SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
5541 - 5560 of 5591 Posts

·
Registered
Joined
·
75 Posts
depresija

Decki stvarno me deprimirate. Kako sam davno napisao, ne živim vise u Brodu, dodjem dva tri puta mjesecno za vikend i ubi me depresija kad vidim kako se ništa ne mijenja.

Ovi zadnji postovi s tim državnim proračunom i nasim krajem su vrhunac bahatosti svih političara koji sjede u saboru. Prvenstveno Bilićke, bivšeg župana Šime ali i ostalih oporbenih likova koji su lijep fikus na Markovom trgu. Nitko ništa, godinama ne poduzima. Ja ne znam niti za jedan projekt koji je kod nas predložen i realiziran a da je bio od kapitalne važnosti, izuzmemo li par školskih dvorana, školica i petnaest metara Svačićeve koju je Kalmeta tri put otvarao.

I sad bih ja trebao razmišljati o tome da u se takav kraj, najljepši na svijetu - jednom vratim i dovedem djecu.

Apsurd koji sve ovo potvrđuje na n-tu su ove kartonske sjedalice u Vijušu... Pa Monthy Payton nema takve skečeve. Stvarno....
 

·
Brđanin
Joined
·
2,313 Posts
^^a sta reci?
nazalost, tako je kako je, i sto je najgore nista se ne moze napraviti da se to promijeni:eek:hno:, barem ne sada-prekasno je...

Tuzno
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter · #5,543 ·
^^
nismo mi krivi, samo prenosimo istinu za razliku od nekih u ŽV-u... ali nije sve tako sivo, mislim da se stvari ipak popravljaju, bilo je puno lošije prije par godina... ove brojke o nezaposlenostisu na razini županije, u gradu je situacija ipak malo bolja. meni smeta prometno (ne)rješenje u gradu, jutros sam 10 min išao od bolnice do zrinske!! :bash:

izašao je novi glasnik Grada, ima dosta zanimljivih stvari, čini mi se da su ipak dobar proračun napravili ove godine! :cheers:

a evo i malo slika dvorane od sinoć, slikano je mobitelom pa i nije neka kvaliteta:
i vrhunac, kartonske sjedalice:


ipak ću ja prodavat stiropor :D
 

·
Registered
Joined
·
4,888 Posts
Evo saznajem iz glasnika da se ipak trenutačno radi na mostu preko Glogovice koji ide iz naselja Zrinski-Frankopna prema Livadi.

Dakle piše ovako:

U tijeku izrada projektne dokumentacije - izgradnja mosta na Glogovici i pristupnih cesta (spoj Naselja Zrinski Frankopan i naselja u MO Ante Starčević)

Evo i mog pojašnjenja točne lokacije.

Sadašnje stanje:Buduće rješenje spoja ta 2 naselja prema GUP-u. Dobili bi Srednju veznu cestu (takav termin će imat) koja ide od ulice Sv. Antuna, prelazi Glogovicu, i dalje produžuje sve do Osječke, nju presjeca i spaja se na buduću IVC.


Dakako odma nakon mosta će biti izgrađena i cesta koja ide uz Glogovicu i spaja se na Sjevernu veznu cestu prema mostu za Podvinje.

Pošto se trenutačno radi projetkna dokumentacija, a most nije uvršten u proračun za 2010. god., moja je pretpostavka da ga možemo očekivati onda u proračunu za 2011. god.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Bilo bi super da se to napravi. Trenutno se izdaju i dozvole za rekonstrukciju željezničkog mosta preko Glogovice, a po mom mišljenju na Hebrangu bi trebalo napraviti još jedan novi most koji bi išao između blokova 2 i 4 te se spajao na Ulicu Ksavera Šandora Đalskog. Taj most bi po meni morao biti pješački zbog velikog broja djece koja tuda prolaze na putu prema gimnaziji i ekonomskoj školi, a kad se sagrade i nove 2 srednje škole na Hebrangu taj broj će sigurno biti još i veći. Usko grlo za pješake će nastati kad se s obje strane mosta između Zrinske i Osječke ulice sagrade kružni tokovi.

