Skyscraper City Forum banner
321 - 334 of 334 Posts

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #321 ·
Pronašao sam jednu stranicu gdje su naši bazeni detaljno opisani a fotke su stvarno odlične. :cheers:

Pa evo kopirat ću ovdje tekst i fotke:

‘Bazenski kompleks Vijuš’

O projektu:
Kompleks bazena Vijuš sastoji se od dva dijela: zatvorenih i otvorenih bazena. Oni su funkcionalno odvojeni, a oblikovno spojeni, odnosno povezani kontinuitetom svlačionica u prizemlju te tribina i bara na katu.
Zatvoreni bazeni su organizirani na 3 etaže: podrum, prizemlje i kat. U podrumu se nalaze tehnika bazena i strojarstvo. U prizemlju su smješteni ulazni prostor s trgovinom, uprava, servisni prostori bazena i bazen za natjecanje dimenzija 33×25 m. Na katu su bazen za rasplivavanje dimenzija 25×12.5 m, prostor za djecu, cafe bar s bikini barom, mala dvorana, sauna, teretana te prateće terase. S kata se pristupa na manje tribine koje su smještene uzduž duže strane bazena za natjecanje i veće tribine koje visinski spajaju bazen za natjecanje u prizemlju i mali bazen za rasplivavanje.
Prostori otvorenih bazena su organizirani oko olimpijskog bazena 25×50 m sa sunčalištima. U prizemlju se nalazi cafe bar s pripadajućom terasom i sanitarijama, koji ujedno služe i za potrebe tribina. Kao i kod unutrašnjih bazena, postoje 2 tribine: manja i veća. Manja se nalazi uz kraću stranu, a veća uz dužu stranu olimpijskog bazena.

Kompleks bazena je projektiran u dvije odvojene cjeline koje mogu neovisno funkcionirati,ali i spajati se u ljetnim mjesecima, s naglaskom na maksimalnoj fleksibilnosti u korištenju kompleksa.
Prvi dio su zatvoreni bazeni kojima se pristupa sa novoformiranog trga na zapadnom dijelu parcele. Bazenska dvorana je ostakljena s mogućnošću otvaranja i spajanja s otvorenim bazenima u ljetnim
mjesecima.
Otvorenim bazenima se pristupa ili preko trga i pomoćnih prostora zatvorenih bazena ili preko odvojenog natkrivenog ulaza na sjeveroistočnoj strani parcele. Građevina je tretmanom volumena i pročelja zatvorena na svojim sjevernim i istočnim rubovima, poluotvorena ulaznim zapadnim pročeljem, a u potpunosti otvorena na jugu prema Savi i njenoj aluvijalnoj vegetaciji. Jasna dvoznačnost temeljena je na temi grada kao utvrde (vanjski rubovi) i grada kao palače (Sava i jug).

PROJEKT: ‘Bazenski kompleks Vijuš’
LOKACIJA: Slavonski brood
INVESTITOR: Grad Slavonski brod
AUTORI: Vedran Pedišić, Mladen Hofmann (SANGRAD) i Erick Velasco Farrera (AVP)
SURADNICI: GORDANA GREGURIĆ MIOČIĆ, HRVOJE DAVIDOVSKI , IVA MARJANČEVIĆ, BORIS
BALJKAS-konstrukcija, GORAN TOMEK-strojarske instalacije i instalacije vode i kanalizacije,
MARIJAN MARCIUŠ-elektro instalacije, DRAGAN ZGAGA – bazenska tehnika
FOTOGRAF: SANDRO LENDLER
PROJEKTNA TVRTKA: SANGRAD D.O.O. AVP D.O.O.
GODINA PROJEKTIRANJA: 2010.
IZVOĐAČ: STRABAG D.O.O..
GODINA DOVRŠETKA GRADNJE:2013.
POVRŠINA LOKACIJE: 15000 m2
UKUPNA TLOCRTNA POVRŠINA: 8831,39 m2

http://vizkultura.hr/bazenski-kompleks-vijus/

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #325 ·
Otvoren fitness studio Gymnasium

