putem želi poručiti kako je u pitanju zlonamjerno plasiranje dezinformacija u javnost. Naime, svi građani koji su posljednjih dana posjetili Gradske bazene mogli su i sami posvjedočiti da bazeni normalno funkcioniraju.

Ukoliko se i pojave sitni nedostatci građani moraju znati da su Gradski bazeni pod jamstvom idućih deset godina, te da ih je izvođač radova obavezan ukloniti o svom trošku. Ovim putem svakako pozivamo građane da dođu na Gradske bazene i uvjere se u to da bazeni rade jednako kao od dana otvorenja.

http://www.slavonski-brod.hr/4212-gradski-bazeni-rade-bez-ikakvih-problema.html

^ Ako koza laže rog ne laže. Ako pojedini lokalni web portali dezinformiraju, kako onda u gradskoj upravi objašnjavaju fotografiju na kojoj se jasno vidi upozorenje "STROGO ZABRANJENO KORIŠTENJE PRUGE"? Umjesto da argumentima demantiraju skandalozne tvrdnje iznesene u ovom tekstu oni ignoriraju suštinu problema uz pokušaj da se čitavi slučaj marginalizira napominjanjem da su bazeni pod desetogodišnjim jamstvom tvrtke izvođača radova. Pri tome nema ni riječi o tome da li su točne glasine da je Grad morao izvođaču radova platiti 1.3 milijuna kuna penala zbog kamata nastalih neplaćanjem dopjelih situacija.
 

·
Registered
Joined
·
4,889 Posts
Discussion Starter · #317 ·
^^ Skužio sam to, bilo je na brodportalu čini mi se.

A pronašao sam na jednoj stranici jako dobre fotke bazena pa ću ih postati uskoro, samo da pripremim. :cheers:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Uskoro bi na red trebao doći i prijedlog gradskog proračuna za 2014. godinu, a onda ćemo znati hoće li se iduće godine krenuti u drugu fazu planiranih radova.

Tobogani bi mogli unakaziti vizuru kompleksa, ali na okolišu otvorenih bazena bi trebalo poraditi. Vanjska rasvjeta je jako slaba i neprimjerena, a ovdje bi čak bila poželjna i ambijentalna rasvjeta oko staklenog dijela pročelja.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Ostalo je još dosta fotografija od otvorenja, ali u velikim dimenzijama pa su zanimljivije za gledanje. Ako nije problem postat ću i njih ovdje?
 
301 - 320 of 334 Posts
Top