Sama Ulica Ksavera Šandora Đalskog će se proširiti, dobit će pješačku stazu i novu javnu rasvjetu, a biciklistička staza će biti kao u Osječkoj ulici. Zbog blizine provalije između ceste i Glogovice te sigurnosti prometa Hrvatske vode su zahtjevale da se čitavom dužinom Ulice Ksavera Šandora Đalskog uz Glogovicu postavi ograda koja će najvjerovatnije biti izvedena kao prozirna (staklena) barijera. Projektant koji radi na tome ima obvezu to ugraditi u idejni projekt.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
Čitava ona livada pokraj doma umirovljenika je ograđena ukrasnom ogradom koja ide čitavom dužinom uz pješačku stazu. Fasada je lijepo obnovljena. Na ulazu u dom je postavljen veliki, reflektorima osvijetljeni, natpis ustanove i adresa. Čitavi dom sad izgleda kao da je novi. Samo šteta je tako velikog dragocjenog prostora da stoji prazan i ograđen. Nadam se da će tu barem posaditi drveće i formirati park ako već ne misle na tom prostoru ništa graditi.
 

·
Registered
Joined
·
4,888 Posts
Čitam u Glasniku grada o planiranim sredstvima za javnu rasvjetu u 2010. godini pa sam se malo zamislio o tome i potražio sam neke članke u Posavskoj pa pogledajte:

http://www.posavskahrvatska.hr/Novost.aspx?kat=9&id=9_2007120785158

^^ Članak od 7.12.2007. godine. Dio članka:

DUŽINA IZGRAĐENE JAVNE RASVJETE

- 3,3 kilometra u 2003. godini

- 1,4 kilometra u 2004. godini

- 2,1 kilometara u 2005. godini

- 3,6 kilometara u 2006. godini

- 9,8 kilometara u 2007. godiniULOŽENA SREDSTVA U IZGRADNJU JAVNE RASVJETE

- 851.000 kuna u 2003. godini

- 302.000 kuna u 2004. godini

- 429.000 kuna u 2005. godini

- 688.000 kuna u 2006. godini

- 1.807.500 kuna u 2007. godiniPLAN ZA 2008. GODINU

- 1.375.000 kuna za izgradnju javne rasvjete

- 1.200.000 kuna za održavanje javne rasvjete

http://www.posavskahrvatska.hr/Novost.aspx?kat=9&id=6_200902131197

^^ Članak od 13.2.2009. godine. Naslov: "Više mraka nego svjetla."

Sad malo pogledajte ona ulaganja zadnjih godina i usporedit ćemo to sa ulaganjima 2009. godine i 2010. godine:

2009.: 11 Km
2010.: 11,5 Km

Dakle, meni je ovo zanimljivo iz razloga što se u biti svake godine mijenja noćna slika grada, a samo u 2010. godini se planira osvijetliti novih 11,5 Km. Zanima me baš hoće li izaći koji sličan članak za godinu dana i koliko će se zapravo stanje sa osvijetljenošću zaista promijeniti, a volio bi i da se opet uslika jedna noćna kvalitetna slika sa brda.
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter · #5,550 ·
bio sam sinoć kratko na malonogometnom turniru u novoj dvorani, dosta gledatelja za prvi dan!! a ako se netko želi nasmijati, odite pogledati veteranski dio turnira :rofl:

evo i malo slika, nisu baš neke, al ajd...


idem i na finalni dan, ali sa fotićem pa će i slike biti bolje...
 

·
Registered
Joined
·
4,888 Posts
Nea veze, dobre su slike, a na prvoj mi slici dvorana izgleda veliko baš. Kad je ono zadnji dan turnira i koliko je upad?
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,257 Posts
^^ Samo da ne stave bijele sjedalice !