Gradski bazeni Slavonski Brod, dobili novi funkcionalni sadržaj

SLAVONSKI BROD - U nazočnosti brojnih sportaša i ljubitelja rekreacije, te gradskih čelnika predvođenih gradonačelnikom Mirkom Dusparom, u sklopu gradskih bazena, na 1. katu, danas je otvoren prelijepo uređen i spravama najbogatiji u gradu, fitness studio Gymnasium. Vrpcu na ulazu u prostor sa spravama, prerezao je vlasnik Gymnasiuma Krunoslav Pracny.

Sportaši i rekreativci moći će ga koristiti svakodnevno (radnim danom od 9-22 sata, subotom od 9-20 sati i nedjeljom od 16-20 sati), po prilično povoljnim cjenama (cijenik možete pogledati u foto galeriji).

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod...en_fitness_studio_gymnasium.aspx#.UtFVcrTpyZT
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #329 ·
Evo ako netko zna slovenski. :lol:Fotografije, ki jih boste videli v nadaljevanju zapisa, ne prihajajo iz Posavja. Pa čeravno bi si jih prav vsi tako zelo želeli.

Kako so v Slavonskem Brodu dobili štiri bazene

Boste rekli, kaj povezuje dobrih 270 kilometrov oddaljeni Slavonski Brod na meji Hrvaške ter Bosne in Hercegovine s Krškim? Ena in edina reka Sava. In na obali Save v Slavonskom Brodu - na področju Vijuša od lanske jeseni stoji občudovanja vreden bazenski kompleks Bazeni Slavonski Brod.Trije pokriti bazeni, zunanji je olimpijski bazen

Z gradnjo bazena so na 15.000 kvadratnih metrov velikem območju nekdanjega odlagališča odpadkov uradno pričeli 5. septembra 2011, dve leti pozneje pa so namenu predali kompleks tlorisne površine 8831,39 kvadratnih metrov.

Tako so na enem mestu pod streho dobili plavalna bazena 33x25 metrov (z 12 tekmovalnimi progami in največjo globino 210 centimetrov), 25x12,5 metrov (z globino 130 cm), otroški bazen čofotalnik 7x6 metrov s 30 cm globine, iz velikega pokritega plavalnega bazena pa se prostor odpre na zunanji olimpijski bazen dimenzij 50x25 metrov in največjo globino 4 metrov. Nedavno so v sklopu objekta odprli tudi fitnes center, prav tako pa v najem oddajajo poslovne prostore.

Kako so prišli do bazena?


Kot pojasnuje naš sogovornik Krešimir Galić, odgovorni urednik spletnega mesta ebrod.net, je bilo mesto z dobrih 60.000 prebivalcev vse do septembra 2013 brez enega samega bazena. Še najbližja pokrita bazena sta bila v 90 kilometrov oddaljenem Osijeku in še dodatnih 30 kilometrov oddaljenem Daruvarju.

Gradnja je po odločitvi o investiciji v izgradnjo bazenskega kompleksa in podpisu pogodbe za 50,5 milijona kun (okvirnih 6,5 milijona evrov) stekla zelo hitro, gradbena dela je opravljal avstrijski Strabag z lokalnimi družbami.

Kako je bilo s financiranjem?


Kako so rešili probleme s financiranjem gradnje bazena? "So bili kakšni pomisleki okoli gradnje tako velikega kompleksa," vprašamo našega sogovornika. "Na začetku se je vse vrtelo okoli vprašanja, kdo bo vse to plačal," pove Galić. V Slavonskom Brodu so, v nasprotju s pričakovanji vase zagledanega Evropejca, investicijo izpeljali brez evropskih sredstev, ene same kune pa ni priložila niti Brodsko-posavska županija.

