Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 936 Posts

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,316 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
CITY COLOSSEUM / CITY PARKTrgovačko-hotelski kompleks Colosseum sastoji se od tri trgovačka centra, hotela te benzinske crpke. Hotel s 4* na 4 kata imati će površinu od 7000 m2 Kompleks se prostire na ukupnoj površini od 14 hektara. Ukupna vrijednost projekta je 80 milijuna eura, a gradit će se u više faza. U prvoj fazi sagradit će se trgovački centar Colosseum, a u drugim fazama i ostali planirani sadržaji.

Provedbeni urbanistički plan "Jelas"

Lokacija zahvata te udaljenost od glavnog gradskog trga i tvrđave:PODACI O TRGOVAČKOM CENTRU COLOSSEUM
Investitor: Coloseum gradski centar Brod D.O.O., Slavonski Brod
Projektant: Entazis
Izvođač radova: Konstruktor Zlatar http://www.konstruktor-zlatar.com/
Vrijednost projekta: 53 milijuna eura
Planirani rok otvorenja: listopad 2011. godine
Ukupni broj parkirališnih mjesta na parceli: 1021
Broj parkirališnih mjesta u garaži: 410
Opis građevine: Trgovački centar Colosseum sastoji se od podruma, prizemlja i dva kata. U podrumu su smještena parkirališna mjesta, stubišta, šprinkler sobe s bazenom i nekoliko pomoćnih prostora. U podrum se automobilom dolazi sa rampe na južnoj strani. Izlaz je također moguć na toj strani, kao i dodatni na sjevernoj strani građevine. Prizemlje čine poslovni prostori (trgovine, restorani, barovi, kafići,…) s glavnom komunikacijom , te instalacijski prostori, prostor za privremeno skladištenje otpada, te komunikacije. Na prvom katu su također raspoređeni prodajni prostori , a na drugom katu uz prodajne prostore smještene su i četiri dvorane za kino projekcije s popratnim sadržajima. Na 2. katu se nalaze i instalacijski dijelovi građevine tj. kotlovnica i strojarnica. Ukupni broj poslovnih prostora u prizemlju iznosi 28 , na 1. katu iznosi 42, a na drugom katu ukupno 6 i četiri kino dvorane. Temeljenje je vršeno na temeljnoj ploči, a nosivi sustav građevine čini konstrukcija stupova, greda, ploča i seizmičkih zidova. Pregradne stijene između pojedinih poslovnih prostora izvode se iz sustava gips kartonskih ploča . Vanjski zidovi se oblažu toplinskom izolacijom, a ostakljenje dvostrukim izoostakljenjem na konstrukciji od aluminijskih profila. Svi podovi prizemlja i 1.kata izvesti će se kao plivajući. Završne obloge podova biti će parket, kamen ili keramičke pločice, ovisno o budućem korisniku prostora.

KOEFICIJENTI IZGRAĐENOSTI:
Visina građevine: 22.80 m
Površina planirane parcele: 35.191.00 m2
Tlocrtna površina građevine: 16.116.00 m2
Građevinska brutto površina nadzemnih etaža: 34.031.50 m2
Ukupna građevinska brutto površina: 48.794.75 m2
Obujam građevine: 246.038.20 m3
Izgrađenost parcele: 45.79%
Koeficijent iskoristivosti: 1.38

Evo i dvije fotografije početka radova od MijeZ: 

·
Brđanin
Joined
·
2,313 Posts
:cheers: za novu dretvu
 

·
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Joined
·
3,611 Posts
Super centar, super napravljena dretva...

Ovo je stvarno potrebno SB, a vidim da je i na super lokaciji...

I da ne duljim previše, rezime svega-sve je super...:cheers:
 

·
On Air
Joined
·
2,284 Posts
Ajde fala Bogu da i kod vas krene gradnja nekog postenog trgovackog centra jer ce on osim novih radnih mjesta proljepsati zapadni ulaz u grad, a rijesit ce i pitanje kina u Sl. Brodu jer je po meni nedopustivo da grad te velicine nema kino dvorane...u svakom slucaju lijepa vijest.:cheers:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,316 Posts
Discussion Starter · #19 · (Edited)
^^ Po meni je i brodska Supernova pravi šoping centar.:dunno: U svakom slučaju Coloseum će preporoditi zapadni ulaz u grad, a i centar grada će se proširiti na zapad. Osim kina i svih ostalih sadržaja koje nudi možda je i najbolja stvar kad je riječ o Coloseumu ta njegova lokacija u širem centru grada tako da će biti dostupan i pješacima. Malo se novih trgovačkih centara u Hrvatskoj može pohvaliti tako odličnim položajem u gradu. Po meni je jako važno da grad napokon napravi pješački most kojim bi povezao Ulicu Petra Krešimira s Oružnim trgom u tvrđavi jer je to nužno da se tvrđava oživi. Kad je riječ o kinu nadam se da će grad ipak uspjeti dovesti nekog kinematografa u prazni Hrvatski dom.

Evo jedna moja loša slika unutrašnjosti Supernove:

 
1 - 20 of 936 Posts
Top