NASTAVAK STEČAJA TVRTKE U SPORU SA SLAVONSKIM BRODOM
Vjerovnici Novogradnju terete za 52 milijuna kuna

SLAVONSKI BROD - Pročišćena, na prvom ispitnom ročištu utvrđena, potraživanja vjerovnika brodske Novogradnje u stečaju popela su se na 52 milijuna kuna. No, i to ne mora biti konačni iznos jer "zaboravnim" vjerovnicima ostaje još tri mjeseca (do 18. ožujka 2010.) za prijavu potraživanja. U vrijeme otvaranja stečajnog postupka (3. studenoga) procijenjena su na oko 35 milijuna kuna, među kojima je najveći vjerovnik bila porezna uprava, za poreze i doprinose, s 25 milijuna kuna. No, u mjesec i pol dana do prošlotjednog ispitnog ročišta priznato je 18 tražbina općeg isplatnog reda u visini od 35 milijuna kuna. Sami radnici prijavili su 6,2 milijuna kuna potraživanja za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, otpremnine, regrese, božićnice, ali i doprinose. Kako se potonje za doprinose ponavlja i u potraživanju Porezne uprave, ukupni iznos zasad je rečenih 52 milijuna kuna.
Stečajni upravitelj Zdenko Bešlić u međuvremenu je poduzeo i dvije pravne radnje koje bi, ovisno o krajnjem ishodu, također mogle utjecati na postotak namirivanja vjerovnika (popisana imovina, od koje dio pod hipotekom, to vjerojatno ne osigurava).
- Podnio sam zahtjev za obnovu postupka na Upravnom sudu u kojem bismo osporili presudu prema kojoj Novogradnja nema pravo na potraživanje od Grada zbog neplaćenih radova u Odmaralištu na Korčuli - kaže Bešlić. Iz istih razloga podnesena je i ustavna tužba, u kojoj se od Ustavnog suda traži ukinuće te presude Upravnog suda, ali i rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju koji svojata pravo na potraživanje Novogradnje.

Radnici potražuju 6,2 milijuna kuna za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, otpremnine, regrese, božićnice, ali i doprinose.


Zdenko MATIČIĆ, http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=118434
 

·
Registered
Joined
·
4,888 Posts
Skužio sam danas da su postavili onu veliku reklamu na fasadu BT-a. A auta oko dvorane Vijuš ko u priči, parkiralo se di se stiglo, jedva se moglo proć onom ulicom. Bojim se da ni onaj novi parking koji misle radit 2010. neće bit dovoljan kad bude puna dvorana, iako ne znam koliki će točno kapacitet imat taj parking.
 

·
Brđanin
Joined
·
2,313 Posts
Skužio sam danas da su postavili onu veliku reklamu na fasadu BT-a. A auta oko dvorane Vijuš ko u priči, parkiralo se di se stiglo, jedva se moglo proć onom ulicom. Bojim se da ni onaj novi parking koji misle radit 2010. neće bit dovoljan kad bude puna dvorana, iako ne znam koliki će točno kapacitet imat taj parking.
eto sad se obistinilo ono sto sam ja vec najvljivao...zamisli kada (ako) jos dode stadion
 

·
Registered
Joined
·
4,888 Posts
Ma samo nek nama dođe novi stadion, hebe mi se onda za aute. :lol:

Ma nije bila gužva na cesti, prolazilo se normalno, nego sam htio reć da je trenutno očigledan nedostatak parkinga tamo. A sa novim stadionom bi naravno trebao doć i još veći parking. A i ne idu svi sa stadiona kući istim smjerom, ima tamo više ulica prema gradu, jedni nek odu prema IVC, Osječkoj, Bjelišu, drugi gore prema Štamparevoj, treći prema samostanu odu, snašli bi se ljudi nekako.
 
5541 - 5560 of 5591 Posts
Status
Not open for further replies.
Top