Brez EU-kune


Za primerjavo, Brodsko-posavska županija je na nehvaležnem zadnjem mestu hrvaških županij po višini BDP-ja na prebivalca. Dobrih 5300 evrov na prebivalca županije lahko primerjajte s povprečnim BDPjem na vsakega Posavca - 14.700 in še kak evro zraven (podatki za leto 2012).

21 milijonov evrov : 44 milijonov evrov

Denar za bazen je tako prišel povsem iz občinskega proračuna, v Slavonskem Brodu imajo trenutno veljavni proračun z nekaj več kot 168 milijonov kun (če to pretopimo v nam bližjo obliko, dobimo dobrih 21,5 milijonov slovenskih evrov. Če ga primerjamo s krškim, v Odloku o proračunu občine Krško za leto 2014 z 20. decembra 2012 je bilo predvideno skupaj 44,4 milijona evrov prihodkov. Ob tem Galić doda, da je samo mesto Slavonski Brod v zadnjih letih vložilo veliko truda in denarja v izgradnjo ostale komunalne infrastrukture - od izgradnje cest, vodovoda, kanalizacije in ostale spremljajoče infrastrukture.

Župan Duspara na otvoritvi: "Zadolžitev za bazen do leta 2020"

"Takšen objekt je mesto potrebovalo že 30-40 let nazaj. O rentabilnosti bazena bodo odločali ljudje, ki bodo z njim upravljali, predvsem pa občani, ki ga bodo uporabljali. Dejstvo je, da niti en bazen ne posluje pozitivno, pa verjetno tudi ta ne bo. Zadolžitev za izgradnjo bazena ni prevelika in traja do leta 2020," je na otvoritvi bazena septembra 2013 povedal župan Miro Duspara.

Je pri investiciji kaj pomagala domača industrija?

Ko smo povprašali Krešimirja Galića, odgovornega urednika spletnega mesta ebrod.net, ali je pri iniciativi za izgradnjo bazena zraven kaj dodala tudi lokalna industrija, je bil odgovor bolj negativen kot pozitiven. Še največji tamkajšnji industrijski gigant družba Đuro Đakovič je lansko poslovno leto končal v zahtevnem položaju. V lokalnem okolju je v procesu same gradnje bazena doma še največ ostaloKoliko stanejo vstopnice za bazen v Slavonskom Brodu?


Kakor dodaja Galić, je cena mesečne vstopnice za bazen v Slavonskom Brodu primerljiva s ceno mesečne karte za obisk fitnes kluba. Tako se je cena mesečne vstopnice približala 30 evrom (230 kun je 29,6 evrov), letna vstopnica je za odraslega plavalca 2000 kun (258 evrov), za vse brez mesečno-sezonskih vstopnic pa je ena ura plavanja 15 kun (1,94 evra ali cena steklenice 0,5 litra piva za povprečnim posavskim gostilniškim omizjem.

Stroški vzdrževanja?

Celoletni stroški obratovanja in vdrževanja vseh štirih bazenov ter nasploh celotnega kompleksa so ocenjeni med 6 in 8 milijonov kun (med 700.000 in 1 milijonom evrov), s kompleksom upravlja družba pod mestno perutjo, ki je zadolženo tudi za upravljanje z ostalo športno infrastrukturo v mestu.

Plavalni klub, Vaterpolo klub, Sinhrono plavanje


Reka Sava je, kot dobrih 200 kilometrov višje v Krškem, zaznamovala plavanje v Slavonskom Brodu. Še najbolj pa je aktivno preživljanje prostega časa v, na in ob vodi zaživelo prav ob najavi izgradnje omenjenega bazenskega kompleksa. Tako v Slavonskem Brodu kot samostojna kluba zdaj delujeta plavalni in vaterpolo klub, sinhrono plavanje pa poučujejo strokovnjaki na bazenu.

7 različnih športnih plavalnih programov


Tam je namreč med zaposlenimi več kot polovica strokovno usposobljenega kadra z diplomo Kineziološkega fakulteta (po naše, Fakultete za šport) in izvajajo 7 različnih športnih plavalnih programov. Še najdražji program je trikrat tedenska plavalna vadba za odrasle, ko v 15 plavalnih urah (po 45 minut) za 300 kun (38 evrov) izpopolnete tehniko plavanja.

http://www.eposavje.com/on/bazen-krsko/16299-bazen-slavonski-brod.html
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #332 ·
Do vikenda 21.-22. lipnja na vanjskom bazenu

SLAVONSKI BROD - Budući da je krajnje vrijeme za otvaranje i vanjskog bazena u Slavonskom Brodu, pitali smo voditelja ovog lijepog gradskog objekta kojeg mogu koristiti Brođanke i Brođani svih uzrasta, Ivana Holika: Kad će Brođani u novoj ljepotici moći plivati?

- Iako je bazen napunjen kemijski tretiranom vodom, nismo u mogućnosti početi s radom na vanjskom bazenu jer želimo povećati sunčalište za oko 300 metara kvadratnih. Naime, ako to ne bismo učinili, postoji mogućnost da se trava i prašina, na nogama, unesu u bazen - jer su ne popločene površine previše blizu vodi. Vjerujem kako ćemo s radoma početi do vikenda 21. - 22. lipnja, jer do tad planiramo završiti s postavljanjem ploča, kazao je Holik.

Kolike će biti cijene ulaska na vanjskom bazenu, pitali smo.

- Iako još nije službeno utvrđena cijena za vanjski bazen, mislim kako će cijene biti iste kao i za zatvorene bazene, s tim što postoji mogućnost da se prodaju tek dnevne karte. Dakle, o cijenama još nje donesena odluka, rekao je i zaključio - Inače, mi smo obvezni jednom godišnje izvršiti generalni remont zatvorenih bazena i sve sustave u njima. Zbog toga nam je bitno da što prije počnemo s radom i vani.

Unutrašnji i vanjski bazen imaju potpuno odvojene sustave rada, od strojarnice do portirnice, tako da jedan o drugom ne ovise, zaključio je Holik.

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod...2_lipnja_na_vanjskom_bazenu.aspx#.U5toLCgueZQ

Godinu dana im bazeni stoje završeni, a onda se 2 dana prije početka ljetne sezone sjete da moraju popločiti 300 kvadrata oko velikog bazena.

:picard:PS: http://sbonline.net/otvoreni-bazeni-u-selni

Baš me zanima koliko će bazeni utjecati jedni na druge.
 

·
Registered
Joined
·
2,957 Posts
i onda neki pomisle da bi nekim ludim slučajem bazeni mogli poslovati pozitivno... :lol:
pa ako ovo nisu bili u stanju skužiti, bojim se i pomisliti na što to sve liči interno
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #334 ·
Otvorenje vanjskog bazena na gradskom bazenskom kompleksu

Grad Slavonski Brod ovim putem poziva sve građane na otvorenje vanjskog bazena na Gradskim bazenima na Vijušu u srijedu 25. lipnja 2014.u 9,00 sati. Radno vrijeme vanjskog bazena je od ponedjeljka do nedjelje u vremenu od 09 do 21 sat, a ranije kupljene mjesečne, polugodišnje i godišnje ulaznice vrijede i za vanjski bazen. Cijena dnevne ulaznice na vanjski bazen gradskog bazenskog kompleksa je 15 kuna za odrasle,a 10 kuna za djecu i ostale skupine korisnika koje su i do sada imale popust. Svi posjetitelji bazena moći će iznajmljivati i suncobrane te ležaljke po cijeni od samo 5 kuna.

http://www.slavonski-brod.hr/index....njskog-bazena-na-gradskom-bazenskom-kompleksu
 
321 - 334 of 334 Posts
Top